پایگاه اطلاع رسانی خاروانا:
دکتر محمودی رئیس دانشگاه آزاد ورزقان گفت: دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورزقان ثبت نام از داوطلبان جدید رابه صورت بدون آزمون در 31 رشته کاردانی و کارشناسی پیوسته و ناپيوسته آغاز نموده است که در این راستا کلیه کارکنان این واحد دانشگاهی بصورت تمام وقت جهت تسهیل در روند ثبت نام و مشاوره داوطلبان عزیز بسیج شده و در خدمت جویندگان علم و دانش می باشند.

دکتر محمودی رئیس دانشگاه آزاد ورزقان در گفتگو با آوای ورزقان با اشاره به نزدیک شدن به سال تحصیلی جدید گفت:  همانطوریکه استحضار دارید در آستانه آغاز سالتحصیلی جدید قرارگرفته ایم که اینجانب تبریک پیشاپیش خودرا خدمت همه پویندگان علم و دانش تقدیم می دارم .

 دکتر محمودی گفت: دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورزقان  ثبت نام از داوطلبان جدید رابه صورت بدون آزمون در 31 رشته کاردانی و کارشناسی پیوسته و ناپيوسته ذیل الذکر آغاز نموده  است  که در این راستا کلیه  کارکنان این واحد دانشگاهی بصورت تمام وقت جهت تسهیل در روند ثبت نام  و مشاوره  داوطلبان عزیز بسیج شده و در خدمت  جویندگان علم و دانش  می باشند.

 وی افزود دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورزقان شرایط ویژه ای را برای کارکنان ادارات و شرکتها و نیز دانش آموزان عزیز از نظر مالی (تقسیط شهریه و وام دانشجوئی )،  ایاب و ذهاب رایگان از تبریز به دانشگاه و بالعکس برای اولین بار درسطح استان و از نظر زمانبندی کلاسها فراهم کرده است .

دکتر محمودی در ادامه خاطر نشان کرد داوطلبان عزیز می توانند بدون نیاز به مراجعه حضوری  از طریق تلفن های مشاوره ثبت نام  44553691-041 و یا 09142155250 از نحوه ثبت نام و انتخاب رشته  ، نحوه پرداخت شهریه ، دریافت وام دانشجوئی و چگونگی زمانبندی کلاسها و سایر موارد مربوطه راهنمائی و مشاوره دریافت نمایند .



تاريخ : 27 / 5 / 1393برچسب:, | 13:4 | نویسنده : سعید علیزاده

پایگاه اطلاع رسانی خاروانا:

نوبخت در اولین جشنواره خانواده‌های موفق ارتش

سخنگوی دولت از ارائه پیش‌نویس برنامه ششم توسعه تا پایان مردادماه به مقام معظم رهبری خبر داد

خبرگزاری فارس: پیش‌نویس برنامه ششم توسعه تا پایان مردادماه به مقام معظم رهبری تقدیم می‌شودبه گزارش خبرنگار حوزه دولت خبرگزاری فارس ‌محمدباقر نوبخت سخنگوی دولت در اولین جشنواره خانواده‌های موفق ارتش جمهوری اسلامی ایران که صبح امروز دوشنبه  در سالن همایش کوثر سازمان عقیدتی سیاسی آجا برگزار شد، ضمن ابراز خرسندی از حضور در چنین همایشی از ایجاد برنامه‌ریزی برای اختصاص مبلغی برای شناسایی رشد و شکوفایی و استعداد فرزندان ارتش در بودجه سال 94 خبر داد و گفت: من مسئولیت برنامه‌ریزی توسعه جمهوری اسلامی ایران را بر عهده دارم و ما اکنون برنامه ششم توسعه را در دست تهیه داریم.

وی در تشریح این برنامه گفت: ابتدا این برنامه مبتنی بر سیاست‌های اجرایی کشور طبق بند 2 اصل 110 قانون اساسی باید توسط رهبری ابلاغ شود که پیش‌نویس برنامه ششم توسعه را تا پایان مردادماه به رهبری تقدیم خواهیم کرد و در خصوص این امر را در دیداری که با مقام معظم رهبری داشتیم صحبت کردیم.

نوبخت با اشاره به چگونگی شکل‌گیری ساختارهای دفاعی در زندگی انسان،‌ خاطرنشان کرد: از روزهایی که زندگی به صورت فردی وجود داشت شهرها در معرض تهاجم قرار داشتند ضرورت وجود یک نیروی دفاعی احساس می‌شد اما اکنون در مقطعی قرار داریم که تحول در این امر به وجود آمده و بسیاری از امور با کشورگشایی جواب نمی‌دهد.

سخنگوی دولت افزود: برخی‌ کشورها مانند رژیم صهیونیستی همچنان در روش‌های متصل به زور فعالیت می‌کنند.

وی با اشاره به برنامه‌های ایجاد شده در زمینه توسعه در کشورمان اظهار داشت: پیش از انقلاب برنامه‌هایی در زمینه توسعه در کشور انجام شد که پس از انقلاب با یک وقفه ده ساله به دلیل درگیری کشور با مسائلی مانند جنگ برنامه توسعه از سال 68 در کشور آغاز شد.

وی ادامه داد: ‌توسعه روندی نیست که خود به خود در کشور اجرایی شود بلکه باید درباره آن برنامه‌ریزی صورت بگیرد.

سخنگوی دولت با اشاره به برنامه توسعه بیست ساله کشور، تصریح کرد: سند چشم‌انداز کشور که در سال 84 در دستور کار قرار گرفت قرار بود ایران در بیست سال آینده در موقعیت بالایی در جایگاه اقتصادی،‌ علمی و فناوری قرار بگیرد که ما در برنامه چهارم و پنجم توسعه این را طی کردیم هرچند با گذشت نیمی از زمان نتوانسته‌ایم به پنجاه درصد از اهداف آن برسیم.

نوبخت با بیان اینکه نیازمند رشد اقتصادی در کشور هستیم، تصریح کرد: اکنون رشد اقتصادی از طریق سرمایه‌‌گذاری حاصل نشده و برای این امر نیازمند بهره‌وری هستیم که باید به رشد 8 درصدی برسیم که 5.5 درصد آن مربوط به فعالیت‌های اقتصادی و 2.5 درصد آن محصول ایجاد خلاقیت است.

سخنگوی دولت با اعلام آمادگی دولت برای پذیرش کمک همه متخصصان در این امر تصریح کرد: اقداماتی که تاکنون صورت گرفته است در زمینه نانو، پژوهش نیازمند تقدیر است و دولت دست نیاز خود را به سوی شما دراز می‌کنیم که در هر یک از رشته‌ها که صاحب‌نظرید به دولت کمک کرده و در این امر زمینه‌هایی را فراهم می‌کنیم چرا که ایران باید به جایگاه بالایی در منطقه برسد

.



پایگاه اطلاع رسانی خاروانا:

تهران - ایرنا - رییس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: ارتش یکی از سالم ترین و کارآمدترین دستگاه های کشور است.

پایگاه اطلاع رسانی خاروانا به نقل از گزارش خبرنگار دفاعی ایرنا حجت الاسلام و المسلمین سید محمد علی آل هاشم امروز (دوشنبه) در اولین همایش خانواده های موفق ارتش جمهوری اسلامی ایران که در محل سازمان عقیدتی سیاسی ارتش جمهوری اسلامی ایران برگزار شد، اظهارداشت: سازمان عقیدتی سیاسی ارتش با حمایت سامانه فرماندهی ارتش و با اتخاذ یک رویکرد جامع و راهبردی به مقابله با تهدیدات فرهنگی دشمن روی آورده است.

وی افزود: می خواهیم با افزایش قدرت معنوی کارکنان توان دفاعی کشور را مستحکم تر کنیم.

رییس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش جمهوری اسلامی ایران عنوان کرد: ارتش کارآمد و متعهد است و بصیرت و بینش عمیق سیاسی دارد.

آل هاشم ادامه داد: مسوولان باید با توجه به تهدیدات دشمن در حوزه فرهنگ نسبت به این حوزه حساس تر باشند.

وی با بیان اینکه دولت در لایحه بودجه سال 93 رویکرد مناسبی نسبت به دستگاه های نظامی داشته است، توضیح داد: باید دانست عملکرد نهادهای فرهنگی نیروهای مسلح تاثیر قابل توجهی بر توان دفاعی نیروها دارند.

در این همایش که با حضورمحمدباقر نوبخت سخنگوی دولت، امیر سرتیپ موسوی جانشین فرمانده کل ارتش، امیر دریادار سیاری فرمانده نیروی دریایی ارتش، امیر نصیرزاده معاون هماهنگ کننده نیروی هوایی، امیر صباحی فرد جانشین فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء، و جمعی از فرماندهان ارتش حضور داشتند از خانواده های برتر ارتش تجلیل به عمل آمد.



پایگاه اطلاع رسانی خاروانا:

رییس جمهوری در پیامی درگذشت مرحوم حاج عبدالمطلب یاسینی، پدر شهیدان علیرضا و رضا و جانباز سرافراز عباس یاسینی را به ملت بزرگوار ایران و به ویژه خانواده معزز یاسینی تسلیت گفت.

به گزارش روابط عمومی نیروی هوایی به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی رییس جمهوری در این پیام گفت: درگذشت مرحوم حاج عبدالمطلب یاسینی، از نمونه های پرافتخار صبر و ایثار و پدر بزرگوار شهیدان افتخارآفرین، علیرضا و رضا و جانبار سرافراز عباس یاسینی موجب تالم و تاثر فراوان گردید.

رییس جمهوری افزود: اینجانب ضمن پاسداشت یاد و نام مرحوم و ارج نهادن به فداکاری های آن پدر ارجمند که با ایمان و اعتقاد راسخ خود فرزندان شجاع، متین و وارسته ای را برای پاسداری از مرزهای اعتقادی و ملی کشور، تقدیم کرد؛ مصیبت وارده را به ملت بزرگوار، خانواده های معزز شهدا، جامعه مکرم ایثارگران و بالاخص خاندان محترم یاسینی تسلیت عرض کرده و از خداوند متعال علو درجات آن فقید سعید و اجر و پاداش الهی را برای بازماندگان مسالت می کنم



پایگاه اطلاع رسانی خاروانا:

دانشگاه آزاد اسلامی خاروانا برای نیمسال اول سالتحصیلی ۹۳-۹۴ بدون آزمون دانشجو می پذیرد

پایگاه اطلاع رسانی خاروانا به نقل خاروانا نیوز: بر اساس اعلام روابط عمومی دانشگاه ازاد خاروانا، این دانشگاه در رشته های حقوق و مدیریت دولتی در مقطع کارشناسی پیوسته، مهندسی عمران، حسابداری و مهندسی نرم افزار کامپیوتر در مقطع کارشناسی ناپیوسته و رشته های عمران، حسابداری، نرم افزار کامپیوتر، آموزش زبان انگلیسی، الکتروتکنیک، الکترونیک، گرافیک و طراحی و دوخت در مقطع کاردانی ناپیوسته و پیوسته برای نیمسال اول سالتحصیلی ۹۳-۹۴ دانشجو می پذیرد. لازم به ذکر است که پذیرش بدون آزمون بوده و جهت رفاه حال دانشجویان تمامی کلاس ها در ایام آخر هفته برگزار می شود. علاقمندان جهت ثبت نام می توانند به محل دانشگاه در خیابان امام ره شهر خاروانا مراجعه نمایند.

برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید با شماره تلفن ۴۴۵۲۲۳۹۵- ۰۴۱ تماس حاصل فرمایید.



 پایگاه اطلاع رسانی خاروانا:

اگر روزي اسراء برگشتند و من نبودم، سلام مرا به آنها برسانيد و بگوييد خميني در فکرتان بود» امام خميني(ره)

روز 26 مرداد 1369 ، ميهن اسلامي شاهد حضور عزيزاني بود که پس از سال‌ها اسارت در زندان‌هاي مخوف رژيم بعثي صدام، قدم به خاک پاک ميهن اسلامي خود مي‌گذاشتند. اين روز يکي از خاطره‌انگيز‌ترين روزهاي تاريخ انقلاب اسلامي است که شاهد حضور و آزادي مرداني بود که در راه عهد و پيماني که با خدا بسته بودند، مجاهدت و استقامت ورزيدند و آنها توانستند در سال‌هاي زجر و شکنجه، با وجود درد و بيماري جسمي، روح و روان خود را حفظ کنند و تقوا و مردانگي خود را مضاعف نمايند تا در بازگشت به ايران اسلامي در صحنه‌هاي مختلف اجتماعي، سرمشق و نمونه‌اي براي صلابت و استقامت مردان و زنان ايران اسلامي باشند.

وبلاگ اطلاع رسانی خاروانا ضمن گرامیداشت مقدم این عزیزان، فقط یک کلمه این آزادگان یک سرمایه عظیم هستند وما بایستی قدر بدانیم .



 پایگاه اطلاع رسانی خاروانا:

آوای ورزقان: کمک 140 میلیارد ریالی خیران برای احداث مدرسه در ورزقان زلزله زده
مدیرآموزش و پرورش شهرستان ورزقان گفت: تا کنون 140 میلیارد ریال توسط خیران برای مدرسه سازی دراین شهرستان هزینه شده است.

پایگاه اطلاع رسانی خاروانا به نقل از ایرنا داریوش فتحی روز سه شنبه در جلسه شورای آموزش و پرورش شهرستان ورزقان با اشاره به حضور فعال خیران دراحداث و مقاوم سازی مدارس این شهرستان بعد از زلزله 21 مرداد سال 91 ، گفت: 70 باب مدرسه در بیش از 30 روستای زلزله زده و همچنین شهر ورزقان با ظرفیت 211 کلاس درسی توسط خیران احداث و مقاوم سازی شده است. 

وی از راه اندازی اولین پژوهش سرای دانش آموزی شهرستان ورزقان با اعتبار یک میلیارد ریال درآینده نزدیک در شهر ورزقان خبر داد .

رئیس اداره دانش آموزان استثنایی استان نیز دراین جلسه با اشاره به اینکه در سطح استان شش هزار دانش آموز استثنایی وجود دارد، گفت: چهارهزار دانش آموز استثنایی در مدارس خاص و بقیه به صورت دانش آموز تلفیقی در مدارس عادی مشغول تحصیل هستند .

رضا خان محمدی با اعلام اینکه در این استان 96 باب مدرسه استثنایی وجود دارد ، افزود: بزرگترین مشکل دانش آموزان استثنایی را دراستان عدم توجه مناسب از طرف خانواده ها و محرومیت خانواده های معلولان است .



پایگاه اطلاع رسانی خاروانا:

مراسم تودیع و معارفه رئیس قبلی وجدیدآموزش و پرورش منطقه خاروانا:

پایگاه اطلاع رسانی خاروانا به گزارش روابط عمومی اداره آموزش وپرورش. با استعانت از خداوند متعال روز سه شنبه مورخه 31/4/93 راس ساعت 10صبح مراسم مذکور با حضور معاون محترم آموزش ابتدائی استان آقای شاطریان و رئیس قبلی و فعلی و همکاران اداری برگزار گردید.پس از تلاوت آیاتی چند از کلام وحی ابتدا معاونت محترم آموزش ابتدائی استان ضمن آرزوی قبولی طاعات و عبادات همکاران، مسئولیت را با توجه به سفارش امام متقیان یک امانت الهی دانست که هر کس آن را قبول کند باید با وجدان کاری و نظم و تقوی الهی در پرداختن به امورات گامهای اساسی بردارد و در مدت مسئولیت خویش وظایف خطیر خود را به نحو احسن نمایان سازد.

وی عملکرد آموزش و پرورش خاروانا را در مدت ریاست جناب آقای امان زاده همچون نگین درخشان در عرصه ی تعلیم و تربیت  استان قلمداد کرد که در هر جای سنگر تعلیم و تربیت قابل دفاع بوده و در اذهان سنگر بانان تعلیم و تربیت خواهد ماند سپس جناب آقای امان زاده ضمن عرض خیر مقدم به مهمانان عزیز و تشکر از حضورشان در منطقه و آرزوی قبولی طاعات و عبادات این انتصاب جدید رابه برادر و همکار محترم جناب آقای جعفر رزمی تبریک گفته و آرزوی توفیق نمودند.در خاتمه آقای رزمی ضمن تقدیر از حضورهمکاران و آرزوی قبولی طاعات و عبادات و تشکراز زحمات معاونت محترم آموزش ابتدایی اداره کل و آرزوی توفیق نسبت به همکاران سنگرتعلیم وتربیت نموده و خواستار موفقیت و سر بلندی فرهنگیان و پیشرفت امورات آموزشی وپرورشی منطقه شدند ودر این زمینه تلاش وهمکاری تمامی فرهنگیان منطقه را خواستار شدند. جلسه با ذکر صلوات بر محمد وآل محمد(ص) وتقدیر نامه کتبی از مدیر کل محترم آموزش و پرورش استان از جناب آقای امان زاده به اتمام رسید.

پایگاه خبری خاروانا انتصاب جناب آقای رزمی را به سمت ریاست اداره آموزش پرورش خاروانا تبریک عرض نموده و برای ایشان از درگاه خداوند جل وجلاله آرزو ی موفقیت مسئلت می نماید . وهمچینن از خدمات جناب آقای امان زاده تقدیر و تشکر می نماید .انشاالله تمام زحمت کشان در این اداره به تعبیری جبهه علم و جهاد  موفق باشند.



پایگاه اطلاع رسانی خاروانا:

 

 نگاهی به روابط فرهنگی و ادبی معاصر ایران و نخجوان: اکبر حمیدی علیار ارتباط فرهنگی و ادبی شاعران کشورمان با شاعران و اهل ادب دیگر کشورها به ویژه ممالک مسلمان و همسایه همواره بوده و خواهد بود و این ارتباطات در طول تاریخ گذشته و معاصر آثار خجسته­ای داشته است. چرا که این ملتها و کشوهای همسایه مشترکات دینی و فرهنگی و تاریخی نزدیکی با ایران اسلامی دارند. جمهوری خودمختار و شیعه­ نشین نخجوان که در ترکیب کشور جمهوری آذربایجان شناخته می­شود، در طول تاریخ در حوزه فرهنگ و تمدن ایرانی - اسلامی قرار داشته و با آن شناخته می­شود. سرزمین نخجوان بر اساس قرارداد ننگین ترکمن­ چای جزو سرزمینهایی بود که از جغرافیای ایران بزرگ جدا گردید، اما رنگ و روح آداب و اعتقادات و باورهای معنوی و فرهنگی و ادبی و تاریخی خود را در دو قرن گذشته همچنان حفظ کرده، حتی حاکمیت هفتاد ساله کمونیستی شوروی هم – هر چند در شاخ و برگ و مظاهر فرهنگ و هویت اجتماعی بی­ تأثیر نبود، نتوانست ریشه­ های عمیق میراث معنوی، فرهنگی، هنری و ادبی این دیار را بخشکاند. اهل شعر و ادب و هنر نخجوان به اقتضای همسایگی با استانها و شهرهای مرزی ایران (آذربایجان شرقی و غربی) ارتباط مستمر با اهالی شعر و ادب این مناطق داشته ­اند، همچنین به سبب پیوندهای نسبی و خونی دیرین تاریخی با مردمان مرزنشین دو سوی رود ارس، حتی در دوره شوروی که مرزها و راههای ارتباطی به کلی بسته و تردد قطع شده بود، همین پیوند لااقل در دلها و خاطره­­ها همچان زنده ماند و نگسست و در ادبیات و هنر و خود را به شکلی نیرومند اما حسرت­ آمیز حفظ کرد. تا اینکه از سال 1991 میلادی/ 1370 شمسی با فروپاشی شوروی، چپرها و حصارهای مرزی فروریخت و رفت و آمد مردمان دو سوی مرز آغاز شد و مردم حسرت­ سوخته، به بازیابی فامیل و اقوام قدیمی خود پرداختند... در این میان البته ادیبان و مورخان و نویسندگان و اندیشمندان دو طرف، با حفظ احترام متقابل به حریم جغرافیایی و خانه و کاشانه همدیگر، به کاری مهم­تر از اقدامات عموم مردمان دست زدند و آن بازیابی و بازشناسی ریشه­ آن پیوندهای مشترک تاریخی و فرهنگی دو سوی ارس و آغاز همکاری در این عرصه بود. با تأسیس انجمن ادبی «اهل بیت –ع-» در کنار بخش فرهنگی سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در نخجوان توسط مصطفی قلیزاده علیار (شاعر، ادیب ومدرّس اعزامی از حوزه علمیه قم به نخجوان برای تدریس معارف اسلامی) از سال 1996م/ 1375 ش. ارتباط دوستانه اهل شعر و ادب ایران و نخجوان آغاز و روز به روز بیشتر شد و در اندک زمانی این روابط ادبی در نشریات و مطبوعات رسمی نخجوان و تهران و تبریز و ارومیه و قم و ... انعکاس یافت که هنوز هم ادامه دارد.منبع صدای ورزقان



ادامه مطلب

پایگاه اطلاع رسانی خاروانا:

 شهرستان ورزقان با پیشینه میراث کهن با وجود آثار تاریخی زیاد همچون قلعه جوشون-آغجا قلعه - کتیبه سغندل - آثار تاریخی منطقه سونگون و ... فاقد نماینده میراث فرهنگی است.

معدن کاری در سونگون از زمان قبل از اسلام (ساسانیان )و بعد از اسلام رواج داشته است آثار تاریخی کشف شده از این منطقه همچون قطعات سفالینه - گورهایی با ویژگیهای غیر اسلامی نقاشی و سنگ نوشته های قدیمی و... نشانگر قدمت تاریخی این منطقه است.

در منطقه ای که از زمان قبل از اسلام دانش معدن کاری وجود داشته است  پی بردن به به وجود تمدن و ارزش تاریخی آن کار سختی نیست. با وجود همه این شواهد و نشانه ها . آیا حفاظت از این آثار تاریخی و باستانی به عهده سازمان میراث فرهنگی نیست؟ چرا نماینده میراث فرهنگی در شهرستان ورزقان حضور ندارد؟ آیا نباید سازمان میراث فرهنگی به عنوان متولی این امر در کشور  اداره ای قدرتمند با اکیپی متعهد و امکاناتی مناسب داشته باشد تا با حضور دائمی در معدن سونگون  و ... مستمراً بر حفاری و انجام انفجاری های متعدد آنان نظارت داشته باشد؟

سازمان میراث فرهنگی با توجه به گستره ی تاریخی کشور بایستی یکی از قدرتمند ترین سازمانهای کشور باشد. چه افکاری پشت این تضعیف است؟

تاریخ یک ملت هویت اوست هویت یک ملت را نبایستی قربانی  منافع مادی کرد.آیندگان در مورد ما چگونه قضاوت خواهند کرد؟...

ادامه مطلب در دل بماند....منبع صدای ورزقان

 



پایگاه اطلاع رسانی خاروانا:

 

خبرگزاری فارس: احداث پارک «مسافر» در ورزقان

شهردار ورزقان خبر داد:احداث پارک «مسافر» در ورزقان

شهردار ورزقان گفت: پارک مسافر در زمینی به مساحت یک هکتار با اعتبار بالغ بر 15 میلیارد ریال احداث می‌شود.

پایگاه اطلاع رسانی خاروانا به نقل از  خبرگزاری فارس از ورزقان، کامران رحمتی ظهر امروز در جمع اهالی شهر ورزقان از احداث پارک مسافر توسط شهرداری تبریز در این شهر خبر داد و اظهار کرد: این پارک در زمینی به مساحت یک هکتار با اعتبار بالغ بر 15 میلیارد ریال با دارا بودن فرهنگسرا، سینما، نمازخانه، اسکان ضروری برای 2 هزار نفر در موارد بحران و شهر بازی برای کودکان احداث می‌شود.

وی سهم فضای سبز هر شهروند ورزقانی را 2/6 عنوان کرد و افزود: این رقم در مقایسه با سایر شهرستان‌ها بسیار کم است که احداث پارک مسافر دراین شهر بسیار ضروری است.

شهردار ورزقان  با اشاره به وضعیت نامناسب خیابان‌ها، معابر و کوچه‌های این شهر که در زلزله اخیر آسیب جدی دیده است، گفت: کمبود بودجه شهرداری باعث کندی پیشرفت کار و  بازسازی مجدد خیابان‌ها و معابر آسیب دیده شهر شده که این شهرداری در تلاش است تا آخر فصل کاری امسال مشکل اساسی شهروندان را حل کند.



پایگاه اطلاع رسانی خاروانا:

 

ساخت مسیرهای دسترسی و آتش بر در جنگل های ارسباران ضروری است

پایگاه اطلاع رساانی خاروانا به نقل از خبرگزاری ایرنا - مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان شرقی گفت: ساخت مسیرهای دسترسی وآتش بر در جنگل های ارسباران با هدف ارسال تجهیزات و امکانات به محل آتش سوزی و اطفاء حریق ضروری است.

سیروس داودی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگاران افزود: در این چار چوب با بررسی آمارهای آتش سوزی 10 سال اخیر منطقه ارسباران، مناطقی که بیشترین آتش سوزی در آن اتفاق افتاده را شناسایی و برای اجرای این طرح در نظر گرفته ایم.
وی گفت: متاسفانه بیشتر این مناطق در شرایط توپوگرافی سخت، کوهستانی و صعب العبور قرار دارد که اجرا نشدن این طرح انتقال تجهیزات و امکانات اطفاء حریق در مواقع اضطراری را با مشکل اساسی مواجه می کند.
داودی پوشش علفی بالا، واقع شدن در حاشیه جنگل، خشکی علف ها در اواخر تابستان و رفت وآمد دامداران و گردشگران را از عوامل تاثیرگذار در افزایش آمار آتش سوزی ها در این مناطق عنوان کرد.وی با اشاره به اینکه سال گذشته حدود 100 هکتار از مراتع حاشیه جنگل های ارسباران در منطقه آستمال شهرستان ورزقان دچار حریق شد، تاکید کرد: ساخت مسیرهای دسترسی وآتش بردر این مناطق می توانست به اجرای به موقع و سریع عملیات اطفاء حریق کمک و موجب کاهش چشم گیر وسعت آتش سوزی شود.
داودی ادامه داد: به همین منظور طرحی بر اساس مطالعات، بررسی ها و اولویت منطقه ای توسط اداره جنگلداری تهیه شده که در مرحله نخست برای هفت کانون بحرانی جنگل های ارسباران از نظر آتش سوزی مسیر دسترسی ساخته شود وی طول این مسیر را 75 کیلومتر اعلام و اضافه کرد: این طرح در کمیته فنی این اداره کل مطرح وپس از بررسی های کارشناسی، با در نظر گرفتن حداقل تخریب تصویب شد.
داودی ادامه داد: مراحل اجرایی این طرح با در نظر گرفتن مسایل فنی و با کمترین جابجایی خاک از اوایل سالجاری در منطقه آستمال شهرستان ورزقان به طول 22 کیلومتر آغاز شده است.
وی با اشاره به برخی اظهارنظرهای غیر کارشناسی در خصوص اجرای این طرح، تاکید کرد: مسیر اجرای این طرح در اراضی مرتعی قرار دارد و هیچ گونه قطع درخت در طول اجرای طرح صورت نمی گیرد.داودی یادآوری کرد: نبود دسترسی مناسب به این جنگل ها در صورت بروز آتش سوزی می تواند صدها هکتار از مراتع و جنگل های این منطقه را دچار حریق کرده و از بین ببرد.
وی با بیان اینکه جنگل های ارسباران ذخیره گاه زیست کره است، افزود: ساخت این مسیر کمک شایانی به حفاظت از این جنگل ها و کاهش تخریب این مناطق می کند.



پایگاه اطلاع رسانی خاروانا:9024.jpg

 

بخش قابل توجهی از مدارس آذربایجان شرقی خطر آفرین است.

مدیرکل آموزش و پرورش آذربایجان‌شرقی گفت: مقاوم سازی مدارس باید در اولویت فعالیت‌های قرار گیرد چرا که بخش قابل توجهی از مدارس استان خطر آفرین است.

پایگاه اطلاع رسانی خاروانا به نقل از خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه آذربایجان شرقی، جعفر پاشایی در مراسم تودیع و معارفه مدیران کل سابق و جدید نوسازی و تجهیز مدارس استان افزود: حجم پروژه‌های نیمه تمام استان بسیار زیاد است و اتمام این پروژه‌ها نیازمند حمایت های مسئولان دولتی و خیران است.

وی حمایت‌های همه جانبه برای رفع مشکلات نوسازی مدارس را ضروری دانست و اظهارکرد: با بسیج همگانی خواهیم توانست مشکلات پیش رو را برداریم.

پاشایی با اشاره به زلزله ورزقان خاطرنشان کرد: در مدت کوتاه توانسته‌ایم کارهای بزرگی را در امر مدرسه سازی در این مناطق پس از زلزله انجام دهیم.

 وی خیرین مدرسه ساز را همراهان آموزش و پرورش دانست و گفت: حدود 500 میلیارد ریال در جشنواره خیران مدرسه ساز تعهد شده است.

 مدیر کل آموزش و پرورش آذربایجان شرقی خاطرنشان کرد: اعتبارات قطره‌چکانی مشکلات حوزه آموزش را حل نخواهد کرد.

در این آیین با تقدیر از زحمات “علی آذرنژاد” مدیرکل سابق نوسازی و تجهیز مدارس استان آذربایجان‌شرقی، “محمدرضا عیدی” به عنوان مدیر کل جدید این اداره معرفی شد.



پایگاه اطلاع رسانی خاروانا:

امام جمعه ورزقان: رهبر معظم انقلاب سند افتخار مسلمین جهان بر روی زمین است

پایگاه اطلاع رسانی خاروانا  به نقل از  ایرنا - امام جمعه ورزقان با اشاره به ششم تیرماه سالروز سوء قصد به جان رهبر معظم انقلاب، وجود نازنین و تدبیر و اندیشه های حکیمانه معظم له را همچنان بعنوان سند افتخار برای مسلمین جهان بر روی زمین دانست.

 

حجت الاسلام مسعود مهدوی در خطبه های نماز جمعه این شهر افزود: ما افتخار می کنیم که رهبر بزرگوارمان یکی از جانبازان انقلاب اسلامی است و بعد از امام خمینی (ره) خداوند رهبری فرزانه به ملت ایران و مسلمین جهان عطا فرموده که خدمات ارزنده معظم له برهیچ کس پوشیده نیست.

وی همچنین با اشاره به هفتم تیر ماه با گرامیداشت سالروز شهادت دکتر بهشتی، قوه قضاییه را یکی از ارکان اساسی در سالم سازی جامعه اسلامی برشمرد و گفت: اگر بخواهیم جامعه از سلامت روحی و روانی و امنیت بهتری برخوردار باشد باید از قوه قضاییه سالم بهره مند باشیم و امروزه امنیت و آسایش اجتماعی و اقتصادی در کشور نشان از قانونمند بودن و اجرای بی قید و شرط آن از طرف این قوه در نظام اسلامی است.

امام جمعه ورزقان در ادامه خطبه ها مواد مخدر را یکی از معضل های مهم جامعه امروزی دانست و گسترش و اشاعه آن را به صورت های مختلف، از ترفندهای دشمنان اسلام به خصوص آمریکا اعلام کرد و گفت: استکبار جهانی با رونق و مدیریت کشت خشخاش در افغانستان درصدد براندازی و صید جوانان کشور است و باید خانواده ها مواظب این حرکت شوم دشمن باشند.



مدیر آموزش وپرورش ورزقان به همراه کارشناسان مدیریت از هنرستان در حال ساخت مرکز شهر ورزقان وکارگاه جانبی آن باز دید به عمل آورد




به گزارش روابط عمومی مدیریت آموزش وپرورش ورزقان مدیر آموزش وپرورش ورزقان به همراه کارشناسان مدیریت از هنرستان در حال ساخت مرکز شهر ورزقان وکارگاه جانبی آن باز دید به عمل آورد ودر جریان  کم وکیف کار های آن قرار گرفت .

هنرستان فنی وحرفه ای وکارگاه  در حال ساخت ورزقان توسط موسسه حمایت از مستمندان تبریز در زمینی به مساحت ۵۰۰۰ متر مربع وزیر بنای ۲۶۰۰ مترمربع ساختمان آموزشی در سه طبقه وکارگاه در فضای ۹۰۰ مترمربع  ساخته می شود تاکنون به این ساختمان آموزشی وکارگاه مربوطه یک ونیم میلیارد تومان هزینه گردیده است .

منبع ورزقان



رحمتی:
 
ترویج فرهنگ مهدویت راهکار اساسی مقابله با جنگ نرم است/ لزوم توجه به مدیریت جهادی برای اعتلای دینی,
 
ورزقان – خبرگزاری مهر: شهردار ورزقان ترویج فرهنگ مهدویت و انتظار را راهکار اساسی درمقابله با جنگ نرم دشمنان و تهاجم فرهنگی دانست.

به گزارش خبرنگار مهر، کامران رحمتی شادباد شنبه در گفتگو با خبرنگاران با اشاره به اعیاد بزرگ شعبانیه گفت: گسترش و تعمیق فرهنگ انتظار یگانه منجی عالم بشریت در شرایط ایستادگی استکبار جهانی در مقابل اسلام برای از بین بردن ارزش های اسلامی، امری ضروری است.

وی با اشاره به منویات رهبر معظم انقلاب مبنی بر توجه ویژه به موضوع فرهنگ تاکید کرد: دراین عرصه باید مدیریت جهادی برای اعتلای فرهنگ دینی در دستور کار مسوولان قرار گیرد و هم افزایی نیروها و امکانات نهادهای مرتبط با این حوزه می تواند به تسریع روند تحقق دستورات

رهبری منجر شود.

شهردار ورزقان با اشاره به برنامه های فرهنگی این مجموعه و تلاش برای تحقق فرمایشات معظم له در عرصه های فرهنگی و اجتماعی گفت: اعیاد نیمه شعبان یادآور روزی بزرگ است که جهان از شر ستمگران پاک و زمین پر از عدل و داد می شود و مردم ورزقان نیز به جهت زنده نگه داشتن این فرهنگ و در آرزوی این پیروزی بزرگ اقدام به برگزاری مراسم فرهنگی و نکوداشت ولادت ولی عصر (عج) می پردازند.



پایگاه اطلاع رسانی خاروانا:

قسمت نوزده:

ارزیل:

روستای ارزیل در بلندترین نقطه آب گیر رودخانه «دوزال چای» قرار دارد. دارای آب و هوای معتدل خشک و کوهستانی است. رودخانه گؤی گونبد (دوزال چای) از جنوب آبادی می گذرد. گؤی گونبد از آثار باستانی منطقه می باشد که گنبدی است که با کاشی های لاجوردی آذین شده است. میرزا رحیم قنبری و میرزا بؤیوک آقا ارزیلی از روحانیون معاصر منطقه می باشد.

 

اندیرگان:

روستای اندیرگان از روستاهای معروف منطقه دیزمار می باشد. رودخانه اندیرگان که از ارتفاعات اندیرگان سرچشمه می گیرد از باختر آبادی گذشته و به رودخانه گوی گونبد می ریزد .روستا بیش از 400 خانوار دارد و اهالی بیشتر به کشاورزی و باغداری و پرورش زنبور عسل مشغول هستند.

علمای مشهوری از این روستا برخاسته اند:

1-مرحوم شیخ علی اندیر گانی:او در فقه و اصول و بویژه ادبیات عرب استاد مسلم بود.ایشان در اواخر عمر به بیماری روحی مبتلا گردید و در اثر آن دار فانی را وداع گفت.وی در ساده زیستی زبانزد عام و خاص بود وعالم متشرع و خطیب ماهر بود.

2-شیخ عبدالخلیل جلیلی اندیرگانی:وی پس از تلمذ در خدمت حاج میرزا عباس هاشم زاده جهت ادامه تحصیل به حوزه تبریز به اتفاق برادر بزرگش حجت الاسلام حاج میرزا حسین  آمد.اوسپس به حوزه علمیه قم عزیمت نموده و از محضر حضرات عظام آیت ا... گلپایگانی،نجفی مرعشی،فاضل لنکرانی،سید یوسف مدنی تبریزی (خاروانا)،شیخ مصطفی اعتمادی و شیخ کریم ملائی قره چه داغی سطوح عالیه را پیمود. هم اکنون یکی از مدرسین سطوح عالیه قم می باشد وبه تدریس رسائل و مکاسب مشغول هستند.

آیت ا...جلیلی دارای سه تألیف به عنوان :جامع الشتات،شرح الهیات و شرح مکاسب شیخ انصاری است.ولی تاکنون به چاپ نرسیده است.

عموی آیت ا... جلیلی حاج ملاکریم هاشم زاده واعظ نیز از روحانیون بزرگ بوده  و مشق و راهنمای ایشان بوده اند.

3- مرحوم حاج حسن عابدی اندیرگانی:مرحوم حاج حسن عابدی از روحانیون سخت کوش و آگاه و متشرع بوده و در ساحه فن خطابت ید بیضایی داشته است فرزند وی حجت الاسلام میرزا محمود عابدی که دارای تحصیلات دانشگاهی در رشته حقوق و تحصیلات حوزه فقه و اصول و تحصیلات زبان و ادبیات ترکی می باشد،از روحانیون خوش مشرب و صمیمی وخیرخواه منطقه می باشد که هم اکنون در دادگستری آذربایجان شرقی در کسوت قضاوت مشغول هستند. حجت الاسلام بیگ محمدی نیز از روحانیون روستای اندیرگان می باشد.

ادامه دارد....



پایگاه اطلاع رسانی خاروانا:

روابط عمومی اداره فرهنگ و ارشاد شهرستان:به مناسبت گرامیداشت  بیست و پنجمین سالگرد ارتحال ملکوتی  حضرت امام خمینی (ره) نمایشگاه عرفانی اشعار آن  امام  همام از  روز دوشنبه، 12 خرداد در كتابخانه عمومي خاروانا با همكاري اداره فرهنگ ارشاد اسلامي شهرستان ورزقان برپا گرديده و تا 22 خرداد ادامه خواهد داشت.

اين آثار به‌مناسبت سالگرد ارتحال امام و شناساندن آثار ادبی امام خمینی(ره) به مردم به ویژه نسل جوان در معرض ديد عموم مي باشد.

منبع: http://varzegan.ershad-as.ir/?MID=21&Type=News&TypeID=1&id=242



پایگاه اطلاع رسانی خاروانا:

این پایگاه ضمن تشکر از وبلاگ خاروانا نیوز در رابطه با منعکس نمودن مشکلات این شهرقدیمی انتظار دارد تمام مسئولین در رفع کمبود ساکنین این شهر وحومه قدمهای مفیدی کمافی السابق برداشته شودتانشاالله شاهد پیشرفت این شهر تاریخی باشیم. 

منطقه قره داغ و علی الخصوص محال دیزمار از قدیم الایام جزء مناطق مهم و مطرح استان در امر گردشگری به شمار می رود. وجود آثار تاریخی و طبیعت بکر و زیبا در این منطقه مسافران زیادی را از اقصی نقاط استان و حتی کشور به این منطقه می کشاند. دیزمار مرکزی به مرکزیت شهر خاروانا نیز با اثار تاریخی زیاد و به ویژه طبیعت بی نظیر خود شاهد گردشگران و مسافران زیادی در ایام تعطیل سال بوده و اغلب مسافران برای تامین مایحتاج خود و یا استراحت در این شهر توقف می نمایند. پارک موجود شهر خاروانا که در دو قطعه کوچک در خیایان جمهوری شهر احداث شده است، جوابگوی سیل عظیم گردشگران و مسافران که قصد استراحت و یا توقف شبانه دارند، نبوده و گاها مسافران بالاجبار در حاشیه خیابان ها و یا پیاده روها چادر می زنند. در ایام تعطیل هفته ای که گذشت، شهر خاروانا یکی از شلوغ ترین ایام خود را شاهد بود. نگاهی به وضعیت صف های تشکیل شده در پمپ بنزین، جایگاه گاز و نانوایی ها در سطح شهر حاکی از افزایش معنی دار مسافرت گردشگران به این منطقه نسبت به سالهای گذشته بود. لذا لزوم احداث پارک بزرگ در شان شهر و البته در شان گردشگران گرامی به خوبی احساس می شود. امیدواریم با حمایت مالی نهادهای ذیربط و یا تامین اعتبار از محل کمک های سازمان ها و نهادهای دیگر شورا و شهرداری بتوانند نسبت به ساخت مجموعه تفریحی و گردشگری و پارک بزرگتر اقدام نمایند.

منبع خاروانا نیوز



پایگاه اطلاع رسانی خاروانا:

روز سه شنبه مورخ 13/03/93 جناب آقای دکتر عراقی مدیر محترم نظارت و ارزیابی دانشگاه پیام نور استان آذربایجان شرقی از روند برگزاری امتحانات پایانترم دانشگاه پیام نور واحد خاروانا بازدید بعمل آوردند . دکتر عراقی پس از بازدید از سایت رایانه واحد برای برگزاری امتحانات بدون کاغذ و همچنین سالن امتحانات و اتاق قرنطینه ، روند برگزاری امتحانات در این واحد را با وجود کمبود نیروی انسانی بسیار مثبت ارزیابی نمودند . امتحانات در دانشگاه پیام نور واحد خاروانا همسو با سایر واحدهای دانشگاهی پیام نور کشور در پنج نوبت روزانه بصورت کاغذی و بدون کاغذ برگزارمی گردد.

منبع روابط عمومی دانشگاه پیام نور واحد خاروانا



پایگاه اطلاع رسانی خاروانا:

قسمت هجده:

- آوان-آوانسر،چشموغان:

در افواه آوانسر تلفظ می شود و از لحاظ اتیمولوژیک بی ارتباط با اقوام آغوان نمی باشد که روزگاری در این سرزمین بسر می برده اند.

روستای آوان و آوانسر و چشموغان از روستاهای بسیار خوش آب و هوا دیزمار که در بلندای قله های «دوخانا» و «دوست آشا» در میان جنگل «مئشه پارا» قرار گرفته است. دکتر سعید آذری متخصص دندان پزشک اطفال که در رشته خود فوق العاده ماهر و انسان خوش مشرب و صمیمی است. اصالتاً از روستای چشموقان هستند. آیت الله حاج میرزا محمد آوانسری (1228 – 1310 هـ ق) از علما و مراجع تقلید زمان از این روستا برخاسته است. مرحوم آیت الله میرزامحمد آوانسری به نوشته احسن العودیه عالم «فاضل، عارف، زاهد، جامع علوم، فتوایش بلامنازعه و اسمش در دور و نزدیک مشهور بود. طلاب از اطراف تبریز به سوی او متوجه و حاضر درس او می شدند.

او مدتی در نجف به تحصیل پرداخته و چند صباحی نیز در مشهد و سپس در تهران در مدرسه سپهسالار به تدریس مشغول بود. بعدها به خواهش مردم تبریز به آن شهر مراجعت کرد. در تبریز به مرمت و بازسازی مسجد «استاد-شاگرد» پرداخت و خود در آنجا به اقامه نماز و وعظ پرداخت.

مؤلف «روضات الجنان» می نویسد : «حاج میرزا محمدعلی قراچه داغی پسر ملااحمد از علمای نامدار شهر بوده، امامت آن مسجد (استاد شاگرد) را داشت و پس از وفات وی امامت به پسرش حاج میرزا احمد که او نیز از علمای معروف بود،اختصاص یافت.

مرحوم آیت الله آوانسری دارای 24 عنوان تألیف داشته که از آن جمله:

 -حاشیه بر کتاب فقهی «الروضه البهیته فی شرح اللمعه الدمشقیه» 2-صیغ العقود والایقاعات 3-التنقیحات الاصولیه 4-تفسیر قراجه داغی (تفسیر کبیر) 5-مناسک حج 6-حاشیه بر کتاب «الفصول فی علم الاصول» 7-العروض و القافیه (به فارسی) 8-التحفه المحمدیه – هشتاد هزار بیت در علوم عربی است. 9-حاشیه بر «فوائد الاصول شیخ مرتضی انصاری» 10-الصراط المستقیم فی شرح الاربعین حدیث در سال 1300 به چاپ رسیده است به زبان فارسی در فضائل حضرت امیر می باشد. نسخه ای از این کتاب با نام «شرح چهل حدیث» بشماره 1374/ف در کتابخانه ملی تهران موجود است. 11-حدیقه البساتین فی شرح القوانین به زبان عربی 12-شرحی بر تبصره المتعلمین علامه حلّی ،مرحوم آیت الله میرزامحمد علی بن احمد حافظ آوانسری دیزماری قره چه داغی صاحب فتوی و دارای رسالیه علمیه و مرجع تقلید زمان خود بوده است.

پدر مرحوم آیت الله آوانسری ملااحمد و همچنین فرزند وی نیز از علمای مشهور بوده اند.



 
 
 
تبریز- خبرگزاری مهر: مدیرکل روابط عمومی استانداری آذربایجان شرقی گفت: انتخابات شورای هماهنگی روابط عمومی های آذربایجان شرقی خرداد ماه برگزار می شود.

به گزارش خبرنگار مهر، جواد آهنگری بعد از ظهر یکشنبه در اولین نشست کارشناسان روابط عمومی های شهرستان های استان آذربایجان شرقی که برای اولین بار در شهرستان ورزقان برگزار شد،گفت: قدم به قدم شهرستان ورزقان ، یادآور وقایع دلخراش در زلزله اخیر منطقه ارسباران است ولی امروز شاهد بالندگی و پویایی این شهرستان نیز هستیم.وی افزود: شهرستان ورزقان بیش از پیش نیازمند توجه همگانی است و رسانه ها نقش مهمی در توسعه و بالندگی این شهرستان دارند.

آهنگری در ادامه سخنان خود با بیان اینکه توسعه و پیشرفت شهرستان منوط به کار هماهنگ و موثر مدیران روابط عمومی است، ابراز داشت: انسان پیوسته در تلاش است که شیوه های جید ارتباط و فناوری را کشف کند بطوریکه در شرایط کنونی ، مهم ترین اولویت روابط عمومی ها کشف شیوه های جدید ارتباط و تعامل است.

رییس شورای هماهنگی روابط عمومی های استان آذربایجان شرقی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه یکی از رموز موفقیت مدیران برقراری روابط همه جانبه با مردم و مدیران سایر دستگاه هاست، گفت: مدیران روابط عمومی کارآمد و متخصص می توانند هم در تصمیم سازی و هم در تصمیم گیری ، به مدیران سازمان ها و دستگاه های اجرایی کمک شایانی بکنند.وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: انتخابات شورای هماهنگی روابط عمومی های استان ، اواخر خرداد ماه سالجاری  برگزار می شود.

جواد آهنگری با تاکید بر لزوم برگزاری دوره های تخصصی آموزشی به مدیران روابط عمومی های شهرستان ها گفت: مدیران روابط عمومی فعال در هر شهرستان  تقدیر و شناسایی و برای حضور در جلسات شورای روابط عمومی های استان دعوت می شوند.

وی در بخش پایانی سخنانی خود به برخی از ویژگی های مهم مدیران روابط عمومی اشاره کرد که از آن میان می توان به باسوادی ، پویایی و پرتلاشی اشاره کرد.



   پایگاه اطلاع رسانی خاروانا:

با تمهيدات بعمل آمده در جلسه شوراي اداري بخش و جلسه تكميلي مورخ 93/03/04 و عمدتاً با همكاري ادارات و نهادهاي تابعه بخش  دومين همايش پياده روي خانوادگي خاروانا همزمان با عيد سعيد مبعث پيامبر اكرم ( ص ) در محل ييلاقات خاروانا برگزار گرديد.

اين همايش با شركت 1633 نفر از مردم شهرخاروانا و تعدادي از روستاهاي تابعه و نيز برخي شهرهاي همجوار ( سيه رود و هادیشهر ) و با حمايت هاي فرماندار محترم شهرستان و نيز مشاركت بخشداري خاروانا ، شركت مس آذربايجان، اداره ورزش و جوانان شهرستان، شهرداري و شوراي اسلامي شهر خاروانا، دانشگاههاي پيام نور و آزاد خاروانا، بانك كشاورزي و ادارات برق، گاز، آموزش و پرورش، كميته امداد امام ( ره )، آب و فاضلاب روستايي و شهري، جهاد كشاورزي، محيط زيست، كتابخانه عمومي، شوراي اسلامي بخش خاروانا، شركت سازور مجري سد حاجيلار چاي ، تعاوني دامداران و تعاوني روستايي شهريار خاروانا، در مسافتي حدود 2 كيلومتر و با اجراي برنامه هاي شاد و متنوع ادامه يافت. مراسم با قرائت قرآن و پخش سرود جمهوري اسلامي شروع شده و با خيرمقدم گويي امن زاده بخشدار خاروانا ادامه يافت. سپس اقاي حسنقلي رشتبر قطعه شعري در وصف خاروانا ارائه كرد. برنامه هاي بعدي اجراي شعر طنز توسط آقاي رضازاده شاعر سرشناس منطقه و اجراي موسيقي سنتي توسط عاشق ابراهيم قره داغي بودند. سپس آقاي حضرتيان رئيس اداره ورزش و جوانان ورزقان از عوامل برنامه تقدير و تشكر نمودند. و در خاتمه مراسم قرعه كشي حدود 70 جايزه برنامه بود كه با همكاري مسئولين حاضر بين شركت كنندگان توزيع گرديد.

 

 

 

منبع روابط عمومی بخشداری خاروانا



پایگاه اطلاع رسانی خاروانا

قسمت هفده:

روستای آستامال:

در یک منطقه جنگلی بسیار تماشایی واقع شده است، دارای آب و هوای معتدل و چشمه های زلال است. بقعه سید جبرائل در چند کیلومتری روستا در میان جنگل و مناظر جالب و دیدنی قرار گرفته است. سید جبرائیل از احفاد احمدبن موسی (شاه چراغ ) می باشد. خیلی از بزرگان دیزمار به زیارت آرامگاه سید جبرائیل مشرف شده اند. مرحوم سیدابوالقاسم نباتی نیز در قصیده مشهور خود زیارت سید جبرائیل را به عظیمت بیان می دارد:

ایلده بیر دفعه طواف قبر سید جبره ئیل،

چوخ مبارک اوردا بیر مشتاقی گؤزلر گؤزلریم.

آستامال چایی صفاسی بی نهایتدیر ، ولی،

«باری» باغلاریندا بیر اووغلاغی گؤزلر گؤزلری .

روستای آستامال شاعرخیز و عالم خیز است.میرزا خرم کوردشتی چند صباحی در این روستا مسکن گزیده است و در یکی از غزلیاتش به این نکته اشاره می کند خلفائی ها نیز در این روستا زندگی می کرده اند.دکتر محرم علی دوست که در رشته ادبیات دارای درجه دکتری بوده و رسالۀ دکترایش در خصوص اشعار مرحوم شهریار نوشته شده است و مجموعه شعری نیز به سبک حیدر بابا سلام به چاپ رسانده است، از محققین وشعرای معاصر روستای آستامال می باشد.میرزا عیسی ملانژاد؛میرزا رحیم ،مرحوم ملاغنی نیز از عالمان پرتلاش آستامال میباشند.



پایگاه اطلاع رسانی خاروانا :

مجلس شورای اسلامی در نگاه مردم ایران ، محلی است برای تدوین نظام ارزشی مورد قبول جمهوری اسلامی ایران و تهیه و تصویب قوانین اسلامی برای كلیه ی نیازهای جامعه در زمینه های مختلف اجتماعی، اقتصادی، سیاسی، تبلیغی، نظامی، اخلاقی ، قضایی وهر چیز كه به زندگی فردی و عمومی مربوط می شود و به قانون نیاز دارد. نظام قانونی ِ غنی ،  قوی و پرمایه ای كه بتواند پاسخگوی همه نیازها باشد و همه ی روزنه های بی قانونی را كه ممكن است مستمسك این و آن برای سوء استقاده قرار گیرد ، ببندد و این كه مجلس، با مسائل روز به صورت فعال برخورد كند  و با آگاهی كامل ، اشراف بر وضعیت جامعه ، آینده نگری و دلسوزی ، به تهیه و تصویب قوانین لازم برای حل مشكلات مردم بپردازد.

درسال 1359 شمسی ، اولین دوره ی مجلس درمیان شور و شوق عمومی مردم افتتاح شد. افتتاح مجلس ،  یكی از مهمترین دلایل احترام به قانون و اهمیت دادن به رأی و نظرمردم در نظام جمهوری اسلامی است و وجود مجالس قانونگذاری در هر كشوری ، حكایت از وجود آزادی در نظام حكومتی آن می كند ، به همین منظور،هفتم خرداد ماه به عنوان روز " قانون " نامگذاری شده است.

پیام امام (ره) به مناسبت اولین دوره مجلس شورای اسلامی

با انتخاب نمایندگان ، اولین دوره ی مجلس شورای اسلامی در سالروز ولادت امیرالمؤمنین علی (ع) در سیزدهم رجب 1400 ه. ق برابر با هفتم خرداد 1359 و در میان شورو شوق وصف ناپذیر ملت، رسماً افتتاح شد.

امام (ره) در پیام خود به اولین دوره مجلس فرمودند:

« مجلس مقدس جمهوری اسلامی ، كه اولین مجلس جمهوری اسلامی و اولین مجلس است كه با انتخابات آزاد انجام گرفت ، گشایش می یابد و من امیدوارم كه این مجلس به بركت این روز مبارك " روز ولادت علی علیه السلام" مجلس عدالت و پیرو اسلام و به نفع مسلمین و كشور اسلامی باشد... بنابراین ، اساس مجلس با چنین بینش و خواسته هایی تشكیل شد كه ملت مسلمان ایران به پای آن خون دادند... شما دوستان محترم، نماینده ی ملتی هستید كه جز به اسلام بزرگ وعدالت الهی اسلامی فكر نمی كند و انتخاب شما برای پیاده نمودن عدالت اسلامی است كه در طول سلطنت  ظالمانه  و غاصبانه ی  رژیم  شاهنشاهی از آن محروم بودند. »

پایگاه اطلاع رسانی خاروانا ضمن گرامیداشت این روز به خدمت تمام نمایندگان به خصوص به نماینده محترم ورزقان وخاروانا تبریک عرض نموده وبرایشان از درگاه خداوند جل وجلاله سلامتی و توفیق خدمت به ملت عزیز ایران اسلامی مسئلت می نماید.



پایگاه اطلاع رسانی خاروانا :

قسمت شانزده:

خاروانا:

روستای خاروانا که در نزهه القلوب به شکل «خوروانق» نگشته شده است از معظمات دیزمار است که طبق تقسیمات کشوری جدید مرکز دهستان دیزمار مرکزی است. وجه تسمیه این روستا دقیقاً معلوم نیست، ولی ظاهراً بی ارتباط با بزرگان قوم آغوان و «وان» که در این منطقه سکنی گزیده بودند و هم اکنون نیز در نام روستاهای آوان، آوان سر باقی مانده است، نباشد. «خار» یعنی بزرگ، «وان» یعنی قوم مربوطه و پسوند «آ» به معنای مکان است. یعنی محل بزرگان قوم وان. شاید هم با واژه «کاروان» مرتبط است به معنی محل تردد کاروانها. روستای خاروانا از قدیم روستای بزرگی بوده و بخاطر وسعت مراتع و ییلاقهای مرتفع دامداری در این منطقه رشد چشمگیری داشته است از آثار تاریخی روستا مسجد جامع خاروانا می باشد که توسط دختران باییندیربیگ دوزالی تأسیس شده است

علمای بزرگی از شهر خاروانا برخاسته است.از جمله مرحوم حاجی سید حسین واحدی حسینی(معروف به سید حسین آقا)و حاجی سید ابراهیم رضوی(معروف به میرابراهیم آقا)و مرحوم حاجی محمدحسین،(معروف به میرزا محمد حسین پدر بزرگ علیزاده )مرحوم ملا حسن پدر محقق و نویسنده گرامی عبدالصمد اسلامی، آیت الله العظمی سید یوسف مدنی و آیت الله سیدمحمد کوه کمره ای از اساتید و مراجع تقلید حوزه علمیه قوم و حجت الاسلام میرزه قربان و حجت السالام سلطانی از روستای خاروانا هستند.ودیگر بزرگان که تک وتک آنها سرمایه های بودنند که از نعمت آنها منطقه خاروانا محروم می باشد.

1-مرحوم حضرت آیت الله العظمی سید یوسف مدنی تبریزی

آیت الله مدنی در خاروانا متولد شده و پس از طی مدارج ابتدایی و مقدماتی در آذربایجان به حوزه علمیه قم عزیمت نموده و در آنجا از محضر علمای بزرگ از جمله حضرت امام رحمت الله تملذ نموده است. آیت الله مدنی از عنفوان جوانی صاحب قلم و اثر بوده و شرح رسائل او در مجلدات مختلف از زمان آیت الله بروجردی به چاپ رسیده است. وی دارای تألیفات عدیده ای از جمله شرح رسائل، مسائل مستحدثه در دو جلد و کتب فقهی تحت عنوان منهاج الاحکام در چندین جلد و همچنین توضیح المسائل به زبان فارسی دارند. آیت الله مدنی از مراجع تقلید معاصر می باشند و در حال حاضر به تدریس خارج در حوزه علمیه مشغول هستند.

2-آیت الله العظمی سید محمد کوه کمره ای

آیت الله سیدمحمد کوه کمره ای استاد مسلم فقه و اصول حوزه علمیه قم نیز اصالتاً از اهل روستای خاروانا می باشند. وی در فقه و اصول نبوغ عجیبی دارد و شیوه تدریس وی بسیار جذاب است. سالهاست در حوزه علمیه قم به تدریس منابع درسی حوزه علمیه قم مشغول است. مؤلف این سطور نیز مدتی در درس شرح لمعه ایشان شرکت جسته و از وی تملذ نموده است. استاد آیت الله سیدمحمد کوه کمره ای خصائص ویژه اخلاقی است. وی مجتهد بسیار متواضع، خیرخواه، متعصب به ارزشهای دینی و فرهنگی و سلیم النفس و متقی است.

3-عبدالصمد اسلامی

محقق و نویسنده گرامی عبدالصمد اسلامی فرزند مرحوم ملاحسن شخصیتی فرهنگی، ادب دوست و دین پژوه هستند. مدارج ابتدائی خود را در زادگاه خود در خاروانا سپری کرده و دارای تحصیلات دینی و تحصیلات دینی و تحصیلات دانشگاهی هستند. وی مدیر مسئول نشریه امانت آذربایجان بوده و در ساحه مطبوعات خدمات فرهنگی چشم گیری داشته اند. دارای تألیفات عدیده ای از جمله «تاریخ تشیع»، مختصر اصول کافی، حلال و حرام در قرآن، می باشند که به چاپ رسیده و مورد استقبال اهل فن قرار گرفته است. وی در حال حاضر در شهرستان تبریز زندگی می کنند......

ادامه دارد



پایگاه اطلاع رسانی خاروانا :

قسمت پانزدهم:

6-مرداناغیم:

به نوشته مستوفی:«مرداناغیم(مردان قم) ولایتی است، کوانی،کلاله از معظمات آن است. حاصلش غله و انگور ومیوه نیکو باشد.» در تقسیمات کشوری « مرداناغیم» مرکز دهستان دیزمار شرقی است و در این روستا نیز شخصیت های علمی – فرهنگی بزرگی وجود داشته و دارد. محقق و پژوهشگر پرتلاش حجه الاسلام والمسلمین میرزا محمد حافظ زاده که دارای تألیفات عدیده و از عالمان دین و خادمان فرهنگ می باشد و مهندس اکبرزاده که از افراد فرهنگ دوست و نماینده سابق مجلس بودند، ازاین منطقه برخاسته اند.........

ادامه دارد



پایگاه اطلاع رسانی خاروانا :

  سومین یادواره شهدای ارسباران روز شنبه سوم خردادماه  برگزار می شود. براساس تصمیم شورای فرهنگ عمومی شهرستان ورزقان سومین یادواره شهدای ارسباران روز شنبه سوم خردادماه مصادف با سالروز آزادی خرمشهر در سالن اداره ورزش و جوانان شهر ورزقان برگزار می شود.

     روابط عمومي بخشداري خاروانا از مردم شهيد پرور و انقلابي بخش بخصوص خانواده هاي معظم شهدا دعوت مي نمايد در اين مراسم حضور يابند. در ضمن هماهنگي لازم با دهياران و شوراهاي اسلامي در خصوص حضور خانواده محترم شهدا بعمل آمده است.

 

منبع:بخشداری خاروانا



پایگاه اطلاع رسانی خاروانا :

قریه های دیزمار : قسمت دهم

1- قریه ی دوزال:

قدمت تاریخی روستای دوزال به بیش از هزار و اندی سال و بیشتر می رسد واز قدیم الایام (دوزال) تلفظ می شده است ودر تاریخ نیز بصورت(دوزال) ثبت گردیده است.در کتابهای نزهه القلوب میرزا حمدالله مستوفی و عالم آرای عباسی به نیکی یاد شده است.وجه تسمیه آن معلوم نیست.باتوجه به دانش توپونیمیکا این واژه به احتمالی ریشه زبان های تاتی دارد و یادارای ریشه ی ترکی است و یا اینکه بازمانده از زبانهای مرده دوران مادها است.با توجه به این امر معانی مختلفی می تواند داشته باشد. بدلیل وجود معادن سنگ نمک و رونق داشتن بازار نمک و صدور آن به مناطق شمالی رود ارس از جمله اردوباد، گرجستان وغیره چنین به ذهن متبادر می شود که این واژه از دو ترکیب(دوز) به معنای نمک و آل فعل امر از مسدر (خریدن) تشکیل یافته است. ولی باتوجه به اینکه پسوند(آل) در برخی دیگر از اسامی کوه های از دهات منطقه وجود دارد، علیرغم احتمال ترکی بودنش بعلت ابهام در معنای آنها بعید به نظر می رسد که یک واژه ترکی باشد.دراسامی کامت +آل= کامتال، آستام+آل= آستامال، گه+آل=گال،پسوند آل وجود دارد. در تحقیقات اتیمولوژیک معاصر یافته های جدیدی از پسوند و واژه «آل» ارائه شده است. محقق گرانقدر آذربایجانی میرعلی سیداوف وجود واژه «آل» را در اسامی کوه ها و روستاها را بی ارتباط با واژه «آل» یا «هال ننه سی» که از اساطیر دیرین اقوام ترک زبان (بخصوص اقوام ترکمن، قازاخ، قیرقیز، اوزبک) آسیای مرکزی و اقوام ترک قفقاز، نمی داند. داستان ها و نوشته های زیادی در خصوص زن «آل» در کشورهای آسیای میانه و قفقاز وجود دارد. برای اطلاع بیشتر به کتاب «قام-شامان» نوشته میرعلی سیداوف و ترجمه صمد چایلی مراجعه شود. قرین واژه «دوزال» بدون پسوند «دو» نیز در منطقه جلفا تحت نام «زال» وجود دارد که قرابت دوزال با آن نیز محل تأمل است.

 

روستا بر ساحل روز ارس واقع شده و رودخانه دوزال از سمت راست آن به رود ارس می ریزد. روبروی ده، شهر مرزی قره جوان (قرچیوان) در خاک ارمنستان فعلی قرار گرفته است. روستا صد خانوار دارد و اهالی به باغداری، کشاورزی، کشت برنج، غلات، حبوبات، تربیت کرم ابریشم مشغولند و به دلیل حاصلخیز بودن خاک و هوای گرم و مرطوب و وجود رودهای دوزال، چایی، و رود ارس کشاورزان زمین های کشاورزی خود را سالانه دوبار کشت می کنند. رودخانه دوزال که از شانزده رود بزرگ و کوچک از کوه های اطراف ایری، گؤی گونبد، مزرعه شادی، گال، نئچه، علییار، کلو و حاجیلار سرازیر می شود، تشکیل شده و آب کشاورزی (و در قدیم آب شرب) روستاهای اطراف این رود را تأمین می کند.«دوزال»  در چهارراه ارتباطی شمال و جنوب و شرق و غرب قرار گرفته است. از طرف شمال، قاراباغ، گنجه و ایراوان، از طرف جنوب با تبریز، محال اوزومدول و ماوازخان از طرف غرب با محال، اوردوباد، علمدار-گرگر و از طرف شرق با مغان و آغدام، شیروان، بیله سوار در ارتباط بوده است. راه جنوب که از طریق بلندی های خاروانا، گال، مزرعه و ورزقان به اهر و همچنین از طریق بلندیهای ایری و زنوز به مرند و از طریق بلندیهای خاروانا و گوللوجه و ایسپیران به تبریز ختم می شد، اهمیت زیادی داشته و دارد که به دلیل کوتاه بودن راه (تبریز-ایری-دوزال-قاراباغ-گنجه) عباس میرزا به هنگام جنگ با روسیه تزار قوای توپخانه را از طریق این راه و با استفاده از دره رودخانه دوزال به قریه دوزال و کوردشت انتقال داده و در روستای کوردشت در منطقه «آغالیق» و در قلعه و حصار نظامی کوردشت سکنی گزید.این موقعیت سبب شده بود که روستای دوزال به محل استراحتگاه کاروانهایی درآید که هرروز از طرف شرق و غرب به آنجا آمده و پس از استراحت لازم دوباره به راه خود ادامه دهند. برخی از فصول به دلیل طغیان رودخانه دوزال که غیرقایل عبور می شود، کاروانها مجبور می شوند روزها در روستای دوزال بمانند تا طغیان آب رودخانه فروکش شود. ارتباط با شمال نیز از طریق کرجی رانی میسر می شود. برخی از اهالی روستای دوزال و کوردشت به کرجی رانی و شناگری مشغول بوده و مسافرین و کالاهایی صادراتی را بوسیله کرجی رانی به اطراف رود ارس منتقل می کردند. از سابق در این روستاها شناگران ماهری بوده اند و رونق صادرات و واردات در این منطقه سبب رونق صنعتی کرجی رانی و شناگری شده بود. همه جهات مذکور مورد توجه عباس میرزا بوده است.بنوشته تاریخ عالم آرای عباسی شاه عباس در سفر خود به اردوباد سه روز در روستای دوزال اوترق کرده است. روستای دوزال از لحاظ اینکه محل تجارت نقاط مختلف بوده و مرکز صادرات میوه و تره بار و معادن لاجورد و نمک به مناطق گرجستان، شیروان، گنجه، اردوباد و ایروان بوده و میوه نوبار تبریز را تأمین کرده است، از لحاظ تجاری هم مورد توجه بوده است. به طوری که واحد توزین ویژه داشته است که به آن سنگ توزین گفته می شده است سنگ توزین تبریز (من تبریز) 5 کیلو و سنگ دوزال 12 کیلو بوده است. یک باتمان دوزال 12 کیلو، یاریم باتمان 6 کیلو و دارای سنگ توزین بیر بیسته که از دو گیرونکه متشکل می شد بود. در منطقه غلات را با واحد توزین دوزال یعنی باتمان دوزال وزن می کردند.

رودخانه دوزال که از کوه های سر به فلک کشیده گؤی گنبد، گال، مزرعه شادی، علییار، کلو، ارزیل و گول آخیر سرچشمه می گیرد. از حیث اکولوژیکی و زمین شناسی قابل مطالعه است و به دلیل شیب های تند و مارپیچی و ساختار ویژه و منحصر بفرد، بسیار تماشایی و دیدنی است. دره های تند و بزرگ سمت راست و چپ رودخانه که با طرز عجیبی با این رود پیوند خورده و رسوبات و مواد فرسایش شده را در بستر رودخانه دوزال تخلیه نموده و منظره بسیار جذاب و اعجاب انگیز را فراهم ساخته است. رودخانه دوزال به رود ارس می ریزد و در فصل پاییز و بهار گل آلود و طغیانی و در تابستان و زمستان صاف است. سابقاً و تا قبل از انقلاب آب این رودخانه آشامیدنی و برای محیط زیست و جانداران آبزیست بسیار مفید بود ولی در سال های اخیر به علت عدم رعایت مقررات محیط زیست از طرف مسافرین و کوهنوردان و زوار، رودخانه آلوده گشته است. بویژه با رونق گرفتن مجموعه زیارتی سید محمد آقا در روستای «نوجه میر» و عدم رعایت مسائل بهداشتی از طرف زوار و ساکنین ساحلی رود، آب رودخانه آلوده و کثیف شده است........

ادامه دارد



پایگاه اطلاع رسانی خاروانا :

دومین همایش پیاده روی خانوادگی در شهر خاروانا برگزار می شود

 

 

 

برابر اعلام تلفني شهردار محترم شهر خاروانا یکی از مصوبات جلسه شورای اداری بخش خاروانا که هفته جاری برگزار گردید،اجرای راهپيمائي  خانوادگی در شهر خاروانا بوده است. این راهپيمائي با همکاری اداره ورزش و جوانان شهرستان، فرمانداری،بخشداری و شورای اسلامی وشهرداری خاروانا و سایر ادارات و نهادهای خاروانا برگزار می شود. و اين راهپيمائي به مناست سالروزمبعث پيامبر بزرگ اسلام حضرت محمد(ص)در تاريخ ششم خرداد ماه برگزار ميگردد. و مسير اين پياده روي ازشهرخاروانا تا درياچه مي باشد .البته انتظار ميرود مثل سال گذشته در حاشيه اين برنامه بسيار خوب ساير برنامه هاي متنوع نيز پيش بيني شده باشد.وبلاگ اطلاع رساني خاروانا ضمن تقديروتشكر از تمام مسئولين محترم پيشاپش اين ايام مبارك را تبريك عرض مي نمايد.



پایگاه اطلاع رسانی خاروانا :

ادامه بحث قبلی:قسمت 9

در خصوص تاریخ منطقه ارسباران پژوهشگر پر تلاش آقای حسین دوستی در کتاب «تاریخ وجغرافیای آذربایجان» مطالب ارزشمندی را درج کرده است که پرده از زوایای تاریک منطقه برداشته است . وی تاریخ اجمالی ارسباران را دوره های پیش از تاریخ پیش از میلاد مسیح دوره ی ماد ، هخامنشیان ، سلوکیان ، اشکانیان ، ساسانیان ، دوره ی اسلامی ، دوره ی صفویه و افشاریه وقاجاریه تشریح کرده است. همچنین محقق و نویسده ارجمند حجت السلام والمسلمین میرزامحمد حافظ زاده نیز در کتاب دو جلدی (ارسباران در گذر حماسه و تاریخ) به طورمفصل به این موضوع پرداخته اند. کتاب (تاریخ ارسباران) سرهنگ بایبوردی نیز از کتاب بسیار گران مایه است که باب پژوهش را در خصوص تاریخ اذربایجان گشوده است . تاریخ دیزمار نیز بنا به اقتضای موضوعی در کتاب های یاد شده تا حدودی بیان شده است. ما نیز  با توجه به اهمیت برخی حوادث دوران اخیر تنها به ذکر اجمالی برخی از آن بسنده می کنیم . زیرا تاریخ دیزمار با توجه به اهمیت گسترده آن و بکر بودن تحقیق و پژوهش جدا گانه و مفصلی را می طلبد . همچنین این منطقه بدلیل داشتن عرفا ، شعرا و علما مشهور از اهمیت ویژه ای برخوردار است. علیرغم وجود شخصیت های چون کمال الدین ابوالعباس احمد بن گشتاسب دیزماری (که از نوادری بوده وبه گفته صاحب طبقات الاسنوی (صاحب النکت المشهوره الا التنبیه و له تصنیف فی الفروق کان فقیها صالحا" ، متصوفا کثیر الحج و الخیر) فردی عالم و فقیهی صوفی مشرب و انسان خیر بوده است ملا علی علییاری ، ایت الله العظمی حجت کوه کمری ، نباتی ، خرم ، خاور، عندلیب قره جه داغی ، ستارخان و از معاصرین استاد جعفری و غیره از آن دیار بر خواستند، متاسفانه به علل مختلف گمنام باقی مانده است.

منطقه دیزمار در طول تاریخ به دلیل کوهستانی و صعب العبور بودن  و به دلیل وجود پناهگاههای طبیعی و کوهستانی برای درآمان ماندن از گزند دشمن و همچنین امکان پنهان شدن از مهاجم ،مورد توجه سرکردگان،شورشیان و بالتبع مهاجمان بوده است.

وجود قلعه و حصارهای نظامی«کوردش»،«جوشون»،«گال»،قلعه علی بی «علی بیک» در دل کوه «کامتال»مؤید مطلب یاد شده است.

هجوم مغولان،درگیریهای ارمنه و مسلمانان ،قتل عام مسلمین ،قتل عام مسلمانان از جانب ارامنه،تجاوز  روسها به دفعات و کرات،نفوذ عثمانی ها،حاکمیت و امارت حکمرانان ونمایندگان حکومتی همه و همه تاریخ سیاسی-اجتماعی منطقه را رقم زده است.از حوادث تاریخ تجاوز روس به سرزمین ایران و قتل عام مسلمانان توسط ارامنه و گروه افراط گرای داشناقها که نقش ستون پنجم را در جنگ روسها علیه ایران بازی کرده اند ، حاکمیت امیر ارشد ،جنگ امیر ارشد با اسماعیل سیمتقو، تیرخوردن امیر توسط سرهنگ کلب علی خان،خروج ناصر داش کسنی و دستگیری میهن پرستان و هواداران حکومت مرکزی ایران مستقر در منطقه از طرف روسها در نوار مرزی،حکومت پیشه وری،هجوم کوردآتلیسی و غیره از جمله حوادثی است که هنوزهم در خاطره مردان وزنان منطقه باقی مانده است وهمان گونه که در پیش گفته شد، ذکر یکایک آنان از عهده این مقال خارج است . وآن را به زمان و کتاب دیگر موکول می کنیم، ولی برای آشنا شدن بیشتر خواندگان با منطقه دیزمار تشریح و معرفی برخی دهات و قصیبه های مهم منطقه و مناسب می دانیم ........

ادامه دارد



پایگاه اطلاع رسانی خاروانا :

ادامه بحث قبلی:

نگاهی به تاریخ ، فرهنگ و جغرافیای (دیزمار)

ای صبا گر بگذری برساحل رود ارس

بوسه زن برخاک آن وادی و مشکین کن نفس

منزل سلمی که باش هر دم از ما صد اسلام،

پر صدای ساربان بینی و آهنگ جرس.       « حافظ»

                                                     

دیزمار یکی از ولایات منطقه ارسباران و یا قره داغ می باشد که در تقسیمات کشوری فعلی به سه منطقه دیزمار  غربی به مرکزیت سییاری (سیه رود)،

دیزمار مرکزی به مرکزیت (خاروانا) و دیزمار شرقی به مرکزیت (مرداناغیم) تقسیم شده است.ارسباران در شمال غرب ایران ودر شمال استان آذربایجان  شرقی واقع شده است که از طرف شمال به رود ارس ، از جنوب به شهر تبریز ،هریس و شرق به شهرستانهای مشکین،مغان  و از غرب به شهرستان  مرند و جلفا محدود می گردد.شهرستان اهر و کلیبر مرکز منطقه ارسباران است و این منطقه دارای پانزده ولایت است که هوراند، ورزقان ،دیزمار غربی و شرقی ،اوزومدول،ماوازخان (مواضع خان)، حسنوو،مئشه پارا اسکانلی ،مولان،آبش احمد ازاعظم ولایت آن دیار است.دیزمار دارای یکصدوبیست ده می باشد : اسامی برخی روستا ها به شرح ذیل است.

آستامال،آوان آوانسر،آقان (اغوان)،اندیرگان،اوردوکن،ارزیل،اوروج ،آستاراخان،اوشتوبون،الیف آباد،

الوان،انویق،اننیق،ایری،بیشکک،پیربولاق،پهناور،تیلکری،جوشون،چشموغان،حاجیلار،خاروانا،دست ایری(دستجرد) ،دوزال،دوست آشا،سیرکئش،سیغای،سیند آخیر،سؤهران،سیوان،سییاری،ترزم،رحیم قیشلاغی،نووه کی،قولان،قره دره،کالجان،گؤی گونبد،کوردشت ،کومار،کلوو،کوجان،کوراکئش،گول آخیر،گلوو،کوکمر،گوراند،لامباران،لیلاب،مزرعه شادی،چول مزره سی،موسن،مشک عنبر،میانا،نئچق،نظرکندی،نگاریستان،نمنق،نوجه مهر،ورزقان،هولق،یئنگیجه،مرداناغیم،قره چی لر،اولیق،کیرینگان،زنگیلان،کلاله،کوانی می باشد.دیزمار به عنوان یکی ازولایات مشهور ارسباران از طرف شمال به رود ارس، از طرف جنوب به بخش اوزومدول ارسباران از مغرب به بخش داران شهرستان جلفا و منطقه مرند(رشته کوه های کامچی) و از طرف شرق به بخش مئشه پاراو و حسنوو منتهی می گردد.منطقه دیماز دارای کوه های تند ونیز باتخته سنگ های عظیم سر به فلک کشیده همچون کامتال ،مشک عنبر،پیرسقا ،دوخانا و دارای گردنه های صعب العبور دره های ژرف و چین خوردگی های نا مرطب واعجاب انگیز و جنگل های وسیع و مراتع سرسبز و رودهای تند می باشد.در این منطقه از ارسباران دره ها بسیار تنگ است و فرسایش آب بطور عمقی بوده و شیب تند سیلاب ها باچهره زیبا و عجیب منظره بسیار تماشایی را به وجود آورده است.علیرغم سوابق تاریخی منطقه دیزمار باتوجه به وجود آثار تاریخی قلعه ها واستراتژیکی بودن منطقه و موقعیت آن و ترکیب و ساختار فرهنگی،طبیعی منطقه در کتب تاریخی به عظمت از آن یاد شده است و در کتاب های تاریخی عالم آرای عباسی و ذکر سلاطین سلاجقه،نزهته القلوب اثر میرزه حمدالله مستوفی ناسخ التواریخ از آن سخن رفته است با این حال تاریخ فرهنگ و استعداد طبیعی وانسانی منطقه برای مردم کشورمان تاکنون در کتمان مانده است.

بی تناست نیست که برخی از نوشته های مورخین بزرگ در اینجا درج گردد:.....ادامه دارد

منابع:دیوان میرزا خرم کوردشتی



پایگاه اطلاع رسانی خاروانا :

 

آوای ورزقان:  نظام اسلامی بخاطر تعلیم و تربیت تشکیل شده است
امام جمعه ورزقان گفت: سرلوحه برنامه های آموزش و پرورش باید تعلیم و تربیت اسلامی باشد، چون تشکیل نظام بر پایه اسلامی و باورهای دینی به خاطر آموزش و تربیت صحیح است.

به گزارش آوای ورزقان، حجت الاسلام مسعود مهدوی در خطبه های نماز جمعه این شهر با اشاره به آغاز هفته معلم افزود: در کنار کانون خانواده مدرسه نقش اساسی در تربیت اصولی دانش آموزان دارد و باید این امر مهم مورد توجه دقیق قرارگیرد تا زیر بنای شخصیتی و دینی آینده سازان این مرز و بوم با اصول، ارزش ها و باورهای دینی و اسلامی عجین شود.

وی با تاکید بر اینکه باید به وضع معیشتی معلمان زحمتکش در جامعه توجه بیشتری شود تا در مسوولیت خطیر خود هیچ دغدغه ای را احساس نکنند، اظهار کرد: در مناطق محروم به خصوص شهرستان ورزقان تعدادی زیادی از این عزیزان در روستاهای دور افتاده و صعب العبور و کوهستانی که از هیچ امکانات اولیه برخوردار نیستند، خدمت می کنند که باید تدابیری در قانون پرداختی اعمال شود تا از خدمات بیشتری بهره مند شوند. 

امام جمعه ورزقان همچنین به ترفندهای دشمنان در جهان اشاره کرد و گفت: دشمنان با سرمایه گزاری های کلان اقدام گسترش فرهنگ خود ساخته وهابیت نموده و درصدد از بین بردن نهضت تشیع هستند و باید شیعیان با آگاهی و وحدت کامل توطئه های آنها خنثی نمایند.

حجت الاسلام مهدوی با گرامیداشت سالروز تشکیل بسیج سازندگی خدمات آن را در مناطق محروم ارزنده دانست.



پایگاه اطلاع رسانی خاروانا :

 

آوای ورزقان: فرماندار ورزقان: معلمان طلایه داران عرصه فرهنگی و اخلاقی در کشور هستند

به گزارش آوای ورزقان، علی وفادار روز جمعه در گفت و گو با ایرنا افزود: معلمان در تحقق شعار امسال مبنی بر

اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی نقش بسیار مهم و تاثیرگذاری دارند و باید برای تحقق چنین رسالتی تلاش

های همه جانبه و شبانه روزی صورت بگیرد.وی با بیان اینکه آموزش و پرورش در ارتقای فرهنگ جامعه نقشی

برجسته دارد، اظهار کرد: سالروز شهادت معلم ارزشمند شهید استاد مرتضی مطهری فرصتی مناسب برای بزرگداشت

مقام و منزلت معلم و تکریم تعلیم و تربیت است.

فرماندار ورزقان توجه به تعلیم و تربیت را توجه به تمام ابعاد جامعه انسانی دانست و گفت: رکن اساسی و محوری برای

رشد و ترقی هر جامعه ای آموزش و پرورش بوده و معلمان زیربنای این توسعه هستند.وی معلمی همراه با ایمان و علم

را از آموزه های مهم اسلام برای راهنمایی بشر عنوان کرد و گفت: فلسفه وجودی معلمی سوختن همچون شمع برای ساختن فردایی بهتر برای هر جامعه ای است.



پایگاه اطلاع رسانی خاروانا :

جغرافیای تاریخی شهرستان ورزقان:

این شهرستان سابقاً از بخش‌های شهرستان اهر و یکی از پهناورترین بخش­های آذربایجان­شرقی بود که در دهه ­ی 60و در تقسیمات جدید کشوری تجزیه و تعداد روستاهای بخش از 300 روستای تابعه به حدود 160روستا کاهش یافت. در تقسیمات مذکور، بخشی از منطقه­ ی دیزمار (دیزمار غربی) به مرکزیت سیه­ رود از ورزقان جدا و به جلفا ملحق شد. دهستان خواجه به بخش ارتقا یافته و به همراه دهستان مواضع­ خان به هریس پیوست. همچنین روستاهای آناخاتون، اسپیران، باباباغی، گلوجه و ... نیز جزو شهرستان ورزقان بودند که از این شهرستان منفک و به شهرستان تبریز الحاق شده ­اند.

شهرستان ورزقان با 2368 کیلومتر مربع وسعت، به دلیل قرار گرفتن در منطقه­ ی زیبای قره­ داغ، دارای مناظر بدیع و بکر طبیعی است که ویژگی‌های خاصی به طبیعت ورزقان بخشیده است. روستای گل‌آخور با آبشاری زیبا،‌ منطقه چیچکلی،‌ دره زیبای سونگون و ییلاقات پیرسقا، مشک عنبر و خاروانا، روستاهای زیبایی چون کرینگان و آستمال، یخچال فصلی زیر صخره­ای کرویق، منطقه­ ی زیبای هفت چشمه و رودخانه­‌های فصلی و دایمی از جمله جاذبه‌های طبیعی بکر و بی‌بدیل آن است.

علاوه بر جاذبه‌های طبیعی آثار ارزشمند تاریخی نظیر مسجد تاریخی خاروانا، امامزاده کبودگنبد، قلعه­ های آغجا قلعه و جوشین، خانه امیر ارشد، کتیبه­ ی سه هزار ساله­ ی سقندل، و صنایع دستی بی‌همتایی چون جوراب­بافی و گلیم‌بافی، این شهرستان را به یکی از قطب‌های گردشگری تبدیل کرده است

آثار تاریخی و دیدنی شهرستان ورزقان:

منطقه زیبای چیچکلی:

در 35 کیلومتری شمال غرب ورزقان قرار گرفته ‌است. در این منطقه کوه‌ها پوشیده از گل و درخت و چمن است و عشایر قره­ داغ در فصل تابستان از آن به عنوان مراتع ییلاقی بهره می­گیرند.

مسجد جامع شهر خاروانا:

این مسجد در مرکز بخش خاروانا در 60 کیلومتری شهر ورزقان واقع شده ‌خدمت این مسجد به سده‌های 6 و 7 هجری قمری می‌رسد و گویا دختر بایندرخان حاکم قره­ داغ که در روستای دوزال ساکن بوده ساخته است(البته در ادامه بحث بیشتر توضیح داده خواهد شد)

خانه­ امیر ارشد:

که در 12 کیلومتری غرب ورزقان در روستای اوخارا واقع شده است. این ساختمان سنگی که به «داش عمارت» مشهور است از بناهای زیبا و منحصر به فرد شهرستان ورزقان است. خانه امیر ارشد با بهره­ گیری از شیوه­ ی معماری تاریخی منطقه و سبک ویژه­ ی ابنیه قاجاری طراحی و ساخته شده است تا نمایانگر تفکرات و باور ها و نحوه زندگی مردم منطقه باشد.بنای داش ساختمان که در اواخر قرن سیزدهم هجری قمری توسط مهندس کرسنسکی مهندس و معمار خوش نام روس ساخته شده است طی سال­های گذشته توسط سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مورد مرمت قرار گرفته است تا این یادگار تاریخی که بخشی از شناسنامه هویتی مردم منطقه را به وجود آورده، از دستبرد زمان و آسیب­ های طبیعی در امان بماند.ساختمان این خانه در دو طبقه است که سقف طبقه همکف آجری با طاق­های آهنگ متقاطع و سقف طبقه اول چوبی است، ساختمان دارای دو بال در جانبین شمالی و جنوبی و ایوانی در سمت غربی است و بدنه ساختمان سنگی می­باشد. وسعت آن 1100 متر مربع است.........ادامه دارد



پایگاه اطلاع رسانی خاروانا ;

 

مديرکل ميراث فرهنگي و گردشگري آذربايجان‌شرقي گفت: کاوش‌هايي که بر روي قلعه «جوشين خاروانا» صورت گرفته سفالينه‌هايي از هزاره اول قبل از ميلاد به دست آمده است.به گزارش فارس، تراب محمدي صبح ديروز در بازديد بناي تاريخي قلعه جوشين خاروانا با اشاره به قلعه‌هاي منطقه ورزقان و خاروانا گفت: خاروانا يکي از شهرهاي قديمي ورزقان و منطقه «ديزمار» بوده و اوج شکوفايي آن به عهد سلجوقيان بر مي‌گردد که به لحاظ قدمت طولاني، قلعه‌ها و آثار تاريخي بسياري را در خود گنجانده است.

وي ادامه داد: قلعه «جوشين» در 26 کيلومتري غرب ورزقان و شش کيلومتري روستاي «جوشين» و در قلب محال تاريخي «ديزمار» ارسباران به مرکزيت شهر باستاني خاروانا در يک منطقه کوهستاني سخت‌گذر در بالاي يک کوه مرتفع قرار گرفته‌ است.محمدي با اشاره به اين‌که در کاوش‌هايي که بر روي اين قلعه صورت گرفته سفالينه‌هايي6500 ساله از هزاره اول قبل از ميلاد و قرون اوليه اسلام به دست آمده‌ است.

وي افزود: در لايه نگاري هاي صورت گرفته توسط تيم کاوش و باستان شناسي، آثار، اشيا و آويزهايي از دوره هاي مختلف تاريخي به دست آمده که قديمي‌ ترين آنها سفال هاي مربوط به اواخر دوره نوسنگي يعني حدود 6500 سال پيش است.محمدي خاطرنشان کرد:‌ تيم کاوش ابتدا لايه نگاري‌هايي را به صورت حفاري عمودي براي شناسايي لايه هاي مختلف در اين تپه آغاز کرده و با ايجاد ترانشه هاي پلکاني لايه هاي مختلف را مشخص کردند.مديرکل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري اين استان افزود: سفال هايي مربوط به دوره هاي ساساني، هخامنشي و عصرآهن، پيکرک هاي گلي و سفال هاي مفرغ قديم، درفش هاي استخواني و ابزار سنگي، اجاق هايي مربوط به عصر مفرغ، سرنيزه هاي آهني، اشيا و آويزهاي مختلف مفرغي آثاري هستند که در اين تپه شناسايي شده و به دست آمده اند.

 



پایگاه اطلاع رسانی خاروانا ;

خاروانا یکی از شهرهاي قدیمی ورزقان و منطقه دیز مار بوده و اوج شکوفایی آن به عهد سلجوقیان بر مي‌گردد كه به

لحاظ قدمت طولاني، قلعه‌ها و آثار تاريخي بسياري را در خود گنجانده است.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، منطقه آذربايجان شرقي، شهر تاريخي خاروانا به لحاظ آثار طبيعي و تاريخي بسياري كه دارد، منحصر به فرد است.قلعه جوشین در۲۶ کیلومتری غرب ورزقان و شش کیلومتری روستای جوشین و در قلب محال تاریخی دیزمار ارسباران به مرکزیت شهر باستانی خاروانا در یک منطقه کوهستانی سخت‌گذر در بالای یک کوه مرتفع قرار گرفته‌ است.در کاوش‌هایی که بر روي اين قلعه صورت گرفته،سفالینه‌هایی از هزاره اول قبل از میلاد و قرون اولیه اسلام به دست آمده‌ است.قلعه جوشین بر فراز یک کوه صخره‌ای در یک منطقه کوهستانی زیبا درشمال غربی شهر ورزقان واقع شده كه ارتفاع قله از سطح دریا در حدود هزارو800 متر است.قلعه‌هاي علي بيگ و آغجه از ديگر آثار تاريخي منطقه خاروانا است و قلعه علي بيگ در محدوده شهر خاروانا واقع در دیزمار ارسباران و در دامنه کوه پرآوازه کمتال یا کامتال واقع شده و در منطقه حفاظت شده‌اي قرار دارد.طبق بررسي‌هاي كارشناسان باستان شناسي در زمان فتحعلی شاه قاجار خاروانا توسط روسها اشغال شد و شخصی بنام علی بیگ از اهالی خاروانا این قلعه را تعمیر کرده و مخفي گاه علي بيگ و همراهانش بوده و از آن منطقه به روس‌ها حمله كرده و مبارزه مي‌كرد.

آغجه قلعه نيز در شمال غربی ورزقان در فاصله 40 كيلومتري اين شهر بوده و در اطراف آن روستاهای اوزی، کلم، بالوجه و طویل واقع شده است، آغجه قلعه به نام قیز قلعه سی نیز معروف است.در خصوص پيشينه و قدمت تاريخي شهر خاروانا می‌توان گفت، شهر خاروانا یکی از نقاط قدیمی شهرستان ورزقان و منطقه دیزمار است و در مورد وجه تسمیه این شهر چنین به نظر می‌آید که نام اصلی این شهر خوروانق به معنای نگهبان خورشید باشد.شهر خاروانا علاوه بر قدمت و تاریخ درخشانش به دليل وجود اماکن و بناهای تاریخی خود مبین این واقعیت است كه اين شهر از موقعیت طبیعی مناسب جهت تبدیل شدن به یک منطقه گردشگری برخوردار است.شهر خاروانا با توجه به بافت زيباي کوهستانی که دارد، همه ساله تورهای سیاحتی زیادی را جهت تفریح و سیاحت از قلعه جوشین و آبشار گل آخور به سوی خود می‌کشاند.جنگلهاي منطقه هفت چشمه، چيچكلو، جنگلهاي ونستان وكرينگان، ييلاق‌هاي مشك عنبر و گولر خاروانا و پيرسقا، سد زرآباد، كاروانسراي حياطي خاروانا، كتيبه خط ميخي سقندل، سنگ قبر 1002 ساله ازجاذبه‌هاي ديدني اين كهن شهر هستند.شهرستان ورزقان از دو بخش مرکزی و بخش خاروانا تشکیل شده است و این شهرستان از سمت شرق به شهرستان اهر، از غرب به شهرستان‌های مرند و شبستر و از شمال به شهرستان‌های کلیبر و جلفا و از جنوب به شهرستان تبریز محدود شده‌ است.

 



پایگاه اطلاع رسانی خاروانا :

در نخستین روزهای پیروزی انقلاب اسلامی در سال 1357 بنا به فرمان بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران حضرت امام خمینی (ره) به جوانان غیور و انقلابی ایران اسلامی، عده ای از دلسوختگان راستین و پیروان صدیق ولایت فقیه گردهم جمع شدند و نهاد مقدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را پی ریزی كردند.

شاید در آن روزهای نخست كه هدف سپاه را پاسداری از انقلاب اسلامی و دستاوردهای آن مطرح می كردند، تصور نمی رفت كه چه مسئولیت سنگین و رسالت خطیری به عهده این تشكیلات تازه تأسیس خواهد بود؛ اما از آنجا كه محرك حضور در این نهاد خدمت بی شائبه به انقلاب اسلامی و اطاعت محض و عاشقانه از مقام والای ولایت فقیه بود جملگی به عنوان بازوی توانمند ولایت فقیه، خویشتن را برای هر نوع مأموریت محوله آماده كرده بودند.

حضرت امام خمینی (ره) در دوم اردیبهشت سال 1358 طی فرمانی به شورای انقلاب اسلامی رسماً تأسیس این نهاد مقدس را اعلام كردند و شورای انقلاب با تأسیس شورای فرماندهی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گام اساسی را در جهت سازماندهی این نهاد برداشت سپاه نهادی نظامی در جهت اهداف و آرمانهای والای انقلاب اسلامی است و نامگذاری سالروز ولادت سالار شهیدان به نام روز پاسدار از این جهت است كه سپاه آرمانی بزرگ و مقدس دارد كه حفاظت و نگهبانی از نظام و حكومتی است كه براساس اسلام ناب محمدی (ص) برپا شده است و داعیه تحقق نسبی آن را در جهان امروزی دارد و دامنه این آرمان تا زمان حكومت عدل جهانی امام مهدی (عج) نیز گسترده است و بدین لحاظ سپاه در افقی فرازمند، دارای آرمانهای مكتبی، انسانی و جهانشمول كه باید همیشه حركت خود را بدان سوی جهت دهد.



تاريخ : 31 / 1 / 1393برچسب:, | 14:37 | نویسنده : سعید علیزاده

پایگاه اطلاع رسانی خاروانا :

 

مادر عزیزم ،وقتی چشم به جهان گشودم. قلب کوچکم مهربانی لبخند و نگاهت را که پر از صداقت و بی ریایی بود احساس کرد. دیدم زمانی را که با لبخندم لبخند زیبائی بر چهره خسته ات نشست و دنیایت سبز شدو با گریه ام دلت لرزید و طوفانی گشت. از همان لحظه فهمیدم که تنها در کنار این نگاه پرمهر و محبت است که احساس آرامش و خوشبختی خواهم کرد.