به گزارش سرویس مقاومت جام نیوز، بعضی عکسها را که می بینی، آداب و ترتیب فراموشت می شود، فقط بغض می کنی. فقط سینه ات تنگ می شود. فقط احساس خفگی می کنی. شاید هم این حس مختص به من باشد، نمی دانم ولی این عکس با من همین کار را کرد. این عکس را از پایگاه "مهدیرجه" برداشتم. عکس مربوط می شود به مراسم تشییع شهید "مسعود عموزاده مهدیرجی" . ایشان 20 دی 1365 در 17 سالگی در "شلمچه" به شهادت رسید. مادر شهید نفر اولی است زیر تابوت پسرش را گرفته. شکوه عجیبی در هیبت این مادر موج می زند. وصیتنامه پسر را که می خوانی، دیدن عکس بیشتر آتشت می زند:
"..خدا! چه خوب و زیباست روزی که در آن گناه نباشد و بتوان با تو دیدار و ملاقات کرد.
خدایا! مرا از بلای غرور و خود خواهی نجات ده، تا حقایق وجودت را ببینم و جمال زیبای تو را مشاهده کنم . پروردگارا! به سوی تو می آیم و از عالم و عالمیان می گریزم ،و تو مرا در جوار رحت خود سکنی بده.
آفریدگارا! یاری ام ده تا از آن کسانی باشم که سرمایه وجودشان را به پیشگاه تو تقدیم داشته و ارزش خویش را باز یافته اند و بر سر بیعت خود پا بر جا و استوار ایستادهاند و بی تزلزل و تردید ندای محبت تو رابا انتخاب قرب جوارت پاسخ مثبت داداه اند.
بارالها! توفیقم اعطا کن که پویایی راه آن شهیدانی باشم که به حیات جاوید تو در زیر پرچم حق و هدایت قدم برداشته اند و بی تزلزل جام گوارا و شیرین شهادت را نوشیدند . غصه دارد و در دوره شهادت با مرگی غیراز شهادت دنیا را ترک کردن... "
شیر مادرت حلالت برادرم. معلوم است که از این مادر، چنین پسری توقع می رود.
خدا از سر تقصیرات ما خواهد گذشت؟ رسیدن به این جوان، از پس ما برمی آید؟
گروه تاریخ مشرق- در سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی پیرامون نقش نیروهای مذهبی و متعهد به مردم در رسانهها کم کاری شده است. حال که 36 سال از روزهای پیروزی در بهمن 57 می گذرد نسل جوانی که از آن روزها تنها تصاویر و فیلم های مستند به جای مانده را مشاهده نموده با فقر اطلاعاتی زیادی روبرو است. لذا ما بر آن شدیم تا پای صحبتهای یکی از مردان نظامی آن روزگار بنشینیم و در مورد گروههای مقاومت در ارتش شاهنشاهی و نحوه مبارزه آنها با رژیم طاغوت را مورد بررسی قرار دهیم. سرهنگ بازنشسته سید محمدعلی شریفالنسب، یکی از بازماندگان آن هستههای مقاومت است که پس از آغاز جنگ تحمیلی نیز میدان دفاع را ترک نگفت و تا پای جان از شهر خرمشهر دفاع کرد.
اختصاصی خاروانا نیوز: با هماهنگی ستاد دهه فجر خاروانا و ادارات و نهادهای خاروانا علی الخصوص همکاری ویژه شهرداری خاروانا، اداره آموزش و پرورش، بخشداری و دانشگاه پیام نور و آزاد خاروانا مراسمی تحت عنوان جشن انقلاب به مناسبت گرامیداشت ایام الله دهه فجر در حسینیه خاروانا برگزار شد. به دلیل محدود بودن زمان مراسم و هم پوشانی زمان برگزاری مراسم با سایر برنامه های دهه فجر، حضور اهالی منطقه در مراسم بسیار کمرنگ بود. اغلب شرکت کنندگان را مسئولین ادارات و نهادها، شورای شهر و فرهنگیان و دانش آموزان مدارس تشکیل می دادند.
در این مراسم ابتدا مهندس عبدالهی بخشدار خاروانا به حضار جلسه خوشامد گفته و دهه فجر انقلاب اسلامی را تبریک گفت. ایشان در ادامه مطالبی را در خصوص محکومیت تروریسم بیان نموده و عموم اهالی را به شرکت شکوهمند در مراسم راهپیمایی 22 بهمن دعوت کردند.
در ادامه برنامه، گروه سرود دانش آموزان مدرسه شهید وطنخواه خاروانا سرود زیبایی با عنوان میهمن من را اجرا نمودند. قرائت شعر توسط شاعر توانمند و مشهور منطقه آقای رضازاده لیلاب بخش دیگر برنامه را به خود اختصاص داده بود. ایشان اشعاری را در خصوص حجاب و عفاف و انقلاب اسلامی قرائت نمودند که با استقبال خوب حضار همراه شد. مراسم با اهدای جوایز به دانش اموزان و پذیرایی از حضار به پایان رسید.
شیخ عبدالعزیز آل الشیخ، مفتی اعظم عربستان که در ابتدای پیدایش داعش از این جریان تکفیری حمایت میکرد، زنده سوزاندن خلبان اردنی توسط داعش را محکوم کرد.
شیخ عبدالعزیز آل الشیخ از خطبای جمعه این کشور خواست در خطبههای نماز جمعه جنایتکار بودن این گروه گمراه را اعلام کنند. به نظر میرسد میان این موضعگیری مفتی عربستان با خبر مربوط به تصمیم داعش برای تخریب کعبه و بازنویسی قرآن کریم رابطه مستقیمی وجود دارد
پایگاه اطلاع رسانی خاروانابه نقل از ورزقـان نیوز1: دنیای اینترنت یکی از کار آمدترین عرصه هایی است که امروزه از آن جهت تبادل افکار واطلاعات درسطح دنیا ، کشور ، استانها و شهرستانهای مختلف از این پتانسیل به نحو احسن استفاده می شود استفاده از نام مستعار در وبلاگ های شهرستان ورزقان بیش از بیش محسوس است به طوری که در استانها و شهرستان های دیگری استفاده از نام مستعار دیده نمی شود
وبلاگ های بی هویت باعث خدشه دار شدن اذهان عمومی شده و موجب ناراحتی مردم و مسئولین می شوند چراکه منتقد باید برای همگان شناخته شود وقتی مسئولی مورد نقد و انتقاد قرار می گیرد و نمی داند که از کدامین ناحیه نقد می شود مورد آزارو اذیت قرار می گیرد چه بسا که برخی دوستان با ایجاد چندین وبلاگ موجب ناراحتی و خدشه دار شدن اذهان و افکار عمومی در شهرستان ورزقان می شوند
در گذشته نیز استفاده از نام مستعار به ندرت وجود داشته است اما طی 3 الی 4سال گذشته چندین وبلاگ با پسوند یا پیش وند ورزقان نیوز ایجاد شده اند که برای دیگران ناشناخته اند وبا ارائه نظرات به جانبداری از برخی مسئولین می پردازند یا اینکه به حق یا ناحق به انتقاد از برخی مسئولین می پردازند
ارائه مطالب و تحلیلها ونظرات در سایت ها و وبلاگ ها وقتی حائز اهمیت است که نویسنده و مدیران وبلاگ ها برای همگان شناخته شده باشند گرچه درشهرستان ورزقان مردم به صورت مستقیم یا غیر مستقیم به ماهیت این نویسندگان آشنائی کامل دارند
نتیجه این که بی هویتی مدیران این وبلاگ ها باعث خدشه دارشدن اذهان عمومی در ورزقان و خاروانا شده و امری ناپسند محسوب می شود
البته این مطلب مورد تائید پایگاه اطلاع رسانی خاروانا بوده و باید بر این معضل یاد شده چاره ای اساسی اندیشیده شود.تعدادی از این وبلاگ ها هر چیزی که به ذهن شان خطور می کند متاسفانه در وبلاگ خود قرار می دهند غافل از این که این گونه مطالب ونظرها با فرهنگ اصیل شهرستان ورزقان وخارانا واز همه مهم تر با دین عزیز اسلام مغایر می باشد .بایستی بنده که صاحب وبلاگ هستم باید از راه اندازی وبلاگ نظر خدمت به خالق و مخلوق باشد ونه این که خدایی نکرده باعث آزار واذیت مردم عزیز شهرمان باشیم .از طرفی این گونه مطلب جزء حق الناس می شود وباید یک روزی جوابگو باشیم وتوصیه می کنم وقتی قلم می زنیم خودمان را در محضر خداوند جل وجلاله ببینیم
پاگیاه اطلاع رسانی خاروانا به نقل از گزارش ایرنا - مسوول ستاد دهه فجر شهرستان ورزقان گفت: همزمان با گرامیداشت سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، 84 برنامه فرهنگی و ورزشی در این شهرستان اجرا می شود.
رحیم بلال زاده روز پنج شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: برگزاری جشنواره غذاهای سنتی با شرکت 120 نفر، نمایشگاه زنان و جوانان نسل سوم و چهارم انقلاب، جشن انقلاب ویژه کودکان و نوجوانان و دیدار با خانواده های شهدا و ایثارگران از مهمترین آنهاست.
وی گفت: با توجه به اینکه 80 درصد جمعیت شهرستان درروستاها ساکن هستند، برنامه های کمیته روستایی و عشایری در اولویت خواهند بود.
وی افزود: در این ایام 51 طرح بهداشتی، آموزشی، راه روستایی و کشاورزی و رفاهی با 210 میلیارد ریال اعتبار در شهرها و روستاهای شهرستان به بهره برداری می رسد.
بلال زاده گفت: بهره برداری از بزرگترین کارخانه تولید کنسانتره مس در مجتمع مس سونگون ورزقان با حضور معاون اول رییس جمهوری از مهمترین طرح هاست.
شهرستان ورزقان یکی از شهرستان های استان آذربایجان شرقی و مرکز آن شهر ورزقان است که از دو بخش مرکزی و خاروانا تشکیل شده است.
این شهرستان 48 هزار و 112 نفر جمعیت دارد که چهار هزار و ۸۸ نفر آن یعنی ۵/۸ درصد در مرکز شهرستان ساکن هستند.
این شهرستان از سمت شرق به شهرستان اهر، از سمت غرب به شهرستان های مرند و شبستر، از سمت شمال به شهرستان های کلیبر و جلفا و از سمت جنوب به شهرستان تبریز محدود شده است.
این شهرستان سابقاً یکی از بخش های شهرستان اهر بوده است. نام دیگر شهرستان ورزقان ارسباران است و این نام به دلیل واقع شدن بسیاری از جنگل های ناحیهٔ سرسبز ارسباران در این شهرستان است.
شهرستان ورزقان 160 روستای دارای سکنه دارد.
منبع:خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران
پایگاه اطلاع رسانی خاروانا به نقل ازگزارش آوای ورزقان؛ امام جمعه ورزقان درخطبه دوم نمازعبادی سیاسی جمعه ورزقان،با اشاره به ورود امام خمینی (ره) در۱۲بهمن۵۷ به کشور و سخنرانی ایشان درهمان روز،ازمردم ولایتمدار شهرستان خواست درمراسمات گرامیداشت دهه فجروراهپیمایی ۲۲بهمن حضوروهمراهی پرشوری داشته باشند.
حجت الاسلام مسعودمهدوی ادامه داد:عملیات انجام شده ازسوی حزب الله که منجربه هلاکت تعدادی ازصهیونیست ها شد، جواب کوبنده ای بود درپاسخ به شهادت رساندن شهید جهاد مغنیه و همراهان وی از سوی صهیونیست ها .انقلاب ما،همیشه ازحزب الله ومردم فلسطین حمایت می کند.
وی ادامه داد:دشمن اصلی ما اسرائیل است وتازمانی که این رژیم غاصب وجود دارد. وآمریکا به اعمال استکباری خودادامه می دهد،خستگی ناپذیربرای دفاع ازمظلومین ومقابله باظالمین تلاش می کنیم چرا که ما برای دفاع از مظلومین ومقابله باظالمین انقلاب کردیم.
جلسه شورای آموزش و پرورش منطقه خاروانا با حضور فرماندار محترم ورزقان در مورخه 93/11/6 در محل بخشداری برگزار گردید
جلسه با نام و یاد خدای متعال شروع شد و سپس بخشدار محترم ضمن خوش آمدگویی به فرماندار محترم و سایر حضار در باره ی دستورات جلسه از جمله برگزاری مراسمات دهه فجر، کمبود فضاهای آموزشی منطقه و فرسوده بودن جذب تجهیزات رایانه ای غیر مستعمل سایر ادارات و...توضیحاتی دادند.سپس فرماندار محترم ضمن قدردانی از حضور اعضا ،از تشکیل ستاد دهه فجر و برنامه های مد نظر آن خبرداد و ضمن شمردن اختیارات شورای آموزش و پرورش رسالت آموزش و پرورش را خطیر و مهم دانستندو خواستار تشکیل مجمع خیرین مدرسه ساز در منطقه شدند. در ادامه ریاست اداره ضمن تشکر از توجه فرماندار و بخشدار محترم به مسائل آموزش و پرورش عملکردهای حیطه های مختلف اداره را به صورت مختصر بیان کردند و نواقص موجود در فضاهای آموزشی را به برای حضار یادآوری نمودند و خواستار توجه بیشتر به ساخت فضاهای آموزشی و بهسازی آن ها در سال آتی از سوی مسئولین زیربط شهرستانی و استانی گردیدند سپس فرماندار محترم از وضعیت موجود فضاهای آموزشی و نیازهای این قسمت ابراز تاسف نموده و قول مساعدت و پیگیری دادند
پایگاه اطلاع رسانی خاروانابه نقل از گزارش روابط عمومی جلسه سر گروههای درسی و معلمان پژوهش سرای دانش آموزی ابوریحان در مورخه 93/11/06 برگزار گردید که در ابتدا 3 نفر از سرگرههای درسی به نمایندگی از سایر سرگروهها گزارشی از فعالیتهای انجام یافته گروههای آموزشی در طول چند ماه گذشته سال تحصیلی جاری را در مقاطع ابتدایی، متوسطه اول و دوم ارائه دادند. در ادامه رزمی ریاست اداره به موضوع اهمیت کلیدی و مهم گروههای درسی در رسیدن به اهداف آموزشی اشاره نموده و خواستار تلاش جدی و بیش از پیش برای رفع مسائل و مشکلات آموزشی شدند. در ادامه ، هر یک از سرگروه های درسی و معلمان پژوهش سرا و مدیر پژوهش سرای دانش آموزی نیز به بیان دیدگاه های خود پرداخت. از مصوبات این جلسه می توان به موارد زیر اشاره کرد : -برگزاری جلسه توجیهی برای ریاضیات پایه ششم -برگزاری دوره توجیهی برای معلمان در زمینه روان شناسی کودک و نوجوان -برگزاری مسابقات علمی منطقه ای در مقاطع سه گانه تحصیلی
پایگاه اطلاع رسانی خاروانا به نقل از گزارش خبرنگار حوادث باشگاه خبرنگاران، چندی پيش زوج جوانی با مراجعه به دادگاه خانواده درخواست طلاق توافقی دادند.
مرد جوان در خصوص علت درخواست خود به قاضي گفت: آقای قاضی همسرم اصلا قدر محبت هاي مرا نمي داند. دو سال است كه با هم ازدواج كرده ايم. در اين مدت هرچه گفته گوش كردم و تمام امكاناتي را كه مي خواست برايش فراهم كردم. ولي او هر روز بيشتر با من دعوا مي كند و هميشه به من مي گويد اينقدر به من محبت نكن. هر روز به يك بهانه اي برايش هديه مي خرم. هربار قهر مي كند منتش را مي كشم و سعی می كنم هرجور شده با او آشتی كنم.
وی ادامه داد: وقتي دلش مي گيرد به هر شكلي شده تلاشم را مي كنم كه او را از ناراحتي در بياورم. ولي مي گويد تو خيلي به من وابسته هستي و زيادي به من محبت مي كني. همسرم زن قدرنشناسي هست و سر اين موضوع پاي ما را به دادگاه خانواده باز كرده است.
زن جوان نيز به قاضي گفت: آقاي قاضي شوهرم زيادي به من وابسته است و اين همه محبتش مرا خسته كرده است. من دوست دارم يك روزهايي برای خودم باشم و تنها باشم. ولي شوهرم اين را درك نمي كند و هميشه به من گير ميدهد. از محبت هاي زيادي شوهرم خسته شدم.
بعد از حرف های اين زوج قاضی دليل آنها برای طلاق كافی ندانست و اين زوج را به مشاوره خانواده فرستاد تا شايد مشكلشان حل شود.
رئیس مرکز آموزش فنی و حرفه ای شهرستان ورزقان در گفت و گو با آوای ورزقان اظهار داشت:با پیگیری های فرماندار و نماینده شهرستان در پاسخ به در خواست های بانوان شهرستان مبنی بر برگزاری دوره های خیاطی،گلدوزی،آرایشگری،و صنایع دستی اقدامات لازم و کافی از طرف این مرکز انجام و با همکاری دستگاه های مدیریتی و آموزشی و دیگر کارشناسان با موضوع موافقت گردید و اقدام به ایجاد و شروع فعالیت کارگاه های مذکور نموده ایم.
مقصود امانی ادامه داد: ۴۰ نفر کار آموز در رشته خیاطی مشغول به آموزش هستند ۴۰ نفر دیگر نیز در گارگاه های آرایشگری و صنایع دستی در شروف شروع به آموزش در روز های آتی می باشند.
مشرق - وهابیون، در حالی که زیارت و خواندن دعا بر سر قبور و اشک بر اهل بیت علیهم السلام را حرام و نشانه شرک میدانند و همواره زائران بقیع را مورد آزار و اذیت قرار میدهند، امروز در زیارت قبر عبدالله بن عبدالعزیز، شاه سابق سعودی، اشک ریختند و به خاک قبرش تبرک جستند و بر سر قبرش دست به دعا برداشتند.
در مورخه 93/10/28 در جلسه شورای معاونین اداره ، ضمن قدر دانی از خدمات ارزنده آقای جابر ولیان کارشناس اسبق روابط عمومی این منطقه ، آقای حسن سعادتی بعنوان کارشناس جدید روابط عمومی منطقه خاروانا معرفی گردید.
پایگاه اطلاع رسانی خاروانا ضمن تبریک به برادر عزیز آقای سعادتی انشاالله این انتصاب مایه خیر و برکت باشد از زحمات برادر عزیز آقای ولیان تقدیر وتشکر می نماید
در مورخه 93/11/04 اعضای شورای اسلامی بخش خاروانا با حضور در دفتر ریاست اداره آموزش و پروش ضمن ذکر این نکته که بخشدار محترم جناب آقای عبدالهی نقش بی بدیل در پیگیری و حل مسائل آموزش و پرورش خاروانا داشته و دارند ، با اشاره به تحولات چشمگیر در امور آموزش و پرورش در مدت حضور آقای رزمی در سمت ریاست اداره آموزش و پروش از زحمات ایشان در حل مشکل فضاهای آموزشی روستاهای سندآخور ،سقای و کوجان و مرکز بخش (بهسازی آموزشگاه شهید قلیزاده و شروع به ساخت مدرسه شش کلاسه در محوطه اداره ) تشکر و قدردانی نموده و برای ایشان آرزوی موفقیت کردند.
به گزارش روابط عمومی منطقه خاروانا، ریاست محترم اداره به همراه معاون آموزشی و کارشناس آموزش متوسطه در مورخه 93/10/24 از دبیرستان شبانه روزی امام خمینی(ره)جوشین بازدید بعمل آوردند
به گزارش روابط عمومی منطقه خاروانا، ریاست محترم اداره به همراه معاون آموزشی و کارشناس آموزش متوسطه در مورخه 93/10/24 از دبیرستان شبانه روزی امام خمینی(ره)جوشین بازدید بعمل آوردند و در طی این بازدید نیز جلسه ای با عوامل اداری مدرسه و دبیران محترم داشتند که در آن جلسه ریاست اداره به حفظ و نگهداری ساختمان مدرسه ، راهنمایی صحیح دانش آموزان برای انتخاب رشته در سال دوم متوسطه و اهتمام جدی برای دانش آموزان سال سوم و جهارم تاکید داشته و از تلاشهای دبیران محترم تقدیر و تشکر بعمل آوردند . در پایان ریاست محترم ضمن بازدید از کلاسهای درس و گفتگوی صمیمی با دانش آموزان با اهدای جوایزی خواهان تلاش بیشتر آنان در عرصه تعلیم و تربیت شدند.
به گزارش روابط عمومی منطقه خاروانا همایش مدیران منطقه خاروانا در مورخه 93/10/28 در دبیرستان شبانه روزی کوثر با موضوع برنامه و فعالیتهای دهه مبارک فجر برگزار گردید
به گزارش روابط عمومی منطقه خاروانا همایش مدیران منطقه خاروانا در مورخه 93/10/28 در دبیرستان شبانه روزی کوثر با موضوع برنامه و فعالیتهای دهه مبارک فجر برگزار گردید که در این جلسه ریاست محترم اداره ضمن تاکید بر تلاش مدیران برای اجرایی نمودن سیاستهای پنج گانه وزیر محترم، خواهان برنامه ریزی دقیق و سالم برای برگزاری برنامه های دهه فجر شدند و در ادامه جلسه معاونان و کارشناسان اداره به اذائه مطالب خود پرداخته و مدیران نیز به ارائه مسائل و مشکلات و برنامه های آتی خود در زمینه برنامه های دهه مبارک فجر پرداختند. در پایان جلسه اهم برنامه های اجرایی برای دهه مبارک فجر که در سطح منطقه برگزار خواهد شد بین مدیران جهت اجرا و همکاری تقسیم شد
طی مراسمی روز شنبه مورخه 27/10/93راس ساعت 10 صبح باحضور بخشدار محترم ، ریاست محترم دادگاه عمومی ،رئیس شورای شهر ، رئیس کمیته امداد ،شهردار، رئیس پاسگاه انتظامی ومدیران و معاونین محترم مدارس و کارشناسان محترم اداری، بسته های ورزشی به مدیران مدارس تحویل گردید .به گزارش روابط عمومی اداره : برنامه با تلاوت آیاتی چند از کلام الله قرآن مجید شروع شد . ابتدا رزمی ریاست اداره از حضور گرم میهمانان و زحمات مدیران وعوامل آموزش وپرورش قدر دانی نمودند. در ادامه ریاست محترم دادگاه عمومی منطقه ضمن اشاره به زحمات طاقت فرسای فرهنگیان عزیز در ارائه تعلیم و تربیت ،کار تحویل بسته های ورزشی به مدارس را یک کار با ارزش وبنیادی فرهنگی ورزشی قلمداد نموده واز طرف تمامی نهادهای منطقه از عوامل این کار و برنامه فرهنگی ورزشی نهایت تشکرو قدردانی نمودند. برنامه با اهداء لوح تقدیر به همکاران فعال در اجرای مراسم افتتاحیه طرح المپیاد ورزشی درون مدرسه ای و تحویل بسته های ورزشی در بخش پایانی، خودرو های حامل بسته ها به رژه نمادین پرداختند
جلسه شورای اداری شهرستان ورزقان
در ابتدای جلسه شورای اداری شهرستان حاج آقامهدوی امام جمعه ورزقان طبق آیات و روایات وحدت را رکن اصلی جامعه اسلامی خواند وافزود:مسئولان باید در کنار وحدت انتقاد پذیر باشند چرا که با انتقادات سازنده می توان پیشرفت کرد.
مشاور رییس جمهوری: زیبایی سواحل ارس گردشگری منطقه را تقویت می کند
به گزارش روز یک شنبه روابط عمومی سازمان منطقه آزاد تجاری و صنعتی ارس، اکبر ترکان در حاشیه بازدید از طرح های بهسازی و مرمت جاذبه های گردشگری ارس، افزود: توجه بیشتر به ساحل این رودخانه می تواند نقش موثری در گردشگری منطقه ایفا کند.
وی با اشاره به زیبایی های این ساحل تاکید کرد: باید با برنامه ریزی های دقیق و جذب سرمایه گذار در این حوزه از نعمت خدادادی منطقه بهره برداری کرد.
ترکان اظهار کرد: این حق مردم ایران است که از زیبایی های سواحل ارس بهره مند شوند و تحقق این امر مستلزم سرمایه گذاری بیشتر برای ایجاد امکانات و تبلیغات گسترده جهت جذب گردشگر است.
در چارچوب توسعه گردشگری این منطقه پارک بزرگ کوهستان و پارک درنا در حاشیه رودخانه ارس توسط سازمان منطقه آزاد ارس ایجاد شده و هم اکنون در بخشی از ساحل رودخانه ارس به طول سه کیلومتر طرح توسعه پارک ساحلی و سکوی ماهیگیری در حال اجراست.
به گزارش ایرنا، ارس نام رودخانه ای نسبتاً پرآب و خروشان است که از کوه های ˈبینگولˈ منطقه آناتولی ترکیه سرچشمه گرفته و در مرز ترکیه و ارمنستان به رود ˈآرپا چایˈ می پیوندد و سپس مرز مشترک نخجوان را به طول 11 کیلومتر ترسیم کرده و پس از گذر از مرز ایران و نخجوان، از مرز میان ایران و ارمنستان عبور می کند و دوباره مرز مشترک میان ایران و جمهوری آذربایجان را شکل داده و در منتهی الیه شمالی استان اردبیل (شهرستان پارس آباد) وارد جمهوری آذربایجان می شود و به رودخانه کورا می ریزد.
این رود یکهزار و 72 کیلومتر طول دارد و از طولانی ترین رود داخلی ایران یعنی کارون طولانی تر است.
انویق يکی از روستاهای بخش خاروانا شهرستان ورزقان آذربايجان شرقی است. روستای انویق 75 کيلومتری شهر ورزقان قرار دارد. کشتزارهای آن از چشمه سيراب میشود. محصول آن غله و چوب درختان جنگلی است. مردم آن 28خانوار و نزديک به صد نفر میباشند و همگی به ترکی گفتگو میکنند؛ امرار و معاششان از کشاورزی، گلهداری و زنبورداری تامين میشود.منطقه چیچکلی در شرق روستای انویق قرار دارد.چیچکلی که در زبان ترکی به معنی گلستان و جای پر از گل میباشد و در اردیبهشت و خرداد همه جای این منطقه پوشیده از انواع گل میگردد. این منطقه پوشیده از جنگل و انواع گل و گیاهان متنوع و داروئی می باشداز گونه های منطقه می توان از پستانداران به گراز، خرس قهوه ای ، شغال و ... و از پرندگان می توان به کبک ، کبک چیل وابیا و پرندگان شکاری چون عقاب طلایی ،لاچین و بالابان اشاره کرد.البته لازم به ذکر است که در فصل مهاجرت ، پرندگان آبزی نظیر اردک سرسبز، خوتکا و ... در رودی دائمی که ازاین ارتفاعات سرچشمه می گیرد دیده می شود.
آب، برق دارند راه مناسب ندارند ودرموقع بارندگی راه بسته است ولی تلفنشان خیلی وقتها زنگ نمیخورد چون مدام قطع میشود، آب این روستا تا حدودی همیشه به راه و سرد است اما امان از برق به خصوص در زمستان که با بادی قطع میشود و مدتها چشم به راه میمانند تا کسی بیاید و برقشان را روبراه کند.
زلزله با شدت زیاد لرزه بر اندامشان انداخت اما خانههایشان قابل سکونت بود و راه دور و درازشان از ورزقان آنها را مصمم به استفاده از همین خانههای ترک خورده کرد چرا که کارشناسانی که آمدند گفتهاند: با وامی که به شما میدهند هزینه حمل مصالح هم در نمیآید چه برسد به ساخت و ساز، پس قانع به خانههای قدیمی خودشان شدند.آب و هوای آن کوهستانی و معتدل است که در تابستان گرم و معتدل و در زمستان سرد و یخبندان میشود.ردیف خانهها در شیب تند تپه به موازات هم قرار دارد؛ به طوری که پشت بام یکی حیاط و معبر دیگری است و طول سرتاسری خانهها متصل به هم و در فواصل منظم قرار دارد.
منبع:صدای ورزقان
یکی از مهم تریم مشکلات بیشتر روستاهای خاروانا نبود راه دسترسی مناسب است که این امر باعث شد که در زلزله مرداد 91 باعث بی مهری مسئولین شود و به جز روستای گال بقیه روستاهای این بخش بازسازی نشدند و هنوز هم در خانه های کاه و گلی با دیوار های شکسته زندگی می کنند اعم از روستای انویق و آوانسر ...
جابجایی دهستان جوشین و روستای استرگان:یکی از مهمترین عاملی که جوشین را بطور جدی تهدید میکند ریزش کوه سنگی و رانش زمین می باشد که نزدیک به هشت سال می باشد که هیچگونه اقدام جدی در این مورد نشده است
نبود گاز خانگی:نزدیک به هشتاد درصد روستاها خاروانا از این نعمت الهی بهره مند نیستند.در حالی که این گاز تو این منطقه به کشور خارجی انتقال داده شده است
نبود طرح هادی:نزدیک به هشتاد درصد این روستا فاقد طرح هادی می باشد
هدر رفتن آبهای سطحی:هرچند که این روستاها در یک منطقه کوهستانی صعب العبور قرار گرفته ولی طبیعتش انسان را به خود جذب کرده وبه انسان آرامش دل میدهد.وچونکه اکثریت مردم امر معاش زندگی خود را از راه کشاورزی تامین میکنند که این کار نیاز ضروری به آب دارد ولی متأسفانه بیشتر آب زراعی این مناطق فقط ۶ماه به درد کشاورزان میخورد البته نه به میزان کافی وبقیه وقتها آن آب به هدر میرود. فلذا نیاز به ذخیره سازی دارد تا اینکه اهالی این روستا ها از این نعمت خدادادی بیشتر بهره مند شوند
نبود شغل مناسب:با وجود چند تا معادن فعال در این منطقه، که چند تا معدن فعال داریم مثل معدن طلای اندریان و آهن آوان و ... بیشتر جوانان به علت نبود شغل مناسب به شهرها کوچ می کنند و جوانان با وجود این معادن هیج امیدی برای زندگی در این منطقه ندارند البته بعضی از روستاها در زمستانها خالی از سکنه میشوند
البته مشکل زیاد هست ولی فعلا به اینها بسنده می کنم.
از تمام اهالی این منطقه خواهش میکنم با یکدلی و صداقت دست به دست هم دهیم ودر پیشبرد این منطقه کوشا باشیم.
منبع:صدای ورزقان
شهرت گوزلی
روستاي کاسين از توابع بخش مرکزي شهرستان ورزقان، در 5 کيلومتري شهر ورزقان واقع شده است. اين روستا از شمال به روستاهاي علويق و سرخه ديزج، از جنوب و جنوب غرب به روستاهاي ديزج ملک و آقابابا فرامرزي و از شرق به روستاي گويجه سلطان محدود ميشود. رودخانه اهر چاي از جنوب اين روستا ميگذرد. اين روستا از سطح دريا 1697 متر ارتفاع دارد و آب و هواي آن سرد و نيمه خشک است.
روستاي کاسين سابقه تاريخي 200 ساله دارد و وجود قلعه بزرگ از آثار دورة قاجاريه، نشانگر پيشينة تاريخي اين روستا است.
مردم روستاي کاسين به زبان آذري سخن ميگويند، مسلمان و پيرو مذهب شيعه جعفري هستند.
الگوي معيشت و سکونت
براساس نتايج سرشماري سال 1375، روستاي کاسين 1902 نفر جمعيت داشته است. در سال 1385، جمعيت اين روستا 2050 نفر گزارش شده است.
فعاليتهاي عمده مردم روستاي کاسين بر پايه زراعت و دامپروري استوار است. زراعت در روستا به شيوه کشت آبي رايج است. از جمله محصولات زراعي روستا ميتوان به گندم، عدس، زعفران، جو و يونجه اشاره کرد. بخش وسيعي از اراضي روستا به باغات ميوه تبديل شدهاند که اکثر آنها را باغات سيب تشکيل ميدهد. پرورش زنبور و توليد عسل نيز در اين روستا رواج دارد. فرشبافي و تلويد صنايع دستي از ديگر فعاليتهاي مردم روستاي کاسين است.
کاسين، روستايي دشتي با بافت مسکوني متمرکز است. درختان حاشيه معابر، حواشي رودخانه اهرچاي و باغهاي درختان ميوه از عمدهترين مؤلفههاي کالبدي روستا است.
فعاليتهاي متنوع روستاييان نيازمند فضاهاي معماري متفاوتي است که در ساختار فضاهاي خانههاي روستايي تأثير مستقيم دارد. فضاهاي زندگي، انبار، آغل و … در اکثر خانهها ملاحظه ميشود. در ساخت واحدهاي مسکوني بافت قديم از مصالح بومي و در ساخت واحدهاي جديد، از مصالح مقاوم جديد از قبيل آهن، سيمان و آجر استفاده شده است.
جاذبههاي گردشگري
تفرجگاههاي حاشيه رودخانه اهرچاي، باغهاي ميوه، درختزارها و چشماندازهاي زيبا از جملة جاذبههاي طبيعي روستا هستند. تنوع و پوشش گياهي گسترده و گياهان دارويي آويشن، پونه، خاکشير، گلگاوزبان، بومادران، بولاغ اوتي و ديگر گياهان و گلهاي وحشي همراه با تنوع جانوري از قبيل خرگوش، روباه و گرگ از ديگر جاذبههاي طبيعي روستا محسوب ميشوند.
همچنين دو مسجد با بيش از 50 سال قدمت از ديگر آثار اين روستا است.
مردم روستاي کاسين آيينها و مراسم مذهبي را در ايام سوگواري محرم و اعياد ديني به جاي ميآورند. مراسم چهارشنبهسوري و عيد نوروز و شب چله مطابق سنن رايج برگزار ميشود. مراسم عروسي با شادماني و ساز و بالابان عاشيقي همراه است.
بافت قالي به ويژه توسط زنان در روستا رايج است. قاليهاي توليدي اين روستا نقوشي متنوع و رنگبندي زيبايي دارند. برخي از گردشگران روستا، قاليهاي دستباف هنرمندان کاسين را به عنوان سوغاتي خريداري ميکنند. گردشگران روستاي کاسين ميتوانند عسل، سيب و قالي روستا را به عنوان سوغات برگزينند.
گرايش به پوشاک محلي در بين زنان و دختران روستا رواج دارد. پيراهن بلند گلدار و دامنهاي چيندار که در زبان محلي «تومان و کؤينک» ناميده ميشود، توسط دختران و زنان روستا استفاده ميشود.
در روستاي کاسين انواع غذاهاي محلي از قبيل آبگوشت، انواع کباب، کوفته و انواع اش تهيه ميشود. انواع محصولات لبني و عسل نيز از ديگر فرآوردههاي اين روستا است که به عنوان غذا يا پيش غذا مورد استفاده قرار ميگيرند.
دسترسي: روستاي کاسين در 5 کيلومتري شهر ورزقان واقع و از اين شهر به سهولت قابل دسترسي است.
تپه کاسین مربوط به هزاره اول قبل از میلاد است و در شهرستان ورزقان، بخش مرکز ی، دهستان ازومدل جنوبی، ۱ کیلومتری شرق روستای کاسین، جنب مدرسه واقع شده و این اثر در تاریخ ۸ بهمن ۱۳۸۵ با شمارهٔ ثبت ۱۷۰۸۵ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
منطقه اي خوش آب و هوا واقع در ۴-۵ كيلومتري شهرستان ورزقان داراي قلعه ئ تاريخي با قدمتي بيش از ۳۰۰۰ سال داراي آب گرم هاي يل سويي ، قوطورسويي ، ساليخ سويي يكي از ديدني ترين نقاط قره داغ مي باشد. اين روستا به موجب قرار گرفتن در كنار اهر چايي داراي باغات سرسبز زيباست كه موجب جذب علاقه مندان به طبيعت قره داغ مي گردد.قلعه تاريخي اين روستا منسوب به قوم كاس هاست كه قبل از قوم ماد در اين منطقه مي زيستند. نشانه هاي تمدن در حفاري هاي صورت گرفته كاملا مشهود است كه از جمله آنها وجود سيستم لوله كشي آب با كانالهاي سفالين است.
قدمت قلعه کاسین متعلق به عصر مفرغ و هزاره اول پیش از میلاداست. طبق گمانه زنیها، عمر تپه کاسین که این قلعه بر روی آن واقع شده بیش از عمر بنا و احتمالا به هزاره سوم پیش از میلاد میرسد.
منبع:صدای ورزقان
از ورزقان، فیروز شکرزاده بعد از ظهر امروز در جلسه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر شهرستان ورزقان توجه به امر اشتغال معتادان بعد از ترک را امر ضروری عنوان کرد و اظهار داشت: سازمانهای متولی بهزیستی، کمیته امداد و سایر نهادهای حمایت کننده باید به اشتغال این عزیزان توجه لازم را داشته باشند تا این عزیزان به جهت عدم اشتغال از روی ضرورت مجددا به تله اعتیاد گرفتار نشوند.
وی با بیان اینکه اگر یکی از افراد جامعه و اجتماع آسیب ببیند تمام اعضاء جامعه آسیب میبینند، افزود: تمام ارگانها وظیفه و تکلیف دارند با شیوع مواد مخدر و اعتیاد مبارزه کنند و این امر باید ابتدا از مدارس و دانشگاهیان آغاز شود و آموزشهای لازم برای آگاهسازی خطرات مواد مخدر در بین دانشآموزان و دانشجویان داده شود.
دادستان ورزقان علت شیوع مواد مخدر را پرسودی در تجارت، خفیف بودن مجازات عنوان کرد و خواستار جداسازی این افراد با سایر افراد و شرایط نگهداری سخت در زندانها شد.
شکرزاده نبود مرکز ترک کمپ اعتیاد در شهرستان را مشکل اساسی خانوادههای معتادان دانست و گفت: نبود کمپ اعتیاد در شهرستان باعث شده تا خانوادهها معتادان را برای ترک به شهرهای مجاور انتقال دهند که این روش برای خانواده معتادان مشکل آفرین بوده و خانوادهها باید مبلغ هنگفتی برای صرف هزینه رفت و آمد کنند.
شکرزاده عامل اصلی تزریق مواد مخدر به شهرستان را خودروهای سنگین حمل بار معدن مس سونگون و خرده فروشی شهرستانهای مجاور دانست.
وی از نیروی انتظامی خواست پاکسازی و برخورد قاطع با این افراد را اولویت کاری خود قرار ده
اقدامات اجرایی برای حل مشکل صدور سندهای مالکیت خانه های مردم میانه با پیگیری محمد مخبر رییس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) و عنایت ویژه رهبر معظم انقلاب اسلامی آغاز شد.
به گزارش ایرنا از ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره)، انتقال اسناد مالکیت 6 هزار عرصه واحد مسکونی که متعلق به ستاد اجرایی فرمان امام خمینی (ره) بود با تشکیل 6 هزار پرونده مستقل به صورت رایگان به مالکان مردمی صورت می گیرد.
این روند که با اهدای 5 سند به صورت نمادین به مالکان مردیم طی مراسمی تحت عنوان «کرامت ولایت» در دو روز گذشته انجام شد تا 6 ماه آینده به طول خواهد انجامید.
بنیاد برکت از زیرمجموعه های ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره ) نیز با رویکرد توانمندسازی اقتصادی مناطق محروم در استان آذربایجان شرقی با سرمایه گذاری 238 میلیارد ریال اعتبار در شهرهای تبریز، بستان آباد، مراغه و صوفیان نسبت به توسعه کارآفرینی و اشتغال زایی در این استان وار عمل شده است.
احداث 23 مدرسه با 126 کلاس در شهرهای اسکو، اهر، بستان آباد، هریس، ورزقان، تبریز، عجب شیر و مراغه با 47 میلیارد ریال اعتبار و احداث 26 مسجد در شهرهای اهر، ورزقان، هریس و چاراویماق با 32 میلیارد ریال اعتبار نیز از دیگر اقدامات این ستاد در آذربایجان شرقی است.
پایگاه اطلاع رسانی خاروانا به نقل از آوای ورزقان:فرماندار ورزقان در گفت و گو با آوای ورزقان معادن موجود در شهرستان را عنایت خداوند به مردم شهرستان دانست و افزود: شهرستان ورزقان ظرفیت های بالایی در زمینه معدن دارد.
علی وفادار۸ معدن از ۱۲ معدن موجود در شهرستان را فعال عنوان کرد که به این شرح می باشد: معدن مس سونگون ، معدن مس هفت چشمه ، معدن سنگ آهن آوان ، معدن مرمریت ارزیل طرزم ، سنگ لاشه کرویق ، معدن طلای اندریان(استرگان) ، معدن طلای مزرعه شادی ، معدن آهک ارزیل وچندین معدن شن و ماسه.
وی اظهار کرد: درمعدن طلای اندریان کار خانه در حال احداث و درحال بهربرداری است، معدن طلای مزرعه شادی تجهیز کارگاه شده است و از سال۹۴ شروع به فعالیت می کند و معدن سنگ لاشه کرویق در حال بهره برداری است و بقیه معادن طی مراحل راه اندازی می شوند.
علی وفادار اولویت استخدام در معادن شهرستان را با کارجویان بومی دانست و گفت: در همین راستا رشته های مرتبط با معدن در دانشکده های سهند ودانشگاه آزاد اسلامی ورزقان ایجاد شده است ودر صورت نبود نیروی انسانی در رشته های تخصصی در شهرستان نیروی انسانی مورد نیاز از خارج از شهرستان تأمین می شود و به صلاح معدن است از نیرو های بومی استفاده کند.
وی از سرمایه گذاران تشکر کرد و از مردم شهرستان خواست تا با سرمایه گذاری های خود درشهرستان به پیشرفت منطقه کمک کنند و از تلاش های شبانه روزی استاندار آذربایجان شرقی برای رفاه مردم تشکر کرد.
آقای فتحی مدیر آموزش وپرورش ورزقان به همراه کارشناس حراست از مدرسه نیمه تمام روستای اره جان باز دید بعمل آورد.
به گزارش روابط عمومی مدیریت آموزش وپرورش ورزقان آقای فتحی مدیر آموزش وپرورش ورزقان به همراه کارشناس حراست از مدرسه نیمه تمام روستای اره جان باز دید بعمل آورد.
ساخت این مدرسه توسط خيرمحترم (خانم اشکیانی )که در زلزله سال ۹۱ آسیب دیده بود آغاز گردید ولی به جهت عدم انجام تعهدات در مو عد مقرر توسط پیمانکار وبه علت سردی وبرودت آب وهوای منطقه که انجام کارهای ساختمانی در منطقه را غیر ممکن کرده است هنوز این مدرسه به پایان نرسیده در حالی که دانش آموزان روستا در کانکس تحصیل می نمایند.
در ادامه باز دید مدیر آموزش وپرورش در جمع همکاران ودانش آموزان دبستان شهید بیات روستای مزرعه شادی حضور یافتند واز نزدیک با تدریس ونحوه آموزش دانش آموزان دبستان فوق قرار گرفتند ودر پایان از همکاران تقدیر وتشکر نمودند .
پایگاه اطلاع رسانی خاروانا به نقل از صدای ورزقآن:خرین پیچ جاده را که رد کنی عطر درختان گردو به تو سلام میکنند؛ نزدیکتر که بشوی لابهلای چهار کوه و چهار دره میان کوهها، پشتبامهای کاهگلی روستا را میبینی که به پیشواز آمدهاند.
سفر به روستای آستمال سفر به طبیعت دست نخوردهای آمیخته از کوه، دره، رود و درختان گردوست.
برای رسیدن به روستای آستمال باید شهر تبریز را به مقصد ورزقان و بعد از آن به سمت بزرگترین روستای منطقه ترک کرد؛ شهر ورزقان از قسمت جنوب با تبریز هممرز است و به همین جهت مسیری دو و نیم یا سه ساعته را پیشرو دارید.
بعد از ترک تبریز در مسیر جاده اهر، کمی حدود یک ساعت بعد در وزرقان هستید؛ برای رسیدن به آستمال باید ورزقان را به سمت جاده خاروانا ترک کنید تا پس از عبور از وسط روستاهای دیزج ملک و آقا بابای فرامرزی و گذشتن از کنار روستاهای داش کسن و کهنهلو، به سهراهی خاروانا و آستمال برسید؛ در این نقطه از مسیر باید وارد جاده سمت راست بشوید تا پس از طی 14 کیلومتر به روستای سرسبز آستمال برسید.
در این مسیر و پس از روستای کهنهلو، در حاشیه جاده راه دسترسی به قلعه جوشین نیز مشخص شده است، جایی که علاوه بر این قلعه تاریخی که بر فراز کوه خودنمایی میکند، گنبد مزار امامزاده سید خلیل نیز دیده میشود.
مسیر ورزقان تا روستای آستمال حدود 54 کیلومتر است و این مسافت با ماشین شخصی و با توجه به ویژگیهای جاده چیزی حدود یک ساعت زمان میبرد؛ در مجموع مسیر تبریز تا روستای آستمال با ماشین حدود دو ساعت است.
البته در شهر ورزقان، در میدان بزرگ و جلوی غذاخوری جلال نجفی میتوانید ماشینهای کرایهای برای رفتن به روستا را پیدا کنید؛ با توجه به اینکه باید ماشین را دربست کرایه کنید، باید چیزی مابین 35 تا 40 هزار تومان پرداخت کنید.
اگر میخواهید با ماشین شخصی به این سفر بروید، در خروجی تبریز یا پمپ گاز و بنزین ورزقان باک خود را پر کنید؛ در حوالی روستا به پمپ بنزین دسترسی نخواهید داشت؛ البته جای نگرانی نیست چون با یک باک پر میتوانید بروید و برگردید.
*از میان کوهها و درهها
پس از ورود به محوطه روستای آستمال از سمت جنوب این روستا، «اشنو دره» نخستین چشماندازی است که از مهمانان استقبال میکند. در ورودی روستا بقایای حمام قدیمی متروکهای نیز به چشم میخورد.
در 50 متری حمام باید از روی پل ورودی عبور کنید تا چشمانداز روستا، میدان و خانههایش پیش چشمانتان آشکار شود. آستمال روستایی است که به وسیله رودخانهای که از میانش میگذرد تقریباً به دو نیمه شمالی و جنوبی تقسیم شده است، اهالی روستا این دو بخش را به نامهای «گونی کوچه» و «قوزی کوچه» میشناسند؛ میدان اصلی روستا در بخش شمالی آستمال قرار دارد و مسجد نیز در همین میدان واقع است.
جالب است بدانید رودخانه آستمال در امتداد مسیر خود به رودخانه «بویوک چای» یعنی رودخانه بزرگ و در نهایت به رود ارس میرسد.
بافت روستا به دلیل دست نخورده بودن، فضای بسیار آرام و یکدستی دارد و با توجه به مهاجرت جوانترهای روستا به شهرهای نزدیک، شاهد روستایی کم سر و صدا خواهید بود.
در کوچه پس کوچههای آستمال و در بخش شمالی روستا یکی از قدیمیترین خانههای روستا قرار دارد که هر چند هنوز به عنوان خانه مسکونی مورد استفاده است، اما اگر تمایل داشته باشید و از صاحبخانه بخواهید اجازه بازدید از داخل خانه را به شما میدهد.
آستمال روستای بزرگ و با امکانات شهری نیست، روستایی آرام در میان کوهها و درههاست، اما در میدان روستا میتوانید نیازهای مختلف مخابراتی خود را از دفتر مخابراتی برآورده سازید، در این دفتر امکان شارژ کردن گوشی تلفن همراه را نیز خواهید داشت. همچنین در پست بانک روستا در همین میدان، دسترسی به اینترنت نیز امکانپذیر است.
اگر میخواهید ناهار را در روستا صرف کنید بهتر است مایحتاج خود را از ورزقان تهیه کرده و به همراه خود بیاورید چون در آستمال یک بقالی وجود دارد. بقالی محسن در بخش شمالی روستا واقع است ولی احتمالاً تمام خوردنیهای مورد نظر شما را در اختیار نداشته باشد؛ این به دلیل عبور و مرور زیاد مردم روستا تا ورزقان و تهیه لوازم مورد نیازشان از آنجاست.
زنان آستمال نان مورد نیاز خانوادهشان را خودشان میپزند به همین جهت نانوایی نیز در این روستا وجود ندارد، اما اگر از هر کدام از اهالی که در محوطه روستا میبینید درخواست کنید، نان تازه تنوری مهمانتان میکنند.
برای ناهار میتوانید با اجازه صاحبان باغ، به یکی از باغهای بسیار سرسبز روستا بروید که پر از درختان گردو است و خانه باغ زیبایی هم در وسط آن قرار دارد.
روستا سراسر باغات گردو و معدودی درختان آلبالو، گیلاس و توت بوده و چشمانداز کوههای اطراف، منظره زیبایی از درختان بلوط جنگلی ساخته است.
کوههایی با نامهای «دووندیل»، «چوآمار» و «آغداش» که میانشان درههایی زیبا و سرسبز را شکل دادهاند؛ «سویود دره سی»، «چاغ دره سی»، «بدر دره سی»، «قافار دره سی» و «سروستان دره سی» از جمله این درهها هستند که همپای کوهها دور تا دور آستمال را فرا گرفتهاند.
به جز دیدن بافت دست نخورده روستا، دیدن مقبره امامزاد سید جبرئیل آستمال یکی از دیگر چیزهایی است که گردشگران را به این روستای سرسبز میکشاند؛ بنای امامزاده در هفت کیلومتری روستا و روی تپه نه چندان مرتفعی واقع شده و پس از بازسازی با شکل و شمایلی جدید میزبان گردشگران و علاقمندان است.
*پنیر توی کوزه
با توجه به نبود فروشگاه یا مغازه خاصی برای ارائه سوغاتیهای روستا، باید از اهالی در این مورد راهنمایی بگیرید. در فصل تابستان محصول گیلاس، آلبالو و توت سفید روستا آماده عرضه به مشتریان است اما برای خرید گردوی تازه آستمال تا اواخر تابستان باید صبر کنید.
با توجه به وجود کوه و درههایی که روستا را احاطه کردهاند، زمینه مساعدی برای زنبورداری فراهم شده و میتوانید عسل ناب و خوشمزه آستمال را با خود به عنوان سوغات ببرید؛ همچنین انواع محصولات لبنی به خصوص نوعی پنیر که در کوزه تهیه شده و به «پنیر کوپه» مشهور است و «کره نهره» یا سنتی را هم تهیه کنید.
*زیر سایه درختان گردو
با توجه به فاصله کم روستا تا ورزقان و حتی تبریز میتوانید یک روزه از تبریز تا روستا رفته و ساعات طولانی آنجا بمانید و دوباره برگردید؛ اما اگر خواهان ماندن در روستا هستید باید بدانید که در روستا امکانات اقامتی خاصی وجود ندارد، اما در حاشیه شمالی روستا و در دامنه کوه میتوانید چادر بزنید و شب را زیر آسمان پر دار و درخت آستمال و هوای خنکش سپری کنید.
جلسه شورای آموزش وپرورش منطقه خاروانا در محل اتاق ریاست اداره تشکیل یافت
به گزارش روابط عمومی اداره: جلسه با تلاوت آیاتی از کلام الله مجید شروع شد ابتدا رزمی ریاست محترم اداره ضمن خیر مقدم گویی به حاضرین و عوامل جلسه اززحمات بی وقفه و تمامی عوامل و اعضاء شورا و بخشدار محترم تقدیر وتشکر نمودند. در ادامه جناب مهندس عبدالهی بخشدار محترم با تبریک گرامیداشت ولادت حضرت رسول اکرم (ص) و ولادت حضرت امام جعفر صادق (ع) با اشاره به شرح وظایف شورای آموزش وپرورش هماهنگی و همفکری لازم در جهت پیشبرد امورات آموزشی و پرورشی منطقه را خواستار شدند که بعد رزمی رئیس اداره با اشاره به برخی از مشکلات فضای مدارس از جمله 25 مدرسه بدون حصار کشی بوده و 17 مدرسه در کانکس اداره می شود اقدامات صورت گرفته در یک ماه اخیر از جمله احیای مدرسه شش کلا سه مرکز بخش- فراهم سازی اقدامات مقاوم سازی دبیرستان شهید قلیزاده- فراهم سازی اقدامات احیای مدرسه سقای –اجرای مسابقات فرهنگی وهنری سخن گفته و احترام و تحویل کار معلم و همکاری ومشارکت اولیاء محترم در جهت پیشبرد امورات همه جانبه آموزش وپرورش خواستار شدند.و حاضرین نیز پس از تبادل افکار وارائه پیشنهادات سازنده مصوباتی اتخاذ گردید.
پایگاه اطلاع رسانی خاروانا به نقل از گزارش خبرگزاری فارس از ورزقان، توحید فارسی ظهر امروز در گفتوگو با خبرنگاران اظهار کرد: برابر اعلام اهالی مبنی بر حفاری غیرمجاز در روستاهای ورزقان و خاروانا، اکیپ گشت شهرستان حین گشتزنی در سطح شهرستان در خاروانا به یک دستگاه خودروی سواری آردی با چهار سرنشین مشکوک و با رعایت کلیه جوانب شرعی و قانونی و حقوق شهروندی دستور ایست صادر و پس از متوقف کردن خودرو اقدام به بررسی مدارک خودرو و سرنشینان کرده که در بازرسی از خودرو تعداد یک بسته پلاستیکی خاک قدیمی، پنج تکه سفال قدیمی شبیه به زیرخاکی، یک عدد حلقه گرد توخالی به رنگ فیروزهای، یک عدد سکه قدیمی، لوازم حفاری و یک قبضه سلاح شکاری که به طرز ماهرانهای در داخل صندوق عقب ماشین جاسازی شده بود کشف و ضبط شد.
این مقام انتظامی افزود: با تلاش ماموران در دو عملیات جداگانه دیگر هم 4 نفر حین حفاری در روستاهای ورزقان غافلگیر و دستگیر شدند که از آنها وسایل حفاری و یک دستگاه فلزیاب و متعلقات مربوطه و یک دستگاه آمپلیفایر 1600 واتی و یک دستگاه بلندگو کشف شد.
فارسی با اشاره به اینکه متهمان دستگیر شده پس از تشکیل پرونده مقدماتی به همراه اقلام توقیفی برای سیر مراحل قانونی به دادسرا اعزام شدند، از شهروندان درخواست کرد در صورت اطلاع از فعالیتهای اینگونه افراد سریعا موضوع را با پلیس در میان بگذارند.
اولین جلسه توجیهی شیوه نامه انتخاب معلمان نمونه منطقه ورززقان با حضور مدیر آموزش وپرورش ورزقان،دبیر ستاد بزرگداشت مقام معلم،مدیران مدارس در سالن اجتماعات مدیریت آموزش وپرورش ورزقان برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی مدیریت آموزش وپرورش ورزقان ،اولین جلسه توجیهی شیوه نامه انتخاب معلمان نمونه منطقه ورززقان با حضور مدیر آموزش وپرورش ورزقان،دبیر ستاد بزرگداشت مقام معلم،مدیران مدارس در سالن اجتماعات مدیریت آموزش وپرورش ورزقان برگزار شد.
در این جلسه مدیر آموزش وپرورش ورزقان با تشکر اززحمات مدیران مدارس در برگزاری مراسم گرامی داشت روز معلم سال گذشته برای همکاران در سال جاری آرزوی توفیق نمودومدیران را به رعایت دقیق دستور العمل در انتخاب معلمان نمونه توصیه نمود.
روستای چلناب در 15 کیلومتری شهرستان ورزقان واقع گردیده است و از شمال با روستاهای کلان و ساری چمن ، از جنوب با روادانق و از شرق و غرب با دهلیق و کمبلاش و سرخه دیزج همسایه است ; جمعیت این روستا در حدود 60 خانوار است و به طور تقریبی 200 نفر زندگی می کنند که می توان گفت خیل عظیمی از جمعیت روستابه تبریز وشهرهای دیگر مهاجرت کرده اند.
این روستای محروم دارای مکانهای بکر و طبیعت زیبایی است ; از مکانهای گردشگری این روستا می توان به زبان محلی کوچه داش ، قرقه داشی ، سولی دره ، دهلیق چایی ، یوسف دره سی ، قارمه درسی ، باش یونجه ، چشمه های زیبای صنم ، تیلاب ، گوللر و... اشاره کرد.
مردم روستای چلناب که در ترکی
( چیلَنو ) گفته می شود به کشاورزی ، دامداری ، پرورش زنبور ، قالیبافی و صنایع دستی اشتغال دارند.
روستای ما مشکلات زیادی دارد از جمله ، نبود گازرسانی - نبود مدرسه ی راهنمایی - نبود میدان ورزشی برای جوانان - خانه ی بهداشت و ...
منبع:صدای ورزقان
روستای آوان در مسیر ورزقان-خاروانا در منطقه ای به نام سه راهی آستمال واقع شده است و در50کیلومتری مرکز شهرستان قرار دارد که این روستا بدلیل وجود آب و هوای ییلاقی منطقه ای مستعد برای گردشگری در استان میباشد واژهٔ « آوان» در زبان ترکی آذربایجانی به معنای « تغییر موقعیت از یک حالت به حالت دیگر است» میباشد..زبان اهالی روستای آوان که در گذشته نه چندان دور به زبان تات(آذری) صحبت میکردند و در حال حاضر به زبان ترکی آذربایجانی صحبت میکنند. پس از عبور از کوهها و درهها، در آغوش کوهستان، نگینی میبینی سرشار از طراوت زندگی، بکر، که روح را پر میکند از انرژی.
کوههای بلند این روستا را در آغوش خویش جای دادهاند، استواری کوهها مردمان را سختکوش کرده، چراکه آنها نیز همچون کوه پرصلابت و صبورند هنگام زمستان محافل مهمانی برپا میشود و در آن جز صمیمیت و نقل شیرینسخنهای نغز چیزی نمیتوان یافت.
اهالی آوان از جنس مهربانیاند،مردم روستا اکثراً سید هستند، به تمام معنی نور در چشمانشان میدرخشد. مردم این دیار گنجینهای از فولکلور ناب و مثلهای پرمعنیاند. با خانههایی متمرکز و بیشتر دو طبقه، چیدمانی برای یک تابلوی خوش آب و رنگ هستند که تمام مکاتب هنری از توصیف زیبایی آن عاجز میمانند.میوههایی مانند گردو، آلبالو و زردآلو خوان نعمت روستا هستند. زنبورداری هم رایج است عسلش شیرین و شهره این دیار. علاوه بر این، اهالی هنرهایی دارند که رهآوردی زیبنده برای مسافران خواهد بود آن هم قالی، جاجیم و گلیم است.
بیشتر بانوان روستای آوان از لباسهای محلی همچون «تومان» که نوعی دامن چیندار است و «کوینک» که پیراهنی به نقش گل است، استفاده میکنند و «یایلیق» هم پوشش روی سرشان است
علاوه بر این نباید و اصلا نمیتوان از غذاهای خوشمزه و خوش رنگ آنها گذشت؛ بویژه «کوفته» و انواع مختلف کباب بویژه آشدوغ که خودشان به آن «دوغا آشی» میگویند.
روستای آوان بهار و تابستانی معتدل دارد که میتوان رفت و رها شد در زیبایی و طراوت سحرانگیزش، اما سردی پاییز و زمستان سفر به این روستا را دشوار خواهد کرد حتی گاهی از کولاک و بوران نفس جاده هم بند میآید.
منبع:صدای ورزقان
به گزارش آوای ورزقان این مدرسه در روستای آقبلاق سفلی از توابع بخش مرکزی ورزقان با زیر بنای ۴۰۰ متر مربع و با اعتبار بالغ بر۳۰۰میلیون تومان توسط خیرین مؤسسه خیریه کوثر ساخته شده است.
در مراسم افتتاح این مدرسه حجت الاسلام مسعود مهدوی امام جمعه ورزقان روند بازسازی مدارس در شهرستان را خوب ارزیابی کرد و خواستار مشارکت خیرین در امر باز سازی مساجد آسیب دیده از زلزله در شهرستان شد.
در ادامه سعید فاتح بخشدار بخش مرکزی ورزقان با تقدیر و تشکر از خیرین و مسئولین شهرستانی افزود:انشالله در این مدارس شاهد رشد و شکوفایی استعداد های فرزندان برومند ایران اسلامی باشیم و این آینده سازان کشور بتوانند در آینده قله های افتخار را برای کشور عزیزمان ایران یکی پس از دیگری کسب کنند و تنها در این صورت است که خیرین و ما مسئولین به کار های خود افتخار می کنیم که توانستیم قدم کوچکی در راه رشد و تعالی ایران اسلامی برداریم.
سپس خادم حسینی مدیر عامل مؤسسه خیریه کوثر علم را لازمه وپایه پیشرفت کشور و این چنین مدرسه هایی را مقدمه علم دانست و ادامه داد:قبل از زلزله هم در شهرستان ورزقان خدماتی ارائه شده بود و بعد از زلزله مسئولیتمان در آبادانی این منطقه سنگین تر شده است.
وی انسانیت را منوط به رسیدگی به همنوعان دانست.
علی و فادار فرماندار ورزقان در گفت و گو با آوای ورزقان با تبریک هفته وحدت،ولادت پیامبر اکرم(ص)و ولادت امام صادق (ع)،پیامبر اسلام را پیامبر رأفت و مهربانی خواند و خاطر نشان کرد پیامبر اکرم (ص) هم دربین شیعیان و هم اهل سنت جایگاه والایی دارد.
فرماندار ورزقان اظهار کرد:در وضع کنونی کشور بیش از هر زمانی نیازمند وحدت هستیم چون دشمن تمام قدرت و برنامه های خود را برای تفرقه اندازی از راه های مختلف به کار گرفته است ولی به لطف خداوند و آگاهی بخشی های مقام معظم رهبری موفق به انجام نقشه های شوم خود نشده است.
علی وفادار شگرد های دشمن را حساب شده خواند و عنوان کرد:دشمن می خواهد با تفرقه میان شیعه و اهل سنت و با گروه های تروریستی دست نشانده اش در منطقه اسلام و مسلمانان را هدف قرار داده و اسلام هراسی و شیعه هراسی را رواج دهد ولی از آنجایی که اهل سنت خود آگاه هستند به هیچ وجه به دشمن اجازه دخالت نداده اند و همیشه در حفاظت از جغرافیای نظام دوشا دوش شیعیان ایستادگی و از نظام جمهوری اسلامی پاسداری کرده اند.
وی ادامه داد:احزاب و گروه های سیاسی باید در جهت حفظ نظام و مأیوس کردن دشمن حرکت کنند و کاری نکنند که دشمن را خوشحال کند اگر اختلاف نظری وجود داردباید این اختلاف نظر به حل مشکلات بیانجامد و هرکس بخواهد در قدرت و اقتدار کشور نقطه ضعف ایجاد کند که به ترغیب دشمن برای جسارت به کشور منجر شود خائن تلقی می شود.
فرماندار ورزقان تصریح کرد:اختلاف نظر بین احزاب و گروه های سیاسی یک مسئله طبیعی است اما اختلاف نظری که باعث پیشرفت نظام باشد وبه تحکیم وحدت کمک کند قابل قبول است و تمام نیرو های کشور باید با وحدت از همه آرمان های نظام و خون شهدا دفاع کنند و آنچه را که لازمه یأس و نا امیدی دشمن و باعث رضایت مندی مردم و پیشرفت جامعه است انجام دهند چرا که ما در کشوری اسلامی،قرآنی و منتصب به ائمه زندگی می کنیم و نباید حرکتی انجام شود که خدای نکرده ضربه ای به نظام و مردم وارد آید.
علی وفادار هفته وحدت را فرصت مناسبی برای تحکیم وحدت بین اقوام و احزاب سیاسی کشور و دست یابی به یک وحدت جامع دانست
با حضور فرماندار محترم شهرستان ورزقان ،معاون محترم مدیر کل آموزش و پرورش استان ورئیس سواد آموزی استان ،مدیر محترم آموزش وپرورش ورزقان ،روسای ادارات وهمکاران اداری جلسه شورای پشتیبانی سواد آموزی شهرستان ورزقان تشکیل یافت
به گزارش روابط عمومی مدیریت آموزش وپرورش ورزقان با حضور فرماندار محترم شهرستان ورزقان ،معاون محترم مدیر کل آموزش و پرورش استان ورئیس سواد آموزی استان ،مدیر محترم آموزش وپرورش ورزقان ،روسای ادارات وهمکاران اداری جلسه شورای پشتیبانی سواد آموزی شهرستان ورزقان تشکیل یافت .
در این جلسه جناب آقای وفادار فرماندار محترم شهرستان ورزقان ضمن تبریک میلاد با سعادت نبی اکرم (ص) وهفته وحدت گفت :طبق فرمایش حضرت امام خمینی (ره) معلمی شغل انبیاست وزحمات معلمان عزیز در مقابل حقوق در یافتی قابل قیاس نیست .امام خمینی (ره) مشکلات ومعضلات بی سوادی را می دیدند ومی شناختند که دستور دادند نهضت سواد آموزی تشکیل یابد وکشور های استکباری وامریکا در جوامع قدیم وفعلی بیشتر در کشور هایی توانسته اند نفوذ کنند که مردم آن جامعه سواد کمی داشته اند واز آگاهی سیاسی کمی برخوردار بوده اند .
در ادامه آقای پیری معاون محترم مدیر کل آموزش وپرورش استان هم گفت :دو عامل باعث عدم ریشه کنی بی سوادی در استان می باشد اول عدم انسداد مبادی بیسوادی ودوم ناقص بودن اطلاعات پایگاه سواد آموزی که این مورد سال به سال در حال بروز رسانی می باشد.
در ابتدای این جلسه آقای فتحی مدیر محترم آموزش وپرورش ورزقان ضمن تقدیر از حاضرین در جلسه هفته وحدت ومیلاد باسعادت رسول اکرم (ص) وامام جعفر صادق (ع) و هفته سواد آموزی را تبریک گفتند وضمن ارائه گزارش از فعالیت سواد آموزی شهرستان به حاضرین بیان کرد:در دو مرحله معرفی اولیا ء بسواد دانش آموزان به مدیریت آموزش وپرورش ورزقان صدر صد آنها را جذب نموده ایم و برای انسداد مبادی بیسوادی حتی در مدارسی که یک دانش آموز داریم همکار جهت تدریس فرستاده ایم .
در ادامه هرکدام از حاضرین نظرات خودشان را اعلام نمودند.
از ورزقان، علی وفادار ظهر امروز در جلسه شورای اداری این شهرستان از تبدیل آموزشکده فنی مهندسی ورزقان به دانشکده خبر داد و اظهار کرد: تفاهمنامه لازم در این خصوص با مسئولان دانشگاه سهند تبریز امضا شده که در آینده نزدیک عملی میشود.
رئیس شورای اداری شهرستان ورزقان ادامه داد: مس سونگون ورزقان در خصوص ایجاد و افزایش رشتههای مرتبط با مس در این دانشگاه تعهد کرده که در صورت مساعدت بهزودی انجام خواهد شد.وی در ادامه، هشت معدن از 12 معدن شناسایی شده در شهرستان را فعال اعلام کرد و افزود: با راهاندازی صنایع پاییندستی مس در ورزقان، مشکل بیکاری در این شهرستان به حداقل میرسد.
فرماندار ورزقان همچنین از مسئولان آب شهرستان خواست در رابطه با حفر غیرمجاز چاهها در روستاهای شهرستان برخورد جدی به عمل آورده و آن عده از افراد که حاشیه رودخانهها را تصرف کردهاند را به مراجع قضایی معرفی کنند.
حجتالاسلام علی مهدوی امام جمعه ورزقان هم در این جلسه ایجاد وحدت بین مسئولان را مورد تاکید قرار داد و گفت: اگر بین مسئولان وحدت و هماهنگی ایجاد شود مردم در هنگام مراجعه به ادارات با مشکل مواجه نمیشوند و نحوه خدمات مورد رضایت همه واقع خواهد شد.
به گزارش خبرگزاری فارس از ورزقان، علی وفادار ظهر امروز در جلسه شورای اداری این شهرستان از تبدیل آموزشکده فنی مهندسی ورزقان به دانشکده خبر داد و اظهار کرد: تفاهمنامه لازم در این خصوص با مسئولان دانشگاه سهند تبریز امضا شده که در آینده نزدیک عملی میشود.
رئیس شورای اداری شهرستان ورزقان ادامه داد: مس سونگون ورزقان در خصوص ایجاد و افزایش رشتههای مرتبط با مس در این دانشگاه تعهد کرده که در صورت مساعدت بهزودی انجام خواهد شد.
وی در ادامه، هشت معدن از 12 معدن شناسایی شده در شهرستان را فعال اعلام کرد و افزود: با راهاندازی صنایع پاییندستی مس در ورزقان، مشکل بیکاری در این شهرستان به حداقل میرسد.
فرماندار ورزقان همچنین از مسئولان آب شهرستان خواست در رابطه با حفر غیرمجاز چاهها در روستاهای شهرستان برخورد جدی به عمل آورده و آن عده از افراد که حاشیه رودخانهها را تصرف کردهاند را به مراجع قضایی معرفی کنند.
حجتالاسلام علی مهدوی امام جمعه ورزقان هم در این جلسه ایجاد وحدت بین مسئولان را مورد تاکید قرار داد و گفت: اگر بین مسئولان وحدت و هماهنگی ایجاد شود مردم در هنگام مراجعه به ادارات با مشکل مواجه نمیشوند و نحوه خدمات مورد رضایت همه واقع خواهد شد.
- See more at: http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13931015001065#sthash.fG8HduSM.dpufجنگل های ارسباران در شمال آذربایجان شرقی از نظر پوشش گیاهی و گونه های کمیاب حیات وحش تنوع زیادی دارد که در تلطیف آب و هوای استانهای شمالغرب کشور، تغییر اقلیم آذربایجان و تامین آب رودخانه ارس بسیار تاثیرگذار بوده است .
طبق جدیدترین نتایج تحقیقات دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز بیش از 120 گونه کمیاب درختی، هزار گونه گیاهی و همچنین صدها نوع حیات وحش دراین منطقه با بیش از 164 هزار هکتار وسعت وجود دارد.
سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان شرقی می گوید: گونه های کمیاب گیاهی چون سرخدار، پر و ارس به علت تنوع اکولوژیکی از اهمیت جهانی برخوردار است بطوریکه در سال 1976 میلادی، یونسکو 76 هزار هکتار از اراضی جنگلی ارسباران را به عنوان اندوختگاه زیست سپهر شناسایی و ثبت جهانی کرد.
آقای مهری می افزاید: هم اکنون جنگل های ارسباران به عنوان یکی از ذخایر ژنتیکی 9 گانه بیو سفری در سازمان یونسکو تحت برنامه انسان و کره مسکون قرار گرفته است .
وی اضافه می کند: این جنگل ها در شهرستانهای اهر، ورزقان، کلیبر، خدا آفرین و جلفا قرار دارد و مراکز مدیریتی سازمان جنگل ها و منابع طبیعی آذربایجان شرقی در این مناطق فعالند .
آقای داودی کارشناس منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان شرقی می گوید: حفظ وضع موجود جنگل ها و هدایت کردن آن از حالت شاخه زاد همسان به شاخه و دانه زاد ناهمسان و هدایت به طرف زادآوری طبیعی از برنامه های اصلی این اداره کل بوده است .
وی می افزاید: توسعه بخش هایی از جنگل در مناطق تخریب شده و کاهش فشار به چوب جنگلی با توسعه درخت کاری، زراعت چوب و مشارکت مردم از دیگر برنامه های ملی و محلی برای حفاظت از این جنگل هاست .
این کارشناس منابع طبیعی و آبخیزداری می گوید: برای تخریب جنگل و جلوگیری از خسارت بر منابع طبیعی باید به توانمند سازی روستاییان جنگل نشین و یا ساکنان حاشیه جنگل ها پرداخت که با برنامه ریزی های انجام شده طرح ساماندهی جنگل نشینان و توانمندسازی آنان آغاز شده است .
آقای داودی می افزاید: طرح کارشناسی ایجاد اشتغال برای جنگل نشینان و تبدیل وابستگی مردم به جنگل از حالت بهره برداری مخرب به بهره برداری غیر مستقیم و جنبی از دیگر برنامه های موفق است که توسعه گردشگری و استفاده از محصولات فرعی شناسایی شده برای درآمدزایی از جمله فروش میوه های جنگلی از آن جمله است .
دیگر کارشناس امور جنگل و مرتع استان می گوید: تاکنون طرح های حفاظتی صیانت شامل توسعه و نگهداری ذخیره گاه ها و مراقبت از جنگل کاریهای سنواتی با موفقیت اجرا شده است .
آقای آسیابی می افزاید: علاوه براین احیا و غنی سازی جنگل ارسباران با نهال کاری و بذرکاری، تهیه و اجرای طرح های جنگلداری چند منظوره و تجهیز و نگهداری پارکهای جنگلی نیز برای احیای ارسباران صورت گرفته است .
مدیر اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان اهر می گوید: در 6 ماه نخست امسال برای جلوگیری از ورود احشام به داخل جنگل های ارسباران 500 میلیون ریال برای حصارکشی 3 هزار متر دیوار حائل هزینه شد .
آقای برقی می افزاید: آسیب نرساندن به جنگل با جلوگیری از چرا دراین مناطق و حفاظت از ذخیره گاههای موجود از علل اصلی این دیوارکشی است .
آقای جباری مدیر طرح و برنامه درآمدی منابع طبیعی استان می گوید: در 9 ماه نخست سال برای اجرای طرح های جنگل و مرتع داری 63 میلیارد ریال اعتبار جذب شد .
معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی می گوید: جنگل های ارسباران که در زبان محلی به جنگل های قره داغ و قرچه داغ مشهور است به عنوان یکی از ذخیره گاههای طبیعی کره زمین بین مناطق خزری ، قفقازی و مدیترانه ای قرار دارد و برخی از گونه های حیات وحش آن چون پلنگ ، خروس سیاه ، قوچ و میش ، پرندگان شکاری و انواع گوزن کم نظیر است .
آقای رسولی می افزاید: محیط بانان و جنگلبانان هم اکنون در مناطق حفاظت شده شبانه روز مشغول حفاظت و صیانت از گونه های کمیاب حیات وحش ارسباران هستند و گردشگاه های آن فقط برای گردشگران در فصول مختلف سال گشایش یافته است .
وی اضافه می کند: مناطق مملو از علفزارهای آلپی، کوه های مرتفع تا 2 هزار و 200 متر ، دشتهای لاله، مراتع و جنگل ها و صدها چشمه و رودخانه موجب حضور زیاد گردشگران داخلی و خارجی به این مناطق شده و اداره کل محیط زیست استان با هماهنگی دیگر دستگاه ها در حفاظت از منابع جنگلی، طبیعی و آبی بکر بسیار فعال است .
دکتر رضوان استاد گردشگری مراکز آموزش عالی می گوید: نواحی جنگلی آذربایجان شرقی از زیباییها و مناظر متنوعی برخوردار است و شرایط مساعدی برای گردشگران در همه فصول فراهم می کند لذا ساخت و توسعه اقامتگاهها، کلبه های چوبی و رستورانها در این مناطق می تواند به درآمدزایی و پویایی اقتصاد بومی جنگل نشینان کمک کند .
وی می افزاید: حفاظت از جنگل های ارسباران نَه تنها به پشتوانه اقتصادی آذربایجان شرقی کمک می کند بلکه با بکارگری و بهره برداری صحیح از آنها می توان به عنوان جاذبه های طبیعی گردشگری هم از آنها استفاده کرد و به رونق صنعت گردشگری استان افزود.
آقای جبارزاده استاندار آذربایجان شرقی نیز از پیشنهاد ثبت جهانی جنگل های ارسباران در فهرست میراث فرهنگی یونسکو خبر می دهد و می افزاید: درتلاشیم جنگل های ارسباران را در فهرست جهانی منابع طبیعی و جنگلی جهان به ثبت برسانیم تا عظمت و شکوه ایران اسلامی در حوزه منابع طبیعی بیش از پیش به جهانیان شناسانده شود .
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم اعزامی به مدینه منوره، روز نهم ربیع الاول مصادف با سالروز به امامت رسیدن و آغاز امامت و ولایت بقیة الله الاعظم حضرت صاحب الزمان عجّل اللّه تعالی فرجه الشریف است که طبق سنت دیرینه مردم مؤمن و عاشقان و ارادتمندان خاندان عصمت و طهارت جشن میگیرند.
امسال نیز زائران حرم نبوی و ائمه مظلوم بقیع علیهم السلام از سراسر دنیا و بهویژه ایران اسلامی این روز فرخنده را گرامی داشتند و به پخش شیرینی در برنامههای جشن و سرور در جوار قبر مطهر رسول خدا(ص) و ائمه بقیع علیهم السلام پرداختند.
شب گذشته برنامههای متنوع فرهنگی و جشن و سرور از سوی دفتر نمایندگی بعثه مقام معظم رهبری در مدینه منوره با حضور سخنرانان و مداحان کشورمان برای زائران ایرانی حاضر در سرزمین وحی برگزار شد که سخنرانان هدف از بعثت انبیا و علت و دلایل عقلی و نقلی خالی نماندن زمین از حجت الهی را تشریح کرده در باب مهدویت و انتظار و ویژگی های منتظران به ایراد سخن پرداختند.
به گزارش روابط عمومی مدیریت آموزش وپرورش ورزقان آقای فتحی مدیر آموزش وپرورش ورزقان با اعلام اینکه دانش آموزان منطقه ورزقان در یک فراخواني صد وسی میلیون ریال برای باز سازی عتبات عالیات کمک نقدی کرده اندگفت :با اینکه هنوز آثار زلزله از منطقه ورزقان رخت نبسته وخانواده ها ودانش آموزان خودشان به کمک نیاز دارند ولی به خاطر عشق وعلاقه خانواده ها ودانش آموزان عزیز به ائمه معصومین (ع) صد وسی میلیون ریال کمک نقدی از طرف دانش آموزان عزیز برای باز سازی عتبات عالیات کمک شده است .
در ادامه آقای فتحی به دل نوشته های سوز ناک دانش آموزان برای شهدای کربلا اشاره کرد وگفت از میان دل نوشته سه مورد انتخاب گردیده است که هدایایی برای نویسندگان آنها اهداء خواهد گردید.
در پایان مدیر آموزش وپرورش از تمام دست اندر کاران این امر معنوی به خصوص دانش آموزان ،اولیای گرامی ،کلیه همکاران ،مدیران ،مربیان وهمکاران اداری تشکر وقدر دانی نمودند.
تبریز - ایرنا - فرماندار شهرستان ورزقان گفت: با بهره برداری از سدهای در دست احداث در منطقه سالانه 70 میلیون متر مکعب از روان آب های این شهرستان مهار می شود.علی وفادار روز سه شنبه در جلسه بررسی مشکلات منابع آب این شهرستان از اختصاص 250 میلیارد ریال اعتبار برای اتمام سدهای حاجیلار در بخش خاروانا و آقبلاغ - سیه کلان در بخش مرکزی شهرستان خبر داد و افزود: این سدها با 33 و 85 درصد پیشرفت فیزیکی تا دوسال آینده به بهره برداری می رسند.
گفته می شود در زمان حاضر 150 میلیون مترمکعب از روان آب های این شهرستان بدون استفاده از منطقه خارج می شود.
وی گفت: با آبگیری این سدها که برای مصارف صنعتی کارخانه های مس سونگون، آب آشامیدنی و زراعی شهرستان احداث می شود، بیش از 3 هزار هکتار اراضی کشاورزی در 40 روستای بخش خاروانا و بخش مرکزی از دیم به آبی تبدیل خواهد شد.
فرماندار ورزقان یادآوری کرد: در این شهرستان 65 هزار هکتار اراضی قابل کشت وجود دارد که متاسفانه بعلت توجه نکردن به مهار روان آب ها فقط هشت هزار هکتار آن بصورت آبی کشت می شود.
شهرستان ورزقان با 163 روستا و دو شهر و با 50 هزارنفر جمعیت در 75 کیلومتری شمال تبریز مرکز استان آذربایجان شرقی قرار دارد.
.: Weblog Themes By Pichak :.