شب گذشته عید مبعث در هیئت حضرت موسی بن جعفر (ع)ارسبارانیهای مقیم مرکز برگزار گردید.ضمن تبریک این ایام مطالب زیر توسط حقیر عنوان گردید.
«بعثت» انقلاب بزرگ برضد جهل، گمراهى، فساد و تباهى است.وسزاوار منتگذارى خداوند و در بردارنده حكمت و تربيت است.محمد به مرز چهل سالگي رسيده بود او هر ساله سه ماه رجب وشعبان ورمضان را در غار حرا ( كوهى در شمال مكه ) به عبادت مي گذرانيد .آن شب، شب بيست و هفتم رجب بود كه محمد درغار حرا مشغول راز و نياز با خالق محبوب بود، صداي خجسته و با صلابتي را شنيد كه او را امر به خواندن كرد . بعد از سه مرتبه پيامبر نيز با او خواند ؛ بخوان، بخوان به نام پروردگارت كه آفريد. همان كه انسان را از خون بسته اى خلق كرد. بخوان كه پروردگارت از همه بزرگوارتر است، همان كه به وسيله قلم تعليم نمود و به انسان آنچه را نمىدانست، ياد داد.
آري چه شروع زيبا و كاملي. اين آيات از خواندن، خلقت، كيفيت خلقت، شكر و سپاس، علم و دانش و... سخن گفته است، گويي باور خلقت اگر با علم و دانش عجين شود، انسان را به اوج آگاهي مي رساند.محمد، هنگامي كه از غار پايين مي آمد زير بار عظيم نبوت و خاتميت، به جذبه الوهي عشق بر خود مي لرزيد، از اين رو وقتي به خانه رسيد به خديجه كه از دير آمدن او سخت دلواپس شده بود گفت:مرا بپوشان، احساس خستگي و سرما مي كنم!و چون خديجه علت را جويا شد گفت:آنچه امشب بر من گذشت بيش از طاقت من بود،امشب من به پيامبري برگزيده شدم!خديجه كه از شادماني سر از پا نمي شناخت، در حالي كه روپوشي پشمي و بلند بر قامت او مي پوشانيد گفت:من مدتها پيش در انتظار چنين روزي بودم مي دانستم كه تو با ديگران بسيار فرق داري، اينك به پيشگاه خدا شهادت مي دهم كه تو آخرين رسول خدايي و به تو ايمان مي آورم.پس از آن علي كه در خانه محمد بود با پيامبر بيعت كرد.بعد از آن پيامبر اكرم (ص) از جانب خداوند مأموريت يافت تا خويشاوندان خود را به اسلام دعوت كند كه اين دعوت از دو جهت حائز اهميت بود :
1- دعوت اقوام مي توانست در شروع كار پشتوانه خوبي باشد و اگر آنها دعوت پيامبر (ص) را لبيك مي گفتند، شايد كفار مكه جرأت آن همه جسارت را به خود نمي دادند.
2- خانواده و اقوام اولين زير ساختاري است كه بايد اصلاح شود تا جامعه روند اصلاحي خود را زودتر طي كند.
با مطالعه در آيات قرآن هدف ارسال رسولان به خوبي مشخص مي شود و آن دستيابي مردم به فهم و درك اجتماعي براي اقامه عدل و قسط است. از بين بردن شرك، احسان به والدين ، وفا به عهد الهي، عدم خيانت به مال يتيم، اجتناب از همه زشتي ها، ممانعت از آدم كشي، صدق و راستي و دوري از دروغ، ممانعت از فرزندكشي و...
نیازولزوم شدید به آئین ورهبر نجاتبخش:دور نمایی از عصر جاهلیت
1-جنگ و ناامنی در تاریخ جاهلیت می نویسند 1700 جنگ میان قبائل عرب اتفاق افتاد که منشا آن ،نادانی،تعصب،فقر،وبی رحمی و ریاست طلبی آنها بود.
2-امتیازات طبقاتی و قبیلگی یکی از سنتهای غلط آنها که موجب بسیاری از جنایات می شد،مانند ثروت،نژاد،زبان و....
3-بی عفتی و انحراف جنسی در حدی بود که بطور آزاد ورسمی بینشان «نکاح ذوات الرایات»رواج داشت.
4-انسان کشی از رسم های غلط جاهلیت این بود که نه تنها دختران را زنده به گور می کردند،بلکه از ترس فقروتهی دستی پسران را نیز می کشتند.
5-وضع زن در جاهلیت......... .6-بت پرستی در جاهلیت7 -خرافات وبیهوده گرایی
8-لجاجت ویکدندگی
نظرات شما عزیزان:
.: Weblog Themes By Pichak :.