حماملو یکی از روستاهای استان آذربایجان شرقی است که در دهستان اوزومدیل بخش مرکزی شهرستان ورزقان واقع شدهاست.
نوشته و اثری که قدمت زمانی حماملو را دقیقاً معلوم کند در دست نیست؛ ولی آثار تاریخی موجود نشاندهندی این است که قدمت روستا به هزاره اول یا پیش از آن برمیگردد. آثار تاریخی که در حماملو وجود دارد مربوط به دورههای مختلف است که این آثار نشان دهندهی قدمت تاریخی این روستا است.
مردم حماملو بهسبب کوهستانی بودن منطقه و دور بودن محل آنها از مراکز پرجمعیت و راههای ارتباطی، قرنها در انزوا زیسته و در نتیجه بسیاری از آداب و رسوم قومی و سنتی و از جمله برخی لغات اصیل ترکی آذربایجانی و لهجهٔ خود را حفظ کردهاند. لباسهای سنتی آنها، هنوز هم میان آنها رواج دارد.
نام حماملو
در مورد نام روستا بحثهای فراوانی وجود دارد که در مورد هیچکدام قطعیتی وجود ندارد. برخی بر این نظر هستند که حماملو متشکل از دو واژۀ حمّام و لو است. که واژه حمّام در زبان عربی به معنای کبوتر است و واژه لو در زبان ترکی به معنای 'متعلق به' یا 'با' است. در نتیجه حماملو یعنی آنجایی که متعلق به کبوتران است. و عدهای نیز نام حماملو را برگرفته از حمامهای موجود در قلعهها میدانند.
زندگی مردم حماملو با کشاورزی، باغداری و دامداری میگذرد که با روشهای سنتی اداره میشود. بیشتر زنان در امور اقتصادی با مردان همکاری دارند. گندم و جو از محصولات روستا است.
گلیم یکی از صنایع دستی روستا میباشد البته در سالهای گذشته قالیبافی نیز در حماملو رونق خوبی داشته ولی متاسفانه این روزها قالیبافی در حماملو رو به کاهش است.
ناحیهای کوهستانی و معتدل است. دارای ۱۳۵ تن سکنه میباشد. راههای روستا خوب است.
حماملو دارای چندین چشمه است که برای آبیاری مزارع و باغات مورد استفاده قرار میگیرد.
در ناحیهای از روستای حماملو بنام آغ داشلیق گورستانی است که سنگ قبرهایی با اشکال و خطوط مختلفی کنده و نگاشته شده و به دورههای اسلامی و قبل از آن متعلق بوده متجاوز از ۱۰۰ قطعه بوده که به زبان محلی قوچ داشی نامیده میشود که در طی سالهای ۱۳۶۴ به بعد در اثر بیتوجهی مردم و سازمانهای ذیربط آثار تاریخی مورد چپاول و غارت قرار گرفته و به کلی ویران و با خاک یکسان گشتهاست
مناظر طبیعی و دیدنی
تپه قلعه حماملو
تپه و گورکان حماملو (گؤورچين گيران)
صخره پيشيک-داشې، به شکل گربه
دڲيرمان بوْغازې
کاسابۇلاق، چشمهای به شکل دو کاسه تو در تو
منبع:صدای ورزقان
نظرات شما عزیزان:
.: Weblog Themes By Pichak :.