ساکنان دشت مغان و اطراف مشکینشهر و تقریباً همهٔ افراد بومی منطقه هنوز هم این لفظ را به کار میبرند.
ارسباران یا قرهداغ یک ناحیهٔ کوهستانی و جنگلی است که در شمال استان آذربایجان شرقی و جنوب رودخانه ارس با وسعت بیش از ۷۰ هزار هکتار واقع شده است.
ابن ناحیه سرزمین پهناوری است که از شمال به رود ارس و از مشرق به مشکین شهر و مغان و از جنوب به سراب و اوجان و از مغرب به مرند و تبریز محدود است و شهرستان اهر را در بر میگیرد. ارسباران عنوان جدیدی است و در گذشته به آن ناحیهٔ قرهداغ یا قراجهداغ میگفتند.
ساکنان دشت مغان و اطراف مشکینشهر و تقریباً همهٔ افراد بومی منطقه هنوز هم این لفظ را به کار میبرند.
پایگاه اطلاع رسانی خاروانا:(فرا رسیدن ماه رمضان بر تمام همشهریان مبارک باد)
چرا ماه رمضان......
واژه رمضان از ریشه «رمض» و به معنای شدت تابش خورشید بر سنگریزه است. میگویند چون به هنگام نامگذاری ماههای عربی، این ماه در فصل گرمای تابستان قرارداشت، ماه رمضان نامیده شد، ولی از سوی دیگر، «رمضان» از اسماء الهی است. این ماه، ماه نزول قرآن و ماه خداوند است و شبهای قدر در آن قراردارد. فضیلت ماه رمضان بسیار زیاد و نامحدود است.ماه رمضان ماه خداوند، ماه نزول قرآن و از شریفترین ماههای سال است. در این ماه درهای آسمان و بهشت گشوده و درهای جهنم بسته میشود و عبادت در یکی از شبهای قدر بهتر از عبادت هزار ماه است.
رسول خدا (ص) در خطبه شعبانیه خود درباره فضیلت و عظمت ماه رمضان فرموده است: «ای بندگان خدا! ماه خدا با برکت و رحمت و آمرزش به سوی شما رویآورده است؛ ماهی که نزد خداوند بهترین ماهها است؛ روزهایش بهترین روزها، شبهایش بهترین شبها و ساعاتش بهترین ساعات است.بر مهمانی خداوند فراخوانده شدید و از جمله اهل کرامت قرار گرفتید. در این ماه، نفسهای شما تسبیح، خواب شما عبادت، عملهایتان مقبول و دعاهایتان مستجاب است.پس با نیتهای درست و دلی پاکیزه، پروردگارتان را بخوانید تا شما را برای روزه داشتن و تلاوت قرآن توفیق دهد. بدبخت کسی است که از آمرزش خدا در این ماه عظیم محروم گردد. با گرسنگی و تشنگی در این ماه، به یاد گرسنگی و تشنگی قیامت باشید.»
آن گاه پیامبر اکرم(ص) وظیفه روزهداران را برشمرد و از صدقه بر فقیران، احترام به سالخوردگان، ترحم به کودکان، صله ارحام، حفظ زبان و چشم و گوش از حرام، مهربانی به یتیمان و نیز عبادت و سجدههای طولانی، نماز، توبه، صلوات، تلاوت قرآن و فضیلت اطعام در این ماه سخن گفت.
بر اساس صریح آیه قرآن روزه برای امت های گذشته نیز واجب بوده است يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُواْ كُتِبَ عَلَيْكُمُ الصِّيَامُ كَمَا كُتِبَ عَلَى الَّذِينَ مِن قَبْلِكُمْ لَعَلَّكُمْ تَتَّقُونَ :از این آیه به دست می آید که در ملت های پیشین نیز روزه واجب بوده است .اما این ملت ها چه کسانی بوده اند ؟نقل های تاریخی از مصر،یونان،روم و هند باستان نمونه های روزه داری را نقل کرده است. در کتاب مقدس نیز بر روزه داری تاکیدو تشویق شده است.در قاموس کتاب مقدس آمده است "روزه در تمام اوقات در میان هر طایفه و هر ملت ومذهب ،در موقع اندوه و زحمت غیر مترقبه معمول بوده است.از تورات نیز بر می آیدکه حضرت موسی چهل روز روزه داشته است .وهمچین از انجیل لوقا نیز برمی آید که حواریون مسیح روزه می گرفتند.چرا در این ماه هر عمل فرد روزه دار ثواب دارد ؟اما ثوابی که مارا به خدا نزدیک می کند.چرا پاداش این ماه خداست؟چرا خواب در این ماه حکم عبادت دارد؟چرا این ماه ختم یک آیه قرآن برابری می کند با ختم کل قرآن؟چرا قرآن در این ماه نازل شده است؟ارزش این ماه چقدر است که شهادت حضرت علی (ع )در این ماه رقم خورده است؟و چرا در این ماه جوشن کبیر و دعای مجیر خوانده شود؟وصدها چرا دیگر....
به امید قبولی طاعات وعبادات و نزدیک شدن به معبود.که در این صورت همه چیز معنا پیدا می کند.
التماس دعا سعید علیزاده
پایگاه اطلاع رسانی خاروانا به نقل از تابناک :رئیس دفتر رئیس مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه وضعیت آیت الله مهدوی کنی تغییری نکرده است، از مردم خواست در ماه مبارک رمضان برای بهبودی و سلامتی ایشان دعا کنند.
ابراهیم انصاریان در گفت وگو تسنیم، درخصوص آخرین وضعیت درمانی آیت الله محمد رضا مهدوی کنی، گفت: وضع عمومی ایشان خوب و تثبیت شده است، مشکل فقط مغزی است.
وی ضمن تشکر از تیم پزشکی رئیس مجلس خبرگان رهبری، افزود: تیم پزشکی و مشاوران تلاش خود را انجام می دهند و امیدواریم آیت الله مهدوی کنی هرچه زودتر بهبودی و سلامتی خود را پیدا کنند.
رئیس دفتر رئیس مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه ماه مبارک رمضان از امشب شروع می شود و ما از مردم متدین می خواهیم باز در این ماه مبارک دعاهای خود را برای سلامتی آیت الله مهدوی کنی ادامه دهند، افزود: انشاءالله به برکت این ماه و دعاهای مردم ایشان باردیگر به زندگی خوب و پربرکت خود در جهت خدمت به مردم و انقلاب برگردند.
اهالی ورزقان و خارواناییهای مقیم تبریز زیر پرچم آل محمد دور هم جمع میشوند
اهالی شهرستان ورزقان شامل شهرهای خاروانا و ورزقان و تمام روستاهای تابعه ورزقان،ساکن تبریز، زیر پرچم هیئت آل محمد به زودی گرد هم جمع میشوند. هیئت آل محمد ورزقان و خارواناییهای مقیم تبریز که در شورای مرکزی هیئتهای مذهبی تبریز به ثبت رسیده در شب پانزده ماه مبارک رمضان مصادف با 21 تیرماه طی مراسمی در مسجد آیت الله انگجی( احتمال تغییرمکان وجود دارد) افتتاح خواهد شد. از مهمترین اهداف این هیئت هماهنگی مردم خاروانا و ورزقانیهای ساکن در مرکز استان می باشد. و با این هماهنگی اهداف دیگری مانند ایجاد یک صندوق قرض الحسنه، بنیاد خیریه و همچنین ساخت حسینیه و سایر مراکز خدماتی درمانی و غیره دنبال خواهد شد.
منبع : وبلاگ هیئت آل محمد ورزقان و خارواناییهای مقیم تبریز
تبریز - ایرنا - رییس دادگستری شهرستان ورزقان گفت: موانع عملیات اجرایی معدن طلا مزرعه شادی این شهرستان رفع شده و به زودی با مشارکت شرکت ایرانی و خارجی آغاز می شود.
پایگاه اطلاع رسانی خاروانا به نقل از خبرنگار ایرنا، علیرضا فرهنگ پور روز شنبه در جلسه شورای پیشگیری از وقوع جرم و اعضای ستاد حمایت از سرمایه گذاری خارجی افزود: 150میلیارد ریال ازطرف یک شرکت چینی و با مشارکت شرکت ایرانی در معدن طلای روستای مزرعه شادی این شهرستان سرمایه گذاری می شود.
وی گفت: حوزه کاری این معدن که با ذخایر خوب ارزیابی شده است در 11.5 هکتار از اراضی روستای مزرعه شادی ورزقان خواهد بود که امروز حق و حقوق دارندگان پروانه چرا در روستا مشخص و بزودی پرداخت می شود
فرهنگ پور گفت: با شروع عملیات احداث کارخانه و بهره برداری از این معدن رونق اقتصادی در شهرستان بیشتر و برای 80 نفر اشتغال زایی خواهد شد.
به گزارش آوای ورزقان، علی علیمحمدی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ورزقان گفت : همزمان با هفته جهاد کشاورزی با هدف تامین آب مزارع کشاورزی و جلوگیری از تلفات انتقال و پوشش دادن 60 هکتار از اراضی روستای مهترلو کانال بتنی بطول یک کیلومتر با اعتباری بالغ بر 1400 میلیون ریال احداث و به بهره برداری رسید. علیمحمدی گفت : منبع تغذیه این کانال سد آبخیز داری مهتر لو بوده و سطح زیر پوشش آن 60 هکتار بوده که با انتقال آب از طریق این پروژه اراضی پایاب آن را بصورت ابیاری ثقلی تحت پوشش قرار می گیرد.
منبع آوای ورزقان.
این پایگاه ضمن تبریک وعرض خسته نباشید به تمام جهادگران عزیز شهرستان ورزقان و خاروانا در نظردارد تاریخچه تشکیل جهاد همرا با معرفی کارکنان آن موقع جهاد بدین طریق بتواند دین خود به این عزیزان ادا کرده باشد.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی: اصناف حلقه مفقوده تولید هستند که باید به این مهم بها داده شود
پایگاه اطلاع رسانی خاروانا به نقل از ایرنا - رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان آذربایجان شرقی گفت: اصناف حلقه مفقوده تولید در کشور هستند که باید بها لازم به آنها داده شود.
حسین نجاتی عصر روز پنجشنبه در همایش یک روزه رییسان اتحادیه های صنفی شهرستان تبریز در مجتمع مس سونگون در شهرستان ورزقان افزود: این استان بعد از تهران و اصفهان رتبه سوم تعداد واحدهای فعال صنفی را در کشور به خود اختصاص داده است.
وی اظهار کرد: 150 هزار واحد صنفی با سرانه اشتغال 5/2 نفر در حدود چهارصد هزار نفر در استان مشغول خدمات رسانی در بخش های گوناگون هستند.
وی گفت: از این تعداد 4/32 درصد تولیدی، 1/17 خدمات فنی، 39 توزیع و 5/11 درصد در عرصه خدمات مختلف فعالیت می کنند.
نجاتی افزود: آذربایجان شرقی در اعطای تسهیلات، صدور پروانه و ساماندهی املاک و مستغلات در کشور مقام اول را دارد.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان با اشاره به اینکه آذربایجان شرقی در تولید کیف و کفش، قنادی، فرش، طلا و جواهر، شکلات و آجیل و خشکبار در کشور جزء اولین هاست، افزود: در صورت اجرای قانون رونق کارگاه های کمتر از 5 نفر کارگر، حدود 28 هزار نفر افراد متخصص که سال ها در صنوف مختلف فعالیت داشته و خبره هستند، اشتغال پایدار خواهند داشت.
وی با تاکید براینکه اصناف در تنظیم بازار نقش تعیین کننده ای دارند، گفت: سیاست دولت بر این است که در تنظیم بازار دخالت نداشته باشد و این امر مهم در بخش نظارت به اصناف واگذار شود.
نجاتی با بیان اینکه در استان در پخش مواد مورد نیاز مردم کمبود داریم، از بخش خصوصی، اصناف و اتحادیه ها خواست در امر تاسیس شرکت های بزرگ پخش در استان اقدام نمایند.
وی همچنین از تاسیس بانک اصناف در آینده نزدیک با هدف ارایه خدمات و تسهیلات برای اصناف در استان خبر داد و گفت: با ایجاد این بانک اصناف و بازاریان در دسترسی و دریافت تسهیلات به صورت آسان مشکل خاصی نخواهند داشت.
نماینده مردم ورزقان در مجلس شورای اسلامی نیز در این همایش گفت: باتوجه به وجود منابع مهم صنعت مس و طلا در استان حضور فعال اصناف و سرمایه گزاران در رونق این صنعت ضروری است.
الله وردی دهقانی افزود: متاسفانه با وجود این همه نعمت خدادادی دراستان و تولید سالانه بیش از 300 هزار کنسانتره مس در مجتمع مس سونگون شهرستان ورزقان سرمایه گزاران استان در ایجاد صنایع پایین دستی مس و طلا در این شهرستان وارد میدان توسعه و اشتغال نشده اند.
وی اظهار کرد: خوشبختانه با شروع احداث بزرگراه تبریز - ورزقان و آماده بودن شهرک صنعتی، تخصصی مس و با عزم ملی و مشارکت همه جانبه و با حمایت از بخش خصوصی شاهد تحقق و رونق صنعت مس و طلا در استان خواهیم بود.
وی افزود: البته باید دولت هم با ایجاد بستر مناسب و کوتاه کردن بروکراسی اداری در امر پذیرش و اعطای تسهیلات برای سرمایه گذاران در ایجاد اشتغال و آبادانی شهرستان و استان برنامه ریزی کند.
به گزارش خبرنگار مهر، علی وفادار ظهر امروز جمعه در جشن برداشت محصول شهرستان ورزقان در روستای سقای که زادگاه علامه جعفری فیلسوف شرق است، گفت: بسیار مایه مباهات است که آیینها و رسوم گذشتگان ما سینه به سینه انتقال یافته و موجب حفظ فرهنگهای بومی میشود.
وی با تاکید بر اینکه باید تلاش کنیم تا فرزندان ما نیز این چنین آیینهای معنوی و اسلامی را حفظ کرده و به آیندگان منتقل کنند، افزود: برای من بهعنوان فرماندار این شهرستان حضور در جمع روستاییان خونگرم و جشن برداشت محصول یک اتفاق به یاد ماندنی خواهد بود.
وفادار همچنین گفت: پیگیر ساخت مدرسه پنج کلاسی روستای سقای زادگاه علامه جعفری هستیم.
وی افزود: باید زادگاه علامه جعفری از کلاس های درس مناسب و محیط آموزشی خوب برای فرزندان و علمای آینده کشور برخوردار باشد.
جشن برداشت محصول در آستانه ماه مبارک رمضان و آغاز فصل برداشت محصولات در ورزقان با حضور پرشور روستائیان برگزار شد.
پایگاه اطلاع رسانی خاروانا:
امام جمعه ورزقان: رهبر معظم انقلاب سند افتخار مسلمین جهان بر روی زمین است
پایگاه اطلاع رسانی خاروانا به نقل از ایرنا - امام جمعه ورزقان با اشاره به ششم تیرماه سالروز سوء قصد به جان رهبر معظم انقلاب، وجود نازنین و تدبیر و اندیشه های حکیمانه معظم له را همچنان بعنوان سند افتخار برای مسلمین جهان بر روی زمین دانست.
حجت الاسلام مسعود مهدوی در خطبه های نماز جمعه این شهر افزود: ما افتخار می کنیم که رهبر بزرگوارمان یکی از جانبازان انقلاب اسلامی است و بعد از امام خمینی (ره) خداوند رهبری فرزانه به ملت ایران و مسلمین جهان عطا فرموده که خدمات ارزنده معظم له برهیچ کس پوشیده نیست.
وی همچنین با اشاره به هفتم تیر ماه با گرامیداشت سالروز شهادت دکتر بهشتی، قوه قضاییه را یکی از ارکان اساسی در سالم سازی جامعه اسلامی برشمرد و گفت: اگر بخواهیم جامعه از سلامت روحی و روانی و امنیت بهتری برخوردار باشد باید از قوه قضاییه سالم بهره مند باشیم و امروزه امنیت و آسایش اجتماعی و اقتصادی در کشور نشان از قانونمند بودن و اجرای بی قید و شرط آن از طرف این قوه در نظام اسلامی است.
امام جمعه ورزقان در ادامه خطبه ها مواد مخدر را یکی از معضل های مهم جامعه امروزی دانست و گسترش و اشاعه آن را به صورت های مختلف، از ترفندهای دشمنان اسلام به خصوص آمریکا اعلام کرد و گفت: استکبار جهانی با رونق و مدیریت کشت خشخاش در افغانستان درصدد براندازی و صید جوانان کشور است و باید خانواده ها مواظب این حرکت شوم دشمن باشند.
سیدگی به پرونده های اختلافات ملکی ناشی از زلزله سال 91 ورزقان به پایان رسید
تبریز - ایرنا - رییس دادگستری شهرستان ورزقان گفت: با هدف جلوگیری از هرگونه تنش و اختلافات، رسیدگی به پرونده های ناشی از زلزله سال 91 در روستاهای این شهرستان به پایان رسیده است.
علیرضا فرهنگ پور روز چهارشنبه در جلسه بررسی و پیشگیری از وقوع جرم که بمناسبت گرامیداشت هفته قوه قضاییه در دفتر امام جمعه این شهرستان تشکیل شد، افزود: 50 درصد از ده هزار پرونده موجود در دادگستری، دادسرا و شوراهای حل اختلاف در یک سال گذشته مختومه شده است.
وی گفت: 70درصد از پرونده های وارده ناشی از اختلافات ملکی بدلیل نبود اسناد ثبتی و غیر قابل تقسیم و کوچک بودن اراضی کشاورزان بوده است.
وی افزود: از لحاظ نبود جرایم خاص و خشن در استان آذربایجان شرقی این شهرستان رتبه اول را دارد و این امر ناشی از اعتقادات مذهبی و پایبند بودن مردم به مقدسات دین اسلام است.
حجت الاسلام مسعود مهدوی امام جمعه ورزقان نیز در ادامه این جلسه امر به معروف و نهی از منکر را بازوی قوه قضاییه دانست و تاکید کرد: توجه به این امر مهم دینی در سالم سازی جامعه بیشتر اهمیت دارد و باید مسوولان امر در فرهنگ سازی این فریضه مهم الهی اقدام جدی نمایند.
باید با صراحت عرض کنم که یکی از آفتهای حیات اجتماعی ما رواج دعوت زبانی و قلمی و کساد دعوت عملی است.
شهید مظلوم دکتر بهشتی
سال روز شهادت انصارصادق ووفادار امام خمینی ، آیت الله مظلوم دکتربهشتی ویاران مظلومش درجنایت وحشتناک منافقین درمقر حزب جمهوری اسلامی در هفتم تیر ماه سال ۱۳۶۰ بر مردم مسلمان ایران تسلیت باد.
ازخداوند متعال برای علو درجات آن سوختگان وادی عشق وخدمت مسئلت نموده وهدیه به ارواح مطهرو آزاده ایشان فاتحه وصلوات نثار می نمائیم.
به یاد فاجعه هفتم تیر
یک روز پس از سوء قصد به جان حضرت آیت الله خامنه ای در ششم تیر ماه 1360، در ساعت 20 و 30 دقیقة شامگاه روز یکشنبه هفتم تیر ماه 1360، جلسه ای در سالن اجتماعات دفتر مرکزی حزب جمهوری اسلامی واقع در سرچشمه تهران برگزار شد. افراد حاضر در جلسه نمایندگان مجلس، و برخی از اعضای هیات دولت و... بودند و بحث روز درباره تورم بود اما عده ای از اعضاء خواستند که درباره انتخابات ریاست جمهوری نیز صحبت شود. شهید بهشتی جملاتش را با این عنوان آغاز کرد: « ما بار دیگر نباید اجازه دهیم استعمارگران برای ما مهره سازی کنند و سرنوشت مردم ما را به بازی بگیرند و ..... » این آخرین کلمات آن بزرگوار بود که از لبانِ حقگوی ایشان بیرون تراوید. ناگهان انفجاری مهیب روی داد و در کمتر از ثانیه ای، از سالن اجتماعات حزب جهموری اسلامی جز تلی از خاک، چیزی نماند. فاجعه انفجار دفتر مرکزی حزب جمهوری اسلامی در تهران و شهادت مظلومانه هفتاد و دو تن از برجستگان و نیروهای لایق و کارآمد انقلاب و در رأس آنها شهید مظلوم آیت الله بهشتی از سوی سازمان جهنمی منافقین، عکس العمل استکبار جهانی و عوامل داخلی آنها در قبال برکناری بنی صدر خائن و حذف ضد انقلاب از صحنه سیاسی کشور توسط مسئوولین نظام اسلامی بود. عوامل این جنایت بزرگ معتقد بودند که در اثر کشتار مسئوولان عالی رتبه، اوضاع کشور بهم می ریزد و انقلاب اسلامی از بین خواهد رفت ولی به کوری چشم دشمنان، انقلاب ما پایدارتر شد و هیچگونه تزلزلی در ارکان نظام به وجود نیامد. در انفجار دفتر مرکزی حزب جمهوری اسلامی علاوه بر آیت الله بهشتی، تعداد زیادی از وزرای کابینه و نیز نمایندگان مجلس شورای اسلامی به شهادت رسیدند. حضرت امام خمینی (ره) پس از این حادثه فرمودند: « ملت ایران در این واقعه، 72 نفر به عدد شهدای کربلا را از دست داد. بهشتی خار در چشم دشمنان اسلام بود ».
پیام معماركبیر انقلا ب اسلامی امام خمینی (ره) در رابطه با فاجعه 7 تیر
بسم الله الرحمن الرحیم
انا لله و انا الیه راجعون
ملتی كه برای اقامه عدل اسلامی و اجرای احكام قرآن مجید و كوتاه كردن دست جنایتكاران ابرقدرت و زیستن با استقلال و آزادی، قیام نموده است و به خود باكی راه نمی دهد كه دست جنایت ابرقدرتها از آستین مشتی جنایتكار حرفه ای بیرون آید و بهترین فرزندان راستین او را به شهادت رساند مگر شهادت ارثی نیست كه از موالیان ما كه حیات را عقیده و جهاد می دانستند و در راه مكتب پر افتخار اسلام با خون خود و جوانان عزیز خود، از آن پاسداری می كردند به ملت شهید پرور ما رسیده است، مگر عزت و شرف و ارزشهای انسانی گوهرهای گرانبهایی نیستند كه اسلام صالح این مكتب عمر خود و یاران خود را در راه حراست و نگهبانی از آن وقف نمودند.
مگر ما پیروان پاكان سرباخته در راه هدف نیستیم كه از شهادت عزیزان خود به دل تردیدی راه دهیم، مگر دشمن قدرت آن دارد كه با جنایت خود مكارم و ارزشهای انسانی شهیدان عزیز ما را از آنان سلب كند، مگر دشمنان فضیلت می توانند جز این خرقه خاكی را از دوستان خدا و عاشقان حقیقت بگیرند.
بگذار این ددمنشان كه جز به (من) و ماهای خود نمی اندیشند (یاكلون كما تاكل الانعام)، عاشقان راه خدا را از بند طبیعت رهانده و به فضای آزاد جوار معشوق برسانند. ننگتان باد ای تفاله های شیطان، و عارتان باد ای خود فروختگان به جنایتكاران بین المللی كه در سوراخها خزیده و در مقابل ملتی كه در برابر ابرقدرتها برخاسته است به خرابكاریهای جاهلانه پرداخته اید، عیب بزرگ شما و هوادارانتان آن است كه نه ازاسلام و قدرت معنوی آن و نه از ملت مسلمان و انگیزه فداكاری او اطلاعی دارید.
شما ملتی را كه برای سقوط رژیم پلید پهلوی و رها شدن از اسارت شیطان بزرگ، دهها جوان عزیز خود را فدا كرد و با شجاعت بی مانند ایستاد و خم به ابرو نیاورد نشناخته اید.
شما ملتی را كه معلولاتشان در تختهای بیمارستانها آرزوی شهادت می كنند و یاران را به شهادت دعوت می كنند، نشناخته اید. شما كوردلان با آنكه دیده اید با شهادت رساندن شخصیتهای بزرگ صفوف فداكاری در راه اسلام فشرده تر و عزم آنان مصم تر می شود، می خواهید با به شهادت رساندن عزیزانی چون شهید بهشتی و شهدای عزیز مجلس و كابینه با حربه ناسزا و تهمت های ناجوانمردانه حمله كردید كه آنها را از ملت جدا كنید و اكنون كه آن حربه از كار افتاد و كوس رسوائی همه تان بر سر بازارها زده شد در سوراخها خزیده و دست به جنایاتی ابلهانه زده اید كه به خیال خام خود ملت شهید پرور و فداكار را با این اعمال وحشیانه بترسانید و نمی دانید كه در قاموس شهادت واژه وحشت نیست. اكنون اسلام به این شهیدان و شهید پروران افتخار می كند و با سرافرازی همه مردم را دعوت به پایداری می نماید و ما مصمم هستیم كه روزی رخش به بینیم و این جان كه از اوست تسلیم وی كنیم.
ملت ایران در این فاجعه بزرگ 72 تن بیگناه بعدد شهدای كربلا از دست داد، ملت ایران سرافراز است كه مردانی را به جامعه تقدیم می كند كه خود را وقف خدمت به اسلام و مسلمین كرده بودند و دشمنان خلق، گروهی را شهید نمودند كه برای مشورت در مصالح كشور گردهم آمده بودند، ملت عزیز، این كوردلان مدعی مجاهدت برای خلق، گروهی را از خلق گرفتند كه از خدمتگزاران فعال و صدیق بودند.
گیرم شما با دكتر بهشتی ، كه مظلوم زیست و مظلوم مرد و خار در چشم دشمنان اسلام و به خصوص شما بود، دشمنی سرسختانه داشتید، با بیش از 70 نفر بیگناه كه بسیارشان از بهترین خدمتگزاران خلق و مخالف سرسخت با دشمنان كشور و ملت بودند چه دشمنی داشتید، جز آنكه شما با اسم خلق از دشمنان خلق و راه صاف كنان چپاولگران شرق و غرب می باشید، ما گر چه دوستان و عزیزان وفاداری را از دست دادیم، كه هر یك برای ملت ستمدیده استوانه بسیار قوی و پشتوانه ارزشمند بودند، ما گر چه برادران بسیار متعددی را از دست دادیم كه (اشداء علی الكفار رحماء بینهم) بودند و برای ملت مظلوم و نهادهای انقلابی سدی استوار و شجره ای ثمربخش بشمار می رفتند، لكن سیل خروشان خلق و امواج شكننده ملت با اتحاد و اتكال به خدای بزرگ هر كمبودی را جبران خواهد كرد.
ملت ایران با اعتماد به قدرت لایزال قادر متعال همچون دریائی مواج به پیش می رود و در مقابل ابرقدرتها وتفاله های آنان با صفی مرصوص ایستاده است و شما درماندگان عاجز را كه در سوراخها خزیده اید و نفسهای آخر را می كشید به جهنم می فرستد و خداوند بزرگ پشت و پناه این كشور و ملت است.
اینجانب بار دیگر این ضایعه عظیم را به حضور بقیة الله ارواحنا الفداء و ملتهای مظلوم جهان و ملت رزمنده ایران تبریك و تسلیت عرض می كنم.
من با بازماندگان شریف و عزیز این شهدا در غم و سوگ شریك و رحمت واسعه خداوند رحمان را برای این مظلومان و صبر و شكیبایی رابرای بازماندگان محترم آنان از درگاه خداوند متعال خواستارم. رحمت خدا و درود بی پایان ملت بر شهدای انقلاب از پانزده خرداد 42 تا 7 تیرماه 60 و سلام و تحیت بر مظلومان جهان و مظلومان ایران در طول تاریخ
اسامى شهداى فاجعه 7 تیر
1-آیت الله دكتر سید محمد حسینى بهشتى - رئیس دیوان عالى كشور
2-رحمان استكى - نماینده مردم شهر كرد
3-دكتر سید محمد باقرى لواسانى - نماینده مردم تهران
4-دكتر سید رضا پاك نژاد - نماینده مردم یزد
5-علیرضا چراغ زاده دزفولى - نماینده مردم رامهرمز
6-حجت الاسلام غلامحسین حقانى - نماینده مردم بندرعباس
7-حجت الاسلام محمد على حیدرى - نماینده مردم نهاوند
8-حجت الاسلام سید محمد تقى حسینى طباطبائى - نماینده مردم زابل
9-عباس حیدرى - نماینده مردم بوشهر
10-دكتر سید شمش الدین حسینى نائینى - نماینده مردم نائین
11-سید محمد كاظم دانش - نماینده مردم شوش و اندیمشك
12-على اكبر دهقان - نماینده مردم تربت جام
13-دكتر عبدالحمید دیالمه - نماینده مردم بوشهر
14-حجت الاسلام دكتر غلامرضا دانش آشتیانى - نماینده مردم تفرش و آشتیان
15-حجت الاسلام سید فخر الدین رحیمى - نماینده مردم ملاوى لرستان
16-سید محمد جواد شرافت - نماینده مردم شوشتر
17-میر بهزاد شهریارى - نماینده مردم رودباران
18-حجت الاسلام محمد حسین صادقى - نماینده مردم درود و ازنا
19-دكتر قاسم صادقى - نماینده مردم مشهد
20-حجت الاسلام سید نور الله طباطبائى نژاد - نماینده مردم اردستان
21-حجت الاسلام حسن طیبى - نماینده مردم اسفراین
23-سیف الله عبدالكریمى - نماینده مردم لنگرود
23-حجت الاسلام عبدالوهاب قاسمى - نماینده مردم سارى
24-حجت الاسلام عماد الدین كریمى - نماینده مردم نوشهر
25-حجت الاسلام محمد منتظرى - نماینده مردم نجف آباد
26-عباسعلى ناطق نورى - نماینده مردم نور
27-مهدى نصیرى لارى - نماینده مردم لارستان
28-حجت الاسلام على هاشمى سنجانى - نماینده مردم اراك
29-دكتر حسن عباسپور - وزیر نیرو
30- دكتر محمد على فیاض بخش - وزیر مشاور و سرپرست سازمان بهزیستى كشور
31-دكتر محمود قندى - وزیر پست و تلگراف و تلفن
32-موسى كلانترى - وزیر راه و ترابرى
33-دكتر جواد اسد الله زاده - معاون بازرگانى خارجى وزارت بازرگانى
34-عباس ارشاد - معاون دفتر آموزش سازمان بهزیستى
35-مهدى امین زاده - بازرگانى داخلى وزارت بازرگانى
36-محمد صادق اسلامى - معاون پارلمانى و هماهنگى وزارت بازرگانى
37-مهندس محمود تفویضى زواره - معاون وزارت راه و ترابرى
38-دكتر هاشم جعفرى معبرى - معاون امور مالى وزارت بهدارى
39-ایرج شهوارى - معاون وزارت آموزش و پرورش
40-عباس شاهوى - معاون وزارت بازرگانى
41-دكتر حسن عضدى - معاون وزارت فرهنگ و آموزش عالى
42- على اكبر فلاح شورشانى - معاون ادارى و مالى وزارت آموزش و پرورش
43-حبیب الله مهمانچى - معاون امور پارلمانى و هماهنگ وزارت كار
44-غلامعلى معتمدى - معاون رفاه تعاون وزارت كار
45-سید كاظم موسوى - معاون وزارت آموزش و پرورش
46-حسن اجاره دار (حسنى ) - عضو شوراى مركزى حزب جمهورى اسلامى و سردبیر نشریه عروة الوثقى
47-عباس ابراهیمیان - عضو حزب جمهورى اسلامى
48-حجت الاسلام على اكبر اژه اى - عضو دفتر سیاسى حزب جمهورى اسلامى
49-على اصغر آقازمانى - عضو حزب جمهورى اسلامى
50-محمود بالاگر - عضو حزب جمهورى اسلامى
51-حسن بخشایش - عضو حزب جمهورى اسلامى
52-محمد پور ولى - عضو حزب جمهورى اسلامى
53-رضا ترابى - عضو حزب جمهرى اسلامى
54-مهندس مهدى حاجیان مقدم - مسئول آموزش واحد مهندسین حزب جمهورى اسلامى
55-محمد خوش زبان - عضو حزب جمهورى اسلامى
56-على درخشان - عضو شوراى مركزى حزب جمهورى اسلامى
57-جواد سرافراز - عضو شوراى مركزى حزب جمهورى اسلامى
58-حجت الاسلام حسین سعادتى - عضو حزب جمهورى اسلامى (مسئول آموزش شهرستانها)
59-حبیب الله مهدى زاده طالعى - عضو حزب جمهورى اسلامى
60-سید محمد موسوى فر - عضو حزب جمهورى اسلامى
61-محسن مولائى - عضو حزب جمهورى اسلامى
62-جواد مالكى - عضو شوراى مركزى حزب جمهورى اسلامى
63-حجت الاسلام عبدالحسین اكبرى مازندرانى ساوى - عضو هیاءت پنچ نفره كشاورزى منطقه مازندران
64-مهندس حسین اكبرى - مدیر عامل بانك كشاورزى
65-مهندس هادى امینى - عضو واحد مهندسین حزب مهندسین اسلامى
66-سید محمد پاك نژاد - عضو هیاءت مدیره چوب و كاغذ
67-محمد رواقى - مدیر شركت فرش ایران
68- مهندس توحید رزمجومین - عضو هیاءت مدیره گروه صنعتى ملى
69-على اكبر سلیمى جهرمى - دبیر كل سازمان امور ادارى و اسستخدامى
70-جواد سرحدى - مدیر عامل سازمان تعاون مصرف شهر و روستا
71- محمد حسن محمد عینى
72-حبیب مالكى - فرماندار ایرانشهر
73-مهندس محمد على مجیدى - مشاور عمرانى وزارت كشور
پایگاه اطلاع رسانی خاروانا به نقل از خاروانا نیوز : به مناسبت هفته قوه قضائیه دادگاه عمومی بخش خاروانا به ریاست حجت الاسلام والمسلمین یوسف حسن زاده ویژه برنامه هایی برگزار می کند. ریز برنامه های این نهاد به صورت زیر اعلام شده است:
سه شنبه سوم تیرماه: مراسم دعای توسل در محل نمازخانه دادگاه با حضور کارکنان دادگاه و سایر ادارات ساعت ۸ صبح
چهارشنبه چهارم تیرماه: دیدار رئیس حوزه قضائی بخش با مردم جهت رسیدگی به مشکلات آنان در محل دادگاه ساعت ۱۰ الی ۱۳
پنج شنبه پنجم تیرماه: حضور در گلزار شهدای خاروانا توسط کارکنان دادگاه و مدیران ادارات از ساعت ۱۰ الی ۱۱
جمعه ششم تیرماه: حضور کارکنان دادگاه در نماز ظهر و عصر مسجد جامع و ارائه عملکرد توسط رئیس حوزه قضائی در بین الصلاتین
شنبه هفتم تیرماه: مراسم بزرگداشت شهدای ۷ تیر در مسجد جامع ساعت ۱۰ الی ۱۲
پایگاه ااطلاع رسانی خاروانا ضمن گرامیداشت ایام شهادت 72 تن از بهترین یاران حضرت امام .وهفته قوه قضائیه به تمام زحمتکشان درعرصه قضائی به خصوص به کارکنان حوزه قضائی شهرستان ورزقان و خاروانا تبریک عرض می نماید
پایگاه اطلاع رسانی خاروانا:قسمت بیست و دو.
-علییار
علییار از روستاهای بخش دیزمار مرکزی است و در منطقه کوهستانی قراردارد.علمای بزرگی از این روستا برخاسته اند و از قدیم الایام محل دین و دیانت بوده و مردمانی صمیمی و خون گرم و با معرفت دارد. متأسفانه در سالهای اخیر تعداد کثیری از خانواده ها به شهرستان تبریز و ارومیه کوچ کرده اند و در ارومیه مجمع منسجمی دارند. در بین علمای کلاسیک مرحوم ملاعلی علییاری و در بین علمای معاصر آیت الله العظمی غروی علییاری زبانزد عام و خاص است.
-ملاعلی علییاری
آیت الله العظمی حاج میرزا ملاعلی بن عبدالله بن محمدبن محب الله بن محمد جعفر قره جه داغی دیزماری علییاری تبریزی از اکابر علمای طراز اول قرن چهاردهم می باشد که در علوم عقلی و نقلی ید طولایی داشته، شاگردان بسیاری را تربیت نموده است. وی در سال 1236 هجری متولد و در سال 1327 هجری در حدود 91 سالگی در تبریز به رحمت ایزدی پیوست و پیکرش را در نجف اشرف حمل و در وادی اسلام دفن گردید.
ملاعلی دارای تألیفات زیادی است که به برخی از آنها اشاره می شود:
1-بهجه المال فی شرح زبده المقال در پنج جلد به زبان عربی به نظم 2-منتهی الآمال فی علم الرجال
3-ایضاح الغوامض فی تقسیم الفرائض در ارث 4-دیوان ملاعلی علییاری
5-دلائل الاحکام فی شرح شرایع الاسلام در 5 جلد 6-مناهج الاحکام فی اصول الفقه در 5 جلد
7-رساله علمیه تحت عنوان «هدیه الطالبین» به زبان فارسی 8-حاشیه روضه البهیه به زبان عربی
9-الوافیه فی شرح لغز الکافیه البهائیه 10-شرح الاشارات 11-رساله فی الجفر
12-رساله فی الرمل13-التعلیقه علی قانون ابن سینا 14-التعلیقه علی الاسفار الاربعه لصدرالمتأهلین
15-المحاکمات16-شرح صحیفه الاسطرلاب
17-القصیده الثانیه فی مدح امیرالمؤمنین
18-ریاض المقاصد فی شرح قصیده شیخ حسن بن راشد الحلی
برخی از کتابهای علییاری به چاپ رسیده است. تعداد تألیفات وی بیش از یکصد اثر می باشد. فرزندان مرحوم علییاری همه از اجله علما می باشند.
-آیت الله حاج میرزا حسن علییاری
او نیز از فقهای بزرگ عالم تشیع بوده است. وی در سال 1266 هـ ق در علییار متولد شد و در محضر والد کرام خویش مرحوم ملاعلی علییاری علوم نقلی و عقلی آموخته و آنگاه به نجف عظیمت نموده است. او در نجف از علمای بزرگی چون فاضل شربیانی، محمدعلی رشتی و ملامحمد شبستری تملذ کرده به درجه اجتهاد رسیده است. او نیز دارای تألیفات عدیده ای است و در سال 1358 هـ ق وفات نموده در وادی السلام نجف اشرف دفن شده است.
برخی از تألیفات وی عبارتند از:
1-مختصر المقال در علم رجال 2-مشکاه الوصول الی علم لاصول در 3 جلد 3-مواهب سینه به عربی و فارسی در مواعظ و مراثی در 42 مجلس و 258 صفحه 4-مشکاه الانوار فی اصول الدین در 2 جلد 5-نظم البرهان فی تفسیر القران 6-المحجه البیضاء 7-مجمع المعارف فی تعیین المواقف در 2 جلد 8-بدائع الاسلام فی شرح شرایع الاسلام 9-کنز الغرائب 10-دلائل الشماره 11-المنتخب المرائی 12-تعلیقه بر فوائد الاصول شیخ انصاری 13-تعلیقه بر قوانین 14-رساله ای در دفن میت 15-مصائب الابرار در دو جلد
-علامه میرزا محسن علییاری
وی فرزند آیت الله میرزاحسن علییاری است. او نیز از اکابر علمای تبریز بوده و در اصول و فقه استاد مسلم بوده است. متأسفانه در سنین جوانی و در حیات پدر خویش در سال 1323 هـ ق به هنگام برگشت از اشرف در روستای «لیلان» از توابع شهر میاندوآب و ملکان وفات نموده و جنازه اش به نجف اشرف حمل و در آنجا دفن شده است.
تألیفات وی عبارتند از:
1-رساله فی حقیقه الکعب فی آیه الوضوء 2-رساله فی الملازمه الحکم العقلی و الشرعی
3-رساله فی الحسن و القبح العقلین4-رساله فی اصل البرائه
5-تقریرات اصول درس استاد محقق خراسانی
-آیت الله العظمی حاج میرزا علی غروی علییاری
وی فرزند علامه میرزا محسن علییاری است که در سن 3 سالگی پدرش وفات یافته و تحت تربیت جدش مرحوم آیت الله میرزا حسن علییاری قرار گرفته است. او در سال 1319 قمری در تبریز متولد شده در سال 1340 هجری قمری در معیت مرحوم آیت الله حجت راهی نجف اشرف شده و در آنجا حجره ای در مدرسه آیت الله ایروانی گرقته و به سختی با هوای گرم و آب شور نجف ساخته است. از محضر بزرگانی چون حجت کوه کمره ای در فقه و میرزا ابوالحسن مشکینی در اصول تلمذ کرده است. دارای تألیفات عدیده است از جمله، تفسیر قرآن، علل شرایع، شرح کفایه، شرح رسائل، شرح استدلالی عروه الوئقی و غیره.وی در سال 1418 قمری به رحمت ایزدی پیوست.
5 – شیخ محمدجواد غروی علییاری
شیخ محمدجواد غروی علییاری فرزند آیت الله حاج میرزا علی غروی علییاری نیز که ساکن تهران است از فضلای حوزه علمیه قم می باشد و دارای مراتب علمی و اخلاقی فائقه می باشد. وی هم اکنون در تهران منشاء خدمات علمی و فرهنگی می باشد.
-آیت الله میرزا حیدرعلی علییاری
یکی دیگر از علمای علییار مرحوم آیت الله میرزا حیدرعلی است. وی از شاگردان برجسته علامه شیخ انصاری بوده و در نجف در پیش علمای بزرگی چون سید حسین کوه کمری و محقق رشتی به درجه اجتهاد رسیده و سپس به تبریز مراجعت کرد. وی در تبریز به تدریس و نشر آثار اهل بیت اشتغال ورزید و از مراجع وقت آن سامان گردید. وی در سال 1390 هجری به اتفاق فرزندش شیخ حسین به زیارت عتبات عالیات مشرف شده و در آنجا بیمار گشته در شهر کاظمین به رحمت ایزدی پیوست و در صحن شریف کاظمی مدفون گردید. حاشیه ای بر لمعه و حاشیه ای بر قوانین میرزای قمی از تألیفات اوست.
-مصطفی قلیزاده علییاری
مصطفی قلیزاده از نویسندگان و محققان معاصر کشورمان می باشد. وی دارای تحصیلات علوم دینی در حوزه علمیه قم و تحصیلات تورکولوژیک هستند و به زبانهای عربی، فارسی، ترکی مسلط بوده و آثار عیدیده ای به زبان فارسی و ترکی دارند. از آثار وی می توان به کتاب شیخ محمد خیابانی و کتاب دعبل خزائی و همچنین تصحیح دیوان فارسی و ترکی قدسی ونندی اشاره کرد. از مصطفی قلیزاده مقالات ادبی و تاریخی زیادی در مطبوعات ایران و آذربایجان به چاپ رسیده است. وی مدتی به عنوان مدرس علوم دینی در نخجوان به خدمت مشغول بود که ریاست محترم انجمن شعر و ادبیات اهل بیت نخجوان را به عهده داشته و مجموعه ای هم از اشعار شعرای معاصر نخجوان را به زبان ترکی به چاپ رسانده است. او در حال حاضر رئیس حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی استان آذربایجان شرقی و مدیر اجرایی نشریه میثاق را به عهده دارد.
علاوه از شخصیت های یاد شده در بالا شخصیت های علمی و ادبی دیگری از این روستا برخاسته اند که پرداختن به آنها از حوصله این مقال خارج است. از روحانیون معاصر می توان به مرحوم میرزا اسماعیل علییاری که صدای فوق العاده زیبا و دلنشینی داشته و در عنفوان جوانی وفات یافته است و رئیس امور تربیتی آموزش و پرورش تبریز آقای محمد خالقی علییاری که شخصیتی، خیرخواه و متدینی می باشد و همچنین حجت الاسلام میرزا فرض الله خالقی علییاری از روحانیون ساکن روستا اشاره کرد.
ادامه دارد....منبع مطلب نگاهی و آهی بر تاریخ........ازدیوان میرزا خرم کوردشتی وگزیده اشعاری از عندلیب قره داغی به اهتمام استاد بزرگوار میرزا رسول اسماعیل زاده دوزال که وی یکی از افتخارات خطه ارسباران می باشد وبنده به وجود ایشان افتخار می کنم .
همانطور که قبلا اطلاع رسانی شد سفر وزیر راه و شهرسازی به منطقه خوش یمن بوده و چندی پیش اعتبار مناسبی برای اجرای آسفالت روکش جاده خاروانا - ورزقان از سوی وزیر اختصاص یافت. بر اساس خواسته مسئولین بخش و مذاکرات شورای شهر خاروانا با مدیر کل راه و شهرسازی استان و همکاری اداره راه و شهرسازی شهرستان قرار شده بود قطعه خاروانا- لیلاب بهسازی شده و به دنبال آن آسفالت ریزی از خاروانا شروع شود. علیرغم اینکه از دو هفته پیش یک دستگاه بولدوزر نیز جهت اجرای این عملیات به خاروانا ارسال شده است، متاسفانه هیچگونه عملیات اجرایی برای بهسازی قطعه مذکور شروع نشده است. بر اساس اطلاعات کسب شده، کارشناسان امر جاده موجود لیلاب - خاروانا را تایید نمی کنند و به دلیل داشتن رانش! هزینه کرد برای بهسازی و آسفالت این قطعه را بیهوده تلقی می کنند. لذا خواهان اجرا و فعالسازی جاده پایین دست لیلاب یعنی همان جاده ای که از قره قیه گذشته و بدون گذر از لیلاب و خاروانا به جاده نوجه مهر متصل می شود، هستند. این جاده که به جاده ال... معروف است، یکی از پروژه هایی به شمار می رود که چندی پیش با هدف در بن بست قرار دادن خاروانا مدنظر قرار گرفت و حتی قسمتی از پل های ان اجرا شد.
مسئولین شهر و بخش خاروانا به ویژه شورای شهر طی جلسات مختلفی که با مسئولین ذیربط برگزار نموده اند، بر عملیاتی نشدن این جاده تاکید داشته و خواهان اجرای عملیات جاده جدید از نزدیکترین مسیر ممکن به شهر خاروانا هستند. مسئولین محترم باید توجه داشته باشند که با اجرای جاده از مسیر قدیمی مرکز بخش خاروانا در بن بست قرار گرفته و همه تلاش های دلسوزان گذشته و حال شهر و منطقه بر باد خواهد رفت و منطقه خاروانا که اخیرا در مسیر رشد و توسعه قرار گرفته است از هر نظر رو به افول خواهد گذاشت. امیدواریم کارشناسان حوزه راه و ترابری با مد نظر قرار دادن این موضوع مطالعه احداث قطعه جدید را در دستور کار خود قرار دهند.
دکتر رضازاده:
آقای دکتر ناراحت نباشید شاید منتظر هستند رانش یک مقدار بزرگتر شود تا شهر خاروانا و لیلاب و سایر روستاها جابجا شودنند وبعد کاراصولی انجام شود.با یک تیر دو نشان بزنند هم مسیر راه مشخص شود وهم دوباره هزینه نشود و( ن ،ال ) قبلی به آرزوی خود برسند. مگو که کفش ندارم بنگر که او پا ندارد!!!!! از طرفی بعد ازاین که دریاچه ارومیه آب گیری شد به شهرشما راه می آید از قدیم گفتند آسیاب به نوبت!
جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در اطلاعیهای، حمایت قاطعانه خود را از فتوای جهاد آیت الله العظمی سیستانی اعلام کرد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، در اطلاعیه جامعه مدرسین حوزه علمیه قم که در حمایت از مرجعیت دینی عراق و فتوای جهاد آیت الله العظمی سیستانی صادر شده است، آمده است: بررسی روند تحولات عراق پس از حمله وحشیانه گروه های تکفیری و بعثی به سرکردگی داعش حاکی از کنترل اوضاع توسط دولت و مردم غیور عراق دارد و بدیهی است که موفقیت دولت و ارتش عراق در مدیریت بحران بدون حمایت مراجع عظام و علمای اعلام، ممکن نبود.
در این اطلاعیه تصریح شده است: صدور فتوای جهاد توسط مقام عالی مرجعیت، حضرت آیت الله العظمی سیستانی (دامت برکاته) و سایر مراجع و علمای اهل سنت و تبعیت غیورمردان عراقی در لبیک به جهاد علیه عناصر تکفیری مهم ترین علت کنترل اوضاع و مدیریت بحران در عراق می باشد. رهبری مراجع معظم و علما و تبعیت جامعه اسلامی از دیر باز رمز موفقیت ملت های مسلمان در مقابل دسیسه ها و فتنه های تحمیلی بوده است که بار دیگر شاهد موفقیت این الگو در کنترل بحران عراق بودیم.
جامعه مدرسین حوزه علمیه قم خاطرنشان کرده است: جامعه مدرسین حوزه علیمه قم با حمایت کامل و قاطع از فتوای جهاد مراجع معظم، علی الخصوص حضرت آیت الله العظمی سیستانی( دامت برکاته)، ضمن تشکر از لبیک مردم به مقام مرجیعت، ملت عراق اعم از شیعه، سنی و عشایر غیور، را به وحدت و تبعیت بیشتر از رهبری مرجعیت توصیه کرده و رمز اقتدار و پیروزی های ملت عراق را در اطاعت و ولایتمداری هرچه بیشتر از رهبران دینی خود می داند. امید است با ادامه روند جهاد عمومی در عراق، ریشه تکفیر و تروریست برای همیشه از عراق و عتبات عالیات، برچیده شود.
محمد یزدی
رئیس شورای عالی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم
این منبع نزدیک به آیت الله سیستانی افزود : متن فتوای ایشان اینگونه است : در مورد شهدایی که در راه دفاع از وطن کشته می شوند ، باید گفت این ها جزء شهدای طراز اول اند یعنی غسل داده نمی شوند و کفن هم نمی شوند و تنها بر ایشان نماز خوانده می شود و پس از آن دفن می شوند .
گفتنی است آیت الله سیستانی پیش از آن نیز دفاع از عراق و مقدسات آن را واجب کفایی دانسته و از همه گروه های مردم عراق خواسته بود به مقابله با تکفیری ها بپردازند .
شیخ عبدالمهدی الکربلائی نماینده آیت الله سیستانی در خطبه های نماز جمعه در صحن شریف حسینی این فتوای ایشان را قرائت و اعلام کرد .
در پی تجاوزات گسترده گروه تکفیری داعش به شهرهای شمالی و غربی عراق، حضرت آیت الله سیستانی و بسیاری از علما و شخصیت های عراقی اعم از شیعه و سنی ، بر لزوم دفاع از کشور و دوری از فتنه تفرقه مذهبی تاکید کردند و از مردم عراق خواستند برای مقابله با تکفیری ها وارد کار شوند .
به گزارش ایرنا، رسانه های عراقی اعلام کرده اند، تاکنون بیش از سه میلیون عراقی شیعه و سنی برای مقابله با گروه تروریستی تکفیری داعش داوطلب شده و ثبت نام کرده اند.
شهلا توکلی» همسر «جهان پهلوان غلامرضا تختی»، امروز (سه شنبه) بر اثر بیماری در بیمارستان ایرانمهر تهران درگذشت.
به گزارش پایگاه خبری عقاب نیوز به نقل از ایرنا، «شهلا توکلی» که مدت طولانی با بیماری سرطان دست و پنجه نرم می کرد، امروز با تحمل درد و رنج به دیار باقی شتافت و به جهان پهلوان تختی اسطوره ورزش ایران پیوست.
شهلا توکلی همسر جهان پهلوان تختی بعد از درگذشت همسرش در روز 17 دی ماه سال 1346 هیچگاه در خصوص مرگ تختی سخن نگفت و این راز را در دلش نگاه داشت و به همین خاطر به «بانوی رازها» شهرت یافت.
«شهلا توکلی» متولد 5 آذر ماه سال 1325 در تهران بود و هنگام مرگ 68 سال داشت. وی در روز 30 بهمن ماه سال 1345 با جهان پهلوان تختی پیمان زناشویی بست که حاصل آن فقط یک فرزند پسر (بابک تختی) بود و چهار ماه پس از تولد فرزند آنها، جهان پهلوان تختی روز 17 دی ماه سال 1346 به طرز مشکوکی درگذشت.
همچنین «بابک تختی» تنها فرزند جهان پهلوان تختی و شهلا توکلی که سال ها است دور از وطن و در کشور آمریکا زندگی می کند، مدتی پیش به خاطر بیماری مادرش به تهران سفر کرده است.
.: Weblog Themes By Pichak :.
خبرنامه وب سایت:
آمار وب سایت:
بازدید دیروز : 278
بازدید هفته : 727
بازدید ماه : 1280
بازدید کل : 193097
تعداد مطالب : 1195
تعداد نظرات : 795
تعداد آنلاین : 1