شهردار ورزقان خبر داد:احداث پارک «مسافر» در ورزقان
شهردار ورزقان گفت: پارک مسافر در زمینی به مساحت یک هکتار با اعتبار بالغ بر 15 میلیارد ریال احداث میشود.
پایگاه اطلاع رسانی خاروانا به نقل از خبرگزاری فارس از ورزقان، کامران رحمتی ظهر امروز در جمع اهالی شهر ورزقان از احداث پارک مسافر توسط شهرداری تبریز در این شهر خبر داد و اظهار کرد: این پارک در زمینی به مساحت یک هکتار با اعتبار بالغ بر 15 میلیارد ریال با دارا بودن فرهنگسرا، سینما، نمازخانه، اسکان ضروری برای 2 هزار نفر در موارد بحران و شهر بازی برای کودکان احداث میشود.
وی سهم فضای سبز هر شهروند ورزقانی را 2/6 عنوان کرد و افزود: این رقم در مقایسه با سایر شهرستانها بسیار کم است که احداث پارک مسافر دراین شهر بسیار ضروری است.
شهردار ورزقان با اشاره به وضعیت نامناسب خیابانها، معابر و کوچههای این شهر که در زلزله اخیر آسیب جدی دیده است، گفت: کمبود بودجه شهرداری باعث کندی پیشرفت کار و بازسازی مجدد خیابانها و معابر آسیب دیده شهر شده که این شهرداری در تلاش است تا آخر فصل کاری امسال مشکل اساسی شهروندان را حل کند.
پایگاه اطلاع رسانی خاروانا:
نمایندگان آذربایجان شرقی از عدم توسعه مس سونگون ابراز نارضایتی کردند.
پایگاه اطلاع رسانی خاروانا به گزارش خبرنگاری ایرنا- نمایندگان آذربایجان شرقی در مجلس شورای اسلامی با طرح سوالی از وزیر صنعت، معدن و تجارت از عدم توسعه و پیشرفت مجتمع مس سونگون ورزقان ابراز نارضایتی کردند.
رییس مجمع نمایندگان استان در مجلس نهم روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، با بیان اینکه در این زمینه امروز سوال فوق از وزیر مربوطه امضا شد، گفت: برای مردم آذربایجان به هیچ عنوان قابل قبول نیست این معدن و ظرفیت اقتصادی عظیم منطقه راکد مانده و به تدریج به مجموعه ای ضررده تبدیل شود.
میرهادی قره سید رومیانی افزود: معدن مس سونگون یکی از ذخایر معدنی بسیار مهم و اقتصادی کشور به شمار می رود که طی سال های اخیر به لحاظ اجرای طرح های توسعه ای عقب مانده است و باید وزارت صنعت، معدن و تجارت در زمینه تسریع این طرح ها اقدام کند.وی انتقال مس استخراجی در سونگون برای فرآوری به کرمان را یکی از مهمترین ایرادات نمایندگان و مردم استان در این رابطه بیان کرد و گفت: اینکه طی سال های اخیر اقدام عملی در ایجاد صنایع فرآوری و ذوب در مجتمع سونگون صورت نگرفته است، جای تامل و سئوال دارد.
قره سید رومیانی اظهار کرد: این در حالی است که ایجاد صنایع فرآوری و پایین دستی در کنار معدن مس سونگون برای تولید کنسانتره می تواند زمینه ساز اشتغال بیش از 10 هزار نفر در آذربایجان شرقی شود.وی گفت: خواسته مردم و نمایندگان آذربایجان شرقی و غربی از وزارت صنعت، معدن و تجارت این است اقدامات عاجل و فوری برای ایجاد صنایع فرآوری در مس سونگون انجام دهد.
این نامه به امضای 19 نماینده آذربایجان شرقی و نادر قاضی پور نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی رسیده است.معدن مس سونگون در شهرستان ورزقان در شمال غرب ایران و آذربایجان شرقی و در 30 کیلومتری شمال ورزقان قرار دارد.طرح استخراج مس از معدن سونگون با هدف استخراج به روش نوین و تولید کنسانتره مس با عیار 30 درصد جهت تغذیه صنایع مولد کشور و رسیدن به ارزش افزوده بالاتر انجام گرفته است.
حجم کل ذخیره قطعی این معدن 796میلیون تن، حجم کل ذخیره اکسید 7/6 میلیون تن و حجم مواد قابل استخراج آن 388 میلیون تن است.
الله وردی دهقانی شامگاه جمعه در حاشیه بازدید از کارخانجات مس سونگون آذربایجان در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه باید به طرح های توسعه صنایع مس کاتد در ورزقان سرعت بیشتری داد، گفت: متاسفانه با وجود ظرفیت های عظیم معدنی در مجتمع مس سونگون این شهرستان، ولی سرمایه گذاران چندان رغبتی برای ایجاد صنایع تولید محصولات مس و طلا در این منطقه ندارند.
وی همچنین از احداث بزرگراه خواجه – ورزقان توسط شرکت ملی مس ایران خبر داد و افزود: این بزرگراه هم اکنون در حال اجراست و شرکت های اجرایی توسط شرکت ملی مس ایران انتخاب شده اند و به فعالیت مشغول هستند.
دهقانی همچنین خواستار پیگیری جدی مسئولان برای تکمیل طرح توسعه معدن مس سونگون شد و ادامه داد: توسعه این صنعت و استفاده درست از معادن موجود از مطالبات بر حق مردم آذربایجان شرقی است.
وی همچنین افزود: بزرگترین واحد تولیدی آذربایجان شرقی مجتمع مس سونگون است که می توان با توسعه و تکمیل فازهای مختلف تحولی در آذربایجان شرقی به وجود آورد و فرصت های شغلی بسیاری برای جوانان ایجاد کرد.
پایگاه اطلاع رسانی خاروانا:
رضا رحمانی شامگاه جمعه در حاشیه بازدید از کارخانجات مس سونگون آذربایجان در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه فلز مس یک فلز استراتژیک و حساس است، افزود: سرعت پروژه ها و کارخانجاتی که برای توسعه و پیشرفت مجتمع مس سونگون ورزقان انجام می شود خیلی آهسته است که با این شرایط نمیتوان آینده خوبی برای این مجتمع متصور شد.
وی با تاکید بر اینکه باید از معدن تا تولید محصول رشد متوازنی در این مجتمع بزرگ داشته باشیم، ادامه داد: باید در این خصوص موانع برداشته شود که نیاز است تعامل خوبی بین مدیران شرکت ملی صنایع مس ایران و نمایندگان آذربایجان شرقی در مجلس ایجاد شود.
رحمانی با اشاره به اینکه ذخایر قابل توجهی از منابع مس در آذربایجان شرقی و در ورزقان وجود دارد، گفت: سرعت دادن به طرح های توسعه مجتمع مس سونگون باید از اولویت های شرکت ملی صنایع مس ایران باشد.
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی همچنین گفت: باتوجه به وجود منابع مهم مس و طلا در این منطقه حضور سرمایه گذاران در رونق این صنعت پرسود ضروری است.
پایگاه اطلاع رسانی خاروانا:
پایگاه اطلاع رسانی خاروانا به نقل ازخبرگزاری فارس: حسین نجاتی در گفتوگو با خبرنگار فارس در تبریز اظهار کرد: این میزان اعتبار برای 36 کیلومتر از این مسیر در بخش خواجه ــ ورزقان اختصاص خواهد یافت.
وی در تشریح این موضوع اظهار داشت: 2 هزار و 800 میلیون ریال از این میزان اعتبار برای پروژه و 40 میلیارد ریال نیز برای تقاطع غیرهمسطح مقابل دانشگاه آزاد و تعدیل و نگهداری ماشینآلات هزینه میشود.
نجاتی پروسه زمان اتمام تعهد مس سونگون را 36 ماه اعلام کرد و گفت: 3 پیمانکار بخش مربوط به مس سونگون نیز انتخاب شده و با آنها نسبت به تجهیز کارگاهها و آغاز عملیات اجرایی هماهنگی لازم به عمل آمده است.
مسیر خواجه تا ورزقان بزرگراه تبریز ـ ورزقان ـ خاروانا ـ نوردوز به طول 45 کیلومتر است که 10 کیلومتر از آن قرار بود توسط ادراه کل راه و شهرسازی و بقیه توسط شرکت مس آذربایجان احداث شود.
در حال حاضر استان آذربایجانشرقی در مجموع با 13 هزار و 331 کیلومتر راه اصلی، فرعی، آزادراه، بزرگراه و راه روستایی جزو یکی از راهدارترین استانهای کشور محسوب میشود، این حجم راه به عنوان 220 کیلومتر آزادراه، 299 کیلومتر بزرگراه، یکهزار و 30 کیلومتر راه اصلی، یکهزار و 723 کیلومتر راه فرعی محسوب میشود که 10 هزار و 60 کیلومتر راه روستایی را باید به تفکیکهای اشاره شده اضافه کرد و با تقسیمبندی 4 هزار و 378 کیلومتر راه روستایی آسفالته، یک هزار و 696 کیلومتر راه روستایی شوسه و 3 هزار و 986 کیلومتر راه روستایی احداث شده مشخص میشوند.
پایگاه اطلاع رسانی خاروانا:
فاش شدن راز مردی با لباس عجیب در مکه.
بین الملل > خاورمیانه - سخنگوی پلیس مکه مکرمه از دستگیری یک فرد 40 ساله دارای لباس سنتی عجیب که نمازگراران و زوار را متعجب ساخته بود، خبر داد.
به گزارش پایگاه خبری شبکه العالم به نقل از "مکه آنلاین"، "ناظم جهان" تبعه ترک و بازیگر سریال "وادی گرگها" که برای ادای مناسک به مکه مکرمه آمده است و با لباسی سنتی در حرم حضور پیدا کرد، به دست ماموران امنیتی بازداشت شد.شماری از مردم از او عکس می گرفتند که این اقدام باعث شلوغی و کندی حرکت شده بود. ناظم جهان پس از بازداشت به سرعت آزاد شد.
پوشش عجیب این مرد باعث شده عده ای از فعالان اجتماعی در فیسبوک ناظم جهان را از "امرای داعش" معرفی کنند، عده ای وی را شبیه به بن لادن دانسته و برخی او را مسیحی و برخی فردی طایفه گرا بنامند.اما ناظم گفت که 3 بار به مکه آمده و در این سفر لباسهایی را آورده تا بتواند با مردم این کشور و زوار مکه مکرمه در ماه مبارک رمضان عکس یادگاری بگیرد.
همچنین وی لباسهای مخصوص کودکان را آورده تا در ازای دریافت مقدار پول برای دوستداران میراث فرهنگی آن را بپوشد.امسال این رفتار ناظم با سالهای گذشته متفاوت بود چون رسانه هایی مانند تویتر و فیسبوک به سرعت فیلم و عکس هایی از او منتشر کرده و وی را به تندروی و حزب گرایی متهم کردند.
روز اول پلیس حرم از وی خواست به منظور رفع آزردگی نمازگزاران و زوار، لباسی معمولی به تن کند؛ اما او در روزهای بعد به پوشیدن لباس های غیر معمول ادامه داد و محافظان حرم به منظور حفظ معنویت مکان، آزرده نشدن زوار و عدم توقف سیر حرکت در حرم این فرد را به نیروهای امنیتی تحویل دادند.
ناظم جهان گفت که فعالیت اصلی اش در ترکیه، بازی در فیلمهای تاریخی است.وی در بسیاری از فیلمها و سریالهای ترکی بازی کرده که مهمترین آن سریال وادی گرگها و فیلم دادگاه خانواده است.ناظم جهان در استانبول با پوشیدن لباس سنتی عثمانی و همچنین در سفر به کشورهای اروپایی و مصر در ازای گرفتن پول با گردشگرها عکس یادگاری می گیرد.
پایگاه اطلاع رسانی خاروانا:
پایگاه اطلاع رسانی خاروانا نقل از صراط: "دکتر فضلالله صفی" درباره آخرین وضعیت جسمانی "آیتالله محمدرضا مهدویکنی" رئیس مجلس خبرگان رهبری، گفت: چشمهایشان را باز کردند و این نشان دهنده فعالیت سالم بوده، اما پروتکسان ایشان غیر فعال است.دکتر صفی در ادامه اظهارات خود اضافه کرد: علاوه بر باز کردن چشمها، در صورت پلک زدن میتوان نتیجه گرفت که فعالیتها سالم است.
وی عفونت ریوی به وجود آمده از هفته قبل را کاملا کنترل شده ارزیابی کرد و در ادامه افزود: با توجه به تنفس خودبه خودی آیتالله مهدوی کنی از دستگاه تنفسی جدا شدند.
همچنین "حجتالاسلاموالمسلمین میرلوحی" داماد آیتالله مهدوی کنی حال عمومی رییس مجلس خبرگان رهبری را خوب ارزیابی کرد و گفت: رفلکسهای مغز ایشان بهتر شده است.
وی افزود: اعضای بدن ایشان از جمله قلب، کبد، کلیه و ریه بهتر شده و داروهای مورد مصرف در بهبود بیماری آیتالله مهدوی کنی تاثیرگذار بوده است. گفتنی است، پیش از این سخنگوی تیم معالج آیت الله مهدوی کنی درباره آخرین وضعیت جسمانی رئیس مجلس خبرگان رهبری، اظهار داشت: وضعیت عمومی ایشان قابل قبول است اما عفونت ریوی نیز جدیدا به وضعیت بالینی ایشان اضافه شده و این خطر بسیار بزرگی است که بیماران بستری در بخش ICU را تهدید میکند.
وی پیرامون مشورت تیم پزشکی معالج به منظور اقدامات درمانی برای بهبود وضعیت آیتالله مهدویکنی گفت: کارهایی که از سوی این تیم انجام میشود بیشتر مراقبتی و حمایتی است چرا که درمانهای اساسی بیشتر بستگی به وضعیت هوشیاری ایشان دارد که متاسفانه طی سه هفته اخیر بهبودی خاصی حاصل نشده است.
پایگاه اطلاع رسانی خاروانا:
سوخوی 25 روسیه این میزان مهمات را با خود به آسمان می برد
معاون وزارت خارجه:
اوباما نمیخواهد مذاکرات شکست بخورد
معاون امور کنسولی وزارت امور خارجه گفت: ترکیب تیم مذاکرهکننده آمریکا نشان نمیدهد که آنها بخواهند مذاکرات به نتیجه نرسد.
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، "حسن قشقاوی" در حاشیه همایش "دلآرامی" که توسط حزب مردمسالاری در هتل المپیک برگزار شد، در پاسخ به این مطلب که "برخی معتقدند غرب بهدنبال به نتیجه رسیدن مذاکرات در این دور نیست"، اظهار کرد: ترکیب تیم مذاکره کننده آمریکا از این مساله نشان ندارد و فکر نمیکنم با این هیات بلندپایهای که آمریکا برای مذاکرات فرستاده است، اوباما بخواهد که مذاکرات شکست بخورد
وی افزود: مذاکرات هماکنون در جریان است و 20 روز دیگر ادامه خواهد داشت و معقول نیست که ما اکنون یک ارزیابی زودهنگام از به نتیجه رسیدن یا نرسیدن آن داشته باشیم. ما مایلیم و امیدواریم که در چارچوب حفظ منافع ملی این مذاکرات به توفیق دست پیدا کند. طرف مقابل نیز اگر زیادهخواهی نداشته باشد و نسبت به واقعیات عمیقتر نگاه کند، آرزومندیم که مذاکرات در همین مرحله به نتیجه برسد.
وی در پاسخ به مطلبی مبنیبر "امکان تمدید این دور از مذاکرات" نیز گفت: در ظرف مذاکرات ژنو این تمدید پیشبینی شده است و چارچوب یکساله برای آن درنظرگرفته شده، اما تلاشها بر این است که در همین مرحله مذاکرات به نتیجه برسد
به گزارش خبرنگار مهر، علی علیمحمدی پنجشنبه در گفتگو با خبرنگاران اظهار داشت: در چند وقت گذشته بدلیل وضعیت جوی و نیز گسترش جمعیت ملخ شاهد حمله این آفت به مزارع و باغات دهستان ارزیل از توابع بخش خاروانا بودیم که با اقدامات بموقع، جمعیت ملخ در این منطقه به کنترل درآمده است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ورزقان در ادامه خاطر نشان کرد: به همین منظور با بسیج امکانات و اعزام کارشناسان مربوطه به اراضی مورد هجوم، عملیات طمعه پاشی دستی با استفاده از سبوس گندم و سموم مالاتیون در کانون های آلوده به اجرا درآمد و کانون کوبی 40 هکتار از اراضی زراعی و باغی این شهرستان برای مقابله با آفت ملخ صورت گرفت.
وی آفاتی چون سن گندم، کرم ساقه خوار، مگس مدیترانه ای، کرم گلوگاه انار و آفت ملخ را از مهمترین مشکلات در مزارع کشاورزی منطقه عنوان و تصریح کرد: این آفات با وجود اقدامات صورت گرفته در مراحل کاشت، داشت و برداشت برای حفظ و صیانت محصولات کشاورزی، خسارات فراوانی را به باغداران و کشاورزان شهرستان تحمیل میکنند.
علیمحمدی در پایان افزود: بهمین دلیل همه کشاورزان برای کانون یابی این آفت در منطقه فعال هستند و پس از پیدا کردن کانونها، گروه های سمپاشی نسبت به کانونکوبی اقدام میکنند و باید گفت که آفت ملخ در میان آفتهای مختلف کشاورزی، یکی از جدیترین و خطرناکترین آفات محسوب می شود چراکه قدرت پرواز و تخمریزی بالایی دارد و می تواند تا 80 درصد به غلات خسارت وارد کند.
رییس مجمع: توسعه مس سونگون اولویت مجمع نمایندگان آذربایجان شرقی است.
پایگاه اطلاع رسانی خاروانا به نقل ازایرنا - رییس مجمع نمایندگان مردم آذربایجان شرقی در مجلس شورای اسلامی گفت: توجه به توسعه و رونق مجتمع مس سونگون پس از موضوع دریاچه ارومیه اولویت دوم این مجمع در دوره جدید است.
میرهادی قره سید رومیانی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، با اشاره به نشست اخیر نمایندگان استان با مدیرعامل صنایع مس ایران در خصوص وضعیت مس سونگون، اظهار کرد: در این نشست مباحث مختلفی پیرامون توسعه و تجهیز این مجتمع انجام و نتایج مناسبی برای استان داشت و مقرر شد نشست دوم هفته آینده درتهران برگزار شود.
وی با تاکید بر اهمیت وجود مس سونگون در آذربایجان شرقی به لحاظ اقتصادی و صنعتی، افزود: این صنعت مهم کشور نه تنها در آذربایجان شرقی بلکه در منطقه شمال غرب از اهمیت بسزایی برخوردار بوده و توسعه آن یکی از مطالبات مهم و به حق مردم منطقه است.
قره سید رومیانی انتقال فرآوری معدن مس سونگون به کرمان را یکی از مهمترین ایرادات نمایندگان و مردم استان بیان و یادآوری کرد: اینکه طی سال های اخیر اقدامی درخور و عملی در ایجاد صنایع فرآوری و ذوب در مجتمع سونگون صورت نگرفته است، جای تامل و سئوال دارد.
به گفته وی این در حالی است که ایجاد صنایع فرآوری و پایین دستی در کنار معدن مس سونگون برای تولید کنسانتره می تواند زمینه ساز اشتغال بیش از 10 هزار نفر در آذربایجان شرقی شود.
سلام
جناب آقای علیزاده گرامی و دوست عزیز ضمن آرزوی قبولی نماز و روزه تان امیدوارم موقع افطار ما را از دعاهای خیرتان فراموش نفرمایید.
ماه رمضان شد می و میخانه بر افتاد
عشق و طرب و باده به وقت سحر افتاد
افطار به می ، کرد برم پیر خرابات
گفتم که تو را روزه به برگ و ثمر افتاد
با باده وضو گیر که در مذهب رندان
در حضرت حق این عملت بارور افتاد
از دیوان اشعار امام خمینی (ره)
پاسخ:سلام ببخشید بنده باید قبل ازاینها به شماعرض ارادت می کردم آنقدر مخالفین برای بنده عزیز هستند .که دیگر دوستان فراموش می شونند. از درگاه خداوند جل وجلاله می خواهم انشاالله همه ما مورد عنایت صاحب این ماه عزیز باشیم.
ساخت مسیرهای دسترسی و آتش بر در جنگل های ارسباران ضروری است
پایگاه اطلاع رساانی خاروانا به نقل از خبرگزاری ایرنا - مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان شرقی گفت: ساخت مسیرهای دسترسی وآتش بر در جنگل های ارسباران با هدف ارسال تجهیزات و امکانات به محل آتش سوزی و اطفاء حریق ضروری است.
سیروس داودی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگاران افزود: در این چار چوب با بررسی آمارهای آتش سوزی 10 سال اخیر منطقه ارسباران، مناطقی که بیشترین آتش سوزی در آن اتفاق افتاده را شناسایی و برای اجرای این طرح در نظر گرفته ایم.
وی گفت: متاسفانه بیشتر این مناطق در شرایط توپوگرافی سخت، کوهستانی و صعب العبور قرار دارد که اجرا نشدن این طرح انتقال تجهیزات و امکانات اطفاء حریق در مواقع اضطراری را با مشکل اساسی مواجه می کند.
داودی پوشش علفی بالا، واقع شدن در حاشیه جنگل، خشکی علف ها در اواخر تابستان و رفت وآمد دامداران و گردشگران را از عوامل تاثیرگذار در افزایش آمار آتش سوزی ها در این مناطق عنوان کرد.وی با اشاره به اینکه سال گذشته حدود 100 هکتار از مراتع حاشیه جنگل های ارسباران در منطقه آستمال شهرستان ورزقان دچار حریق شد، تاکید کرد: ساخت مسیرهای دسترسی وآتش بردر این مناطق می توانست به اجرای به موقع و سریع عملیات اطفاء حریق کمک و موجب کاهش چشم گیر وسعت آتش سوزی شود.
داودی ادامه داد: به همین منظور طرحی بر اساس مطالعات، بررسی ها و اولویت منطقه ای توسط اداره جنگلداری تهیه شده که در مرحله نخست برای هفت کانون بحرانی جنگل های ارسباران از نظر آتش سوزی مسیر دسترسی ساخته شود وی طول این مسیر را 75 کیلومتر اعلام و اضافه کرد: این طرح در کمیته فنی این اداره کل مطرح وپس از بررسی های کارشناسی، با در نظر گرفتن حداقل تخریب تصویب شد.
داودی ادامه داد: مراحل اجرایی این طرح با در نظر گرفتن مسایل فنی و با کمترین جابجایی خاک از اوایل سالجاری در منطقه آستمال شهرستان ورزقان به طول 22 کیلومتر آغاز شده است.
وی با اشاره به برخی اظهارنظرهای غیر کارشناسی در خصوص اجرای این طرح، تاکید کرد: مسیر اجرای این طرح در اراضی مرتعی قرار دارد و هیچ گونه قطع درخت در طول اجرای طرح صورت نمی گیرد.داودی یادآوری کرد: نبود دسترسی مناسب به این جنگل ها در صورت بروز آتش سوزی می تواند صدها هکتار از مراتع و جنگل های این منطقه را دچار حریق کرده و از بین ببرد.
وی با بیان اینکه جنگل های ارسباران ذخیره گاه زیست کره است، افزود: ساخت این مسیر کمک شایانی به حفاظت از این جنگل ها و کاهش تخریب این مناطق می کند.
بخش قابل توجهی از مدارس آذربایجان شرقی خطر آفرین است.
مدیرکل آموزش و پرورش آذربایجانشرقی گفت: مقاوم سازی مدارس باید در اولویت فعالیتهای قرار گیرد چرا که بخش قابل توجهی از مدارس استان خطر آفرین است.
پایگاه اطلاع رسانی خاروانا به نقل از خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه آذربایجان شرقی، جعفر پاشایی در مراسم تودیع و معارفه مدیران کل سابق و جدید نوسازی و تجهیز مدارس استان افزود: حجم پروژههای نیمه تمام استان بسیار زیاد است و اتمام این پروژهها نیازمند حمایت های مسئولان دولتی و خیران است.
وی حمایتهای همه جانبه برای رفع مشکلات نوسازی مدارس را ضروری دانست و اظهارکرد: با بسیج همگانی خواهیم توانست مشکلات پیش رو را برداریم.
پاشایی با اشاره به زلزله ورزقان خاطرنشان کرد: در مدت کوتاه توانستهایم کارهای بزرگی را در امر مدرسه سازی در این مناطق پس از زلزله انجام دهیم.
وی خیرین مدرسه ساز را همراهان آموزش و پرورش دانست و گفت: حدود 500 میلیارد ریال در جشنواره خیران مدرسه ساز تعهد شده است.
مدیر کل آموزش و پرورش آذربایجان شرقی خاطرنشان کرد: اعتبارات قطرهچکانی مشکلات حوزه آموزش را حل نخواهد کرد.
در این آیین با تقدیر از زحمات “علی آذرنژاد” مدیرکل سابق نوسازی و تجهیز مدارس استان آذربایجانشرقی، “محمدرضا عیدی” به عنوان مدیر کل جدید این اداره معرفی شد.
به گزارش آوای ورزقان، حجه الاسلام مهدوی امام جمعه و رئیس شورای فرهنگ عمومی شهرستان ورزقان در جلسه شورای فرهنگ عمومی این شهرستان با بیان این که؛ نسبت به بازسازی مساجد زلزله در شهرستان کم توجهی شده است، گفت: مساجد باید در اولویت بازسازی قرار می گرفت.
حجت الاسلام مهدوی افزود: در این خصوص اعتبارات دولتی محدود بوده و کفاف نمی کند پس باید تشکل غیردولتی ایجاد گردیده و مجمع خیرین با محوریت مساجد تشکیل شود.
امام جمعه ورزقان تصریح کرد: برای صرف اعتبارات دولتی باید ضرورت رعایت گردیده و تخصیص اعتبار از طریق اولویت بندی مساجد انجام پذیرد و باید اداره کل اوقاف و امور خیریه در جهت توزیع مناسب اعتبارات مساجد رعایت ضرورت را بکند.
وی در ادامه به برگزاری جشن گلریزان برای بازسازی مساجداشاره کرد وگفت: هم زمان با سالگرد زلزله ۲۱ مرداد برای برگزاری جشن گلریزان و استفاده از منابع خیرانه در بازسازی مساجد برنامه ریزی شود.
در این جلسه ایجاد مجمع خیرین در شهرستان به تصویب رسید و کمیته امداد امام خمینی (ره) به عنوان دبیرخانه و رئیس این اداره به عنوان دبیراین مجمع تعیین گردید. همچنین، برگزاری جشن گلریزان با محوریت کمک به بازسازی مساجد همزمان با سالگرد زلزله ۲۱ مرداد ارسباران تصویب و دبیر این برنامه نیز کمیته امداد امام خمینی (ره) ورزقان تعیین گردید.
قسمت بیست وسه:
کوردش (کوردشت):
روستای کوردشت که در افواه «کوردش» تلفظ می شود از روستاهای تاریخی دیزمار می باشد که در ساحل رود ارس و در سه کیلومتری روستای تاریخی «دوزال» قرار گرفته است. از لحاظ اتیمولوژیک نام این روستا در ارتباط با رود «کور» قابل تحلیل است. کور یا «گور» که در ترکی به معنای بزرگ، پر، حجیم می باشد و در واژه های چون کورنج که به معنای گله گوسفند می باشد، نیز وجود دارد، نام یکی از رودهای جمهوری آذربایجان است که به دریای خزر می ریزد. به احتمال قوی «کوردش» از ترکیب اسم «کور» و پسوند «دش» به معنای هم و قرین می باشد بوجود آمده است و به معنای چون کور و یا نزدیک کور و یا همراه کور می باشد. برای اطلاع بیشتر به کتاب اتیمولوژیک زبان ترکی تألیف اسماعیل هادی مراجعه شود. میرزا حمدالله مستوفی در تاریخ نزهه القلوب از آن یاد کرده است. در این روستا آثار تاریخی بسیاری وجود دارد. حصار سنگی به ارتفاع ده متر و به ضخامت متر دورها دور روستا را فراگرفته و بوسیله دالانی برجهای مراقبتی موجود در دو طرف روستا (شرق و غرب) به هم متصل شده است. روستا دارای دو درب ورودی و خروجی بوده که درب غربی هنوز پابرجاست و لنگه های در مفقود گردیده است. ولی درب شرقی به طور کلی تخریب شد است. شکل و فرم و ساختمان دیوار و قلعه بیشتر شبیه به قلعه نظامی عباس آباد نخجوان است. ولی تاریخ دقیق آن معلوم نیست.
مرحوم نباتی نیز در یکی از اشعار خود به کوردشت اشاره کرده و ظاهراً همسر وی از اهل کوردشت بوده و از اینکه وی وقتی به کوردشت می رفته مدت زیادی در آنجا می مانده است مرحوم نباتی از این امر ناراحت می شده است. ویا اینکه خان قراجه داغ را برای تفریح و سیر و سیاحت به اوشتوبون دعوت کرده است:
نه خوشلاییب خانیم بیلمم،
خراب کوردشتی-کوردشتی،
گل اوشتوبونه تفرج قیل،
جنت باغی، رشتی-رشتی.
آثار تاریخی «کوردشت»
حمام تاریخی
به نوشته حسین دوستی این حمام منسوب به دوره صفوی است وبنا به اسناد تاریخی، نادرشاه افشار در سفر خویش به مغان در کوردشت در حمام یاد شده استحمام کرده است.
حمام در مساحتی به طول 40x60 متر بنا گردیده و دارای دو صحن بزرگ که صحن اول دارای چهار ستون سنگی زیبا و تراشیده و چهار صحن حاشیه ای می باشد. رخت کن حمام دارای طاقهای ضربی آجری با نقش و نگارها و گچ بریهای بسیار زیباست. صحن دوم که محل استحمام بوده با هشت ستون سنگی و چهار سکوی نشیمن بنا شده است. در قسمت شرق حمام حوضهایی مرمرین برای استفاده از آب سردوگرم ساخته شده است. تییان (آتشدان) حمام از جنس مفرغ و آلیاژ آن را هفت جوش ساخته اند. مرحوم عباس میرزا در جنگ ایران و روسیه در کوردشت اوتراق کرده و این حمام را و همچنین به نوشته شاهزاده نادرمیرزا در کتاب «تاریخ و جغرفیای دارالسلطنه تبریز» قلعات حصار سنگی کوردشت را تعمیر کرده است. هم اکنون دیوار سنگی که به سبک قلعه های نظامی عباس آباد نخجوان با تجهیزات لازم ساخته شده است در معرض تخریب قرار گرفته ولی به همت مسئولین میراث فرهنگی استان آذربایجان شرقی و به اهتمام برخی مسئولین جمهوری اسلامی ایران حمام بخ طور اساسی تعمیر گشته است و محله «آغالیق» نیز که از کاخهای بسیار مستحکم و قدیمی خلفای منصوب از طرف صفویه تشکیل یافته است، جهت احداث هتل تاریخی و سنتی در دست تعمیر و احداث است.
بوزخانا
در روستای کوردش یک دستگاه بوزخانا وجود دارد که بر روی یک تپه مشرف به رودخانه ارس قرار دارد که در زمستان از آب پر می شده و در اثر کولاک رود ارس آب موجود در «بوزخانا» یخ می بسته است و در تابستان استفاده می شده است. این اثر تاریخی نیمه مخروبه است.
شعر و شاعری در کوردشت
کوردشت روستای شاعرخیزی است. میرزا خرم کوردشتی و نوه ایشان میرزاعلی معلم کل مقلب به خاور کوردشتی سرشار قره جه داغی و عندلیب قره جه داغی از شعرای بزرگ آذربایجان هستند که موطن آنها کوردشت می باشد.
میرزا علی معلم کل مقلب به خاور کوردشتی سرشار قرجه داغی و عندلیب قرجه داغی از شعرای بزرگ آذربایجان هستند که موطن آنها کوردشت می باشد.
میرزا خرم متولد 1166 هجری قمری=1131هجری شمسی در روستای کوردشت چشم به جهان گشود و در سال 1241 هجری قمری=1204 هجری شمسی فوت کرده است.
میرزا خرم بهظاهر از وابستگان کاظم خان قرجه داغی است که حاکم وقت قره داغ بوده است.وی مردی عاشق پیشه ،درویش مسلک و خوش مشرب بوده و فن طبابت نیز مهارت داشته است.در تاریخ معروف است که وقتی یکی از بدخواهان کاظم خان به بستر بیماری افتاد و میرزا خرم در صدد معالجه وی برخاست، کاظم خان وی را به شرط کشتن به پیش بیمار فرستاد و خرم به حکم وظیفه طبابت و به مقتضای انسانیت وی را معالجه کرد.کاظم خان از نافرمانی خرم برآشفت و او را مورد عتاب و غضب قرار داده و به مغان و سپس به اهر تبعید نمود.بیت زیر حاکی از ماجرای فوق است:
«گویی که قدح پرکن و کج دار و مریز ،
فرنانبرم و چون کنم و چاره ندارم؟»
همچنین در ابیات زیر ماجرای طبابت و تبعیدی خود را چنین توضیح میدهد:
«ناله به غربت از وطن خویشتن جدا،
ز انسان که نالد از چمنش دور عیندلیب.
خرم خوش آن قلندری و شاعری چو بود،
کردی خراب خانه خود را شدی طبیب.»
میرزا خرم در اهر ماندگار شده و پس از مدتی به عودت عباس میرزا به کوردشت مراجعت کرده که عباس میرزا به رسم تیول دشتی را به ایشان بخشیده است در حال حاضر در کوردشت این دشت به «میرزا دوزو»(دشت میرزا) معروف است .
میرزا خرم فرزندی به نام میرزا محمد حسین داشته که در اشعارش شعری خطاب به وی چنین گفته است :
«ای تو مرا نور عین صدر محمدحسین،
روی نما کز فراق رفت مرا نور عین،
بود پدر آفتاب و آن دگری مه،چرا،
نور نیندازی ام ولدالنیرین؟»
میرزامحمد نیز دارای فرزندی به نام میرزا علی معلم کل اهری ملقب به میرزا خاور کوردشتی داشته که او نیز شاعر با ذوق و پر قریحه ای بوده است،(ذکر حالش به طور مستقیم بیان خواهد شد) و همچنین فرزندی به نام میرزا خاجه داشته است.
میرزه علی خاور فرزندی به نام میرزا خرم ثانی داشته است که در علم طبابت ید بیضائی داشته است.از ایشان کتابی به نام «تشریح»به یادگار مانده است که در اولش «هذا کتاب تشریح» و در آخرش «خرم ثانی ولد معلم کل اهری 12 محرم 1304 هجری قمری» ذکر شده است. این کتاب در 342 صحیفه به قطع رقعی وبه زبان فارسی است که با خط خود وی با مرکب سیاه و فصول بندی آن با مرکب سرخ نگاشته شده است.موضوع کتاب علوم پزشکی است و در آن موضوعاتی از قبیل:معده و بیماری های مختلف آن استخانهای جمجمه ،کلیه و بیماری های آن ،آپاندیس و رحم زنان مورد بحث و برسی قرارگرفته است.میرزه خرم ثانی در اهر به طبابت مشغول بوده است او دارای فرزندی به نام میرزا محمد ثانی بوده است که وی در عنفوان جوانی ازدنیا رفته و فرزندی به نام میرزا احمد خرمی به یادگار گذاشت.همسر وی با شخصی به نام حسین قلی خان یاور (امین مظفر)ازدواج کرد که اقوام خرمی ها از این ماجرا دلگیر گشته که با آنها قطع علاقه نمودند.میرزا احمد خرمی مدتی در تبریز مدیر کل سابق سپاه دانش استان آذربایجان شرقی بوده و وفات یافته که از احفاد و اولاد وی خبری دردست نیست.میرزا علی «خاور» علاوه بر فرزند پسری به نام خرم دارای دو دختر به نامهای سلطان و بدیرجان داشته است.از بدیرجان اطلاعات دقیقی وجود ندارد ولی فرزند سلطان خانم به نام حاجی میرابوطالب مرتضوی معروف به حاجی ملیک (ملک التجار) در اهر بوده و دارای دو دختر به نامهای ربابه وسلطان و چهار فرزند پسر به نامهای میرابوالفضل،میرعلی اکبر،میرعلی اصغر،میرکاظم بوده است .از فرزندان وی میرعلی اصغر و ربابه به رحمت به رحمنت ایزدی پیوسته اند و بقیه در قید حیات هستند.میرابوالفضل مرتضوی اکنون در اهر سکونت داشته و به کار وکالت دادگستری مشغول هستند.فردی فرهنگی ،آگاه و مطلع می باشند. میرعلی اکبر کارمند بازنشسته اداره بهداری هستند.سلطان خانم در تهران هستند و دارای هفت فرزند هستند که دوتن از پسرانشان در دفاع مقدس به نامهای محمدتقی و مهدی سرداری به درجه رفیع ضهادت نائل گشته اند. بقیه فرزندانشان به نامهای علیرضا، زین العابدین، محمد صادق، زهرا و مهری سرداری در قید حیات هستند.
نؤه دختری میرزاعلی معلم کل اهری به نام میرابوالفضل مرتضوی که اکنون هفتاد ساله است. در شهرستان اهر در قید حیات است و وکیل دادگستری می باشند. برادر وی نیز به نام میرعلی اکبر مرتضوی کارمند بازنشسته وزارت بهداری در تبریز ساکن است. فرزند میرابوالفضل مرتضوی در تبریز به نام مهندس عباس مرتضوی در شرکت گاز مشغول است و پسر میرعلی اکبر در تبریز دندان پزشک هستند.
میرزا خرم دیوانش را در سن هفتاد سالگی به سال 1236 هجری قمری تنظیم نموده و در مقدمه دیوانش بدین نکته اشاره کرده است:
«... بر صفحه صحیفه خواطر ارباب بصیرت و اصحاب معرفت مرتسم می نماید که حقیر را از عنفوان شباب تا به این تاریخ که هجرت نبوی سلام الله علیه به هزار و دویست و سی و شش رسیده و مستعجل عمر عزیز به هفتاد مرحله از مراحل زندگانی دویده، پاره قصاید و غزلیات و رباعیات و مراثی و قطعات مشتمله بر تواریخ متوفات اعزه و نجبای ولایت از خاطر فاطر به عرصه ظهور خرامیده بود. هر چندی را از هر جنس آنها در پارچه کاغذی نوشته....» سپس علاوه می کند که در این ایام که حکومت ولایت قراجه داغ به فرمان قالع اصول الفجره و قاطع راوس (روسها) منحوس الکفره، حامی بیضه اسلام، حافظ ثغورالمسلمین من فتن الایام یعنی عباس میرزا به امیرخان قاجار محول گشته و ایام تشویش و نگرانی بسر آمده است، فلذا اوراق پریشان را در دیوانی تألیف نمودم.
غزلیات میرزاخرم در سال 1307 هـ ق با دیوان مظهر خویی توأمان در یک جلد و با خط نستعلیق زیبا چاپ (سنگی) گردیده است. نسخه خطی دیوان که به خط خود میرزاخرم کتابت شده است در کتابخانه ملی تبریز فوند مرحوم نخجوانی به شماره 2616 موجود می باشد. با توجه به نکته ای که شاعر در مقدمه دیوان بیان کرده است مجوعه اشعار شاعر در قالب قصاید، غزلیات، رباعیات، مراثی و قطعات بوده است. ولی متأسفانه فقط غزلیات و ترجیح بند شاعر در نسخه خطی و تنها غزلیات شاعر در چاپ سنگی موجود است. حقیر علیرغم تلاش زیاد ، از دیگر اشعار شاعر نتوانستم اطلاعی بدست آورم. با این حساب اشعار مراثی، قطعات و رباعیات شاعر و احتمالاً اشعار ترکی شاععر مفقود گردیده است.
شایان توجه است که علیرغم اینکه میرزاخرم (1241-1166 هـ ق) تقریباً با سیدابوالقاسم نباتی (1268-1215 هـ ق) هم عصر بوده اند، ولی هیچ نشانه ای از ارتباط دو شاعر هم عصر و هم ولایت در اشعار هیچ وجود ندارد و ظاهراً این دو شاعر از هم بیگانه بوده اند. ذکر این نکته نیز خالی از لطف نیست که هنوز دقیقاً مشخص نیست که سیدابوالقاسم نباتی در شعر: «نه خوشلاییب "خانیم" بیلمم – خراب کوردشتی، کوردشتی» از "خانیم" چه منظوری داشته است. آیا منظور خانم خودش بوده و یا منظور "خان" منطقه بوده است و یا منظور از "خان" میرزاخرم است؟
در حالی که نباتی با شاعران اوردوباد مثل سالک و قدسی و نندی که در اوردوباد بسر می بردند، مکاتبات داشته است.
میرزاخرم شاعر سختکوش و دردمندی است. دوری از وطن در روح شاعر تأثیر زیادی گذاشته است. در تمام اشعارش این تأثیر هویدا است و همیشه چون عندلیب دور از چمنش نالیده است:
«تا شرح درد خویش کنم همزبان کجاست، افکند غم ز پای مرا غمگسار کو؟
کوکو زنم چو فاخته، نالم چو عندلیب، کان نازنین سروقد و گل عذار کو؟
واحسرتا که یار و دیارم ز یاد رفت، دیدار یار من به کجا شد، دیار کو؟
خرم مرا زیارت دیدار آن صنم، بسیار آرزوست، ولی اختیار کو؟»
استاندار آذربایجان شرقی: حضور نمایندگان در کمیسیون های تخصصی مجلس، فرصتی مغتنم برای حل مشکلات است.
پایگاه اطلاع رسانی خاروانا به نقل ازایرنا - استاندار آذربایجان شرقی گفت: حضور نمایندگان استان در کمیسیون های تخصصی مجلس، فرصتی مغتنم برای حل مشکلات بوده و برگزاری نشست های مشترک نمایندگان و مسوولان اجرایی، باعث تسریع در روند توسعه و پیشرفت منطقه می شود.
اسماعیل جبارزاده روز سه شنبه در نشست مشترک با مجمع نمایندگان استان برای بررسی بحران آب و روند اجرای پروژه های عمرانی، با اشاره به تشکیل ستاد بحران آب و برق در استان، افزود: با توجه به جدی بودن بحران آب و برق، این ستاد حداقل تا پایان فصل تابستان فعال خواهد بود.وی با تاکید بر رعایت الگوی مصرف آب و برق، اظهار کرد: به مدیران صنعت آب و برق تاکید کرده ایم که نباید آب و برق مردم قطع شود، چرا که انصاف نیست به خاطر برخی، همه مردم تنبیه شوند.
استاندار آذربایجان شرقی همچنین از نمایندگان خواست برای تسریع در اجرای پروژه های عمرانی به ویژه پروژه های بخش آب، موضوع تخصیص بودجه عمرانی استان را پیگیری کنند.در ادامه این نشست ارسلان فتحی پور نماینده مردم کلیبر، هوراند و خداآفرین در خانه ملت با اشاره به برنامه دولت برای پرداخت 30 درصد اعتبارات عمرانی مناطق سردسیر، پیگیری این موضوع را از اولویت های کاری نمایندگان ذکر کرد.
نماینده مردم بناب در مجلس نهم نیز با اشاره به قطع آب در برخی روستاهای این شهرستان، خواستار اقدامی اساسی در این زمینه شد.
حجت الاسلام محمدرضا باقری بنابی همچنین با بیان این که مسایل عمرانی نباید تحت الشعاع مسایل سیاسی قرار گیرد، افزود: تاکید رهبر معظم انقلاب بر مدیریت جهادی نشان می دهد که ما در بحث مدیریت مشکل داریم و باید برای این موضوع وقت گذاشته شود.
علیرضا منادی نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در خانه ملت با بیان این که مجلس نقش ویژه ای در پیگیری پروژه های مهم عمرانی استان از جمله پروژه های بخش آب داشته است، گفت: نمایندگان استان آماده اند در صورت تلاش و جدیت مسوولان، با قدرت و احساس مسوولیت مضاعف مسایل توسعه ای استان را پیگیری کنند.
عباس فلاحی نماینده مردم اهر و هریس با تاکید بر این که باید به صورت استراتژیک به مساله آب نگاه شود، گفت: در حل بحران آب باید نگاه جامع نگر داشته باشیم و اجرای برخی طرح های مهم مانند احیای دریاچه ارومیه ما را از سایر مسایل این حوزه غافل نکند.
شهروز افخمی نماینده مردم ملکان به بحران کمبود آب در روستاها و شهرهای این شهرستان اشاره کرد و جدیت مسوولان استان در این زمینه را خواستار شد.
الله وردی دهقان نماینده مردم ورزقان با اشاره به برخی پروژه های مهم عمرانی و صنعتی در این شهرستان از جمله جاده خواجه - ورزقان و طرح توسعه معدن مس سونگون، خواستار پیگیری جدی مسوولان استانی شد.
آیت الله هاشمی رفسنجانی: حفظ و تحکیم وحدت شیعه و سنی ضروری است.
پایگاه اطلاع رسانی خاروانا به نقل ازایرنا- رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر ضرورت حفظ و تحکیم وحدت و انسجام میان برادران اهل تسنن و تشیع در استان سیستان و بلوچستان گفت: هرچه نگاه مسوولان به آن خطه راهبردی تر باشد، منافع آن به کل نظام ، اسلام و مردم می رسد.
به گزارش روز دوشنبه ایرنا از روابط عمومی مجمع تشخیص مصلحت نظام، آیت الله «اکبر هاشمی رفسنجانی» در دیدار جمعی از نمایندگان کنونی و نمایندگان ادوار مردم شهرهای مختلف استان سیستان و بلوچستان در مجلس شورای اسلامی،
این استان را پیشانی جمهوری اسلامی ایران در جنوب شرقی کشور توصیف کرد.
وی افزود: موقعیت جغرافیایی و ترکیب جمعیتی این استان به گونه ای است که هرچه نگاه مسوولان به آن خطه راهبردی تر باشد، منافعش به کل نظام ،مکتب اسلام، مردم و برادران اهل تشیّع و تسنن می رسد.وی با یادآوری طرح هایی که در دوران سازندگی برای آن استان به ویژه در بخش مهار آب و آبرسانی به اجرا درآمده بودند، خاطرنشان کرد: اگر آن طرح ها پیگیری می شد و ادامه می یافت، امروز شاهد خبرهای ناگوار مهاجرت جوانان به ویژه تحصیلکردگان استان سیستان و بلوچستان نبودیم.
رییس مجمع تشحیص مصلحت نظام، چاه نیمه، مرکز تحقیقات در مرز و برنامه ریزی برای استحصال از آب رودخانه هیرمند را از نمونه های این طرح ها عنوان کرد و گفت: خاک حاصلخیز سیستان را نباید تشنه بگذاریم که مردم با گرد و غبار و طوفان تهدید شوند.
رییس هیات موسس و هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی همچنین آمادگی این دانشگاه را برای اجرای طرح های دانش بنیان در کشور اعلام کرد و افزود: این دانشگاه برای استان سیستان و بلوچستان اولویت قائل می شود تا جوانان تحصیلکرده آن منطقه طرح های علمی خویش را عملیاتی کنند.در آغاز این دیدار نیز تعدادی از نمایندگان فعلی و ادوار استان سیستان و بلوچستان در مجلس شورای اسلامی به بیان مشکلات و موانع اجرای طرح ها و همچنین ارایه پیشنهادها و راهکارها برای کم کردن معضل بیکاری و جلوگیری از مهاجرت پرداختند.
آنان تاکید کردند که سیستانی ها، از مردم وفادار به اسلام و انقلاب بوده و در نظام اسلامی شهدا، بهترین سند برای نشان دادن وفاداری مردم هستند.
پایگاه اطلاع رسانی خاروانا به نقل از تسنیم :فرمانده نیروی انتظامی استان زنجان با اشاره به برنامههای نیروی انتظامی در ماه پر فیض رمضان گفت: روزهخواری در ملأ عام و حتی تظاهر به روزه خواری جزو خط قرمزهای نیروی انتظامی در زنجان است.
به گزارش تسنیم سردار علیرضا صالحی امروز در جمع خبرنگاران گفت: روزه خواری علنی و یا حتی تظاهر به روزه خواری تهدیدی در فضای امنیت فرهنگی، اخلاقی و مذهبی استان ایجاد میکند که جزو خط قرمزها بوده و متخلفان مورد بازخواست قرار میگیرند.
او گفت: با توجه به اطلاعیه مشترکی که از طرف پلیس منتشر میشود، همه رستورانها، مسافرخانهها، اغذیه فروشیها وسایر اماکن به استثنای مکانهایی که اتاق اصناف تعیین کرده است، حق توزیع غذا را در روز ندارند.
سردار صالحی با تکذیب شایعه حضور داعش در زنجان گفت: گروهی از مردم ترکیه با 2 دستگاه ون لحظاتی در استان توقف کردند که به دلیل درج آرم محمد رسول الله در پشت خودرو، تصور اشتباه در ذهن مردم شکل گرفت.
.: Weblog Themes By Pichak :.