پایگاه اطلاع رسانی خاروانا:

نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با تاکید بر اینکه احمدی‌نژاد و یاران وی حق هیچ گونه اظهارنظری در مورد مذاکرات هسته ای را ندارند، گفت: نزدیکان احمدی‌نژاد لطمات بسیاری به پیکره اقتصاد کشور وارد کردند.

پایگاه اطلاع رسانی خاروانا به گزارش ایسنا، منصور حقیقت‌پور درگفت‌وگو با «خانه ملت»، در واکنش به اظهار نظر مشاور رسانه‌ای محمود احمدی‌نژاد مبنی بر اینکه اقدام شتابزده دولت روحانی برای مذاکره و توافق با 1+5 در بدترین شرایط ممکن اتفاق افتاده است، تصریح کرد: باید به یاران رئیس‌جمهور سابق گفت که این کشور دارای مسئول بوده و بهتر است که در امور دولت یازدهم فضولی و دخالت نکنید چرا که بهترین مدیریت در دولت یازدهم در بخش‌های مختلف در حال اجراست.

نماینده مردم اردبیل، نمین و نیر در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: سوالات بسیاری از احمدی‌نژاد و یارانش بی‌جواب باقی مانده است. این افراد باید درباره مسائل مهمی در حوزه هسته‌ای به افکار عمومی و نمایندگان مجلس پاسخ دهند. از سوی دیگر احمدی‌نژاد بارها اعلام کرد که تحریم‌ها کاغذپاره‌ای بیش نیست و رئیس‌جمهور سابق هیچ‌گاه به این موضوع دقت نکرد که بیان چنین مسائلی بار حقوقی دارد و متاسفانه همین رویکرد احمدی‌نژاد باعث شد که خسارت‌های بی‌شماری از جانب تحریم‌ها به اقتصاد ایران وارد شود.

وی درباره اینکه جوانفکر گفته آثار و نتایج مذاکرات تاکنون به ضرر ملت ایران بوده است، تصریح کرد: باید به مشاور ‌رسانه‌ای رئیس‌جمهور سابق گفت که شما حق اظهارنظر در خصوص عملکرد دولت یازدهم در بخش‌های مختلف به‌ویژه مذاکرات هسته‌ای را ندارید. به عبارت بهتر، افراد نزدیک به احمدی‌نژاد حق هیچ‌گونه ارزیابی در مورد مسائل هسته‌ای را ندارند زیرا ملت ایران صاحب دارد، از این‌رو بهتر است که جوانفکر و امثال وی به جای اظهارنظرهای این‌چنینی پاسخگوی مشکلات اقتصادی دوران ریاست جمهوری احمدی‌نژاد باشند.

نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، خاطرنشان کرد: احمدی‌نژاد و یاران او به دنبال این هستند که در سطح رسانه‌ها اعلام کنند که ما هنوز زنده هستیم، در صورتی که همین افراد اقتصاد این کشور و بخش‌های مختلف دیگر را به سمت نابودی سوق دادند و لطمات بسیاری را به پیکره اقتصاد و سیاست ایران وارد کردند.



تاريخ : 21 / 4 / 1393برچسب:, | 19:45 | نویسنده : سعید علیزاده

پایگاه اطلاع رسانی خاروانا:

 دعوت عمومی برای شرکت در مراسم افتتاح

 

 هیئت آل محمد ورزقان و خارواناییهای مقیم تبریز

 

ازتمامی ورزقانیها و خارواناییهای مقیم تبریز دعوت میشود در مراسم افتتاح هیئت آل محمد شرکت کنند.

 زمان : یکشنبه - ۲۲ تیر ساعت ۱۰ شب

 مکان : تبریز - مسجد شهداء - روبروی استانداری



پایگاه اطلاع رسانی خاروانا:

قسمت دوم:

 درباره علی (ع) زیاد سخن گفته اند و بسیار چیز نوشته اند و لی باور ما این است که :

 او مشک است هر قدر بیشتر ظهور و حضور پیدا کند فضای حیات پر عطر تر می شود.

و در عین حال قدرش مجول است حتی در اثر ما و در جامعه شیعی ما و این نکته قابل ذکر است که بی خبری از قدر علی (ع) از جهتی ناشی از بی سعادتی ماست وای از سویی دیگر ناشی از عظمت علی(ع) است.

این باید باورمان شود که تاریخ حیات بشر چون علی (ع) بسیار کم دارد و او یکی از نادر ترین چهره های الگویی برای انسانها است. بشریت امروز اگر بخواهد از رنج ها ، سردرگمی ها ، بدبختی ها نجات یابد ، اگر بخواهد از فراق ها ، تنهایی ها ، دودلی ها و نفاقها براند چاره ای جز این ندارد که علی(ع) را دوست بدارد و او را الگو و سرمشق زندگی خود قرار دهد.

علی (ع) یک تن است علی (ع) فراتر از یک امت ، یک شخصیت است ، ولی واجد همه ابعاد متنوع شخصیت سالم و انسانی ، علی (ع) رمز اصلی است ، مقیاس مردی و انسانیت است ، مظهر استقامت در راه خداست ، نمونه مجاهد فی سبیل الله است ، قهرمانی است که اعمال و رفتارش همه عالمیان را به شگفتی وا داشته است. شیوه حکومتی او سیاست مداران جهان را متحیر کرده است.

امواج بحث انگیز علی (ع) آنچنان پر دامنه است که کران تا کران ذهن یک محقق را پر می کند. جولانگاهی در عرصه فکر او بوجود می آورد که در حد دو سویه قطب مثبت و منفی بی نهایت است. تنها در جنبه حبّ و بغض به علی(ع) بنگرید ، خواهید دید که هیچ محبوبی را بدین گونه نستوده اند و هیچ مبغوضی را تا بدین حد مورد لعن و تکفیر قرار ندادند. زندگی او آثار و حرارت هایی را پدید آورد که شعله های آن را در دل دوست و دشمن علی(ع) با جلوه های گوناگون و متفاوت می بینیم.

علی(ع) در مقیاس ظاهری وجود ، از وزن و حجم و ابعاد ، نسبت به این جهان وسیع آفرینش همانند ذره ای است نسبت به خورشید ، و لی ذره ای موج آفرین که دامنه امواجش کران تا کران جهان را فرا گرفته است.

در بین رهبران دینی و سیاسی جهان و حتی در بین رهبران الهی ، از انبیاء و اولیاء جز رسول گرامی اسلام کمتر کسی  را می شناسیم ، که چون علی(ع) در ظرف زمان و مکان خود موج این چنین ایجاد کرده باشد. و هم در بین صاحبان مکاتب فردی را سراغ نداریم که همانند علی(ع) احساسات بحث کننده را برانگیزاند.



پایگاه اطلاع رسانی خاروانا:

نشست وزرای خارجه کشورهای پنج بعلاوه يک يکشنبه آينده در وین برگزار خواهد شد.

، شبکه تلویزیونی العالم در خبری فوری به نقل از توییتر "مایکل مان" سخنگوی اشتون اعلام کرد: وزرای امور خارجه کشورهای پنج بعلاوه یک به دعوت کاترین اشتون روز یکشنبه آینده برای شرکت در مذاکرات درباره برنامه هسته ای ایران به وین می روند.

 "مایکل مان" در عین حال افزود: روز جمعه رایزنی‌های ایران و 1+5 در خصوص پیش نویس توافقنامه جامع ادامه خواهد یافت.



پایگاه اطلاع رسانی خاروانا:

اطفاء حریق در جنگل‌های ارسباران آسان می‌شود.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان شرقی از ساخت 75 کیلومتر مسیر دسترسی و آتش‌بر در جنگل‌های ارسباران خبر داد.

سیروس داودی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه آذربایجان شرقی، اظهار کرد: مراحل اجرایی این طرح در منطقه آستمال شهرستان ورزقان به طول 22 کیلومتر آغاز شده است.

وی در پاسخ به نحوه رعایت مولفه‌های زیست محیطی در اجرای این طرح گفت: طرح مذکور با در نظر گرفتن مسایل فنی و با کمترین جابجایی خاک از اوایل سال‌جاری آغاز شده است.

وی با اشاره به اهداف ساخت این مسیر اظهار کرد: ساخت مسیرهای دسترسی و آتش‌بر در جنگل‌های ارسباران با هدف ارسال تجهیزات و امکانات به محل آتش سوزی و اطفاء حریق انجام می‌شود.

داودی ادامه داد: مسیر اجرای این طرح در اراضی مرتعی قرار دارد و هیچ گونه قطع درخت در طول اجرای طرح صورت نمی‌گیرد.

وی یادآوری کرد: نبود دسترسی مناسب به این جنگل‌ها در صورت بروز آتش سوزی می‌تواند صدها هکتار از مراتع و جنگل‌های این منطقه را دچار حریق کرده و از بین ببرد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان شرقی گفت: متاسفانه بیشتر این مناطق در شرایط توپوگرافی سخت، کوهستانی و صعب‌العبور قرار دارد که اجرا نشدن این طرح، انتقال تجهیزات و امکانات اطفاء حریق در مواقع اضطراری را با مشکل اساسی مواجه می‌کند.



پایگاه اطلاع رسانی خاروانا:

 

 
 
هشت مسجد بازسازی شده در مناطق زلزله زده ارسباران افتتاح شد.

 

پایگاه اطلاع رسانی خاروانا به گزارش  خبرگزاری مهر: با حضور مدیرکل بنیاد مسکن کشور و معاونان وی، هشت مسجد بازسازی شده در مناطق ارسباران افتتاح شد.

به گزارش خبرنگار مهر، این مراسم که  شامگاه چهارشنبه برگزار شد با حضور علیرضا تابش، مدیرکل بنیاد مسکن کشور و معاونین وی و همچنین معاون عمرانی استاندار آذربایجان شرقی، فرمانداران ورزقان، اهر و هریس و جمعی دیگر از مسئولان استانی همراه بود.

قربان محمدی، مدیر کل بنیاد مسکن آذربایجان شرقی در حاشیه مراسم افتتاح این مساجد به خبرنگار مهر گفت: از این هشت مسجد، سه مورد احداثی و پنج مورد دیگر مربوط به مقاوم سازی هستند.

وی ادامه داد: این مساجد در روستاهای شالی، گیویج، عباس آباد و هرزنق هریس، قراجه ملک، مهترلو و نصیرآباد ورزقان و همچنین وردین اهر به افتتاح رسیدند.

محمدی با اشاره به زیربنای اختصاص یافته برای این مساجد گفت: در مجموع برای هشت مسجد زیربنای دو هزار و 350 مترمربع در نظر گرفته شده و 17 میلیارد ریال نیز اعتبار برای ساخت این مساجد اختصاص داده شده است.

علیرضا تابش در این سفر از روستاهای شالی، سرند، زغن آباد و وردین بازدید کرده و به صورت نمادین به افتتاح مساجد ساخته شده در این روستاها اقدام کرد.



تاريخ : 18 / 4 / 1393برچسب:, | 22:53 | نویسنده : سعید علیزاده

پایگاه اطلاع رسانی خاروانا:

قسمت بیست وپنج

لیلاب-

نزدیک ترین روستا به مرکز دهستان دیزمار مرکزی یعنی خاروانا روستای لیلاب می باشد. از قدیم الایام این روستا در دینداری معروف است. در حال حاضر به علت وجود معدن اورانیوم در آن ، اهالی روستا مجبور به مهاجرت از روستا شده اند. حجه الاسلام والمسلمین سید علی اصغر لیلابی پدر 3 شهید و سید علی اکبر لیلابی از اعاظم و روحانیون این روستا می باشند. فرزندان روحانیون یادشده نیز هم اکنون مشغول تحصیل علوم دینی در حوزه علیمه قم می باشند.

 مزره(مزرعه شادی)-

این روستا در حد فاصل ما بین محال اوزومدول و دیزمار در دامنه کوه واقع شده است. روستای زیبا با مناظر جالب و تماشایی است و دارای چمن زارهای سرسبز و چشمه های زلال می باشد. زمستان های سرد و برفی و بستانهای معتدل و خشک دارد. (مزره) از منظر اتیمولوژی با نام اقوام ساکن در ساحل رود ارس بخصوص اقوام ماد و آس مرتبط است. موطن مرحوم کربلای میرستار چاووش منطقه دیزمار و ملا فتحعلی هادی می باشد. ملا فتحعلی از روحانیون زحمتکش منطقه بوده و احتیاجات شرعی روستاهای دیزمار را پاسخ گو بوده است. وی خط خوب و طبع شعر نیز داشته است. فرزند وی حجة الاسلام حاج عباس قلی در تبریز ساکن است و نَوه وی اسماعیل هادی تورکولوق ، حقوق دان و نویسنده مشهور از پیشکوستان زبان و ادبیات ترکی در ایران است.آثار مختلفی به زبانهای فارسی و ترکی از ایشان منتشر شده است که کتاب (اتیمولوژی زبان ترکی) و رمان (لاچین) و کتاب (ترکی هنر است ، فارسی شکر است) در خصوص دستور زبان ترکی از مهم ترین آثار وی می باشد. هادی در زمینه سناریو ، شعر و نقد ادبی و ساتیرانویسی مهارت تام دارد. متون ساتیریک (نثر) وی با امضاء کنداوشاغی در مطبوعات کشور به کرات چاپ شده است. هادی به زبان های عربی ، انگلیسی ، فارسی و زبانهای ترکی قدیم و جدید مسلط بوده ، ترجمه هایی از زبانهای عربی و انگلیسی به زبان فارسی و ترکی از ایشان به چاپ رسیده است.

استاد محمد پیفون صاحب کتاب فرهنگ لغت پیفون به زبان ترکی آذربایجان و فارسی اصالتاً از روستای مزره می باشند. وی فردی ادیب ، فرهنگ دوست و خوش مشرب و صمیمی است و ساکن تهران هستند. موطن دکتر نعمت اله تقوی استاد دانشگاه در رشته جامعه شناسی دانشگاه تبریز نیز مزرعه شادی می باشد.

از دیگر اصحاب قلم مزرعه شادی حسن محمودی شاعر آذربایجانی است. وی طبعی ساده و روان دارد و اخیراً مجموعه شعرش را به چاپ رسانده است. احمد یحیوی قاضی دادگستری نیز که ، گاه گاه مقالاتش در مطبوعات تبریز به چاپ می رسد از روستای مزرعه شادی است.

ذکر یکایک روستاهای دیزمار در درج تمامی اسامی روحانیون ، نویسندگان بزرگان علم و ادب و هنرمندان و بویژه شهداء در این مختصر میسور نبود. پرداختن به این مهم کتاب حجیم و مستقلی را می طلبد. در این مقال بیشتر به توضیح اجمالی روستاها و ذکر نام اشخاصی که به نحوی حقیر سعادت آشنایی داشتیم ، مبادرت ورزیده شد. یقیناً عذر این حقیر در پیشگاه ارباب فن موجه خواهد بود.

جا دارد در پایان از سرورانی که در تهیه این مقدمه و سایر بخش های کتاب نگارنده را مشمول الطاف خود نموده و به هر نحوی مشوق بنده بودند ، بویژه از نویسنده و محقق توانا حجة الاسلام حافظ زاده ، پژوهشگر و نویسنده زبردست حسین دوستی ، خانواده میر ابوالفضل و میر علی اکبر مرتضوی ، آقای موسی خانی بخشدار محترم جلفا ، و آقای ملا حسینی رئیس شورای شهر جلفا ، دکتر داود حسین پور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی مرند ، آقای طبری رئیس وقت کتابخانه ملی تبریز و رئیس محترم کتابخانه تربیت تبریز ، محقق توانمندحاج رسول اسماعیل  زاده ،نویسنده و حقوق دان آقای دربندی و مدیر محترم انتشارات نیکتا تشکر و قدردانی کنم.



پایگاه اطلاع رسانی خاروانا:

افزایش 25 درصدی سهم ورزقان از درآمدهای مس آذربایجان/ تولید "کاتد" در مجتمع مس سونگون
تبریز- خبرگزاری مهر: با توجه به فعالیت مستقل شرکت مس آذربایجان قرار است مردم این شهرستان از سهم 25 درصدی حاصل از درآمد این فعالیت ها برخوردار شوند.

پایگاه اطلاع رسانی خاروانا به گزارش خبرنگار مهر، در دیدار اخیر نمایندگان مجلس و مدیر عامل مس ایران از پروژه های در دست اجرای مجموعه مس آذربایجان قرار شد با تلاش مضاعف، تمامی پروژه ها در زمان مقرر به بهره برداری برسد تا با حل مشکلات زیر ساخت ها در این منطقه شاهد تولید مس و فرآورده های آن در شهرستان ورزقان باشیم. 

سالانه 350 تن کنسانتره در شرکت مس آذربایجان تولید می شود

مدیرعامل شرکت ملی مس ایران سه شنبه در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن اشاره به بازدید نمایندگان مجلس از شرکت مس آذربایجان اظهار داشت: در سه سال اخیر سرمایه گذاری های مناسبی در زمینه مس در این شهرستان ورزقان صورت گرفته و قرار است برای توسعه این بخش سرمایه گذاران دیگری نیز به همکاری دعوت شوند.

احمد مرادعلیزاده همچنین در ادامه با اشاره به برنامه های مهم در شرکت مس آذربایجان تصریح کرد: فازدوم پروژه مسیر ارتباطی تبریز – مس سونگون در حال اجرا بوده و قرار است تا شهریور ماه امسال به بهره برداری برسد.

مدیرعامل شرکت ملی مس ایران با اعلام این خبر افزود: در حال حاضر شرکت مس آذربایجان به صورت مستقل فعالیت می کند و سالانه 350 تن کنسانتره در این شرکت تولید می شود که با افزایش میزان تولید، سهم مردم آذربایجان از درآمدهای مس 25 درصد افزایش می یابد.

مرادعلیزاده خاطرنشان کرد: برای تولید کاتد مس در این شهرستان حدود دو هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری شده که طی برنامه ریزی ها تا سه سال آینده این پروژه به بهره برداری می رسد تا پیش بینی تولید سالانه سه هزار تن کاتد در این شهرستان عملی شود.

مس آذربایجان نفسی تازه می گیرد

رئیس مجمع نمایندگان آذربایجان شرقی بیان اینکه مس آذربایجان نفسی تازه می گیرد، اظهار داشت: بر اساس گزارش مدیر عامل شرکت مس ایران مس آذربایجان در وضعیت خوبی قرار دارد.

هادی قره سیدی همچنین در ادامه گفت: بهره برداری از سازه های سه و چهار مس آذربایجان نفس جدیدی را بر روح فعالیت های این شرکت خواهد دمید.

وی در ادامه اظهار داشت: با تشکیل جلسه کمیسیون صنایع، معادن استان و حضور نمایندگان مجلس در این جلسات کمک زیادی در بهره مندی مردم منطقه بویژه ورزقان از مزایای فعالیت مس آذربایجان خواهد کرد.

قره سیدی به بهره برداری از جاده ورزقان – خواجه نیز اشاره و تصریح کرد: این جاده قرار است تا سه سال آینده برای تسریع در عبور و مرور خواجه - ورزقان به بهره برداری برسد.

وی خاطرنشان کرد: بر اساس برنامه ریزی های پیش بینی شده قرار است که هر سال به صورت مجزا اعتبارات این پروژه تامین شده و حداکثر تا سه آینده و پس از اتمام عملیات اجرایی به بهره برداری برسد.

قره سیدی با بیان اینکه توسعه صنعت در منطقه باعث توسعه بخش های دیگر می شود، اظهار داشت: با توجه به این موضوع باید توجه جدی به سرمایه گذاری در بخش صنعت صورت گیرد تا سایر بخش ها نیز توسعه مناسبی پیدا کنند.

پروژه های در دست اجرا در توسعه و پیشرفت تولید مس آذربایجان تاثیر زیادی دارد

نماینده شهرستان ورزقان در مجلس شورای اسلامی نیز با بیان این مطلب اظهار داشت: عملیات اجرایی پروژه بزرگ جاده ورزقان – خواجه در حال اجراست و حل مشکلات راه ارتباطی می تواند در تولید مس نقش مهم و تاثیرگذاری داشته باشد.

اللهوردی دهقانی ادامه داد: تکمیل و بهره برداری نهایی از تمامی پروژه های در دست اجرا، تاثیر بسزایی در توسعه و پیشرفت تولید مس آذربایجان در شهرستان ورزقان خواهند داشت.

ایجاد شهرک صنعتی مس در شهرستان ورزقان

فرماندار شهرستان ورزقان نیز در این دیدار ضمن اعلام این خبر افزود: در بازدیدی که مدیر کل شهرک های صنعتی آذربایجان شرقی از این شهرستان داشت، قرار شد محلی برای شهرک های تخصصی مس در ورزقان ایجاد شود.

علی وفادار با بیان این مطلب اظهار داشت: تمام زیر ساخت ها برای ایجاد شهرک تخصصی مس در شهرستان ورزقان آماده است و از همین رو از سرمایه گذاران درخواست می کنیم تا برای سرمایه گذاری در صنعت مس شهرستان اقدام کنند .

گزارش از زهرا ناصران



پایگاه اطلاع رسانی خاروانا:

 

طرح مدیریت چرا در600 هزارهکتاراز مراتع آذربایجان شرقی اجرا می شود.

 

پایگاه اطلاع رسانی خاروانا به نقل از خبرگزاری ایرنا- سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان شرقی از اجرای طرح مدیریت چرا و کنترل پروانه های مرتعداری در بیش از 600 هزار هکتار از مراتع این استان با مشارکت بسیج سازندگی سپاه عاشورا خبر داد.

 

 

به گزارش روز چهارشنبه روابط عمومی این سازمان ˈسیروس داودیˈ افزود: این طرح با بیش از دو میلیارد ریال اعتبار در مراتع شش شهرستان اجرا می شود که کنترل پروانه های مرتعداری، جلوگیری از ورود دام مازاد بر ظرفیت مراتع و همچنین چرای زودرس در سطح مراتع، کنترل می شود.وی خاطرنشان کرد: این طرح براساس تفاهم صورت گرفته بین این اداره کل با بسیج سازندگی سپاه عاشورا اجرا می شود.
داودی شهرستان های میانه، اهر، سراب، مراغه ، هریس و ورزقان را از جمله مناطق دارای مراتع مهم دانست که طرح مزبور در آنجا اجرا می شود.



پایگاه اطلاع رسانی خاروانا:

 

پس از طی دوره بیماری و درسن 86سالگی؛

 

آیت الله محمدی گیلانی درگذشت

 آیت الله محمدی گیلانی رئیس سابق دیوان عالی کشور و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ساعتی پیش دار فانی را وداع گفت.

 پایگاه اطلاع رسانی خاروانا به نقل از خبرگزاری مهر، آیت الله محمدی گیلانی که چندی پیش به علت بیماری ریوی در یکی از بیمارستان های تهران بستری شده بود، پس از یک دوره بیماری ساعتی پیش دار فانی را وداع گفت.

وی متولد سال 1307 و از مبارزان انقلاب اسلامی و از یاران نزدیک امام خمینی(ره) بود که پس از پیروزی انقلاب اسلامی ریاست دادگاه انقلاب، دیوان عالی کشور، نماینده مردم تهران در سه دوره مجلس خبرگان رهبری، عضویت در مجمع تشخیص مصلحت نظام و دبیری و عضویت در فقهای شورای نگهبان را بر عهده داشته است.

در سال 1388 به پاس سال‌ها تلاش و مجاهدت ایشان در عرصه‌های مختلف قضا، نشان درجه یک عدالت نیز به وی اهدا شد.



پایگاه اطلاع رسانی خاروانا:

 رهبری : همه بدانند بنده دولت را حمایت و تأیید می‌کنم.

 مسئولان نظام با رهبر معظم انقلاب اسلامی دیدار کردند. در نهمین روز از ماه مبارک رمضان، مسئولان و کارگزاران نظام با حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی دیدار کردند. به گزارش پایگاه خبری دفتر  حفظ و نشر آثار حضرت آیت الله خامنه ای مقام معظم رهبری در دیدار مسئولان کشور  فرمودند:”دشمن در میدان‌های واقعی…

دیدار رهبری و مسئولین

 

مسئولان نظام با رهبر معظم انقلاب اسلامی دیدار کردند. در نهمین روز از ماه مبارک رمضان، مسئولان و کارگزاران نظام با حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی دیدار کردند.
به گزارش پایگاه خبری دفتر  حفظ و نشر آثار حضرت آیت الله خامنه ای

 

مقام معظم رهبری در دیدار مسئولان کشور  فرمودند:”دشمن در میدان‌های واقعی برای مقابله با جمهوری اسلامی نتوانست کاری کند. جبهه استکبار غیر از دو عامل مادی تهدید نظامی و تحریم هیچ در اختیار ندارد.”
ایشان در ادامه تاکید کردند:
“می‌گویند اسرائیل تهدید نظامی می‌کند و آمریکا مانع می‌شود. علت مانع شدن این است که حمله برایشان مقرون به صرفه نیست. قاطع می‌گویم حمله نظامی به جمهوری اسلامی برای هیچ کشوری مقرون به صرفه نیست.”
رهبر معظم انقلاب خاطر نشان کردند: “دشمن در زمینه تحریم و تهدید نظامی دستش خالی است و کارش این است که دستگاه محاسباتی ما را خراب کند. این جنگ نرمی است که از چندسال پیش گفتیم.”
ایشان در بخش دیگری از سخنانشان فرمودند:  “همه بدانند بنده دولت را حمایت و تأیید می‌کنم و از همه توانم برای کمک به دولت استفاده می‌کنم و به مسئولان بلندپایه آن اعتماد دارم. به مسئولان دولت هم عرض می‌کنم اقتصاد مقاومتی را جدی بگیرند.”
مقام معظم رهبری همچنین با  اشاره به این مساله که شعار دولت که اعتدال است، شعار خوبی است تاکید کردند:”سفارش می‌کنم مراقب باشید جریان‌های مؤمن را با شعار اعتدال کنار نزنند. در خطرها این‌ها هستند که سینه سپر می‌کنند.”
رهبر معظم انقلاب درباره پرونده هسته‌ای کشورمان فرمودند:” درمسئله هسته‌ای طرف مقابل به مرگ گرفته که به تب راضی باشد. درمذاکره باید به نیاز آینده کشور توجه کرد. ما به تیم مذاکره کننده اعتماد داریم و مطمئنیم آنها اجازه دست‌اندازی به حقوق ملت را نخواهند داد.”
***
پیش از سخنان رهبر معظم انقلاب، حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی رئیس جمهوری سخنرانی کرده و گزارشی از عملکرد دولت را ارائه داد.



تاريخ : 17 / 4 / 1393برچسب:افطاری,اکبر هاشمی,, | 18:2 | نویسنده : سعید علیزاده
تاريخ : 16 / 4 / 1393برچسب:حضرت علی(ع), | 19:47 | نویسنده : سعید علیزاده

پایگاه اطلاع رسانی خاروانا:

بنده در نظر دارم با یاری خداوند جل وجلاله در این ایام ماه مبارک رمضان مروی بر شخصیت حضرت علی داشته باشم ،امیدوارم مورد قبول حق وتعالی باشد وبرای دوستان مفید واقع شود.

تاریخ حیات بشر شرح حال چهره های فوق العاده مهم انسانهایی را در درون خود ثبت و ضبط کرده است. ولی در میان آنها افرادی وجود دارند که مطالعه زندگی آنها حیرت های بسیاری را در آدمی برمی انگیزاند و آدمی در مواردی دچار شک و تردید می شود که نکند آنان فراتر از بشر و یا از دیدی فرشته ای عالی خصال باشند.

چهره خارق العاده امام علی(ع) از اینگونه نمونه هاست. اینکه بسیاری از اصحاب رسول خدا (ص) شخصیت های برجسته ای بوده و صلاح و تقوا و دانش بسیاری داشته اند جای بحث و سخنی نیست ولی حساب علی (ع) از همه آنها جدا است. او شخصیتی است بی نظیر ، دارای عظمت روح و اندیشه ای که به حقیقت می توان ادعا کرد احدی جز پیامبر و فاطمه (س) به عمق و بزرگی آن پی نبرده اند و به همین نظر جلوه های روحی امام در قالب رفتارهای متنوع و به ظاهر متضاد بحث های بسیاری را برانگیخته و کلاً ماجرای زندگی او بحث برانگیز ساخته است.

در رابطه با علی(ع) که جز رسول خاتم (ص) کسی را در شأن و رتبت او و در اثرگذاری و موج آفرینی او نمی بینیم. این یک واقعیت است که معروض می داریم : در طول حیات بشر گاهی قهرمانانی پدید می آیند که جلوه های حیات و رفتار و مشی و گفتارشان همگان را به شگفتی وا می دارد.

اینان بشرند ولی حیاتی فرشته گونه دارند. خدا نیستند ولی بر گونه اساطیر خدا گونه اند از خاک پدید آمدند و لی نشانی از خاکی بودن را در آنان نمی بینیم ، و خشم و مهرشان چنان درهم و با هم است که در چشم بیننده تضاد و تباین را جلوه گر می سازد.

آری ؛ ما از علی (ع)سخن می گوییم ، از حیات و ممات او ، از مجاهدات و خدمات او ، از خلافت و امامت او ، از شأن و مقام و موقعیت او ، از عبادت او ، از خلوص او ، از علو روح او ، از عاطفه او ، از تنهایی او ، از شجاعت او ، از مظلومیت او ، از دشواری های سیاسی او ، از رنج و سوز علی (ع) و از صفحات درخشانی که او در تاریخ برجای گذارده است.

علی (ع) شخصیتی است که در خانه وحی رشد و پرورش یافته و همراه و همراز بزرگترین شخصیت تاریخ بشر یعنی محمد (ص) است، شخصیتی که خدماتش به اسلام و مسلمین زبانزد خاص و عام است و تا قیام قیامت ادامه دارد.او از نعمتهای بی مانند الهی بودکه در طول زندگی پر برکتش چگونه زیستن و چگونه شدن را به بشریت آموخت .

حیات عادی او سرمشق الگوی همه کسانی است که می خواهند زندگی داشته باشند نه ادای زندگی و حیات سیاسی او نمونه و الگویی است برای همه کسانی که می خواهند برنامه ای از سیاست الهی را در زندگی مردم پیاده کنند.ادامه دارد...



پایگاه اطلاع رسانی خاروانا:

قسمت بیست وچهار.

کلو :

کلو در منتهاالیه جنوبی رشته کوه کامتال در یک منطقه ای با پوشش گیاهی کم نظیر قرا گرفته است. از نظر اتیمولوژی کلو : واژه ترکی است و از دو قسمت کل + اوو = کلوو تشکیل یافته و به معنی آهوی بزرگ است. در این منطقه بز کوهی و آهو و قوچ کوهی به وفور وجود دارد. مردم کلو اکثراً تیزهوش ، مهربان و قانع هستند. متأسفانه در سالهای اخیر اهالی کلاً به شهرستان مرند و جلفا کوچ کرده اند.

حجة الاسلام و السلمین حاج میرزا نجف آقازاده رئیس دادگاه های انقلاب استان آذربایجان شرقی از روحانیون انقلابی و فرهنگی آذربایجان که مدیر مسئول روزنامه ترکی و فارسی فجر آذربایجان می باشد ، از روستای کلو برخاسته است. پدر وی از آستاراخان و مادرشان اهل کلو بوده است همچنین حجة الاسلام حاجی میرزا حسن کلووی و دکتر داود حسین پور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی مرند از روستای کلو هستند.

زادگاه مرحوم عاشق (ولی) از عاشق های باذوق منطقه نیز روستای کلو بود. وی چند داستان عاشقی نیز سروده بود که متأسفانه به علت مرگ نابهنگام اشعار و داستانهای وی جمع آوری نگردیده است. او صدای زیبایی داشته و در نواختن ساز و آهنگهای عاشقی مهارت کافی داشته است. سابقاً در روستای کلو پارچه ای به نام (بئز) بافته می شده است که به (کلو بئزی) مشهور بوده است .

کومار-

جزو دهستان دیزمار مرکزی است که به دو روستای آشاغی کومار با 218 خانوار و یوخاری کومار با 100 خانوار در بالای روستای ایری قرار دارد. آیت اله سید امیرتقی کوماری ، سیدمحمدبن احمد موسوی کوماری و از معاصرین سیدحسین موسوی تبریزی از روحانیون و اعاظم کومار می باشند.

کوه کمر-

در اتفاعات ایری و منتهی علیه باختر دیزمار و در شرق زنور واقع شده است. منطقه ییلاقی و کوهستانی است. اکثریت غریب به اتفاق اهالی از اجله سادات هستند. اکثر سادات منطقه ، بویژه خاروانا ، دوزال مهاجرین کوه کمر هستند. در فصل پاییز اکثر سادات جهت جمع آوری سهم السادات به روستاهای چایپارا (دوزال،کوردشت،قولان،موسن،اوشتوبون) سفر می کنند. در حال حاضر (در زمانهای قدیم )نیز در طول راه آسفالته نوار مرزی سادات کوه کمری با اسبهای خود روستا به روستا و آبادی به آبادی می گردند و سهم السادات خود را دریافت می کنند. روستای کوه کمر روستای عالم خیزی است. کوه کمر زادگاه بزرگترین مرجع تقلید شیعه مرحوم حضرت ایة اله الاعظما حجت کوه کمری مؤسس مدرسه حجتیه قم می باشد. خیلی از مجتهدین و اعاظم فقه و فقاهت از این روستا برخواسته است. آیه اله سیدمحسن کوه کمری ، آیه اله میر یعقوب کوه کمری ، آیه اله الاعظما سید حسین کوه کمری ، آیه اله سید علی کوه کمری ،آیت الله سید محمد کوه کمری از اعاظم فقه و فقاهت هستند که موطنشان روستای کوه کمر است.



پایگاه اطلاع رسانی خاروانا:

 

مدیرکل میراث فرهنگی: مرمت خانه امیر ارشد ورزقان در مراحل پایانی است.

پایگاه اطلاع رسانی خاروانا به گزارش خبرنگاری ایرنا - مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی با اشاره به تخریب بخشی از خانه تاریخی امیر ارشد ورزقان در جریان زلزله ارسباران گفت: مرمت بخش های داخلی این بنا از اردیبهشت سالجاری آغاز و پیش بینی می شود تا پایان ماه جاری خاتمه یابد.

 

فرزین حق پرست روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، افزود: مرمت آسیب های داخلی این خانه 70 درصد پیشرفت فزیکی دارد.

وی اعتبار امسال مرمت این بنا را یک میلیارد ریال اعلام و اضافه کرد: گچ کاری، مرمت دیوارهای داخلی، کف سازی، مرمت شیروانی و پنجره ها از جمله اقدامات در دست اجرا در این بنا است.

حق پرست اظهار امیدواری کرد: با تخصیص کامل اعتبارات این طرح، کارهای تاسیساتی و محوطه سازی بنا نیز طی چند ماه آینده به اتمام رسیده و شاهد بهره برداری کامل از خانه تاریخی امیر ارشد ورزقان باشیم.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی با اشاره به آسیب 40 درصدی خانه امیر ارشد بر اثر زلزله سال 91 ارسباران، یادآوری کرد: پیش از این در سال 92 مرمت نمای بیرونی ساختمان آغاز شده بود.

حق پرست اظهار کرد: این خانه تاریخی در دو طبقه قاجاری با بدنه سنگی، سقف طبقه همکف آجری و با طاق های آهنگ متقاطع بنا شده است.وی سقف طبقه اول را چوبی و ساختمان را دارای دو بال در طرف شمالی و جنوبی و ایوانی در سمت غربی توصیف کرد.

حق پرست وسعت این خانه را یکهزار و 100 متر مربع اعلام کرد و گفت: بنای این ساختمان سنگی به ˈداش عمارتˈ مشهور است و به کاخ امیر ارشد قراجه داغی از بناهای زیبا و منحصر به فرد شهرستان ورزقان مربوط می شود.

وی افزود: این بنا در روستای ˈآبخوارهˈ به فاصله 12 کیلومتری غرب ورزقان قرار گرفته و با بهره گیری از شیوه معماری تاریخی منطقه و سبک ویژه ابنیه قاجاری طراحی و ساخته شده است.خانه امیر ارشد ورزقان درآذر ماه 1378 با شماره 2522 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.



پایگاه اطلاع رسانی خاروانا:

 مناطق مستعد آتش سوزی در جنگل های ارسباران شناسایی شد

پایگاه اطلاع رسانی خاروانا به نقل از خبرگزاری مهر: سرپرست اداره کل منابع طبیعی وآبخیزداری آذربایجان شرقی گفت: با بررسی آمار آتش سوزی های 10 سال گذشته در جنگل های ارسباران، نقاط مستعد آتش سوزی این منطقه  برای ساخت مسیرهای دسترسی و آتش بر شناسایی شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، سیروس داودی دوشنبه در گفتگو با خبرنگاران با ضروری دانستن ساخت مسیرهای دسترسی و آتش بر در جنگل های ارسباران برای ارسال تجهیزات و امکانات و اطفاء حریق در مواقع اضطراری اظهار داشت: با بررسی آمارهای آتش سوزی 10 سال گذشته در این منطقه ، کانون هایی که بیشترین آتش سوزی در آن اتفاق افتاده است، شناسایی شده اند که متاسفانه بیشتر این مناطق در شرایط توپوگرافی سخت، کوهستانی و صعب العبور قرار دارند و اجرا نشدن این طرح انتقال تجهیزات و امکانات اطفاء حریق در مواقع اضطراری را با مشکل اساسی مواجه خواهد کرد.

وی با اشاره به آتش سوزی سال گذشته در مراتع حاشیه جنگل های ارسباران در منطقه آستمال شهرستان ورزقان تصریح کرد: در این حادثه یکصد هکتار از مراتع منطقه دچار حریق شد که با توجه به وجود عوامل تاثیرگذاری چون پوشش علفی بالا، واقع شدن در حاشیه جنگل، خشکی علف ها در اواخر تابستان و رفت وآمد دامداران و گردشگران در افزایش آمار آتش سوزی هایی از این دست، ساخت مسیرهای دسترسی وآتش بر در این مناطق می تواند به اجرای به موقع و سریع عملیات اطفاء حریق کمک و موجب کاهش چشم گیر وسعت آتش سوزی شود.



ادامه مطلب

پایگاه اطلاع رسانی خاروانا:

 روستاهای میلق- سند آخور- مرزآباد راه ارتباطی مناسب ندارند.

 

 تعداد قابل توجهی از روستاهای منطقه همچنان فاقد جاده دسترسی مناسب می باشند. در این بین مردم روستاهای میلق – سند آخور و مرزآباد از توابع خاروانا نیز همچون مردم روستاهای انویق و آوانسر و ... در انتظار آسفالت راه روستایشان هستند. و همچنان امیدوارند با آسفالت جاده دسترسی آنان از مشکلات عبور و مرورشان کاسته شود. بارشهای فصل زمستان جاده خاکی این روستاها را دچار یخ زدگی و گل آلودگی کرده و تردد برای آن را دشوار می کند . زمستان امسال و شاید سالهای آینده نیز برای آنان سخت خواهد بود؟!!.

امیدواریم مسئولین محترم برای برطرف نمودن مشکل آسفالت این روستاها و سایر روستاهای شهرستان توجه ویژه ای داشته باشند.

نا گفته نماند که آسفالت روستای آستمال که یکی از روستاهای تاریخی و زیبای منطقه است و به علت وجود مقبره امامزاده سید جبرئیل همه ساله گردشگران زیادی را به خود جلب می کند اخیراً به همت مسئولین محترم آسفالت شده که جای تقدیر و تشکر دارد.

در کل در سالی گذشت عملکرد بهسازی آسفالت جاده ها نسبتاً خوب بوده است اما پیشنهاد می گردد بجای آسفالت چندمین باره برخی از مناطق به آسفالت نمودن جاده دسترسی روستاهای بدون جاده آسفالته همت گذاشته شود.

 منبع صدای ورزقان

 مهدی اسدپور



پایگاه اطلاع رسانی خاروانا:

 

 نگاهی به روابط فرهنگی و ادبی معاصر ایران و نخجوان: اکبر حمیدی علیار ارتباط فرهنگی و ادبی شاعران کشورمان با شاعران و اهل ادب دیگر کشورها به ویژه ممالک مسلمان و همسایه همواره بوده و خواهد بود و این ارتباطات در طول تاریخ گذشته و معاصر آثار خجسته­ای داشته است. چرا که این ملتها و کشوهای همسایه مشترکات دینی و فرهنگی و تاریخی نزدیکی با ایران اسلامی دارند. جمهوری خودمختار و شیعه­ نشین نخجوان که در ترکیب کشور جمهوری آذربایجان شناخته می­شود، در طول تاریخ در حوزه فرهنگ و تمدن ایرانی - اسلامی قرار داشته و با آن شناخته می­شود. سرزمین نخجوان بر اساس قرارداد ننگین ترکمن­ چای جزو سرزمینهایی بود که از جغرافیای ایران بزرگ جدا گردید، اما رنگ و روح آداب و اعتقادات و باورهای معنوی و فرهنگی و ادبی و تاریخی خود را در دو قرن گذشته همچنان حفظ کرده، حتی حاکمیت هفتاد ساله کمونیستی شوروی هم – هر چند در شاخ و برگ و مظاهر فرهنگ و هویت اجتماعی بی­ تأثیر نبود، نتوانست ریشه­ های عمیق میراث معنوی، فرهنگی، هنری و ادبی این دیار را بخشکاند. اهل شعر و ادب و هنر نخجوان به اقتضای همسایگی با استانها و شهرهای مرزی ایران (آذربایجان شرقی و غربی) ارتباط مستمر با اهالی شعر و ادب این مناطق داشته ­اند، همچنین به سبب پیوندهای نسبی و خونی دیرین تاریخی با مردمان مرزنشین دو سوی رود ارس، حتی در دوره شوروی که مرزها و راههای ارتباطی به کلی بسته و تردد قطع شده بود، همین پیوند لااقل در دلها و خاطره­­ها همچان زنده ماند و نگسست و در ادبیات و هنر و خود را به شکلی نیرومند اما حسرت­ آمیز حفظ کرد. تا اینکه از سال 1991 میلادی/ 1370 شمسی با فروپاشی شوروی، چپرها و حصارهای مرزی فروریخت و رفت و آمد مردمان دو سوی مرز آغاز شد و مردم حسرت­ سوخته، به بازیابی فامیل و اقوام قدیمی خود پرداختند... در این میان البته ادیبان و مورخان و نویسندگان و اندیشمندان دو طرف، با حفظ احترام متقابل به حریم جغرافیایی و خانه و کاشانه همدیگر، به کاری مهم­تر از اقدامات عموم مردمان دست زدند و آن بازیابی و بازشناسی ریشه­ آن پیوندهای مشترک تاریخی و فرهنگی دو سوی ارس و آغاز همکاری در این عرصه بود. با تأسیس انجمن ادبی «اهل بیت –ع-» در کنار بخش فرهنگی سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در نخجوان توسط مصطفی قلیزاده علیار (شاعر، ادیب ومدرّس اعزامی از حوزه علمیه قم به نخجوان برای تدریس معارف اسلامی) از سال 1996م/ 1375 ش. ارتباط دوستانه اهل شعر و ادب ایران و نخجوان آغاز و روز به روز بیشتر شد و در اندک زمانی این روابط ادبی در نشریات و مطبوعات رسمی نخجوان و تهران و تبریز و ارومیه و قم و ... انعکاس یافت که هنوز هم ادامه دارد.منبع صدای ورزقان



ادامه مطلب

پایگاه اطلاع رسانی خاروانا:

 شهرستان ورزقان با پیشینه میراث کهن با وجود آثار تاریخی زیاد همچون قلعه جوشون-آغجا قلعه - کتیبه سغندل - آثار تاریخی منطقه سونگون و ... فاقد نماینده میراث فرهنگی است.

معدن کاری در سونگون از زمان قبل از اسلام (ساسانیان )و بعد از اسلام رواج داشته است آثار تاریخی کشف شده از این منطقه همچون قطعات سفالینه - گورهایی با ویژگیهای غیر اسلامی نقاشی و سنگ نوشته های قدیمی و... نشانگر قدمت تاریخی این منطقه است.

در منطقه ای که از زمان قبل از اسلام دانش معدن کاری وجود داشته است  پی بردن به به وجود تمدن و ارزش تاریخی آن کار سختی نیست. با وجود همه این شواهد و نشانه ها . آیا حفاظت از این آثار تاریخی و باستانی به عهده سازمان میراث فرهنگی نیست؟ چرا نماینده میراث فرهنگی در شهرستان ورزقان حضور ندارد؟ آیا نباید سازمان میراث فرهنگی به عنوان متولی این امر در کشور  اداره ای قدرتمند با اکیپی متعهد و امکاناتی مناسب داشته باشد تا با حضور دائمی در معدن سونگون  و ... مستمراً بر حفاری و انجام انفجاری های متعدد آنان نظارت داشته باشد؟

سازمان میراث فرهنگی با توجه به گستره ی تاریخی کشور بایستی یکی از قدرتمند ترین سازمانهای کشور باشد. چه افکاری پشت این تضعیف است؟

تاریخ یک ملت هویت اوست هویت یک ملت را نبایستی قربانی  منافع مادی کرد.آیندگان در مورد ما چگونه قضاوت خواهند کرد؟...

ادامه مطلب در دل بماند....منبع صدای ورزقان