به گزارش آوای ورزقان، مراسم تودیع ومعارفه سرپرست اداره بهزیستی شهرستان ورزقان دردفتر فرماندار وباحضورمدیرکل بهزیستی استان برگزارشد.
بهرام کیخسروی دانش معاون مدیرکل بهزیستی استان در این مراسم با اشاره به امانت بودن این سمت افزود که باید از این امانت به درستی پاسداری نمود.
وی همچنین از تلاش های آقای خدادای سرپرست قبلی این اداره تقدیر وتشکر کرد وبرای آمنه امامی عویلق سرپرست جدید این سازمان آرزوی موفقیت کرد وگفت: انتظارمان این است که با احترام و رفتاری مناسب با ارباب رجوع برخورد شود .
مدیر کل بهزیستی استان گفت: نبود ساختمان مناسب برای بهزیستی شهرستان یکی از مشکلات اساسی اداره بهزیستی شهرستان می باشد که سرپرست جدید می بایست اولویت اصلی خود را پیگیری و ایجاد ساختمان جدید بهزیستی شهرستان قرار دهد.
کیخسروی توصیه هایی نیز به همکارانش داشت که باید با همراهی ونگرش جدید به پیشبرد برنامههای سازمان کمک نمایند.
خدادادی سرپرست قبلی نیز از همکاران خودتشکر وقدر دانی کرد، ودرپایان آمنه امامی سرپرست جدید ضمن تقدیر از همه برکار تیمی تاکید کرد وگفت: نیازمند کمک تک تک همکارانم هستم.
از سوابق امنه امامی عویلق میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
صاحب امتیاز ومدیر مسول ماهنامه واژه
کارشناس گفتاردرمانی بهزیستی استان
عضوکمسیون حمایت از معلولین استان
مربی بالینی دانشکده توانبخشی دانشگاه تبریز
پایگاه اطلاع رسانی خاروانا این انتصاب را به خدمت سرکار خانم آمنه امامی تبریک عرض نموده وازدرگاه ایزدمنان عزت، سربلندی و توفیقات همه خدمتگزاران به اسلام و نظام مقدس جمهوری اسلامی را مسالت می نماید و برای سرکار خانم مزید توفیقات برای خدمتی سرشار از شور و نشاط و مملو از توکل الهی در جهت رشد و شکوفایی این اداره تمنا دارد.
یکی از فعالیت های هیئت حضرت موسی بن جعفر (ع) دایر نمودن کلاس های قرآن می باشد که چندین سال پیش توسط آقایان حاج رضا پور آذر، جیرائیل رشتبر و حاج کریم رحیم زاده راه اندازی و از استاد جوان مهندس عزت علیزاده دعوت بعمل آمد که استادی کلاس قرآن را بر عهده بگیرد والحمدالله تا امروز این کلاس پیشرفت خیلی خوب داشته است این کلاس جمعه هااز ساعات 7 الی 8.30 صبح تشکیل می گرددد و ثمره این فعالیت که اکثر اعضاء هیئت در روان خوانی پیشرفت قابل ملاحظ ی دارنند. از طرفی تعدادی از نوجوانان ما از جمله آقایان مهدی رشتبر و مهدی حمزه ای و صالحی فعالیت چشمگیر داشتند و جلسات رسمی هیئت توسط این نوجوانان اداره می شود و امید است در آینده بتوانیم در سطح کشور صاحب امتیاز باشیم.
مداحان هیئت حضرت موسی بن جعفر(ع) که چندین سال مداحی می کنند به شرح زیر می باشند:حاج رضا پورآذر،حاج امیر علیزاده،کربلائی رستم نقدیلو،آقای حسن سجادی،کربلائی احد حسینعلی زاده،آقایان برادران سید علی وسید حسین حسینی،کربلائی اسماعیل حیدرزاده،کربلائی نادرهمتی،کربلائی حمیدصادقی
ادامه دارد.....
به گزارش خبرنگار مهر، محمد جواد ظریف وزیر امورخارجه کشورمان در راس تیم مذاکره کننده هسته ای تهران را به مقصد مسقط ترک کرد.
بر اساس این گزارش، وزیر امورخارجه کشورمان قرار است فردا و پس فردا با جان کری وزیرامورخارجه آمریکا و کاترین اشتون مسئول سیاست خارجه اتحادیه اروپا مذاکرات سه جانبه ای داشته باشد.
همچنین روز سه شنبه 20 آبان ماه نشست هسته ای ایران و کشورهای 1+5 در مسقط برگزار خواهد شد.
سید عباس عراقچی، مجید تخت روانچی، حمید بعیدی نژاد و دیگر کارشناسان هسته ای وزیرامورخارجه کشورمان را دار این سفر همراهی می کنند.
مذاکرات هسته ای کشورمان با کشورهای 1+5 تنها 16 روز دیگر تا 24 نوامبر برای رسیدن به توافق جامع فرصت دارد در طی مذاکرات سه روز در مسقط قرار است دور پایانی مذاکرات در وین در هفته آینده برگزار شود. تیم مذاکره کننده هسته ای کشورمان بر اساس اعلام قبلی از 18 تا 24 نوامبر برنامه خود را برای مذاکرات در وین خالی گذاشته اما هنوز تاریخ دقیق دور آتی مشخص نیست.
هیئت حضرت موسی بن جعفر (ع) سی ویک سال است در تهران با همت ارسبارانیهای مقیم مرکز (خاروانا و ملک قضات)تاسیس شده است .از آن زمان تمام مراسمات دینی وملی در این هیئت برگزار میگردد. اهالی این هیئت جمعی از با صفا ترین مردم خاروانا و ملک قضات می باشند با توجه بر این که در حدود 20الی 30 سال است از دیار خودشان به تهران کوج نموده اند اما در تمام مشکلات منطقه پیشقدم بوده و همیشه یارو غمخوار مردم خود در منطقه هستند .کارهای عمده از طرف این هیئت در منطقه انجام گرفته است از جمله کمک به تاسیس دانشگاه آزاد اسلامی ،خرید یک دستگاه آمبولانس،کمک به خرید دستگاه آزمایش خون ،کمک به مسجد و تهیه فرش برای مسجد،سرپرستی ایتام ،کمک به خانواده های بی بضاعت،کمک به زلزله زدگاه ورزقان و خاروانا.....در اوایل این هیئت به علت این که تعدادشان کم بوده در خانه آقایان غفاریان برگزار می شد .با عنایت براین که مردم دین مدار این منطقه علاقه که به معصومین از جمله ماه محرم و زنده نگهداشتن قیام امام حسین (ع) داشتد با همت مردم خونگرم ،محلی را در شهرک مسلم به این امر خیر اختصاص دادنند وچون در این راه ثابت قدم بودنند محلی دیگری را در خیابان شهید زندیه تهیه ونسبت به ایجاد یک ساخمتان سه طبقه دارای آشپزخانه ویک طبقه آن به نمازخانه و اجرایی مراسم برای آقایان و طبقه آخر شبستان برای خانم ها اختصاص دادنند .این هیئت در تهران جزء مکانهای است تمام مراسمات ملی ومذهبی برگزار می شود. ودر تمام انتخابات که در سطح کشور عزیزمان برگزار میگردد شرکت فعال نموده وحتی کاندیدای ریاست جمهوری و نمایندگان مجلس در این هیئت ایراد سخن نمودنند مردم این هیئت از خدمت روحانیون بزرگی از جمله حضرت آیت الله کوه کمری ،حضرت حجت الاسلام والمسلمین خاتمی امام جمعه محترم استان زنجان ،حضرت حجت الاسلام والمسلمین خدیری امام جمعه محترم پرندو حجج الاسلام محمدی وحسینی و رضائی مهر ...کسب فیض نمودنند .بانیان این هیئت جناب آقای رحیم زاده و مرحوم حسن پور ،مرحوم میر زازاده وبرادران غفاریان و حاج قدرت ولی پور و حاج نصرت علیزاده وحاج عزیز جلالی نسب وحاج حسین علی حیدرزاده بودنند.تمام اعضاءاین هیئت در مراسمات بطور خود جوش فعالیت می نمایند.و اعضاءهیئت امنا این هیئت آقایان حاج قدرت ولی پور،حاج کریم رحیم زاده،حاج حسین علی حیدرزاده،حاج عزیز جلالی نسب،حاج سیداحمد ساجدی، حاج سید آقا پور طا ،مرحوم حاج خلیل قهرمانی و سعید علیزاده می باشند. در نظر است انشاالله در آینده با دیگر اعضاءهیئت آشنا شویم.......
شفقنا -گروه داعش با دایر کردن کلاس های حفظ قرآن برای کودکان ربوده شده، از روشهای غیر انسانی برای واداشتن دانشآموزان به حفظ قرآن استفاده میکردند.
به گزارش شفقنا به نقل از الاهرام؛ تروریست های داعش بعد از ربودن کودکان و ثبتنام آنان در مدارس وابسته به خود، در طول 4 ماه از روشهای تربیتی سختی برای آموزش آنان استفاده میکردند.
دانش آموزان ربوده شده دراین مدت از سوی معلمان داعشی مجبور بودند تا قرآن را حفظ کنند و در هر بار که موفق به حفظ قرآن نمی شدند با استفاده از کابل های برق به شدت مورد تنبیه قرار میگرفتند.
این کودکان که 4 ماه قبل ربوده شده و آخرین گروه از آنان دیروز آزاد شدند، اظهار کردند که تروریستها از ملیتهایی اردنی، تونسی، عربستانی و سوری بودند و بعد از آزادیشان به آنان یک فیلم ویدیویی حاوی آموزشهای دینی و 150 لیره سوری دادند.
به گفته یکی از دانش آموزان، در یکی از تنبیهها دست و پای دانش آموزی را به یکدیگر بستند زیرا در هنگام شکنجه نام مادرش را فریاد زده و از وی کمک خواسته بود، در حالی که تروریستهای داعشی به ما گفته بودند که تنها از خداوند باید کمک خواست.
منبع: پایگاه الاهرام
ترجمه: شفقنا
باز این چه شورش است که در خلق عالم است
باز این چه نوحه و چه عزا و چه ماتم است
روزگاران عجیبی داشتیم نوجوانی ما همزمان با نوحه سرایی و زنجیر زنی عده ای در دهمان بود که تا سال 1346 به صورت سنتی در مردانقم به اجرا در می آمد ولی از آن سالها به بعد شیوه عزاداری متفاوت شد زیرا که از سایر مناطق و شهرها الگوهای متنوع و متفاوتی وارد فرهنگ عزاداری محل گردید ریش سفیدان و محترمین محلی هم منتظر چنین تغییری در ریتم و آهنگ شیوه سنتی مراسم بودند هر چه بود آن روزها سپری شدند آن روزها عزاداری فقط برای آل الله بود نه نانی تویش بود و نه مقام و منصبی ،بلکه برای زنده کردن ماتم امامی بود که در راه اسلام و مردمش از همه چیزش گذشت
کاش آن روزها باز هم تکرار می شد مردم عزاداری را واقعا" فقط بخاطر امام حسین(ع) برپا می داشتند گریه و زاری عزا داران فقط به لحاظ اعتقاداتشان بود صداقت و صمیمیت در قلوب مردم موج می زد همه و همه به مساجد و تکایا رفته و برای سالار شهیدان و یاران با وفایش اشک می ریختند احسانی می کردند مراسم دهه محرم مراسم استثنائی در محل ما بود
کاش همان روزها باز هم تکرار میشد که نمی شود کاش همان صمیمیتها و عزاداریهای خالصانه برپا می شد که الآن کمتر دیده می شود
کاش از جلو مسجد مردانقم باز هم به سوی قبرستان روستا در پشت علم به یادگار مانده از حضرت ابولفضل و علی اکبر حرکت می کردیم کاش بهلول شیرمحمدزاده نوحه ویژه خودش را پای علمها می خواند کاش مرحوم جبار بار دیگر نوحه می خواند و مرحوم میر مصطفی در جلو عزاداران جدش حرکت می کرد کاش یک بار دیگر روز قبل تاسوعای حسینی آن زمان می شد با علم روستا به روستای با فرهنگ کاوانی می رفتیم و در عزاداری و احسان اهالی شریف کاوانی شرکت می کردیم درست است که باز هم هست ولی آن نیست که آن زمان می بود
کاش فردایش یعنی روز تاسوعا اهالی کاوانی به محلمان می آمدند و شعار " یا گلم یا گلمییم " می خواندیم با اینکه تعداد آنها اندک بود ولی صادقانه و دلسوزانه تر بود کاش خانمها با آن صداقت به علمها شال می بستند و نذر می دادند کاش یک گرفتاری را که نیازمند دعایشان بود باز هم از صدق دل دعا می کردند و از خدایشان می خواستند که به حرمت شهدای کربلا مشکل او هم مثل مشکلات دیگر عزیزان حل می شد و کاش کاش کاش و .... و .کاش همان نوجوانی بودم که به هیچ مورد از آلایندگی امروزه دنیا آلوده نشده بود و پاک و پاکیزه در خیالات کودکانه اش سیر می نمود و همه آیات الهی را در اطراف و اکنافش به فال نیک می گرفت و هنوز از چند رنگی و دلواپسیهای امروزه خبری نبود کاش همان روزها بود و دیگر واقعا".
بدینوسیله دهه محرم الحرام را به همه دوستداران سالار شهیدان تسلیت عرض نموده و از همه عزیزان صدیق دیارم التماس دعا دارم دلم در آنجاست و جسمم جای دیگر،این هم شاید امتحان الهی است که بر ساحل دوریها نشسته و چون هاله ای از بینهایت کران تا کران سرزمینمان را بنگریم و بر روزهای گذشته اش اشک حسرت بریزیم تا هم دل آرام گیرد و هم دینمان ادا شده باشد
دکتر علی اکبر زاده
منبع :صدای ورزقان
امام سجاد (ع) تنها سفیر بازمانده، از کربلا تا شهادت
ای مردم! آن که مرا می شناسد که می شناسد. و آن که مرا نمی شناسد، من علی فرزند حسین (ع) هستم. همان که در کنار نهر فرات سر مقدسش را از بدن جدا کردند بی آن که جرمی داشته باشد و حقی داشته باشند! من فرزند آن آقایی هستم که حریم او هتک شد، آرامش او ربوده شد و مالش به غارت رفت و خاندانش به اسارت رفت.
حضرت علی بن الحسین، امام سجاد (ع) در روز 5 شعبان یا 15 جمادی الاولی سال 38 هجری قمری در مدینه دیده به جهان گشود و در 12 یا 18 و بنابر مشهور در 25 محرم سال 95 ه.ق در سن حدود 56 سالگی مسموم شده و به شهادت رسید، آن حضرت در واقعه کربلا 23 سال داشت، مرقد شریفش در مدینه در قبرستان بقیع کنار قبر امام حسن مجتبی (ع) است. دوران امامت ایشان که 35 سال بود، مصادف با دشوارترین دوران ظلم و خفقان امویان (از یزید تا ولید بن عبدالملک) گذشت.
منبع:ورزقان نیوز1
جمهوری اسلامی نوشت:
درحالی که شیخ عبدالعزیز آل الشیخ مفتی اعظم سعودی امسال نیز مانند هر سال مردم را به روزه گرفتن در روز عاشورا سفارش کرد و یزید را حاکم اسلامی مشروع دانست و از اقدام او در به شهادت رساندن امام حسین علیه السلام و یاران آن حضرت حمایت کرد، یک کلیپ ویدئویی از شیخ سعدالبریک یکی از مفتیان و مبلغان سرشناس وهابی سعودی منتشر شده است که در یکی از مساجد عربستان و در حضور جمع زیادی از مردم، بخشی از مقتل امام حسین(ع) را میخواند و اشک از چشمان او جاری میشود. او هنگام بیان فجایع لحظه به شهادت رسیدن امام حسین علیه السلام به قاتلین و همراهی کنندگان در قتل امام حسین لعنت میفرستد. این ماجرا نشان میدهد شیوخ وهابی هر قدر برای تحریف واقعیتهای قیام امام حسین(ع) تلاش کنند، قادر نخواهند بود مانع نفوذ این واقعیتها در جان و روح مردم و حتی علمای وهابی شوند. پیشنهاد میشود سیمای جمهوری اسلامی در کنار پخش کردن صحنههای عزاداریهای شیعیان، این قبیل رویدادها را نیز پخش کند
پایگاه اطلاع رسانی خاروانا:
تاسوعای حسینی در ورزقان
تبریز - ایرنا - شهرستان ورزقان در تاسوعای حسینی در ماتم و عزا بود.
به گزارس ایرنا، اهالی ورزقان، خاروانا و روستاهای تابعه به یاد سید و سالار شهیدان حضرت ابا عبدالله الحسین (ع ) و یاران با وفایش به ویژه سقای اب تشنگان کربلا با برپایی مراسم نوحه خوانی، سینه زنی و زراه اندازی دسته های عزاداری ارادت خود به اهل بیت را نشان دادند.
مردم عزادار ورزقان از اولین ساعات روز تاسوعا و به رغم بارش برف و هوای سرد با برپایی خیمه های عزا و دسته های سینه زنی و زنجیر زنی عزاداری های خود را آغاز کرده بودند.
حضور دستجات حسینی و جمع کثیری از اهالی شهر ورزقان در قبرستان شهر و قرائت فاتح و پخش نذری و احسان به یاد رفتگان خود، یکی از برنامه های تاسوعای حسینی، از سال های طولانی در این شهر است که روز دوشنبه با شکوه خاصی برگزار شد.
تصاویری از عزاداری های هیئت حسین بن علی (ع) شهر خاروانا در محرم 1436
اختصاصی خاروانا نیوز: عزاداری سید و سالار شهیدان همانند سالهای پیش امسال نیز در شهر خاروانا حال و هوای خاصی داشت. تنها هیئت عزاداری این شهر که نشان از اتحاد مثال زدنی اهالی دارد، به صورت منسجم و منحصر به فرد مراسمات سینه زنی، زنجیرزنی، شاه حسین گویان، روضه خوانی و شبیه خوانی را برگزار نمود. در این قسمت تصاویری از این مراسمات به نمایش گذاشته شده است.
عراق یکی از باستانی ترین کشورهای جهان و دارای تمدن و فرهنگ پرباری است. در این دیار کهن بارگاه پرشوکت تعدادی از ائمه هدی (ع) قرار دارد.
کربلا در ناحیه غربی رودخانه فرات قرار دارد و فاصله اش تا بغداد 105 کیلومتر است.
این سرزمین تا سال 61 هجری قمری بیابانی بیش نبوده است اما بعد از واقعه کربلا و پس از ساخت گنبد و بارگاه برای شهدا به یکی از شهرهای زیارتی عراق تبدیل شد.
در وجه تسمیه کربلا بعضی می گویند که کربلا از واژه "کوربابل" گرفته شده است که به معنای مجموعه روستاهای بابل قدیم است که نینوا، غاضریه و طف از جمله آنهاست و نام های دیگر کربلا هستند.
اماکن زیارتی و آثار دینی کربلا
مرقد امام حسین (ع)، مرقد حضرت ابوالفضل (ع)، مرقد حبیب ابن مظاهر، قتلگاه، خیمه گاه، بین الحرمین، مراقد شهدای کربلا، مرقد حضرت علی اکبر (ع)، مرقد حضرت علی اصغر (ع) و شهیدان بنی هاشم، مرقد حربن یزید ریاحی، مرقد عون بن عبدالله، مرقد طفلان مسلم و مرقد سیدابراهیم مجاب از جمله اماکن زیارتی و آثار دینی کربلاست.
امیرالمومنین (ع) و کربلا
در سال 36 هجری قمری که امام علی (ع) به سوی صفین حرکت می کرد به کربلا رسید و چون نام آن را دانست فرود آمد. هرئمه بن سلیم می گوید؛ در سفر شام همراه امیرالمومنین (ع) به سرزمین کربلا رسیدیم نماز به جماعت خوانده شد پس از نماز، امام (ع) مقداری از خاک کربلا را بویید و فرمود؛ آه ای زمین کربلا مردانی از تو روز محشر می آیند که بدون حسابرسی وارد بهشت می گردند.
امام حسین (ع) و کربلا
امام حسین (ع) در روز دوم محرم سال 61 هجری قمری همراه کاروانش به کربلا رسید و نام آن را پرسید و در جواب نام کربلا را شنید و فرمود؛ خدایا من از سختی ها و بلاهای این سرزمین به تو پناه می برم.
سرگذشت مرقد امام حسین (ع) در گذر تاریخ
بنای مرقد امام حسین (ع) تاریخی به درازای چهارده قرن دارد. در روز دوازدهم محرم سال 61 هجری قمری پیکر پاک سیدالشهدا (ع) و یارانش توسط قبیله بنی اسد با راهنمایی امام سجاد (ع) به خاک سپرده شد و در سال 65 هجری مختار بر قبر امام (ع) گنبدی از آجر و گچ ساخت و دو در برای آن قرار داد. اما در سال 146 هجری قمری ابوجعفر منصور این بنای سرپوشیده را ویران کرد.
در سال 158 مهدی عباسی آن را از نو بنا کرد.
در سال 171 هارون الرشید بنای مزبور و گنبد را ویران و در سال 236 متوکل عباسی مرقد امام (ع) را به طور کامل ویران کرد.
در سال 367 عضدالدوله دیلمی گنبدی با رواق و ضریحی از عاج، برای مرقد ساخت.
در سال 397 عمران بن شاهین، مسجدی به نام خود متصل به رواق بنا کرد.
در سال 767 سلطان اویس جدایری گنبد داخلی را ساخت و صحنی بر گرد مضجع امام (ع) بنا کرد.
در سال 932 شاه اسماعیل صفوی دوم ضریح مشبک و زیبایی از نقره به مرقد امام (ع) هدیه کرد.
در سال 1155 نادر شاه افشار بناهای موجود را تزیین کرد و هدیه های گرانبهایی به گنجینه اهدا نمود.
در سال 1211 آقامحمدخان قاجار دستور داد گنبد را به طلا آراستند.
در سال 1216 وهابی ها به کربلا یورش آورده و ضریح و رواق را ویران کرده و اموال حرم را ربودند.
در سال 1250 فتحعلیشاه قاجار گنبد و بارگاه را نوسازی کرد و گنبد حرم حضرت ابوالفضل (ع) را نیز بر پا کرد.
در سال 1428 به منظور استفاده بیشتر از فضا محافظت زائران از سرما و گرما صحن شریف اباعبدالله (ع) با سبک جدید مسقف شد.
مراقد علما و بزرگان در کربلا
از دیرباز به سبب قداست کربلا، در داخل و خارج حرم سیدالشهدا (ع) ده ها تن از عالمان و روحانیان و سادات به خاک سپرده شدند که برخی از آنان عبارتند از:
سید رضی، میرزا محمد تقی شیرازی، میرزا تقی خان امیرکبیر، سید مرتضی علم الهدی و علامه وحید بهبهانی.
منبع زایرین
اخبار غیر رسمی خبر از جانشینی قطعی «محمد سرافراز» به جای «عزت الله ضرغامی» بر صندلی ریاست صداو سیما دارد که گفته می شود این حکم بعد ار ایام تاسوعا و عاشورای حسینی به طور رسمی ابلاغ و اعلام خواهد شد.
به گزارش الف؛ قدیمی ترین مدیر رسانه ای صداوسیما که از زمان محمد هاشمی در این سازمان حضور دارد، دارای دکترای علوم سیاسی از دانشگاه بیروت است و به همین خاطر به زبان عربی مسلط است. و البته تسلط به زبان انگلیسی مدیریت شبکه پرس تیوی را هم برای وی به همراه داشته است. از دیگر مسوولیت های سرافراز در حال حاضر، مدیریت شبکه اسپانیایی زبان هیسپان تیوی، معاونت برون مرزی صداوسیما و نظارت راهبردی بر شبکه های غیر فارسی زبان سازمان صدا و سیماست. وی همچنین به موجب حکم رهبر انقلاب عضو شورای عالی فضای مجازی است و در راه اندازی شبکه های العالم و آی فیلم نیز نقش داشته است.
پدر دکتر سرافراز، مرحوم حجتالاسلام والمسلمین ابوالفضل سرافراز نماینده ولی فقیه در هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران بود و دو برادر وی یکی در جنگ تحمیلی و دیگری به عنوان مسئول دفتر دکتر بهشتی در انفجار دفتر حزب جمهوری اسلامی به شهادت رسیده اند.
رسانه های مختلف از پاکدستی، ساده زیستی و عمل گرایی محمد سرافراز به عنوان ویژگی های بارز وی یاد می کنند و این ویژگی ها را از علل ماندگاری او در سال های طولانی مدیریت در سازمان صداوسیما عنوان می کنند.
منبع جامعه خبری تحلیلی الف
.: Weblog Themes By Pichak :.