لایحه بودجه سال آینده در شرایطی در مجلس بررسی میشود که مرور این بودجه شفاف در حوزههایی از جمله حوزه فرهنگ، با نکات جالب توجهی همراه است و در این میان، یکی از جالبترین تخصیص اعتبارات به فرهنگستان زبان و ادبیان فارسی مرتبط میشود که ظاهراً صورت حساب قابل توجهی برای خدمات نه چندان تاثیرگذارشان در ادبیات فارسی ارائه مینمایند.
به گزارش «تابناک»، اعتبارات فرهنگی در شرایطی در بودجه ۱۳۹۳ لحاظ شده که با دو واکنش جالب همراه شده است؛ برخی نمایندگان از کاهش بودجه فرهنگی و برخی مدیران فرهنگی دولت از افزایش بودجه فرهنگی سخن به میان آوردهاند، ولی هر اتفاقی که افتاده باشد، برخی ردیفهای بودجه همچنان برقرار است و عملکرد برخی مجموعهها، تأثیری در کاهش یا افزایش اعتباراتشان نداشته است.
فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی در کشورمان همچون بسیاری از کشورهای دیگر کارکردهای مشخصی دارد؛ اما این کارکردها در سالهای اخیر فاقد اثرگذاری مورد انتظار بوده و حتی در واژهگزینی نیز نتوانسته نقش مؤثری داشته باشد، ولی همین مجموعه فاقد اثرگذاری با جمعیتی عظیم همراه است که طبیعتاً این اشخاص باید حق الجلسه، حق الزحمه و... دریافت کنند.
منبع :تابناک
پایگاه اطلاع رسانی خاروانا به نقل از گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، کاهش چشمگیر بهای نفت طی هفته های اخیر به حدی بوده که اکنون می توان گفت نفت در مقایسه با آب معدنی در غرب چندان گرانبها به نظر نمی رسد. بهای نفت برنت اکنون به کمتر از ۶۰ دلار برای هر بشکه رسیده است و در نتیجه ارزش هر لیتر نفت معادل ۲۴ پنی انگلستان است.
این در حالی است که یک بسته شش تایی از آب معدنی شرکت اویان (Evian) در فروشگاه های بریتانیا ۳.۸۰ پوند ارزش دارد (هر پوند معادل صد پنی است)، بنابراین می توان گفت که بهای نفت ۴۰ درصد ارزانتر از بهای آب معدنی در انگلستان است. گفتنی است که هر بشکه نفت ۱۵۹ لیتر ظرفیت دارد. کاهش بهای نفت باعث نگرانی صادرکنندگان این ماده خام شده است با این حال اوپک نیز از میزان تولید خود نکاسته است. با این حال برخی از اعضای اوپک مانند وزیر انرژی امارات متحده عربی از تصمیم اوپک در مورد عدم کاهش تولید دفاع کرده اند و گفته اند که رفتار غیرمسوولانه تولیدکنندگان خارج از اوپک باعث شدت گرفتن روند نزولی بهای نفت شده است.
جلسه ستاد کنکو ر منطقه خاروانا با حضور مدیران متوسطه ومشاوران مدارس در آذر ماه 93
پایگاه اطلاع رسانی خاروانا به نقل از روابط عمومی اداره جلسه ی ستاد کنکور منطقه خاروانا با حضور مدیران مدارس متوسطه ومشاوران مدارس در آذر ماه 93 برگزار گردید . در این جلسه ریاست محترم خواستار تلاش جدی مدیرا ومشاوران برای آمادگی ورفع استرس دانش آموزان چهارم متوسطه برای کنکور 94شدند . در ادامه جلسه کارشناسان اداره ، مدیران ومشاوران هر کدام به ترتیب به ارائه نظرات خود پرداخته و مصوب شد جلسات یادگیری و مطالعه در مدارس با حضور مشاوران ، نشست مشاوران با دانش آموزان وبرگزاری کلاسهای کنکورو..... درمدارس متوسطه برگزار گردد.
پایگاه اطلاع رسانی خاروانا به نقل از روابط عمومی آموزش وپرورش منطقه خاروانا کارگاه آموزشی سنجش و ارزشیابی دبیران متوسطه دوم در آذر ماه 93در محل دبیرستان شبانه روزی شهید قلیزاده برگزار گردید. در این کارگاه همکاران محترم به بررسی مسائل سنجش وارزشیابی پرداخته وجهت برگزاری امتحانات صحیح واخذ آزمونهای استاندارد با یکدیگر به تبادل نظر پرداختند . در ادامه جلسه ریاست محترم اداره ضمن بازدید از کارگاه آموزشی به اهمیت سنجش وارزشیابی در پیشرفت دانش آموزان اشاره و خواهان تلاش کلیه دبیران جهت اخذ آزمون صحیح تاکید کردند.
جلسه توجیهی وبررسی مشکلات سواد آموزی منطقه خاروانا در مورخه 29/9/93 راس ساعت 15 بعد از ظهر در محل نمازخانه اداره برگزارگردید
پایگاه اطلاع رسانی خاروانا به نقل از روابط عمومی اداره جلسه با تلاوت آیاتی از کلام الله مجید شروع شد . ابتدا رزمی رئیس اداره با تبیین راهکارهای مطلوب جهت ارتقاء سواد آموزی به آموزش دهندگان توصیه نمود سواد آموزی بصورت یک هدف والای انسانی و خداپسندانه بنگرید ودر جهت بر چیدن بیسوادی اقدامات موثری انجام نمایند . در ادامه جلسه کارشناس سواد آموزی منطقه در مورد نحوه اداره کلاسها ی انتقال و سوادآموزی به ارائه گزارشی پرداخت ودر پایان بر نظارت دقیق کلاسها جهت جلوگیری از افت سواد آموزی تاکید گردید.
مراسم گراميداشت هفته پژوهش در دانشگاه پيام نور خاروانا برگزار شد. جناب آقاي عبدالهي بخشدار محترم خاروانا با اعلام اين خبر افزودند بزرگداشت هفته پژوهش بمنظور تجليل و تقدير از پژوهشگران عرصه هاي مختلف و ارج نهادن به ارزش علم، دانش، تحقيق و نوآوري هر چند سابقه چندين ساله دارد اما دولت محترم تدبير و اميد در اين خصوص دو ابتكار جالب داشته كه يكي تمركز برنامه ها و ايجاد روحيه تعامل و همكاري بين واحدهاي دانشگاهي و ديگري توسعه اين برنامه ها به سطح بخش ها است.
ايشان با اشاره به سخنان رهبر معظم انقلاب که فرمودند «علم، پیشرفت علمی و فراگیری نیاز اول کشور است»، بر لزوم اهمیت به مسائل مربوط به پژوهش و تحقیق به منظور ارتقای جایگاه علمی کشور توسط مسئولان تاکید کرده و افزود: دشمنان ایران اسلامی درصدد آن هستند که این حرکت دانشمندان و دانشجویان نخبه را در ایران اسلامی متوقف کنند اما با همت بلند دانشمندان، دانشجویان و دانشآموزان این مرز و بوم این تهدیدات خنثی شده است.
ايشان افزودند: نامگذاری هفته پژوهش نشان از اهمیت آن در توسعه همهجانبه ایران اسلامی دارد و فرصت مناسبی برای بازنگری و آسیبشناسی در ارتباط با شیوههای فرهنگسازی در حوزه پژوهش محسوب میشود.
نماینده عالی دولت در بخش خاروانا خاطرنشان کرد: امیدواریم که با تلاش و همت همه تلاشگران این عرصه شاهد موفقیتهای چشمگیری در توسعه علمی كشور و رساندن آن به اوج افتخار و فتح قلههای علمی در جهان باشیم.
اين مراسم با هماهنگي بخشداري و همكاري دانشگاههاي پيام نور و آزاد اسلامي، اداره آموزش و پرورش ، كميته امداد امام خميني ( ره ) و شوراي اسلامي شهر خاروانا و با حضور جمعي از مسئولين سياسي، قضايي، نظامي و انتظامي و اداري بخش، اساتيد و پژوهشگران، دانشجويان و فرهنگيان برگزار شد.
لازم به توضيح است در ابتداي اين مراسم بعد از تلاوت آياتي از كلام الله مجيد و خير مقدم گويي رئيس محترم دانشگاه آزاد اسلامي خاروانا، آقاي دكتر برقي به عنوان نماينده پژوهشگران در خصوص موضوع پژوهش و جايگاه آن در كشور و نيز جايگاه كشور ايران از نظر پژوهش ها در مقايسه با ساير جوامع مطالبي بيان كردند.
منبع :روابط عمومی بخشداری خاروانا:
مجموعه حرم، 40 سال قبل
و این هم عکس هوایی دیدنی از مجموعه حرم نورانی امام رضا(ع). عکسی که حدود 40 سال پیش عکاسی شده و می شود با مقایسه با تصاویر هوایی فعلی بارگاه امام هشتم(ع) روند تغییرات این حرم نورانی را دقیق تر متوجه شد.
تصویر از حرم امام حسن مجتبی(ع) مظلوم عالم در سال 91 توسط خودم گرفته شده است
پایگاه اطلاع رسانی خاروانا به نقل از آوای ورزقان :سعید فاتح بخشدار بخش مرکزی شهرستان ورزقان در گفت و گو با آوای ورزقان در خصوص دهیاری ها گفت؛بخش مرکزی شهرستان ورقان متشکل از ۱۱۰روستا می باشد که در ۶۸روستا از این ۱۱۰روستا دهیاری ها فعال می باشند و از روزی که این مسئولیت به بنده واگذار شده است دهیاران را با اتکا به قانون ونظم خاصی فعال تر نموده ایم و ثمره این فعال نمودن را می توان در سرعت اجرای کار های عمرانی در روستا ها مشاهده کرد.
بخشدار مرکزی ورزقان دهیاران را به عنوان مدیرروستا و نماینده دولت در روستاها معرفی کرد وگفت:دهیاران رابط بین بخشداری وادارات با ساکنین روستا ها می باشندو نقش هماهنگ کننده در طرح های هادی،مسائل بهداشتی،حفاظت از منابع طبیعی وزیر ساخت ها،در روستاها را دارا می باشند که با شورا های منتخب مردم در روستا ها در تعامل بوده وزیر نظر بخشداری فعالیت می کنند.
سعید فاتح گفت؛بودجه تخصیصی به روستاها با سرانه جمعیتی،محرومیت منطقه ودیگر ملاک ها سنجیده می شود.وی ادامه داد؛هدف دولت این است که بیشتر امورات را در روستا ها به دهیاران واگذار کند که در راستای این سیاست سال آینده اعتبارات دهیاری ها افزایش می یابد ودر عوض وظایفی چون حفظ ونگهداری راه های ارتباطی روستاها به دهیاران واگذار می گردد.
وی ادامه داد؛هزینه ای که توسط دهیاران در روستاها انجام می شود با نظارت کارشناس امور مالی،کارشناس امور فنی،تائیدشوراها ودر آخر با تائید بخشدار پرداخت می شود.
فاتح تصریح کرد؛حقوق ومزایایی که به دهیاران در قبال کارشان پرداخت می شود بسیار ناچیز است و اکثر دهیاران به صورت پاره وقت فعالیت دارند و به این جهت حق بیمه آنان نیز پرداخت نمی شود.
اختصاصی خاروانا نیوز: یکی از مهمترین مشکلات شهرهای کوچک در عصر ارتباطات و اطلاعات، نبود زیرساختهای مناسب و کافی جهت ارتباط با شبکه جهانی اینترنت است. شهر خاروانا یکی از شهرهایی است که چند سال پیش با پیگیری مسئولین وقت صاحب اینترنت پرسرعت شد. علیرغم وجود مشکلات متعدد در آن زمان و نبود تقاضای کافی از سوی اهالی، تعداد 128 پورت اینترنت ADSL در مرکز مخابرات خاروانا راه اندازی شد. با گذشت زمان تعداد متقاضیان اینترنت پرسرعت در این شهر افزایش یافت به طوری که سال پیش تمامی پورت های موجود فروخته شده و متقاضیان زیادی در صف خرید این سرویس ها به انتظار نشستند. با اتمام پورت های موجود مسئول مخابرات خاروانا درخواست افزایش پورت ها را به اداره مخابرات شهرستان اعلام نمود ولی علیرغم پیگیری های متعدد ایشان این درخواست بی پاسخ ماند. طی هفته های گذشته با پیگیری بخشداری و شورای شهر خاروانا، این درخواست جامه عمل پوشید و بر اساس اظهارات مسئول مخابرات خاروانا، تعداد پورت های موجود به 256 پورت افزایش یافت. لذا با توسعه زیرساختهای اینترنت پرسرعت در مرکز مخابرات خاروانا، واگذاری سرویس های اینترنت ADSL به متقاضیان جدید بدون هیچگونه مشکلی فراهم شده است.
مدیریت وبلاگ خاروانا نیوز از تلاش ها و پیگیری های مسئول مخابرات خاروانا و سایر مسئولین به ویژه ریاست محترم مخابرات شهرستان صمیمانه تقدیر و تشکر می نماید
جلسه شورای آموزشی منطقه خاروانا با موضوع بررسی وارائه راهکارهای عملی برای جذب بازماندگان از تحصیل در محل اتاق ریاست اداره برگزارشد.
پایگاه اطلاع رسانی خاروانا به نقل ازگزارش روابط عمومی اداره آموزش وپرورش منطقه خاروانا جلسه باتلاوت آیاتی از کلام الله وحی شروع شد.ابتدا رزمی ریاست اد اره ضمن خیر مقدم به حاضرین وتسلیت بمناسبت اربعین حسینی با اشاره به انسدادمبادی بیسوادی گفت : ریشه کنی بیسوادی در جذب بازماندگان ازتحصیل و مهمترین اولویت در جذب بازماندگان ازتحصیلات شمردند.. در ادامه معاون آموزشی باارائه گزارشی از جذب بیست نفر از بازماندگان تحصیلی منطقه در مقاطع راهنمایی ودبیرستان خبردادوافزود: مهمترین مشکل بازماندگان ازتحصیل نبود سرویس حمل ونقل دانش آموزی وهزینه زیاد ایاب وذهاب دانش آموزان روستایی را مجبور به ترک تحصیل می کند. وبعد از بحث وتبادل افکار کارشناسان آموزشی ، پرورشی وسواد آموزی نکته نظرات خودرا ارائه نمودند.مقررشد از طریق هماهنگی با ادارات بخش در خصوص حمایت از بازماندگان تحصیلی در جهت جذب اقدامات لازم صورت گیرد
الله وردی دهقانی روزچهارشنبه در همایش نقش ارتباطات و فناوری اطلاعات در مدیریت بحران در تبریز با اشاره به نقش و تاثیر ارتباطات درتوسعه فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی، افزود: استفاده از فناوری های نوین ارتباطی ضرورت مدیریت در شرایط و زمینه های مختلف است.
وی گفت: برای مدیریت یکپارچه، امداد رسانی به موقع و اتخاذ تصمیم های درست در مواقع بحران نیازمند بهره گیری از ابزارهای ارتباطی هستیم.
نماینده مردم ورزقان در خانه ملت با اشاره به زلزله 21 مرداد ماه سال 91 ارسباران گفت: با استفاده از تجربیات این زلزله و بهره گیری از دستاوردهای نوین جهانی می توانیم از خسارات جانی و مالی در مواقع بروز بلایای طبیعی بکاهیم.
همایش نقش ارتباطات و فناوری اطلاعات در مدیریت بحران روز چهارشنبه /امروز/ با هدف انتقال تجربیات زلزله آذربایجان شرقی در حوزه ارتباطات با حضور مدیران و کارشناسان مدیریت بحران، دانشگاهیان و مدیران ارتباطات و فناوری اطلاعات کشور در دانشکده برق و کامپیوتر دانشگاه تبریز برگزار شد.
شرکت کنندگان دراین همایش یکروزه با حضور درکارگاه های آموزشی از مقالات تخصصی ارائه شده به همایش بهره مند شدند.
کاربرد فناوری های نوین در مدیریت مخاطرات طبیعی، بکارگیری سیستم مخابراتی سلولی در شرایط بحران ، دیدگاه های بین المللی در مدیریت ارتباطات بحران و نقش شبکه های ماهواره ای در شرایط اضطراری از جمله مقالات ارائه شده در این همایش بود.
به گزارش خبرنگارایرنا، علی وفادار روز چهارشنبه در جلسه کارگروه اشتغال این شهرستان با بیان اینکه سهم ورزقان دراین بخش امسال نزدیک به چهار میلیارد ریال است، افزود: این درحالی است که چهارهزار نفر متقاضی کار دراین شهرستان وجود دارد که به اداره کار مراجعه کرده اند.
وی با تاکید براینکه افرادی که از تسهیلات مشاغل خانگی استفاده می کنند پشتوانه مالی قوی ندارند و اغلب شامل بانوان سرپرست خانواده و یا دانش آموختگان دانشگاهی جویای کارهستند، گفت: طبق برنامه باید در طول یک ماه آینده این رقم درشهرستان جذب شود که متاسفانه کمبود اعتبار و زیاد بودن کارمزد این تسهیلات که 22 درصد است، فرایند جذب آن را ناممکن خواهد کرد.
فرماندار ورزقان همچنین با تاکید براینکه پرداخت وام های اشتغال زایی در شهرستان از حرف تا عمل فاصله زیادی دارد، یادآوری کرد: پیچ و خم های اداری، ناهماهنگی بانک های عامل و نبود ضمانت درخواستی باعث شده است که چندین طرح در شهرستان به علت نبود تسهیلات همچنان بلاتکلیف و نیمه تمام بماند.
فرماندار شهرستان ورزقان یادآوری کرد: این در حالی است که با حمایت و اتمام این طرح ها صدها نفر مشغول کار می شوند.
وی اظهارکرد: در صورت حمایت از بخش خصوصی و سرمایه گزاران خارجی، زیر ساخت های شهرستان جهت تبدیل و ایجاد کارگاه های صنایع پایین دستی مس و طلا در شهرستان آماده است.
نماینده مردم ورزقان در مجلس شورای اسلامی گفت: علیرغم این که ایران جزو 10 کشور بحران خیز جهان است؛ زیرساختهای ما به ویژه در حوزه ارتباطات بسیار ضعیف است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه آذربایجان شرقی، الله وردی دهقانی در همایش نقش ارتباطات و فناوری اطلاعات در مدیریت بحران در دانشگاه تبریز اظهار کرد: اگر از تکنولوژیهای موجود نتوانیم به خوبی در مدیریت بحران استفاده کنیم، مشکل ساز میشود و اگر زلزلهای که در ورزقان اتفاق افتاد، در یکی از شهرهای بزرگ اتفاق بیفتد، فاجعههای بزرگی رخ میدهد و از همین رو، لازم است که از فناوریهای دیگر کشورها بهره بگیریم تا در مواقع بحرانی کشور استفاده کنیم.
وی گفت: کسی نمیتواند از پیشرفت علم و فناوری چشم پوشی کند و مجلس شورای اسلامی نیز در این رابطه بسیار حساس است و اجازه ندادیم که وزارت خانه مهمی همچون وزارت اطلاعات و فناوری ارتباطات، با دیگر وزارتها ادغام شود.
وی افزود: استفاده از فناوریهای نوین، مردم دنیا را به هم مرتبط کرده است و ما با توجه به آرمانها و جایگاهی که در دنیا داریم، چارهای ندارم جز اینکه در زمینه علم و فناوری نیز جزو اولینها باشیم.
دهقانی خاطرنشان کرد: باید از تکنولوژی و فناوریها، در مواقع بحرانی، چه در عرصه امداد و نجات و چه در عرصه اسکان، استفاده بجا بکنیم و همچنین در این زمینه، باید به روز باشیم تا تصمیمات درست و مدیریت یکپارچهای داشته باشیم.
وی با تمجید از عملکرد مسئولین در زلزله ورزقان، گفت: اگر نواقصی هم در امداد رسانی ها و مدیریت بحران زلزله ی دو سال قبل وجود داشت، تقصیر هیچ کس نبود؛ چون که زیرساختهای کشور ما در همین حد است و مسئولان امر، فراتر از انتظار ظاهر شدند.
وی افزود: شبکه های ارتباطی موجود در کشور، باید متنوع باشد تا در مواقع ضروری دچار اختلال نشود و از تمام شبکه های ماهواره ای، رادیویی و غیره باید بهره بگیریم.
دهقانی امیدواری کرد که برگزاری این نوع همایش ها، تفکرات و اندیشه های جدیدی را بحث فناوری های نوین تزریق کند.
نماینده مردم ورزقان در مجلس شورای اسلامی گفت: کشور ما باید در زمینه علم و فناوری نیز جزو اولین ها باشد.
روستای بکرآباد، دارای طبیعت بکروباصفادردل قاراداغ روستای توریستی بکرآباد(بئکوو)به مرکزیت دهستان بکرآبادکه دربین دودره سرسبزودرکناررودخانه و درفاصله 12 کیلومتری شهر ورزقان ودرمسیر جاده مجتمع معدن مس سونگون واقع شده ،وازلحاظ موقعیت جغرافیایی درطول 46درجه و41دقیقه و 48 ثانیه درعرض 38 درجه و34 دقیقه و 32ثانیه و ارتفاع آن ازسطح دریا 1814متر بالاتر قرارگرفته است . و آب و هوای آن درزمستان سرد و درفصول بهار و تابستان بسیار معتدل بوده و ازنام روستا بکرآباد که حاکی از طبیعت بسیار جذاب وزیبا وبکر را داراست ازجمله می توان : قیه آراسی (مابین یخچال طبیعی کرویق و بکرآباد) ساری چشمه، گولی چیمن، صفرچیمنی ، دالی چیمن و توغلو چیمنی و چشمه قیل قیل که دارای 16 لوله پراز آب درجریان بوده وبسیاردیدنی ودرجای خودبی نظیرمیباشددر بکرآبادبا وجود دهها گورستان و تپه های باستانی و قلعه ها ی ویران شده وآثاربجای مانده از روستا قدیم به نام کند یئری که نشان از تاریخ وتمدن کهن بکرآباد راداراست. وتعدادی ازاین آثاراز طرف سازمان میراث فرهنگی به ثبت آثار ملی رسیده است ازجمله تپه باستانی صفر چیمنی به شماره ثبت 26381 با قدمت هزاره اول قبل از میلاد و قبرستان بکرآباد به شماره ثبت26378 باقدمت قرون6-8 هجری و قمری وقنات قیل قیل بکرآبادکه درفهرست قنات های کشور به ثبت رسیده است که بسیارقدیمی وباستانی احتمالا مربوط به دوران مادیان بوده واکثر اهالی بکرآباد باسواد و دارای تحصیلات عالی دانشگاهی که در نهادها وادارات ودانشگاهها وبخش کشاورزی،دامپروری ،زنبورداری وصنایع دستی ومجتمع مس سونگون فعالیت میکنند. اهالی بکرآباد از لحاظ شعور سیاسی و فرهنگی و اجتماعی در منطقه قاراداغ از قدیم الایام جایگاه خاصی دارند و اولین مکتب خانه ها و مراکز آموزشی و کتابخانه درمنطقه دربکرآباد تاسیس شده اند ودر این روستا در گذشته و حال مردان بزرگی بوده اند و هستند از جمله ؛ میرزا سید محمد شفیع زاده اولین ریس آموزش و پرورش (اداره فرهنگ اهر) قاراداغ درسال 1325 ه.ش و میرزا باقر(تاسیس اولین مکتب خانه در بکرآباد)، استاد میرزا کاظم خان نصیری حافظ وقاری قرآن وصاحب مکتب خانه که از نامه ها ایشان درموزه اسناد ملی مجلس شواری اسلامی نگهداری میشود وکربلایی اسماعیل نصیرزاده حافظ وقاری قرآن ومیرزا میرعیسی ومیرموسی شفیع زاده و میرزا حاجی علی آقا وصدها اساتید دانشگاهی و نویسنده وشاعروهنرمندوشخصیتهای مهم سیاسی واجتماعی وفرهنگی وورزشی ونظامی که ازمدارس بکرآباد تعلم وتربیت دیده اند اشاره نمود.
حسین نصیری
منبع:صدای ورزقان
سعید فاتح بخشداربخش مرکزی ورزقان درگفت وگو با آوای ورزقان در خصوص باز دید از روستاهای بخش مرکزی گفت؛دراین بازدیدها مشکلات روستا نشینان از نزدیک لمس ودر خصوص رفع آن ها اقدامات لازم به عمل می آید که در این راستا مخلوط ریزی وشن ریزی معابر روستاهای سیفار،کرویق،اویلق،همای،لنبران،له له لو وحماملو حاصل شده است وروستای زنگی آباد را د دست اقدام داریم.
بخشدار بخش مرکزی ورزقان گفت؛به استناد گزارش قبلی شما در بازدید از روستای حماملو می بینیم که در کمتر از یک هفته مخلوط ریزی وشن ریزی معابر روستای حماملو انجام شده است و امید واریم با سرعت بخشیدن به اینگونه خدمات حداقل نیازهای مردمان عزیز ساکن در روستاها را فراهم کنیم.
سعید فاتح افزود؛پل روستای یاشل که محور ارتباطی سه روستای یاشل،پور ملک وقیه قشلاقی بود باهمت بخشداری مرکزی ودهیاری یاشل مورد بهره برداری قرار گرفت ومشکل آمد و شد ساکنین این سه روستا تسهیل یافت.
طرح هادی روستایی طرحی است که ضمن ساماندهی و اصلاح بافت موجود، میزان و مکان گسترش آتی و نحوه استفاده از زمین برای عملکردهای مختلف از قبیل مسکونی، تجاری، کشاورزی و تاسیسات و تجهیزات و نیازمندی عمومی روستایی را بر حسب مورد در قالب مصوبات تعیین می کند. این طرح به دنبال تحقق ایجاد زمینه توسعه عمران روستاها، تامین عادلانه امکانات، هدایت وضعیت فیزیکی روستا، ایجاد تسهیلات لازم برای بهبود مسکن و خدمات محیط زیستی و عمومی است. ساختار کالبدی روستاها که بنا بر مقتضیات گوناگون اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی در طی زمان شکل گرفته با اجرای طرح هادی روستایی، متحول شده است.
برنامه ریزی روستایی بیشتر به منظور رسیدن به اهدافی است که بتوان شالوده و اساس یک جامعه روستایی مناسب را در قالب منطقه ای به نحوی مطلوب پایه گذاری کرد.در حالیکه این مهم یکی از وظایف ذاتی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در روستاها میباشد ولی علنا مشاهده میشود که کلیه مراحل آنرا دهیاران در روستاها انجام میدهند .مقوله مشارکت در روستا زمانی تحقق یافته و پررنگ میشود که مسئول اجرایی طرح از مدیران محلی و از خود روستا(مردم بر مردم ) باشد که به نوعی بستر ساز جلب اعتماد اهالی بوده و رضایت آنان را به همراه کاهش هزینه های اجرای طرح ، فراهم می آورد .
منبع:روستای آوانسر
پایگاه اطلاع رسانی خاروانا به نقل از گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، اواخر سال گذشته بود که زمزمههای تشکیل شرکت مس آذربایجان به گوش رسید و به این منظور شرکتی هم تشکیل و هیئت مدیره آن منصوب شد حتی مقرر شد تا نیمه نخست امسال استقلال شرکت مس سونگون در قالب شرکت مس آذربایجان روی دهد.
مهمترین هدف تشکیل این شرکت انتقال امور مالی مربوط به معدن مس سونگون به ورزقان و آذربایجانشرقی بود که متاسفانه با وجود وعدههای داده شده تاکنون نه تنها این امر اتفاق نیفتاده بلکه سنگاندازیهای متعددی نیز برای اتفاق نیفتادن آن با ابزار قرار دادن بسیاری از نهادها از جمله محیط زیست صورت گرفته و در آخرین اظهارنظر نیز غیراقتصادی و نداشتن توجیه اقتصادی سونگون را بر سر زبانها انداختند.
پایگاه اطلاع رسانی خاروانا به نقل از گزارش خبرگزاری فارس از ورزقان، علی وفادار ظهر امروز در بازدید از بیمارستان 24 تختخوابی علامه جعفری ورزقان خواستار راهاندازی بخشهای بستری این بیمارستان شد.
وفادار ادامه داد: تنها بیمارستان احداث شده ورزقان در اوایل سال 92 به بهرهبرداری رسیده و مردم شهرستان به این بیمارستان امید بسته بودند که متاسفانه فقط بخش اورژانس بیمارستان راهاندازی شده و آن هم انتقال و ارائه خدمات بهداشتی درمانی مرکز بهداشتی درمانی شبانهروزی ورزقان به محل بیمارستان است.
فرماندار ورزقان ادامه داد: در این شهرستان نزدیک به 50 هزار نفر جمعیت زندگی میکند و 80 درصد جمعیت شهرستان در روستاها ساکن هستند و با وجود چندین معدن در این شهرستان نیاز ضروری دارد بخشهای موجود بیمارستان به زودی راهاندازی شود تا مردم در مواقع ضروری و نیاز با مشکل برخورد نکند.
رباطی رئیس شبکه بهداشت و درمان ورزقان گفت: در صورتیکه مس آذربایجان به تعهدات خود عمل کند بخشهای بستری بیمارستان به زودی راهاندازی میشود.
رئیس شبکه بهداشت و درمان ورزقان اظهار کرد: تفاهم نامه لازم برای راهاندازی بیمارستان علامه جعفری ورزقان در اوایل سال 93 از طرف مس آذربایجان با حضور مسئولان بلندپایه شهرستان و استان منعقد شده و قرار بود مفاد تفاهمنامه به زودی در این شهرستان اجرا شود که متاسفانه هنوز از طرف مسئولان مس هیچگونه مساعدت و اقدام لازم در این خصوص صورت نگرفته است.
رباطی ادامه داد: راهاندازی سریع بیمارستان منوط به مساعدت و اجرای تفاهمنامه از طرف مس آذربایجان است که در صورت نهایی بودن مردم از خدمات بیمارستان بهرهمند خواهد شد.
بیمارستان 24 تختخوابی علامه جعفری ورزقان که اردیبهشت سال گذشته افتتاح شد تا به امروز تنها با انتقال درمانگاه ورزقان به این بیمارستان این بخش ارائه خدمات میدهد و از ارائه خدمات بیمارستانی خبری نیست.
علی وفادارفرماندار ورزقان،درگفت وگو با آوای ورزقان در خصوص مسائل شهرستان گفت:همانطور که تمامی نقاط کشور عزیزمان از خدمات نظام مقدس جمهوری بهره مند هستند،شهرستان ما نیزاز این امکانات وخدمات بی بهره نیست و از خدمات بهداشتی،آموزشی،آب،برق،گاز،مخابرات،کشاورزی،امنیت و…در دور افتاده ترین نقاط بهره مند هستیم.وادامه داد،بیش از ۸۵درصدجمعیت شهرستان در مناطق روستایی از راه ارتباطی مناسب،بیش از ۶۰ درصد از آب وفاضلاب روستایی و بیش از ۵۰ درصد از گاز طبیعی بهره مند هستند.
فرماندار ورزقان بیمه تامین اجتماعی وبیمه سلامت از دغدغه های دولت تدبیر وامید خواند وگفت در بحث بیمه روستاییان وعشایراز۱۲۰۰۰مشمول ۶۰۰۰نفرتحت پوشش بیمه ای قرار گرفته اند.
علی وفادار افزود؛دربخش کشاورزی نیز با توجه ویژه دولت آماده ایم برای فعالان عرصه کشاورزی ودام پروری امکانات لازم را فراهم وحمایت های لازم را انجام دهیم.وی ادامه داد؛در بخش صنعت نیز با توجه به آماده بودن زیر ساخت ها در شهرک صنعتی ورزقان برای جذب سرمایه گذار آمادگی های لازم را داریم.و در حال راه اندازی شهرک تخصصی برای مس هستیم.
وفادار معدن مس سونگون را معدنی جوان و روبه پیشرفت خواند.وگفت هم اکنون ۴۰۰۰نفر به طور مستقیم در این معدن مشغول به کار هستند که انشالله با راه اندازی بخش های پالایش وذوب این معدن،وبه کار گیری جوانان در این شهرستان شاهد کاهش بی کاری خواهیم بود.
وی افزود؛معادن طلایی اندریان ومزرعه شادی ومعدن سنگ آهن که آماده بهره برداری بوده یا در حال آماده سازی هستند می توانند اقتصاد منطقه وکشور را تضمین کرده و در باب بیکاری شهرستان مؤثر واقع شوند.
علی وفادار هرگونه حرف وحدیث در خصوص انتقال کارخانه های پالایش وذوب مس سونگون به خارج از شهرستان را شایع خواند واز افتتاح فاز۲ مس در آینده نزدیک خبرداد وجود این معدن را موجب پیشرفت منطقه دانست ودرادامه از مسئولین مس سونگون وآذربایجان برای حل مشکلات شهرستان تشکرکرد وخواستار مساعدت بیشتری برای حل مشکلات فرهنگی و عمرانی در شهرستان از طرف شرکت مس شد.
فرماندار ورزقان،بزرگ راه خواجه-ورزقان را آرزوی دیرینه مردم شهرستان عنوان کرد وگفت؛این مسیر صعب العبور وحادثه خیز با پیگیری های استاندار،معاون عمرانی استاندار،امام جمعه شهرستان ،نماینده وحمایت های شرکت مس اذربایجان در حال فعالیت می باشد.که انشالله در موعد مقرر تحویل می گردد.
وی در پایان گفت:در صورت تامین هزینه بهسازی جاده ورزقان-خاروانا از سوی وزارت راه این مسیر در پایان فصل کاری سال آینده در اختیار مردم قرار می گیرد.
علی وفادار امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در ورزقان، از وضعیت نامناسب اینترنت در این شهرستان گلایه کرد.
وی افزود: با توجه به تبلیغات گسترده ارائه اینترنت پرسرعت توسط مخابرات در رسانهها و تلویزیون، متاسفانه این خدمات در ورزقان بسیار کمرنگ بوده و این امر موجب نارضایتی مردم شده است.
فرماندار شهرستان ورزقان خواستار حل مشکلات موجود در سیستم اینترنت شهرستان شد.
بر اساس این گزارش، سیستم اینترنت مخابرات چندین ماه است در این شهرستان دچار مشکل شده و متقاضیان اینترنت هنوز در صف انتظارند و چشم به اقدام مسئولان مخابرات دوختهاند.
.: Weblog Themes By Pichak :.