پایگاه اطلاع رسانی خاروانا:

 

علیپور در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران تبریز در خصوص آرامگاه نباتی در یک بلندی مشرف به روستای اشتبــــــین و رودخانه ارس از اظهارات اهالی روستا چنین بر می آید که نباتـــــی  همیشه در یک نقطه ای از بلندی کوه می نشست و به روستا و زادگاه خود و رودخانه خروشان ارس (آراز ) و جاده ای که اهالی  در آن تردد داشتند نگاه می کرده و اکثر شعر های خود را در آن نقطـــــــه آفریده و با صدای دل نشین به آواز خواندن می پرداخت که بعد از وفا ت وی، اهالی با توجه به علاقه وافر نباتی به آن محل خـــــــــاص ، وی را در همان نقطه دفن کرده اند .

 

روستای اشتبین متشکل از سه آبادی به نامهای هراس، سیاوشان و جعفرآباد، نمونه ای از روستاهای کوهستانی – میان دره ای محسوب می شود.

 

محدوده روستا از نظر تقسیمات آب و هوایی جزء مناطق با اقلیم سرد و دارای زمستانهای طولانی بوده و برای چندین ماه از سال پوشیده از برف است.

 

بافت روستای اشتبین به واسطه احاطه باغها و سایر عوامل کالبدی نظیر ناهمواریها، بستر سنگی، شیب تند اراضی و شرایط اقلیمی خاص، کاملا فشرده و فقط در محدوده شمالی روستا امکان توسعه محدود وجود دارد.

 

علیپور افزود:در سال 1385 روستای اشتبین دارای 773 نفر جمعیت در قالب 150 خانوار بوده است و این روستا با شماره 2692 در تاریخ 79/3/17 در فهرست آثار ملی کشور ثبت شده است. اسناد به دست آمده از سنگ نوشته های موجود در روستا تاریخ 843 و 976 هجری قمری را نشان می دهند، ولی به نظر میرسد معماری موجود در برخی بناها مربوط به دوره اشکانیان است.

 

نسیم علیپور ادامه داد:از ويژگيهاي عمده سيماي روستا مي توان به بافت نسبتا يكپارچه از نظر نوع مصالح و دانه بندي و خط آسمان منطبق بر شيب تند زمين اشاره كرد.در نگاه اول دهها واحد مسكوني به صورت مكعب در كنار هم به صورت سلولي و همشكل ديده مي شود . در ديد پرنده چشم انداز زيبايي از بافت پلكاني روستا شكل گرفته در يك بستر طبيعي مشهوداست.تركيبي از مصالح بومي (خشت،سنگ و چوب) با تركيب رنگي عموما خاكستري ،آجری رنگ از جنس سنگ لاشه هاي محلي و كاهگل و خشت و همينطور رنگ مكمل آن به رنگ آبي و سبزبكار رفته است و در بازشوهاي عموما چوبي با دور پنجره هاي سفيد گچي عمده نماي بصري چشم انداز كلي روستاي اشتبين را شكل مي دهد.آرايه ها غالبا از چوب بوده و در تزيين درب و پنجره از آن بهره گرفته شده است.

 

تمامی بستر معابر روستا سنگفرش شده از سنگ لاشه هاي طبيعي بوده كه اخيرا بازسازي شده است.تركيب اين مصالح موزون ورنگهاي غالب در جداره ها به همراه رنگ خاكي اخرايي در سطح بستر و تناليته متغير رنگي حاصل از تغيير فصل درختان لابلاي بافتها و پيرامون روستا مكمل زيبايي روستا شده است. همچنين طبيعت سبز تابستاني و درختان سبز كهن درهمه جای اين بافت قرار گرفته است و نزديكي آن با واحدهاي مسكوني نشانه هاي ارزشمندي از همجواري و رابطه متقابل انسان و طبيعت را بيان می کند.

 

علی پور تصریح کرد:سیستم ساخت منازل مسکونی بصورت دو اشکوبه بوده و فضای طبقه پایین جهت نگهداری دامها و فضایی بصورت انباری بوده و طبقه بالا جهت سکونت اهل خانه بوده است.

 

وی گفت:بافت روستا به لحاظ شکل خاص زمین و عوارض طبیعی و نوع معیشت مردم و شرایط اجتماعی – اقتصادی شکل گرفته است. این فضاها را می توان در ترکیب سطوح و فضاهای پر و خالی معابر و گشایش ها، مناظر و دیدها، گونه های مسکن و عناصر و جزییات ساختمانی جستجو کرد. این ارزش های فضایی را بیشتر می توان در بافت قدیمی و گسترش میانی روستا مشاهده کرد. بافت این بخش دارای هم پیوندی و وحدت خاصی بوده و حیاط خانه غالباً کوچک می باشند. عرض کم معابر و گشایش های محدود از دیگر ویژگی های بافت کالبدی این روستا می باشد.

 

ویژگی های کالبدی- فضایی این روستا را می توان در دو مقیاس بافت و ابنیه به شکل زیر برشمرد:

 

وجود چشم اندازهای طبیعی درون و بیرون بافت؛تبعیت بافت و خط آسمان از بستر طبیعی؛

 

وجود سه محله کردها، عباس آباد و درب مسجد و نقش آن ها در شکل گیری سازمان فضایی روستا؛ نقش مراکز محلات به عنوان کانون و پایگاه مراودات اجتماعی فرهنگی روستا؛ وجود دالان ها و فضاهای نیمه باز در داخل معابر و ترکیب فضای معابر با واحدهای مسکونی؛ هماهنگی در کل بافت چه از لحاظ خط آسمان و چه از لحاظ جزییات و استفاده از مواد و مصالح؛  وجود دید و مناظر در داخل معابر، وجود پیچ و خم های معابر روستا و اهمیت آن در تقویت حس کاوش و زیبایی بصری؛ وجود عناصر تاریخی و فرهنگی که در داخل بافت قرار گرفته اند؛ وجود ایوان ها و فضاهای نیمه باز و صفه ها و سکوهای نشستن افراد در مراکز محلات؛ استفاده از سنگ به عنوان اصلی ترین مصالح در ابنیه روستا به صورت سنگ لاشه؛احداث ابنیه به صورت تخت و با استفاده از مصالح چوب و ملات گل به عنوان اصلی ترین عنصر؛ترکیب و تلفیق مصالح و کالبد روستا با بستر طبیعی زمین است.

 

سرپرست پایگاه پژوهشی  روستای اشتبین همچنین افزود:ايوان و يا به گويش محلي (آرتيرما) با بيرون آمدن از بنا و قرارگيري روي معبر منطبق با شرايط اقليمي اين منطقه مي باشد.

 

ايوان در بسياري از خانه هاي منطقه ديده مي شود و جزئي از خانه محسوب مي شود.ايوان جدا از آنكه حريمي براي فضاهاي اصلي سكونتي است، چند نقش اساسي را ايفا مي كند، نخست آنكه در تابستان عمق نفوذ اشعه آفتاب را به داخل كاسته و باعث سايه اندازي و خنكي هوا مي شود. دوم اينكه مانند بادگير با مكش هواي مطلوب به داخل باعث آسايش بيشتر اهالي مي شود و ساكنين بخشي از امور روزمره خود را در آنجا سپري  مي كنند.

 

همچنين به هنگام بارندگي ورودي اتاقها را مصون نگاه مي دارد و در صورتيكه جوانب آن مسدود باشد تا حد زيادي مانع از ايجاد كوران و نفوذ هواي سرد و يا باد و خاك به داخل اتاقها مي گردد. به عبارتي مسدود بودن جبه ههاي جانبي ايوان كمك مي كند تا در فصل سرما محدوده آن تا ميزان زيادي از جريانات تند باد، باران، كولاك و هواي سرد در امان باشد.

 

ايوان به عنوان بخشي از معماري، به لحاظ بصري، از عناصر شكل دهنده سيماي بافت بوده و پيش آمدگي آن كيفيت بصري خاصي را در معبر بوجود آورده است. ايوانها در اشتبين چوبي هستند و غالباً مشرف به منظره زيباي كوهستان و درختان سرسبز دامنه مي باشند كه طراوات خاصي را در زندگي روستاييان مي آفريند.

 

علیپور اظهار کرد:" بونه غی"از عناصر خاص معماري اين روستا م يباشد كه مي توان نهان خانه هم ناميد چرا كه نحوه استقرار آن به گونه اي است كه حالت پنهان ومخفي داشته و غير از روزنه اي كه در سقف ايجاد شده ، هيچ بازشويي جهت نورگيري و تهويه در آن ايجاد نشده است.

 

روش ساخت آن به اين صورت بوده است كه در وسط اتاق چهار ستون با فاصله از ديوارها بر پا شده و روي آنها چهارتير چوبي قطور بصورت كلاف افقي محكم آمده كه پس از استقرار اين ستونها و تيرهاي افقي در جاي خود ، كلافبندي لايه دوم صورت گرفته به اين ترتيب كه چهار تير افقي ديگر با قطر كمتر از تيرهاي زيرين خود و البته بهحالت كنسول به داخل چهار چوب و كلاف لايه اولي واين عمل تا رسيدن به انتهاي سقف كه معمولا 2 طبقه مي باشند ادامه پيدا كرده است .در نهايت بدليل اينكه كلافهاي چوبي افقي رفته رفته داراي قطر كمتر و كنسول به داخل بوده اند فرم هرمي شكل بوجود آورده اند.

 

يادآوري مي گردد، كه سر ستونهايي هم براي ستونهاي فوق الذكر كار گذاشته اند كه بطور استادانه اي نقوش تزييني زيبايي در آنها ايجاد كرده اند ودر داخل ديوارهاي اتاق هم تاقچه و اجاق تعبيه شده است.

 

 به گفته ی وی  درساختمانهای این روستا عموما از کلاف بندی چوبی استفاده شده که در نوع خود بی نظیر است و موجب شده در مقابل نیروهای زلزله مقاومت خوبی داشته باشند.

 

بنا به گفته اهالی در زلزله اهر – ورزقان برخی ساختمانهای جدید آسیب دیده ولی ساختمانهای قدیمی علیرغم قدمتی که داشته اند هیچگونه آسیبی ندیده و سر پا مانده اند.

 

تنها مشکلی که مشهود است مربوط به موریانه و رطوبتی است که باعث تخریب این تیرها شده است.

 

از نکات قابل توجه وجود نسخ خطی در نزد اهالی میباشد که توسط سکنه نوشته شده و از قدمت تاریخی برخوردارند.عدم نگهداری صحیح و فنی باعث تخریب این آثار می شود.

 

وی در پایان گفتگو عنوان کرد: نرده هاي چوبي نقش مهمي در سيماي خانه هاي باارزش روستاي اشتبين و همچنين تزيينات وابسته به معماري آنهادارندو همچنین در روستای اشتبین تنورهای گروهی موجود است که اهالی به صورت گروهی از آن استفتده میکنند که تعداد آنها هفت مورد است.

 



پایگاه اطلاع رسانی خاروانا:

به گزارش آوای ورزقان مسجد روستای سندآخور با مشارکت فعال بسیج سازندگی سپاه ناحیه ورزقان ، کمیته امداد امام خمینی(ره) ، اداره اوقاف و امور خیریه و فرمانداری شهرستان ورزقان  به متراژ ۲۰۰متر مربع همزمان با بیست و یکمین روز بهمن ماه افتتاح گردید این مسجد در طول دو سال و با اعتبار بالغ بر ۱۶۰۰۰۰۰۰۰۰ ریال احداث گردیده است، روستای سندآخور در یک منطقه کوهستانی و صعب العبور بخش خاروانا واقع شده است.

IMG_۲۰۱۵۰۲۱۰_۱۲۱۸۵۵

IMG_۲۰۱۵۰۲۱۰_۱۲۳۹۳۸

IMG_۲۰۱۵۰۲۱۰_۱۲۳۰۴۶



پایگاه اطلاع رسانی خاروانا:

 

شهرت گوزلی در یاداشت اختصاصی خود برای پایگاه خبری آوای ورزقان مشکل اساسی اکثر روستا های بخش خاروانا را این چنین بیان کرد:

راه ارتباطی مناسب:بیشتر  روستاهای  بخش خاروانا از راه ارتباطی مناسبی برخوردار نیستند  که این امر باعث شد تا در زلزله مرداد ماه سال ۹۱ مورد بی مهری مسئولین قرار گیرند و به جز روستای گال بقیه روستاهای این بخش بازسازی نشدند و هنوز هم در خانه های کاه و گلی با دیوار های شکسته زندگی می کنند اعم از روستای انویق و آوانسر …

جابجایی دهستان جوشین و روستای استرگان:یکی از مهمترین عواملی که جوشین را بطور جدی تهدید می کند ریزش کوه سنگی و رانش زمین می باشد که نزدیک به هشت سال است که این بحث مطرح شده است ولی تاکنون هیچگونه اقدام جدی در خصوص انتقال محل این روستا انجام نشده است.

 گاز خانگی:نزدیک به هشتاد درصد روستاهای خاروانا از این نعمت الهی بی بهره هستند.در حالی که گاز طبیعی از این منطقه به کشور خارجی صادر می شود.

 طرح هادی:نزدیک به هشتاد درصد این روستا فاقد طرح هادی می باشد.

آب های سطحی: این روستاها در یک منطقه کوهستانی صعب العبور قرار گرفته اند ولی طبیعت چشم گیر و دل نواز این منطقه به انسان آرامش دل میدهد. چون اکثریت مردم منطقه خاروانا مخارج زندگی خود را از راه کشاورزی تامین می کنند که این کار نیاز ضروری به آب دارد و کشاورزان فقط ۶ ماه از آب های سطحی موجود در منطقه استفاده می کنند و بقیه ماه های سال این آب ها به هدر می روند.لذا نیاز  است این آب های سطحی ذخیره سازی شوند تا کشاورزان در مواقع نیاز از این نعمت الهی بهره مند شوند .

شغل مناسب:با وجود معادن متعدد در این منطقه، که تعدادی از این معادن فعال می باشند مثل معدن طلای اندریان و معدن آهن آوان و … بیشتر جوانان به علت نبود شغل مناسب به شهرها مهاجرت می کنند چراکه جوانان با وجود این معادن هیج امیدی برای زندگی در این منطقه ندارند. البته بعضی از روستاها در زمستانها خالی از سکنه می شوند.

البته شایان ذکر است بعداز انقلاب بسیاری از مشکلات مردم این منطقه حل شده است.

 



پایگاه اطلاع رسانی خاروانا:

به گزارش آوای ورزقان،امام جمعه ورزقان درخطبه های نمازعبادی سیاسی امروز جمعه شهرستان ورزقان ضمن تشکر از مردم شهیدپرور شهرستان برای حضور حماسی و باشکوه در راهپیمایی ۲۲بهمن وخلق حماسه ای بزرگ اظهار داشت:مردم غیور ایران اسلامی با این حضور حماسی جواب دندان شکنی به دشمنان اسلام دادند و ثابت کرده اند که نتیجه مذاکرات هرچه باشد مهم نیست بلکه این استقلال کشور است که مهم است.

وی افزود: مذاکرات هسته ای و رفع تحریم ها سیر نزولی پیدا کرده است چرا که غربی ها به تعهدات خودعمل نمی کنند.بیش ازیک سال است در مذاکره هستیم و هرچه طرف های مذاکره ازماخواسته اند عمل کرده ایم،ولی آن ها به تعهدخود که رفع تحریم های ظالمانه علیه جمهوری اسلامی عمل نکرده اند.

مسعودمهدوی ادامه داد:بنابه گفته مقام معظم رهبری باید با تکیه براقتصاد مقاومتی وتوان داخلی باتحریم ها مقابله کنیم وبه خود وابسته باشیم.

وی توهین های سالیان اخیر به پیامبر اکرم(ص) و قرآن کریم را ناشی از وحشت غرب از اسلام دانست و گفت:دشمن می خواهد قداست پیامبر را از بین ببرد ولی با لطف خداوند هر وقت هر توهینی به مقدسات ما کرده اند نتیجه عکس گرفته اند.



پایگاه اطلاع رسانی خاروانا:

 

پایگاه اطلاع رسانی خاروانا به نقل از گزارش آوای ورزقان جشن انقلاب در روستای دیزج ملک برگزار شد در این مراسم فرماندار ورزقان با اشاره به دست آورد های انقلاب گفت: هم اکنون شاهد هستیم که امکاناتی نظیر آب،برق،گاز،تلفن،اینترنت و….که در شهرهای بزرگ وجود دارند در اکثر روستا های کشور عزیزمان هم مشاهده می شود در حالی که قبل از انقلاب این چنین نبود و در برخی شهر ها هم،امکانات الان یک روستا وجود نداشت.

 

در ادامه بخشدار بخش مرکزی ورزقان با چندین قول به میان روستائیان آمد نظیر ۲ بانده شدن محدوده روستا در مسیر جاده ورزقان – خاروانا،تکمیل طرح هادی روستا و چندین طرح دیگر.

 

سعید فاتح از اهالی روستا خواهان همکاری در اجرای طرح های روستایی شد تا این طرح هرچه سریعتر در این روستا تکمیل شود.

DSCF3897

DSCF3916

DSCF3913

 



پایگاه اطلاع رسانی خاروانا:

 

پایگاه اطلاع رسانی خاروانابه نقل ازگزارش آوای ورزقان یادواره شهدای پایگاه های مقاومت مهترلو ، لله لو و صومعه دل در مسجد جامع روستای صومعه دل برگزار شد.

 

سرهنگ پاسدار دکتر علی قادری اظهارداشت: کشور ما در منطقه ای قرار گرفته است که به اقیانوسی نا آرام و طوفانی شبیه است و در میان این اقیانوس طوفانی کشور ما همچون جزیره ای آرام و با ثباث است.
DSCF3833
 
 
DSCF3827
 
DSCF3868
 

 



پایگاه اطلاع رسانی خاروانا:

 

اختصاصی خاروانا نیوز: با هماهنگی ستاد دهه فجر خاروانا و ادارات و نهادهای خاروانا علی الخصوص همکاری ویژه شهرداری خاروانا، اداره آموزش و پرورش، بخشداری و دانشگاه پیام نور و آزاد خاروانا مراسمی تحت عنوان جشن انقلاب به مناسبت گرامیداشت ایام الله دهه فجر در حسینیه خاروانا برگزار شد. به دلیل محدود بودن زمان مراسم و هم پوشانی زمان برگزاری مراسم با سایر برنامه های دهه فجر، حضور اهالی منطقه در مراسم بسیار کمرنگ بود. اغلب شرکت کنندگان را مسئولین ادارات و نهادها، شورای شهر و فرهنگیان و دانش آموزان مدارس تشکیل می دادند.

در این مراسم ابتدا مهندس عبدالهی بخشدار خاروانا به حضار جلسه خوشامد گفته و دهه فجر انقلاب اسلامی را تبریک گفت. ایشان در ادامه مطالبی را در خصوص محکومیت تروریسم بیان نموده و عموم اهالی را به شرکت شکوهمند در مراسم راهپیمایی 22 بهمن دعوت کردند.

در ادامه برنامه، گروه سرود دانش آموزان مدرسه شهید وطنخواه خاروانا سرود زیبایی با عنوان میهمن من را اجرا نمودند. قرائت شعر توسط شاعر توانمند و مشهور منطقه آقای رضازاده لیلاب بخش دیگر برنامه را به خود اختصاص داده بود. ایشان اشعاری را در خصوص حجاب و عفاف و انقلاب اسلامی قرائت نمودند که با استقبال خوب حضار همراه شد. مراسم با اهدای جوایز به دانش اموزان و پذیرایی از حضار به پایان رسید.

 



پایگاه اطلاع رسانی خاروانا:

پایگاه اطلاع رسانی خاروانا  از آناج، احمد مراد‌علیزاده مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران در مراسم افتتاح فاز ۲ مس سنگون با بیان اینکه کارخانه تغلیظ مس سونگون در فاز دوم با ظرفیت سالانه هفت میلیون تن خوراک با عیار ۶۶ درصد مس و ۱۵۰ هزار تن کنستانتره مس با عیار ۲۶ درصد تولید خواهد کرد، گفت: در فرآیند تغلیظ مس سونگون سنگ معدن پس از خرد شدن اولیه در انبار، مواد دانه درشت ذخیره و از آنجا با تناژ ۹۰۰ تن در ساعت وارد کارخانه تغلیظ می‌شود.

وی با بیان این که پیمانکاری این پروژه با مشارکت قرار‌گاه خاتم الانبیاء و مشاوره شرکت‌های ایرانی و دانمارکی آغاز شده است، اظهار کرد: بخش اول سرمایه‌گذاری با ۶۵۰ میلیارد تومان آغاز شده که ۲۰۰ نفر به صورت مستقیم و هزار نفر به صورت غیرمستقیم در این پروژه مشغول به فعالیت هستند.
مراد‌علیزاده با اشاره به اینکه تاکنون ۱۰۳۰ میلیارد تومان در بخش‌های مختلف مس سونگون سرمایه‌گذاری شده است، افزود: مواد اولیه مورد نیاز این پروژه هفت میلیون تن سنگ معدن مس سونگون بوده است.
وی میزان آب مورد نیاز این پروژه را ۳٫۲ هزار مترمکعب در روز عنوان و اظهار کرد: تجهیزات مورد نیاز این پروژه ۱۵۰۰ تن به ارزش ۲۰۰ میلیارد ریال و تجهیزات مورد نیاز خارجی آن ۲۵۰۰ تن به ارزش ۶۸ میلیون یورو است.

وی افزود: از سال ۸۹ موسسه امین و با مشاوره پارس اولنگ و افیل اشمیت این طرح ملی را شروع کرد و امروز ایران اسلامی شاهد افتتاح چنین طرح بزرگی است.

علیزاده در خصوص تکمیل طرح مس سنگون  گفت: حدود ۱۵۰۰ میلیارد تومان برای تکمیل و رفع نواقصات کل فاز ها نیاز است که برای تامین آن نیازمند تسهیلات بانکی و کمک های دولتی هستیم چه از طریق تزریق بودجه و چه از طریق فروش سهام اما نکته مهم نیاز مبرم ما به سرمایه برای تکمیل پروژه است.

وی ادامه داد: درآمد روزانه‌یِ مس سنگون حدود ۳۰ میلیارد تومان است ولی با این وجود، این درآمد ها کفاف هزینه ها را نمیدهد، به خصوص ما باید برای تامین منابع آبی خود در آینده از سد «حاجی‌لر چای» استفاده کنیم و اگر وزارت نیرو در این زمینه همراهی لازم را نداشته باشد با مشکل تامین آب مواجه خواهیم بود



تاريخ : 20 / 11 / 1393برچسب:, | 7:13 | نویسنده : سعید علیزاده

پایگاه اطلاع رسانی خاروانا:

به گزارش آوای ورزقان، این ۲۷ واحد مسکن مدد جویی توسط اداره بهزیستی شهرستان ورزقان با ۲۰ میلیون تومان وام ۲۰ درصد ۱۲ ساله و ۴ میلیون تومان کمک بلاعوض ساخته شده است و به صورت نمادین یک واحد آن در شهر ورزقان افتتاح شد

DSCF3782

DSCF3779

DSCF3785



پایگاه اطلاع رسانی خاروانا:

حاج میرزا حسن صالحی اهل و ساکن روستای دیزج ملک از توابع بخش مرکزی ورزقان یکی از خاطرات خود از اوایل انقلاب را به خبرنگار آوای ورزقان چنین بازگو کرد. حاج میرزا علی آقا عزتی، حاج میرزا عزیز باباپور و من در همان ماه های اول نقلاب به دیدار حضرت امام خمینی(ره) رفتیم تا با امام خود از نزدیک دیداری داشته باشیم.دفتر ایشان مملو از جمعیتی بود که به شوق دیدار با امام انجا جمع شده بودند خلاصه نشستیم تا نوبت ما شد به ما سه نفر یک ربع وقت دادند تا با ایشان دیداری داشته باشیم.

داخل رفتیم چند نفری در اتاق بودند و یک جانباز انقلابی که نزد امام نشسته بود و امام به حرفای ایشان گوش می کردند.ایشان از ما پرسیدند اهل کجا هستید پاسخ دادیم از دیار قره داغ و مرز شوروی ایشان گفتند اگر هم مرز با شوروی هستید پس لازم است دقیق شوید و آگاه باشید و مهمل کاری نکنید و انقلاب را رها نسازید و همچنین به ما فرمودند؛بروید و در منطقه خود دفتر روحانیت باز کنید و به امور رسیدگی کنید خلاصه در این ۱۵دقیقه ما محو تماشای ایشان بودیم و سخنان ایشان را با جان و دل گوش می کردیم یک ربع که تمام شد و خواستیم از خدمت شان مرخص شویم گفتند شما را به خدا می سپارم در مسیر رفت و برگشت امنیت فوق العاده ای را مشاهده کردیم که تا به آن زمان ندیده بودیم و به گفته همگان این از برکت انقلاب بود.

آمدیم ورزقان رفتیم تا پاسگاه ورزقان را به کنترل در آوریم فرمانده پاسگاه ابتدا مقاومت کرد ولی وقتی فهمید که ما از طرف حضرت امام خمینی(ره) نماینده شده ایم تا امور را ساماندهی کنیم گفت اگر شما نماینده حضرت امام هستید من و کلیه همکارانم در خدمت انقلاب هستیم این گونه بود که بدون هیچ در گیری پاسگاه ورزقان در خدمت انقلاب قرار گرفت.

 



پایگاه اطلاع رسانی خاروانا:

پایگاه اطلاع رسانی خاروانا به نقل از خبرنگار خبرگزاری شبستان از تبریز، کانون های فرهنگی هنری مساجد استان آذربایجان شرقی،  به مناسبت دهه فجر انقلاب اسلامی، برنامه های متنوع فرهنگی، هنری، ورزشی و قرآنی را برگزار می کنند.

چهارمین همایش پیاده روی خانوادگی به همت کانون فرهنگی و هنری دایره المعارف مسجدجامع زاوشت برگزار شد.

این برنامه ورزشی با حضور اقشار مختلف و جوانان روستا با همکاری دهیاری و پایگاه بسیج فجر و با همکاری و حمایت اداره ورزش و جوانان شهرستان بناب برگزار شد. شرکت کنندگان پس از نثار فاتحه به روان پاک شهدای روستا مسیر اصلی روستا تا مسجدجامع زاوشت را طی کردند.

در پایان این مراسم به قیدقرعه به 18 نفر از شرکت کنندگان با حضور بخشدار مرکزی و جانشین سپاه ناحیه شهرستان بناب و رئیس اداره ورزش و جوانان بناب، بن خرید لوازم ورزشی به ملغ 500 هزار ریال اهدا شد

برگزاری جشنواره فجر انقلاب

مسابقه نقاشی فجر انقلاب با موضوع دهه فجر و انقلاب اسلامی به همت کانون فرهنگی و هنری المهدی(عجل الله تعالی فرجه الشریف) تبریز و باهمکاری پایگاه مقاومت بسیج عاشقان شهادت و شهرداری منطقه یک تبریز برگزار می شود

شرکت کنندگان می توانند حداکثر 2 اثر در تکنیک آزاد(گواش، مداد رنگی، آبرنگ و ...) برای شرکت در این مسابقه ارسال کنند.

این مسابقه در رده های سنی 4تا 11 سال و 12 تا 20 سال و بزرگسالان برگزار خواهد شد که به نفرات برتر تمامی رده های سنی نیز جوایز ارزنده ای اهدا می شود.

همچنین نخستین جشنواره فرهنگی و ورزشی فجر انقلاب در رشته های ورزشی پینگ پنگ، دارت، طناب کشی، دوهمگانی و دوچرخه سواری برگزار می شود.

رشته های فرهنگی مسابقه نقاشی با موضوع دهه فجر، مسابقه جزوه خوانی و پیامک ویژه دهه فجر نیز در قالب این جشنواره برگزار خواهد شد.

کانون فرهنگی هنری المهدی مسجدجامع خاروانا نیز علاوه بر اجرای برنامه هایی به مناسبت دهه فجر، کلاس های قرآنی روانخوانی و تجوید، تفسیر قرآن و بیان احکام و مسایل دینی و آموزش خوشنویسی را هر هفته برای اعضای کانون برگزار می کند.



تاريخ : 19 / 11 / 1393برچسب:, | 20:50 | نویسنده : سعید علیزاده

پایگاه اطلاع رسانی خاروانا:

 

به گزارش آوای ورزقان گلزار شهدای ورزقان شاهد حضور مسئولین و جمعی از خانواده ها و اهالی شهرستان ورزقان بود.

 

مراسم غبار روبی و عطر افشانی مزار شهداء ورزقان در حالی برگزار شد که بارش برف این شهرستان را سفید پوش کرده بود حاضرین در این مراسم  پرچم های مزار شهداء را تعویض کردند و با گل و گلاب برسر مزار شهداء حاضر شدند.

DSCF3548

DSCF3591

DSCF3576

 



پایگاه اطلاع رسانی خاروانا:

 

عضو مجلس خبرگان رهبری از برگزاری هفدهمین اجلاسیه مجلس خبرگان در 19و 20 اسفند و دیدار اعضای خبرگان با رهبر معظم انقلاب خبر داد.

 

آیت‌الله سیداحمد خاتمی در گفت‌و‌گو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران ( ایسنا)، درباره برگزاری اجلاسیه هفدهم مجلس خبرگان رهبری و انتخاب رئیس جدید مجلس خبرگان پس از درگذشت آیت الله مهدوی کنی اظهار کرد: اجلاس هفدهم خبرگان رهبری در تاریخ 19 و 20 اسفند برگزار خواهد شد و در این اجلاسیه درباره انتخاب رئیس جدید در روز 19اسفند، به عنوان اولین دستور کار اجلاسیه، تصمیم‌گیری می‌شود.

 

وی همچنین بیان کرد: پس از اجلاسیه اعضای مجلس خبرگان با رهبر معظم انقلاب اسلامی دیدار می کنند و به زیارت مرقد مطهر امام راحل خواهند رفت.

 



تاريخ : 19 / 11 / 1393برچسب:, | 10:56 | نویسنده : سعید علیزاده

پایگاه اطلاع رسانی خاروانا:

همزمان با ایام دهه فجر انقلاب اسلامی، یادگار گرامی امام خمینی در مراسم گرامیداشت این ایام در دانشگاه امام خمینی(ره) شهر کراچی شرکت کرد.

به گزارش جماران، حجت الاسلام و المسلمین سیدحسن خمینی دراین مراسم با اشاره به اهداف انقلاب اسلامى اظهارداشت: پیام انقلاب امام را نمی توان فقط به آرمان‌های ملت ایران منحصر کرد؛ چرا که عمق انقلاب اسلامی را به طور کامل نمی تواند نشان دهد.

وی با بیان این که یکی از اهداف نهضت امام خمینی بیدار کردن روح و جان ملت‌های مسلمان بوده است، افزود: یکی از سئوال های مهمی که در سال‌های قبل از انقلاب برای مسلمانان مطرح بود و جوامع اسلامی به آن می اندیشیدند این بود که چرا کشورهای اسلامی از نظر فرهنگی و اقتصادی از بسیاری از جوامع دیگرعقب افتاده تر هستند وچرا مشکلات فرهنگی و اقتصادی فراوان در کشورهای اسلامی نه تنها حل نمی شود بلکه روز به روز افزایش پیدا می کند؟

وی با اشاره به نظراندیشمندان شبه قاره چون اقبال لاهوری و نحوه اعتراض ایشان نسبت به مشکلات جاری در جوامع اسلامی افزود: دغدغه پس رفت فرهنگی و اقتصادی در میان همه اندیشمندان آن دوره به وضوح قابل بررسی و پیگیری تاریخی است.

یادگارامام همچنین ضمن تسلیت شهادت جمعى از شیعیان پاکستان در شهرکراچى در روزهاى اخیرادامه داد: یکی از اهداف امام حرکت در جهت بیدار کردن روح و جان ملت‌های اسلامی از جمله ملت ایران است و ازاین منظراست که امام به دغدغه های مشترک همه جوامع اسلامی از جمله مسأله اسراییل اشاره می فرمودند و همیشه بر بیداری ملت ها توجه می دادند.

سید حسن خمینی در ادامه سخنان خود با تشکراز تلاش ها و خدمات حجت الاسلام والمسلمین سید سراج الدین موسوی در تأسیس دانشگاه امام خمینی(ره) در کراچی گفت: دانشگاه از این منظر که دانش و بینش انسان‌ها را افزایش می دهد، قطعا به مرور زمان موجب استقلال فرهنگی و اقتصادی کشورهای اسلامی خواهد شد.

وی به وظیفه علاقه مندان به مکتب امام در کشورهای اسلامی اشاره کرد و گفت: مهمترین وظیفه پیروان امام در کشورهای اسلامی در روزگار کنونی تلاش و جهاد برای اثبات فرقه ها میان اسلام ناب محمدی(ٌٌٌٌص) و اسلام متحجران و خشونت طلبان است. امروز اگر بتوانیم به ملت ها بفهمانیم که انقلاب امام در جهت احیای ارزش های انسانی و اسلامی بوده است واسلام ناب به هیچ وجه با این خشونت ها همراه نبوده و نیست، بزرگترین خدمت را به مکتب و مذهب انجام داده ایم.

در این جلسه همچنین از دانشجویان دانشگاه امام خمینی(ره) کراچی تقدیر و نماز مغرب و عشاء به امامت یادگارامام اقامه شد.

دیدار با مسئولان سفارتخانه جمهوری اسلامی ایران، مسئولان و مدرسین مدارس علوم دینی شیعیان و بازدید از نمایشگاه دانشگاه کراچی از دیگر برنامه های یادگارامام در سفربه پاکستان بود.

در این سفر حجج اسلام سید علی خمینی و مرتضی اشراقى، یادگار امام را همراهی می کردند.

دانشگاه امام خمینی(س) کراچى در دو بخش خواهران و برادران به همت حجت الاسلام والمسلمین سید سراج الدین موسوى و زیر نظر یادگارگرامی امام اداره مى شود که اکنون دانش آموختگان آن در شهرهاى پاکستان و برخى کشورهاى دیگر به تبلیغ مکتب تشیع مشغولند.

 

 

 



پایگاه اطلاع رسانی خاروانا:

رییس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: ظلم و استکبارستیزی از مهمترین دستاوردهای پیروزی انقلاب اسلامی ایران است.

 

به گزارش ایرنا، حجت الاسلام سیدمحمدعلی آل هاشم، شامگاه شنبه در آیین بهره برداری از مسجد امام علی(ع) مرکز آموزشی شهید برخورداری عجب شیر، افزود: آنچه که بیش از همه در پیروزی انقلاب اسلامی نقش ایفا کرد، حضور مردم در صحنه های انقلاب، کنار امام (ره) و رهبری و ولایت مداری آنان بود.

وی با اشاره به دستارودهای انقلاب در حوزه های علمی و دفاعی اظهار کرد: دستیابی به فناوری صلح آمیز هسته ای، پرتاب ماهواره و خودکفایی در صنایع نظامی و دفاعی نشان از توانایی انقلاب اسلامی در این عرصه دارد.

رییس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش همچنین با اشاره به دستاوردهای انقلاب در حوزه های داخلی و جهانی، ادامه داد: محرومیت زدایی، خودکفایی، حمایت از تولیدات داخلی و حضور گسترده جوانان در رشته ها و مقاطع مختلف دانشگاهی از جمله دستاوردهای انقلاب در این حوزه هاست.

حجت الاسلام آل هاشم یادآوری کرد: این دستاوردها با وجود تحریم های اقتصادی و سیاسی دشمنان که از آغازین لحظه های پیروزی انقلاب بر کشور ما تحمیل شده، بدست آمده است.

وی تنها مسیر پیروزی در جنگ اقتصاد مقاومتی را پیروی از رهنمودهای رهبر فرزانه انقلاب دانست و گفت: بعد از گذشت 36 سال از پیروزی انقلاب، اکنون به برکت رهبری های داهیانه رهبر معظم انقلاب اسلامی، فرهنگ انقلاب روز به روز در جهان در حال گسترش است.

در این آیین از مسجد امام علی(ع) مرکز آموزشی شهید برخورداری عجب شیر در زمینی به مساحت دو هزار و 200 مترمربع و شش باب آسایشگاه سربازی بازسازی شده با 11 میلیارد و 500 میلیون ریال اعتبار به بهره برداری رسید.

شهرستان عجب شیر با 85 هزار نفر جمعیت درفاصله 98 کیلومتری جنوب غربی تبریز مرکز آذربایجان شرقی واقع است.

 



پایگاه اطلاع رسانی خاروانا:

نماینده مردم ورزقان و خاروانا درمجلس شورای اسلامی گفت؛شهرستان ورزقان با پتانسیل عظیم معدنی دربین شهرستان های جلفا و خدآفرین قراردارد که جزء منطقه آزاد تجاری صنعتی ارس هستند و ورزقان نیز می تواند به منطقه آزاد الحاق شود.

پایگاه اطلاع رسانی خاروانا به نقل ازگزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا، نماینده مردم ورزقان وخاروانا درمجلس شورای اسلامی درگفت وگوبا آوای ورزقان در خصوص سفر معاون اول رئیس جمهور به شهرستان ورزقان اظهارداشت:شهرستان ورزقان شهرستانی معدنی است،معادنی چون مس سونگون ،مس هفت چشمه،مس آستمال،معدن طلای اندریان،معدن طلای مزرعه شادی،معادن غیرفلزی و….شهرستان ورزقان با این پتانسیل معدنی دربین شهرستان های جلفا و خدآفرین قراردارد که جزء منطقه آزاد تجاری صنعتی ارس هستند و ورزقان نیز می تواند به منطقه آزاد الحاق شود.واین الحاق به منطقه آزاد جذب بیشترسرمایه گذار و صنعتی شدن شهرستان در پی دارد که به پیشرفت استان کمک می کند.

الهوردی دهقانی تصریح کرد:از معاون اول رئیس جمهورالحاق شهرستان ورزقان به منطقه آزاد تجاری صنعتی ارس و راه اندازی صنایع پایین دستی مس و سایر معادن موجود در این شهرستان را خواهیم خواست. تا مس به صورت مس کاتود از شهرستان خارج نشود بلکه با تبدیل به صنایع دیگرعلاوه بر رفع مشکل اشتغال شهرستان موجبات تقویت اقتصاد مقاومتی ، پیشرفت منطقه و استان را فراهم آورد.

وی افزود؛ درسند تدبیر و توسعه شهرستان و استان الحاق شهرستان ورزقان به منطقه آزاد تصویب شده است و بنده این طرح را در قالب لایحه ای به کمسیون صنایع و کمسیون اقتصادی مجلس ارائه نموده ام



تاريخ : 18 / 11 / 1393برچسب:, | 14:55 | نویسنده : سعید علیزاده

پایگاه اطلاع رسانی خاروانا:

پاسدارانی که در کنار ایشان دیده می شوند، نیروهای «گردان دوم از پادگان ولی عصر(صلوات الله علیه)» هستند که در آن زمان مسئولیت حفاظت از مجلس شورای اسلامی را بر عهده داشتند.

عکسی منتشرنشده ازرهبری درجمع پاسداران



تاريخ : 18 / 11 / 1393برچسب:, | 14:52 | نویسنده : سعید علیزاده

پایگاه اطلاع رسانی خاروانا:

تصویری منتشر نشده از شهید دکتر بهشتی و همسرش در حیاط منزل در سال 1357

عکسی جالب از شهید بهشتی و همسرش

 



پایگاه اطلاع رسانی خاروانا:

چند طرح عمرانی و صنعتی امروز با حضور معاون اول رییس جمهور در آذربایجان ‌شرقی افتتاح می شود.
نخستین باند بتونی کشور در فرودگاه تبریز یکی از این طرحهاست .
برای ساخت این باند بتونی با 4 هزار متر طول و 60 متر عرض به همراه ایجاد شبکه روشنایی 400 میلیارد ریال هزینه شده است.
برای سامانه روشنایی این باند بیش از 180 کیلومتر کابل گذاری شده است .
بتون رویه این باند نیز 35 سانتی متر ضخامت دارد که پس از خاکبرداری 105 سانتیمتری و زیرسازی ریخته شده ، امکان فرود هر نوع هواپیما حتی ایرباس 380 نیز در این باند وجود است.
کارخانه فاز 2 تولید کنسانتره مس هم در مجتمع مس سونگون ورزقان با حضور جهانگیری و وزیر صنعت ، معدن و تجارت به بهره برداری می رسد.
این کارخانه در 5 هزار متر مربع و با 500 میلیارد تومان هزینه سالانه 150 هزار تن کنسانتره تولید می کند که برای 150 هزار نفر بصورت مستقیم اشتغالزایی دارد.
با راه اندازی این کارخانه تولید کنسانتره مس با عیار 30 درصد در مجتمع مس سونگون ورزقان سالانه به 300 هزار تن افزایش خواهد یافت.
این کارخانه در 50 ماه با فناوری روز دنیا و رعایت مسائل زیست محیطی ساخته شده و حدود 100 میلیارد ریال صرفه جویی شده است.
همچنین با حضور وزیر صنعت ، معدن و تجارت خط تولید فولاد آلیاژی در مجتمع فولاد صنعت شهرستان بناب افتتاح می شود.
برای راه اندازی این واحد تولیدی 2 هزار میلیارد ریال هزینه و برای 500 نفر بطور مستقیم اشتغالزایی فراهم شده است.
فولاد آلیاژی در صنایع قطعه سازی بویژه قطعات خودرو کاربرد دارد که با راه اندازی این خط ماهانه 12 الی 14 هزار تن فولاد آلیاژی راهی بازار صنعت خواهد شد که این میزان به 30 هزار تن در ماه قابل افزایش است.
همچنین شرکت خودروسازی در شهرک صنعتی سرمایه گذاری خارجی درزمینی به مساحت 76 هزارمتر مربع افتتاح می شود .
خط تولید برای این کارخانه هزار و 500 دستگاه اتوبوس BRT شهری 16 متری طراحی شده که ظرفیت فعلی آن 11 دستگاه در ماه است.
طرح تولید بنزین یورو 4 که آلایندگی بسیار پایینی دارد و در کاهش آلودگی هوای استان موثر است دیگر طرحی است که همزمان با سفر معاون اول رییس جمهور در پالایشگاه تبریز افتتاح می شود. میزان سرمایه ‌گذاری این طرح 200 میلیون یورو است.
طرح های عمران شهری از جمله تقاطع روگذر و زیر گذر گلکار هم دیگر طرحهای است که امروز به بهره برداری می رسد.
همچنین نشست مشترک مسئولان دولتی و بخش خصوصی با حضور معاون اول رییس جمهور برگزار می شود . در این نشست از سند تدبیر توسعه استان که در یک سال گذشته به عنوان راهبرد توسعه استان تدوین شده است، رونمایی می‌شود. حضور در شورای اداری آذربایجان شرقی آخرین برنامه معاون اول رییس جمهور در تبریز است.