اسامی تاخیرکنندگان جلسه یکصد و پنجاه و نهمین جلسه علنی مجلس روز (یکشنبه 26 آذر )
1.علی ابراهیمی نماینده شازند 2.علیرضا ابراهیمی نماینده رامیان و آزادشهر 3.سلام امینی نماینده ایلام 4.شهابالدین بیمقدار نماینده تبریز عبدالله سامری نماینده خرمشهر 6.مهدی شیخ نماینده تهران 7.یعقوب شیبیاری نماینده میانه 8.رضا علیزاده نماینده ورزقان 9.محمد حسین قربانی نماینده آستانه اشرفیه .احمدعلی کیخواه نماینده سیستان 11.رامین نورقلیپور نماینده کردکوی و ترکمن
اختصاصی دیزمار: امروز نشستی با موضوع ایجاد و راهاندازی اداره ثبت احوال خاروانا با حضور بخشدار خاروانا، اعضای شورای اسلامی شهر خاروانا و جمعی از فعالان سیاسی و اجتماعی این بخش در محل دفتر مدیرکل ثبت احوال استان آذربایجانشرقی برگزار شد.
در ابتدای این نشست صمیمی، بخشدار خاروانا گفت: بخش خاروانا با داشتن یک شهر و 50 روستای تابعه و وسعتی تقریبا برابر با بخش مرکزی ورزقان، به جهت صعبالعبور بودن منطقه و نبود راههای ارتباطی مناسب از محرومیتی مضاعف رنج میبرد.
دکتر انبارته در ادامه سخنانش با اشاره به نقش کلیدی آمار در توسعه، اظهار داشت: چنانچه آمار وقایع مهمی چون زاد و ولد، مرگ و میر، بیکاری و... به درستی احصا شوند، زمینه برای ایجاد زیرساختهای لازم برای رشد و توسعه فراهم خواهد شد.
وی ادامه داد: هرچند در ظاهر امر خدمات ثبت احوال در این بخش ارایه میشود، متاسفانه در اصل متولی اصلی ثبت این قبیل وقایع بدلیل نبود اداره ثبت احوال در بخش خاروانا، در منطقه حضور ندارد.
بخشدار خاروانا با اشاره به تغییرات صورت گرفته در چهره روستاهای بخش در چند سال اخیر، گفت: هرچند در دولت تدبیر و امید توجهات ویژه ای به توسعه جامعه روستایی بخش خاروانا شده، اما در نبود اداره ثبت احوال در خاروانا، ساکنان این بخش محروم برای دریافت کوچکترین خدمات موردنیاز بایستی دهها کیلومتر مسافت طی کنند که این امر علاوه بر تحمیل هزینههای مالی فراوان، خطرات جانی زیادی را متوجه روستاییان و کشاورزان منطقه میکند.
وی با اشاره به همکاری و همراهی بسیار خوب اهالی فوقالعاده نجیب و خیّر بخش خاروانا با ادارات و نهادهای دولتی، خاطرنشان کرد: به جرأت میتوان گفت زمین موردنیاز تمامی ادارات موجود در بخش خاروانا را اهالی اهدا کرده اند که این مهم در خصوص تامین محل اداره ثبت واحوال نیز محقق شده است. لذا امیدواریم مدیرکل محترم ثبت احول استان نیز با مدنظر قراردادن این مهم، توجه ویژهای نسبت به ایجاد و استقرار اداره ثبت احوال در بخش خاروانا داشته باشند.
در ادامه جلسه، مدیرکل ثبت احوال استان آذربایجان شرقی نیز طی سخنانی با اشاره به اقدامات صورت گرفته از سوی این سازمان در پالایش اسناد هویتی شهروندان و نقش مهم ثبت و ضبط دقیق وقایع چهارگانه در کاهش جرایم گفت: در دولت آقای احمدی نژاد، ارایه خدمات ثبت احوال در دفاتر پیشخوان به سازمان ثبت احوال کشور تحمیل شد که با توجه به مخالفت مدیران این سازمان با واگذاری خدمات ثبت احوال به بخش خصوصی بدلیل نبود نظارت کافی بر آن، در دولت تدبیر و امید این مصوبه باطل شد.
احد جودی، به مشکلات مالی سازمان ثبت احوال اشاره کرد و گفت: هر چند از سالها پیش، ایجاد اداره و نمایندگی جدید ثبت احوال ممنوع شده، با این حال آمادگی داریم به شرط همکاری اهالی در تامین زیرساختهای موردنیاز اعم از مکان و تجهیزات اداری و سختافزاری نسبت به ایجاد اداره جدید در بخش خاروانا اقدام کنیم.
وی با بیان اینکه خوشبختانه بخش خاروانا از خیلی وقت پیش مجوز ایجاد اداره ثبت احوال دارد، اظهار امیدواری کرد با تامین زیرساختهای موردنیاز، بزودی شاهد راهاندازی اداره ثبت احوال در خاروانا باشیم.
یحیی علیزاده خاروانا نیز در این جلسه با بیان اینکه در ایجاد ادارات و نهادهای دولتی در بخش محروم خاروانا نباید توجیه اقتصادی و جمعیتی منطقه مدنظر قرار بگیرد، گفت: تاکنون مهمترین عامل و توجیه مسئولان نظام جمهوری اسلامی در استقرار ادارات در بخش خاروانا، محرومیت منطقه و همراهی همهجانبه اهالی با ادارات بوده است که این مهم در رابطه با ایجاد اداره ثبت احوال نیز صدق می کند.
در پایان این جلسه لیستی از تجهیزات سختافزاری موردنیاز برای تجهیز اداره ثبت احوال خاروانا در اختیار اعضای حاضر در جلسه قرار گرفت و مقرر شد اقدامات لازم از سوی بخشداری، شورای اسلامی شهر و اهالی منطقه در رابطه با تعمیر ساختمان سابق درمانگاه خاروانا و تجهیز آن انجام شود تا اقدامات بعدی در خصوص راهاندازی و استقرار اداره ثبت احال در بخش خاروانا صورت پذیرد.
شایان ذکر است هزینه برآورد شده برای تامین تجهیزات این لیست که شامل سیستم کامپیوتری، تجهیزات برق اضطراری، تجهیزات شبکه، تجهیزات صدور شناسنامه و کارت هوشمند است، مبلغی حدود 51 میلیون تومان میباشد که امیدواریم اهالی محترم بخش خاروانا بویژه خارواناییهای ساکن در شهرهای تبریز، مرند، ارومیه، تهران و کرج همکاریهای لازم در خصوص تامین مبلغ فوق را داشته باشند.
اختصاصی خاروانا نیوز: همانطور که مردم غیور بخش خاروانا اطلاع دارند، سالهاست اداره ثبت احوال خاروانا تعطیل شده و فعالیت آن تنها در سطح نمایندگی ثبت احوال شهرستان با حضور یکی از نیروهای این اداره انجام می پذیرد. حضور کارمند مذکور نیز بسیار نامنظم بوده و از سوی دیگر فعالیت ایشان تنها به دریافت اسناد و مدارک محدود می شود و امکان انجام امورات اداری ضروری در این نمایندگی میسر نیست.
لذا با روی کار آمدن شورای دوره چهارم شهر خاروانا، پیگیری راه اندازی مجدد این اداره به طور جدی در دستور کار این شورا قرار گرفت و بارها جلساتی در این خصوص در تبریز و شهرستان برگزار گردید. بعد از پیگیری های متعدد، مسئولین ذیربط درخواست نمودند تا دو دستگاه کامپیوتر و محلی برای استقرار اداره از سوی شورا تامین گردد تا اداره مذکور در مرکز بخش خاروانا استقرار یابد. اعضای شورا نیز علاوه بر تامین محل، تجهیزات کامپیوتری را نیز با همکاری خیرین بزرگوار آماده کردند که تامین تجهیزات با تلاش های ارزشمند آقای ولیان عضو شورای چهارم و پنجم انجام پذیرفته بود. بعد از تامین درخواستهای مسئولین، بارها وعده استقرار دائمی اداره ثبت احوال از سوی مسئولین استانی و شهرستانی داده شد، فلذا علیرغم گذشت بیش از سه سال، هیچگونه اقدام جدی از سوی مسئولین انجام نگرفته است.
امروز بخشدار خاروانا، اعضای شورای اسلامی شهر خاروانا، حاج یحیی علیزاده و معتمدین بزرگوار دیگری از دیزمار تاریخی (آقایان سرهنگ پناهپور آستمال، مهندس حسام نیا، آقای جعفری مشاهیر، مهندس عابدپور و آقای حسن نژار ارزیل) جلسه ای با مدیر کل ثبت احوال استان برگزار نموده و مسائل و مشکلات ناشی از عدم استقرار این اداره در خاروانا را بازگو نمودند و به طور جدی خواستار استقرار دائمی آن در خاروانا شدند. ضمن تقدیر از تلاش های حاضرین جلسه و دلسوزی آنها، نکته ای که باعث تعجب خوانندگان و شنوندگان اخبار جلسه شده است، درخواست مجدد لیستی بلند از تجهیزات و لوازم مورد نیاز برای استقرار این اداره در خاروانا است. چرا بعد از گذشت چند سال و دادن وعده های متعدد از سوی مسئولین ذیربط، درخواست این مقدار لوازم و تجهیزات هم اکنون از سوی آنها اعلام می گردد؟ چرا نباید 50 میلیون برای دایر کردن یک اداره ضروری در منطقه محروم و در حال توسعه خاروانا از سوی اداره کل هزینه گردد؟ خیرین بزرگوار که قطعا مبلغ مورد نیاز را تامین خواهند کرد، چگونه به وعده و وعیدهای مجدد مسئولین اعتماد کنند؟ و سوالاتی از این قبیل که مطمئنا برای اغلب اهالی بخش پیش آمده است...
امیدواریم وعده مسئولین ذیربط اینبار جامه عمل بپوشد و مردم غیور و نجیب بخش خاروانا برای دریافت خدماتی بسیار جزئی در حوزه ثبت احوال، مجبور به تردد در جاده های مرگ شهرستان نشده و هزینه های مالی چندین برابر هزینه خدمات دریافتی را متحمل نشوند.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، «عبدالباری عطوان» نویسنده سرشناس جهان عرب طی یادداشتی در روزنامه «رای الیوم» نوشت «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا به دنبال آغاز کردن جنگی با ایران یا کره شمالی است.
در ابتدای این یادداشت با اشاره به خرید سامانههای پدافند موشکی از سوی عربستان و رقابت تسلیحاتی که روسیه و آمریکا در منطقه پشتیبانی میکنند، آمده است که ترامپ میخواهد جنگی را آغاز کند اما اینکه ایران یا کره شمالی هدف آن باشد را فقط خودش میداند.
عطوان با اشاره به این جمله ترامپ که گفته بود «در آرامش قبل از طوفان قرار داریم» احتمال داد وی به دلیل اینکه تمایل ندارد دو جنگ را با دو کشور قدرتمند پیش ببرد، سعی میکند گزینه راحتتر را انتخاب کند و آن ایران است.
این نویسنده، با بیان اینکه تصمیم رئیس جمهور آمریکا برای عدم تایید پایبندی ایران به توافق هستهای، زمینهچینی برای این مسئله است، تاکید کرد او برای بستن دهان منتقدان خود، حاضر است این کار را (خارج شدن از توافق هستهای) انجام دهد.
ترامپ اگر تا 6 روز دیگر پایبندی ایران به توافق هستهای را اعلام نکند و بررسی این مسئله را به کنگره بفرستد، قانونگذاران آمریکایی 60 روز فرصت خواهند داشت که درباره بازگرداندن تحریمهای هستهای علیه ایران تصمیم بگیرند.
وبگاه «المانیتور» نیز پیشتر نوشته بود طرح «اینارا» (INARA) که از سوی سناتور «باب کورکر» رئیس کمیته روابط خارجی سنا تدوین شده، به کنگره اجازه میدهد تمام یا برخی از 4 بسته تحریمی هستهای اصلی را علیه ایران بازگرداند و دلیل کافی به تهران برای خروج از توافق ارائه کند.
سفر پادشاه عربستان به روسیه اگرچه به لحاظ سیاسی و دیپلماتیک اهمیت زیادی داشت، اما هزینههای این سفر نیز مورد توجه رسانههای بین المللی قرار گرفت.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری برنا، سفر پادشاه عربستان به روسیه اگرچه به لحاظ سیاسی و دیپلماتیک اهمیت زیادی داشت، اما هزینههای این سفر نیز مورد توجه رسانههای بین المللی قرار گرفت.
در این سفر نزدیک به هزار و پانصد نفر از جمله ۲۵ شاهزاده، پادشاه عربستان را همراهی میکردند. این افراد در دو هتل بسیار لوکس در مسکو اقامت داشتند.
گفته میشود این هتلها به طور کامل در اختیار هیات سعودی قرار گرفته اند و مشتریانی که از قبل اتاقهای خود را رزرو کرده بودند نتوانستند در آنجا اقامت داشته باشند. همچنین برخی رسانههای محلی میگویند که دکور اتاقها با سلیقه عربی تغییر داده شدند. تنها رقم اسکان پادشاه سعودی و هیات همراهش ۳ میلیون دلار تخمین زده شده است.
علاوه بر شخصیتهای سیاسی و وزیران سعودی، ۱۵۰ سرآشپز نیز در هیات اعزامی حضور داشتند تا غذاهای باب طبع پادشاه را فراهم کنند. گفته میشود ۸۰۰ کیلو مواد خوراکی نیز از عربستان به مسکو فرستاده شده بود. دو خودروی مرسدس بنز نیز برای جابجایی ملک سلمان به مسکو انتقال داده شده بود.
همچنین برای خروج ملک سلمان از هواپیما یک پله برقی طلایی درنظر گرفته شده بود که به دلیل بروز مشکل پادشاه عربستان با پای خود از پلهها پایین آمد.
تهران – ایرنا – سخنرانی رئیس جمهوری اسلامی ایران و 'جاهلانه' خواندن ادبیات رئیس جمهوری آمریکا که 'نااهل تازه وارد به سیاست جهانی' است، بازتاب گسترده ای در رسانه های انگلیسی زبان داشت.
به گزارش روز پنجشنبه ایرنا، رسانه های انگلیسی زبان به بازتاب سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی رئیس جمهوری کشورمان در هفتاد و دومین مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک پرداختند.
شبکه خبری سی ان ان در تارنمای خود با اشاره به پاسخ روحانی به سخنان ترامپ در این مجمع، نوشت: رئیس جمهوری ایران گفت 'باعث تاسف' است اگر 'نااهلان تازه وارد' به سیاست جهانی، توافق هسته ای بین المللی را از بین ببرند.
سی ان ان افزود: روحانی ترامپ را به صورت غیرمستقیم مورد خطاب قرار داد و سخنان او را 'جاهلانه، زشت و کینه توزانه' خواند که 'پر از ادعاهای بی اساس' بود.
این تارنما به نقل از روحانی افزود: من به صراحت اعلام می کنم که جمهوری اسلامی ایران در نقض این توافق اولین نخواهد بود، اما به هرگونه نقض آن از سوی هر کدام از طرف ها قاطعانه و بدون تردید پاسخ خواهد داد.
نشریه «فایننشال تایمز» نیز در گزارشی با تیتر 'روحانی به ادبیات جاهلانه ترامپ پاسخ داد'، نوشت: آقای روحانی با لحنی شمرده در مجمع عمومی سازمان ملل به رهبران جهان گفت که ایران توافق هسته ای 2015 را نقض نخواهد کرد.
روزنامه انگلیسی «گاردین» در تارنمای خود به سخنان رئیس جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل اشاره کرد و نوشت: دراین سخنرانی که یک روز پس از اظهارات دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا انجام شد، روحانی سخنان وی را بدور از شان مجمع عمومی سازمان ملل عنوان کرد.
گاردین افزود: ترامپ که پیشتر مجری یک شوی تلویزیونی عامه پسند بود روز چهارشنبه به خبرنگاران گفت که درباره عقب نشینی از توافق هسته ای تا 15 اکتبر(23 مهرماه) تصمیم گیری خواهد کرد.
شبکه خبری سی بی اس آمریکا با اشاره به اظهارات رئیس جمهوری ایران مبنی بر افول اعتبار آمریکا از سوی ترامپ، سخن روحانی را مبنی بر اینکه 'مایه تاسف است اگر این توافق از سوی نااهلان تازه وارد به جهان سیاست از بین برود'، به وضوح خطاب به دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا توصیف کرد.
تارنمای این شبکه خبری آمریکا همچنین افزود: روحانی گفت که در این صورت جهان فرصتی بزرگ را از دست خواهد داد، اما چنین اقدامی هرگز ایران را از مسیر پیشرفت و توسعه بازنخواهد داشت.
در ادامه بازتاب های سخنرانی رئیس جمهوری کشورمان در رسانه های انگلیسی زبان، تارنمای هفته نامه آمریکایی تایم با تیتر 'روحانی سخنرانی ترامپ در سازمان ملل را جاهلانه و کینهتوزانه خواند'، نوشت: رئیس جمهوری ایران به ایالات متحده هشدار داد که در صورت نقض توافق هسته ای، کشورش 'پاسخی قاطع' خواهد داد.
این تارنما افزود: روحانی سخنرانی دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در سازمان ملل را 'جاهلانه، زشت و کینهتوزانه' خواند که در شان سازمان ملل نبود.
شبکه خبری فرانس24 در تارنمای انگلیسی خود نوشت: روحانی رئیس جمهوری ایران در دفاع از توافق هسته ای در سازمان ملل گفت که برجام توافقی است که پشتیبانی بین المللی دارد و نباید از سوی 'نااهلان تازه وارد به سیاست جهانی' از بین برود.
روزنامه نیویورک تایمز آمریکا نیز در تحلیلی نوشت: به نظر برخی کارشناسان سخنان خصومت آمیز روز سه شنبه ترامپ در سازمان ملل، در کنار اظهارات حساب شده روحانی در روز چهارشنبه، تصویری خردمندانه از ایران در مقابل یاوه سرایی عصبی یک دشمن ارائه داد.
شبد**9416**1379
مترجم: علیرضا آقازاده** انتشار دهنده: هادی افتخاری
به گزارش ایسنا، بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی در نشست سالانه مجمع عمومی سازمان ملل متحد در حال سخنرانی است.
وی در این سخنرانی به سفرهای خود به کشورهای مختلف شش قاره اشاره کرد و گفت که قصد دارد به قطب هم سفر کند زیرا معتقد است پنگوئنها هم حامی اسرائیل هستند!
نخستوزیر رژیم صهیونیستی از حمایتهای دونالد ترامپ، رییسجمهوری آمریکا و نیکی هیلی، نماینده این کشور در سازمان ملل متحد قدردانی کرد.
وی بار دیگر ادعاهای خود را درباره تهدیدآمیز بودن برنامههای هستهای کشورمان تکرار کرد و گفت: ایران نسبت به نابودی اسرائیل متعهد است.
نتانیاهو درباره برجام گفت: موضع اسرائیل در قبال توافق هستهای ایران مشخص است؛ این توافق یا باید لغو شود، یا تغییر یابد.
نخستوزیر رژیم صهیونیستی در میانه صحبتهای خود به انگلیسی، خطاب به مردم ایران به فارسی گفت: شما دوست ما هستید!
رئیسجمهور فرانسه در واکنش به این اظهارات ترامپ گفت: «دیدگاه من این است که فشارها را با جنگ لفظی افزایش ندهیم. ما باید از تنشها بکاهیم و از مردم منطقه محافظت کنیم.»
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری برنا؛ رئیسجمهور فرانسه در این مصاحبه که اندکی پیش از سخنرانیاش در هفتاد و دومین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد انجام شده گفت: «ما به این چارچوب (برجام) نیاز داریم. اگر این توافق را کنار بگذاریم، چه پیشنهادی داریم؟ هیچ چیز.»
«ماکرون» در بخش دیگری از این مصاحبه با اشاره به بحرانهای ایجاد شده بر سر برنامه هستهای کره شمالی، مدعی شد که خروج از برجام، ایران را نیز وارد مسیری خواهد کرد که پیونگیانگ پیموده است.
او گفت: «کره شمالی نمونه بسیار خوبی است که مسیرهای اقتضائی درباره ایران و [در صورت خروج از برجام] را نشان میدهد.»
ماکرون تصریح کرد: «چرا؟ چون ما سالها پیش کره شمالی را رها کردیم. ما از هر گونه نظارت، هر گونه گفتوگو با آنها دست کشیدیم و نتیجه چه شد؟ آنها احتمالاً به سلاح هستهای دست پیدا میکنند. من نمیخواهم آن وضعیت را درباره ایران تکرار کنم.»
«سیانان» نوشته مصاحبه ماکرون با این شبکه خبری در حالی انجام شد که ترامپ در مجمع عمومی سازمان ملل متحد در حال سخنرانی بود. ترامپ در آن سخنرانی کره شمالی را به «نابودی کامل» تهدید کرد.
رئیسجمهور فرانسه در واکنش به این اظهارات ترامپ گفت: «دیدگاه من این است که فشارها را با جنگ لفظی افزایش ندهیم. ما باید از تنشها بکاهیم و از مردم منطقه محافظت کنیم.»
وی سپس بار دیگر به توافق هستهای ایران پرداخت و گفت: «فکر میکنم خارج شدن آمریکا از برجام اشتباهی بزرگ خواهد بود. به نظر من این توافقِ ایران - این توافق هستهای با ایران- قرار نیست درباره تمامی مسائلی باشد که لازم است با ایران انجام شوند.»
او اضافه کرد: «اگر رئیسجمهور ترامپ فکر میکند که این توافق کافی نیست، من با آن موافق هستم. اما ما این توافق را داریم. فکر میکنم که نتیجه این توافق این است که ما صاحب یک فرایند نظارتی، متناسب با فوریت بینالمللی مربوط به این وضعیت هستیم و نظر من این است که این [توافق] بهتر از هیچ چیز است. چرا؟ زیرا اگر ما این توافق را رها کنیم، اگر توافق هستهای با ایران را کنار بگذاریم، وارد وضعیتی بسیار شبیه به کره شمالی خواهیم شد.»
شرح حال و خاطرات زندگی شهـریار در خلال اشعـارش خوانده می شود و هـر نوع تـفسیر و تعـبـیـری کـه در آن اشعـار بـشود به افسانه زندگی او نزدیک است و حیف است که آن خاطرات از پـرده رؤیا و افسانه خارج شود.
خیلی از خاطرات تـلخ و شیرین شهـریار از کودکی تا امروز در هـذیان دل، حیدر بابا، مومیایی و افسانهً شب به نـظر می رسد و با مطالعـه آنهـا خاطرات مزبور مشاهـده می شود. شهـریار روشن بـین است و از اول زندگی به وسیله رویأ هـدایت می شده است. عـلاقـه به آب و خـاک وطن را شهـریار در غـزل عید خون و قصاید مهـمان شهـریور، آذربایـجان، شـیون شهـریور و بالاخره مثـنوی تخـت جـمشـید به زبان شعـر بـیان کرده است. الـبـته با مطالعه این آثـار به مـیزان وطن پـرستی و ایمان عـمیـقـی که شهـریار به آب و خاک ایران و آرزوی تـرقـی و تـعـالی آن دارد پـی بـرده می شود.
شهـریار نامش سید محـمـد حسین بهـجـت تـبـریـزی است. در اویل شاعـری (بهـجـت) تخـلص می کرد و بعـداً دوباره با فال حافظ تخـلص خواست که دو بـیت زیر شاهـد از دیوان حافظ آمد و خواجه تخـلص او را ( شهـریار ) تعـیـیـن کرد: که
چرخ سکه دولت به نام شهـریاران زد روم به شهـر خود و شهـریار خود باشم
و شاعـر ما بهـجت را به شهـریار تـبـدیل کرد و به هـمان نام هـم معـروف شد. تاریخ تـولـدش 1285 خورشیدی و نام پـدرش حاجی میرآقا خشگـنابی است که از سادات خشگـناب (قـریه نزدیک قره چـمن) و از وکـلای مبرز دادگـستـری تـبـریز و مردی فاضل و خوش محاوره و از خوش نویسان دوره خود و با ایمان و کریم الطبع بوده است و در سال 1313 مرحوم و در قـم مـدفون شد.
شهـریار تحـصـیلات خود را در مدرسه متحده و فیوضات و متوسطه تـبـریز و دارالفـنون تهـران خوانده و تا کـلاس آخر مـدرسهً طب تحـصیل کرده است و در چـند مریض خانه هـم مدارج اکسترنی و انترنی را گـذرانده است ولی در سال آخر به عـلل عـشقی و ناراحـتی خیال و پـیش آمدهای دیگر از ادامه تحـصیل محروم شده است و با وجود مجاهـدتهـایی که بعـداً توسط دوستانش به منظور تعـقـیب و تکـمیل این یک سال تحصیل شد، معـهـذا شهـریار رغـبتی نشان نداد و ناچار شد که وارد خـدمت دولتی بـشود؛ چـنـد سالی در اداره ثـبت اسناد نیشابور و مشهـد خـدمت کرد و در سال 1315 به بانک کـشاورزی تهـران داخل شد.
شهـرت شهـریار تـقـریـباً بی سابقه است، تمام کشورهای فارسی زبان و ترک زبان، بلکه هـر جا که ترجـمه یک قـطعـه او رفته باشد، هـنر او را می سـتایـند. منظومه (حـیـدر بابا) نـه تـنـهـا تا کوره ده های آذربایجان، بلکه به ترکـیه و قـفـقاز هـم رفـته و در ترکـیه و جـمهـوری آذربایجان چـنـدین بار چاپ شده است، بدون استـثـنا ممکن نیست ترک زبانی منظومه حـیـدربابا را بشنود و منـقـلب نـشود.
بالاخره سید محـمد حسین شهـریار در 27 شهـریـور 1367 خورشیـدی در بـیـمارستان مهـر تهـران بدرود حیات گـفت و بـنا به وصیـتـش در زادگـاه خود در مقـبرةالشعـرا سرخاب تـبـریـز با شرکت قاطبه مـلت و احـترام کم نظیر به خاک سپـرده شد. چه نیک فرمود:
برای ما شعـرا نـیـست مـردنی در کـار کـه شعـرا را ابـدیـت نوشـته اند شعـار
به قلم آقای زاهدی دوست استاد،
به گزارش اقتصادنیوز ، پرویز اسماعیلی معاون رئیس جمهور نوشت:
«امروز هواپیمای روحانی رکوردشکنی کرد؛ کل هیات و همراهان ۴۳ نفر بود. زمانی استاندارد همراهان رئیس جمهور ایران در سفر به نیویورک 185 نفر بود»
این توییت به مقایسه تفاوت تعداد نفرات همراه حسن روحانی با محمود احمدی نژاد پرداخته است.
به گزارش جام جم آنلاین، 18 ماه از شهادت محسن می گذرد و در این مدت ، هر پنج شنبه بر سر مزار محسن در بهشت زهرا خیمه عاشقی برپاست؛ ایستگاهی صلواتی نشانه عشق تمام نشدنی پدر به فرزند. پدری که همیشه شب های چهارشنبه را همینجا در بهشت زهرا کنار مزار پسر شهیدش به صبح می رساند و آفتاب پنج شنبه که شهر را روشن کرد، آستین همت بالا می زند و به روال همه هفته های گذشته، بساط عاشقی اش را به پا می کند.
دومین پنجشنبه گرم شهریور ماه، در قطعه 50 بهشت زهرا ، مهمان اصغر قوطاسلو شدیم و با او از فرزند شهیدی گفتیم که مایه افتخار و سربلندی اش است.
همیشه پنج شنبه ها اینجا هستید؟
از وقتی که اینجا خانه محسن شده ما هم همیشه اینجاییم. البته بیشتر وقت ها من از شب قبل می آیم بهشت زهرا. شب همینجا می خوابم و از سر صبح می افتم دنبال تهیه تدارکات برای پخت غذا.
بیشتر توضیح می دهید؟
بله .. آش می پزیم ، قیمه می پزیم ، قرمه می پزیم. ماه رمضان سحری و افطاری می دادیم ، زیارت عاشورا داریم. نماز جماعت برگزار می کنیم. امروز دعای عرفه داریم. سخنران داریم و هزار نفر پای سفره ای می نشینند که هر پنج شنبه اینجا می اندازیم و نمی گذاریم چراغ اینجا خاموش شود.
چرا؟
چون محسن چراغ دل ما را روشن کرد. چراغ دل یک ملت را روشن کرد. محسن تکاور بود، جنگاور بود، رفت و در راه اسلام، در راه وطن شهید شد، چه افتخاری از این بالاتر. حالا این کوچکترین کاری است که من می توانم برای پسرم انجام بدهم. البته من تنها نیستم، اینجا واقعا کار دلی است، جوان های زیادی می آیند داوطلبانه پای کار می ایستند. خیلی ها التماس می کنند که تورا به خدا به ما هم اگر کاری هست بگویید انجام بدهیم. اصلا یک حال خوبی اینجا بوجود آمده که همه اش از برکات حضور شهداست.
محسن را خیلی ها بعنوان اولین شهید مدافع حرم ارتش می شناسند، شما که پدر این شهید هستید، محسن را چطور معرفی می کنید؟
پسر من جنگاور بود،غواص بود ،چترباز بود دوره هایی که یک رنجر باید ببیند گذرانده بود، کلاه سبز بود ، غریق نجات بود. اما قبل از همه اینها محسن یک بسیجی بود؛ یک نظامی خالص. از خیلی سال قبل تر مسئول حوزه بسیج بود، مسئول آموزش ناصحین بود، مسئول آموزش دانش آموزی پاکدشت بود و همیشه خودش را سرباز رهبر می دانست.
هیچوقت فکر می کردید که شهید بشود؟
محسن زیاد از شهادت حرف می زد. همیشه در جمع های خانوادگی یا در هیئت ها که حضور داشت می گفت دعا کنید من شهید بشوم ؛ یعنی شهادت آرزویش بود. همیشه دنبال مسیری بود که او را به شهادت نزدیک تر کند. حتی وقتی در سوریه بود بااینکه دوره ماموریتش تمام شده بود اما باز هم داوطلبانه مانده بود ، به همرزمانش هم گفته بود من با شهادت برمی گردم.
از نحوه شهادتش خبر دارید؟
دوستانش گفتند که یک عملیات سختی بین نیروهای ایرانی و نیروهای جبهه النصره بوجود آمده ، تا رسیدن نیروهای خودی محسن چندساعتی خط را به تنهایی نگهداشته بوده و قهرمانانه در نبردی مستقیم و تن به تن به شهادت رسیده. نیروهای دشمن، بعد از شهادت محسن برای اطمینان از مرگ او، به او تیر خلاص زده بودند. حتی وسائلش را هم با خودشان برده بودند.
محسن کجا شهید شد؟
در شهر حلب منطقه برنه .افتخار من این است که پسرم قهرمانانه جنگید.
برای اینکه برود سوریه و مدافع حرم بشود رضایت شما را گرفت؟
بله ...یک روز آمد و گفت دوست دارم بروم مدافع حرم بشوم. گفتم محسن جان خوب فکرهایت را کرده ای؟ گفت بله. اگر من نروم چه کسی برود؟! وظیفه من است که بروم و از حرم حضرت زینب (س) از مردم مظلوم و از اسلام دفاع کنم.
این اولین ماموریت خارج از کشورش بود؟
نه قبلا یک بار هم رفته بود عراق . اما آن موقع ماموریتش طولانی نبود.
پدری که هرهفته می آید بهشت زهرا شب را سر مزار پسر شهیدش می خوابد یعنی او را خیلی دوست داشته، چطور این پدر رضایت می دهد به رفتن فرزندش به جایی که پر از آتش گلوله است.
چون خودش دلش با رفتن بود. محسن درست است که پسرم بود، اما پشت و پناهم بود، من خیلی وابسته اش بودم، روزی هم که آمد و گفت می خواهد برود سوریه، من می دانستم که این راه شهادت دارد، خودم هم در دوران مقدس جبهه بودم ، می دانستم شرایط جنگ چطوری است. می دانستم که در این مسیر خیلی ها به شهادت می رسند، البته شهادت نصیب هرکسی نمی شود و اینهایی که امروز می بینید شهید شده اند همه برگزیده هستند.
محسن فرزند چندمتان بود؟
پسر اولم بود. تکیه گاهم بود. همیشه هرکاری داشتم محسن داوطلب می شد انجامش می داد. همیشه فکر می کردم اگر یک روزی از این دنیا بروم ، این محسن است که زیر تابوتم را می گیرد من را از زمین بلند می کند. فکر نمی کردم برعکس بشود. اما شد... خدا عزتی به او داد که هیچ بنده ای نمی توانست بدهد.
بعد از شهادت محسن او را خواب دیده اید؟
زیاد...من محسن را زیاد در خواب می بینم.حتی آن وقتی که نزدیک شهادتش بود هم چندباری خواب دیدم مراسم عزاداری است و من دارم محسن را تشییع می کنم. حال بدی داشتم. خدا شاهد است که بعد از اینکه بیدار می شدم تا صبح راه می رفتم. با خودم می گفتم خدایا این چه خوابی است... فکر می کردم یعنی قرار است واقعا محسن شهید بشود؟! الان می بینم محسن همیشه در خوابهای من حضور دارد.
الان چطور این حضور را نشان می دهد؟
در این مدتی که شهید شده چندباری پسرم را در خواب دیدم. دیدم بیرون در ایستاده. تعارف کردم که محسن جان بیا داخل خانه. چرا نمی آیی؟ محسن هم هربار گفته: بابا آخر من نگهبان بی بی هستم. نمی توانم اینجا را ترک کنم.
پس حتما محسن ارادت زیادی به حضرت زینب(س) داشته.
دقیقا همین طور است. وقتی محسن داوطلب شد برای اعزام به سوریه، هم برایش بحث اعتقادی و مذهبی مطرح بود، هم بحث دفاع از مرزهای اسلام. همه اینها کنار هم جمع شد و محسن را برای رفتن ترغیب کرد. یادم نمی رود که محسن همیشه می گفت من می روم که سرباز بی بی باشم. حالا پسر من سرباز بی بی است.
وقتی خبر شهادت محسن را شنیدید چکار کردید؟ شما که با خواب شهادتش آنقدر آشفته می شدید.
من به پسرم افتخار کردم. محسن سربلندم کرد. ببینید همه ما رفتنی هستیم، چه بهتر که به شکل زیباتری از این دنیا برویم و چه رفتنی زیباتر از شهادت؟!
واکنش مادرش چه بود؟
اتفاقا من درباره این موضوع خیلی نگران بودم. وقتی رفتم معراج شهدا و پیکر محسن را دیدم ، همه دغدغه ام این بود که چطور این خبر را به مادرش بدهم. قبل از اینکه برسم خانه ، به همسرم زنگ زدم. گفت چیزی شده؟ از محسن خبری شده؟ گفتم می ایم خانه می گویم. اما پای رفتن نداشتم. وقتی رسیدم خانه و همسرم در را باز کرد. دوباره پرسید از محسن خبری شده؟ محسن شهید شده؟ گفتم شهید شده. گفت مبارکش باشد...مبارکش باشد...
یک عکس خیلی معروف از حضور حضرت آیت الله خامنه ای برسر مزار اولین شهید مدافع حرم ارتش وجود دارد، درباره این عکس توضیح می دهید؟
بله... محسن خیلی دوست داشت حضرت آقا را از نزدیک ببیند، حتی در وصیت نامه اش هم نوشته بود که آرزو دارم آقا دست متبرکشان را به روی سرم بکشد. که البته قسمتش نشد اما بعد از شهادتش ، حضرت آقا همینجا سر مزار محسن آمد و چند دقیقه ای ایستاد. همین عکس است که خیلی معروف شده.
خودتان هم از نزدیک ایشان را دیده اید؟
بله چندباری این سعادت نصیب من شده که محضر حضرت آقا برسم. همیشه از ایشان خواسته ام که من را دعا کنند و ایشان هم فرمودند که این مدافعان حرم در راه دفاع از حریم و حرم به شهادت می رسند؛ افتخار کن که چنین پسری داری.
اختصاصی خاروانا نیوز: اواسط تیرماه سال جاری مسئولین ذیربط شهرستان از تکمیل آسفالت روکش جاده ورزقان- خاروانا سخن گفتند. این پروژه که از سال 1393 شروع شده بود و تا سال 1395 حدود 30 کیلومتر از خاروانا تا جوشین چایی آسفالت ریزی شده بود، یکی از مهمترین مطالبات اهالی از مسئولان حوزه راه و شهرسازی شهرستان تلقی می شود؛ چرا که علاوه بر وجود مشکلاتی همچون پیچ و خم زیاد، عرض کم، نبود زیرسازی استاندارد و ... از بین رفتن آسفالت جاده خسارت زیادی به خودروهای اهالی و مسافران وارد آورده و در برخی اوقات خطرات جانی نیز به همراه داشت. خبر تکمیل آسفالت باقیمانده جاده یعنی از دیزج ملک تا جوشین چایی یکی از خوشحال کننده ترین خبرها طی تابستان امسال بود، ولی متاسفانه بعد از تراشه برداری و آسفالت ریزی قسمتی از جاده از دیزج تا داشکسن، مجددا این پروژه نیمه کاره رها شده و تعطیل گردید.
از طرف دیگر لکه گیری (یاماخ زنی!) ادامه مسیر این شائبه را ایجاد نموده است که به احتمال زیاد قسمت باقیمانده جاده آسفالت نخواهد شد. انتظار از مسئولین محترم آن است که تا زمانیکه موضوع اعتبار و سایر موارد مرتبط با پروژه ای نهایی نشده، از دادن وعده و وعید به مردم خودداری نموده و انتظار کاذب ایجاد ننمایند. وظیفه مسئولین ذیربط آن است که در دل مردم نجیب، فهیم و متاسفانه ستم دیده بخش خاروانا امید بدمند نه اینکه سوسویی از امید که مردم دارند را از آنها بگیرند!
پس تا قبل از اتمام فصل کاری سال 96 که زمان زیادی هم نیست، نسبت به تکمیل آسفالت این مسیر که متاسفانه نام جاده را نمی توان بر آن نهاد، اقدام نمایید و اندک امید مردم ساکن منطقه را زنده نگه دارید!
به گزارش رسانه برگزار شده بود تأکید کرد که ایرانی ها برادران دینی عربستانی ها هستند. ، «خالد الفیصل» امیر مکه در یک نشست خبری که در خصوص مراسم حج برای اهالی
اسپوتنیک گزارش داده که بعد از کشمکشی که میان تهران و ریاض درباره موضوع حجاج ایرانی و تأمین امنیت و آسایش آنها بعد از فاجعه منا در سال ۲۰۱۵ ایجاد شده بود، امیر مکه اعلام کرد که حجاج ایرانی برادران دینی ما هستند که ما از ورود آنها به این سرزمین مقدس استقبال کرده و به آنها خوش آمد گفتیم.
وی همچنین تأکید کرد که حجاج ایرانی تا کنون هیچ مشکلی در طول مراسم حج نداشته اند و گفت امیدوار است حجاج ایرانی به راحتی و با آسایش حج خود را به جای بیاورند و از عربستان به نیکی یاد کنند عربستانی ها هم از ایرانی ها به نیکی یاد کنند.
اگرچه اين روزها علي مطهري و محمدمهدي مفتح فرزندان شهيدان مطهري و مفتح نماينده مجلس هستند، محمدمهدي تندگويان فرزند شهيد تندگويان عضو شوراي شهر تهران بود و ... اما نام و نشاني از فرزندان شهيد رجايي و باهنر در تارک سياسي کشور نيست.
به گزارش نامه نیوز به نقل از خبرآنلاین، شايد چون نه همچون محمدرضا عارف فرزند رئيس فراکسيون اميد مجلس ادعايي درباره "ژن خوب" دارند، نه همچون نوادگان امام خميني و فرزندان هاشمي رفسنجاني وصلت سياسي کردند و نه حتي تمايلي براي حضور در رقابتهاي سياسي و يا حضور در پستهاي مملکتي داشتند.
در بي رغبتي پيوند خانواده شهيد رجايي با رجال سياسي کشور همين بس که پس از شهادت آن مرحوم، همسرشان عاتقه صديقي تمايلي نداشتند که دخترانشان با خواستگاران سياسيشان ازدواج کنند و تنها پسرش "کمال" نيز عموما خود را با نام خانوادگي مادرش معرفي ميکند.
فرزند شهيد باهنر نيز عموما حضور در مجامع علمي را بر رفت و آمدهاي سياسي ترجيح دادهاند. "ناصر باهنر" بزرگترين فرزند شهيد باهنر دکتراي ارتباطات دارد و از اعضاي هيات علمي دانشگاه امام صادق است. دو دخترش "نهضت" و "ندا"، پزشک و دندانپزشک هستند و کوچکترين فرزندش "ميثم" که بيش از خواهرها و برادرش شبيه پدر است، فوق ليسانس هوافضا دارد.
در دو تصوير ذيل شجرهنامه خانوادگي شهيدان رجايي و باهنر را مشاهده کنيد: برای دیدن عکس در اندازه بزرگتر بر روی آن کلیک کنید.
تبریز - مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی آذربایجان شرقی از آغاز عملیات آوار بردای ۲۲۴ واحد تخریبی در مناطق زلزله زده شربیان خبر داد.
به گزارش خبرنگار مهر، حافظ باباپور سه شنبه در جمع خبرنگاران گفت: اکیپ بنیاد مسکن بعد از وقوع زلزله ۴.۹ ریشتری شربیان، درکنار سایر ادارت بلافاصله به منطقه اعزام شده و ماشین الات سنگین استان عملیات آوار برداری روستای ایوق که مرکز زلزله دراین روستا بود را شروع نموده اند.
وی در ادامه اظهار داشت: بر اساس براورد کارشناسان تاکنون در خود روستای ایوق نزدیک به ۲۲۴ واحد از ۶۰ الی ۱۰۰ درصد تخریب شده اند که بعد از اتمام آوار برداری تسهیلات لازم در اختیار روستائیان عزیز قرار گرفته و عملیات احداث واحدهای نوساز شروع خواهد شد.
مدیرکل بنیاد مسکن استان یادآورشد: واحدهای تخریبی نیز در خود شهر شربیان و دوزدوزان وجود دارند و همچنین طبق اعلام کارشناسان فنی در چهار روستا از توابع بخش مهربان نیز واحدهای تخریبی داریم که بپس از برآورد اولیه کارشناسی همه واحدهای تخریب شده و کم دوام را مجددا مقاوم سازی خواهیم کرد.
وی افزود: بنیاد مسکن در ابتدا نقشه رایگان در اختیار متقاضیان و روستائیان قرارداده و در واقع فعلا به دلیل آغاز فصل سرما از منابع خود بنیاد مسکن کار را شروع کرده و تسهیلات به مبلغ ۲۰ میلیون تومان قرضالحسنه آماده پرداخت است و روستائیان میتوانند سریع تشکیل پرونده دهند.
باباپور تصریح کرد: در تمام روستاهای آذربایجان شرقی این تسهیلات از ۱۲ سال قبل پرداخت شده و سالانه نزدیک به ۱۲ هزار واحد مسکونی کم دوام مقاوم سازی می شود و امیدواریم که این زلزله تجربهای برای سایر روستاها شود تا خانههای روستایی بهسازی شود.
به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، حجتالاسلام والمسلمین سید محمدعلی آلهاشم در نشست شورای فرهنگ عمومی استان آذربایجانشرقی با تبریک فرا رسیدن هفته دولت اظهار داشت: امیدواریم در دولت جدید به مقوله اقتصاد و فرهنگ به صورت ویژه توجه شود و دولت در رشد اقتصادی، ایجاد اشتغال برای جوانان و افزایش صادرات غیرنفتی اقدامات اثرگذاری داشته باشد.
وی با تأکید بر اینکه دولت دوازدهم رسالت خطیری در تحقق اقتصاد مقاومتی دارد، تصریح کرد: مسؤولیت امروز دولتمردان اصلاح اقتصاد، مدیریت صحیح اقتصادی و عمل به شعار سال به عنوان راه حل اصلی برای اصلاح اقتصادی کشور است.
امام جمعه تبریز همچنین تقویت ارزشهای دینی و روحیه انقلابی در میان جوانان را از دیگر رسالتهای دولت برشمرد و تأکید کرد: در حوزه فرهنگ تذکرات اخیر رهبری سرلوحه کار دولتیها باشد و انتظار می رود دولت با بهرهمندی از ابتکار، خلاقیت و اندیشه جوانان انقلابی، ارزشهای دینی را تقویت کند.
آلهاشم مطرح کرد: انتظار داریم دولت با همراهی مجلس بتواند امسال در بحث صادرات غیرنفتی موفق باشد و وابستگی اقتصاد به نفت که از توطئه های شوم رژیم گذشته است را کمتر نماید.
نماینده ولی فقیه در استان آذربایجانشرقی تصریح کرد: اگر اقتصاد مقاومتی را وسیله رشد و توسعه پایدار تعریف کنیم برای رسیدن به اجماع میان نخبگان حوزههای مختلف و وحدت نظر بین آحاد مختلف ضرورت دارد این مقوله جنبه مردمی پیدا کند.
وی تصریح کرد: در گفتمانسازی فرهنگی پیرامون اقتصاد مقاومتی باید گفت کار فرهنگی، بلندمدت یا دست کم میان مدت است و ثمره آن در فرایند استمرار و تداوم شکل میگیرد. بنابراین با توجه به این واقعیت باید گفتمان سازی فرهنگی پیرامون اقتصاد مقاومتی، امری جاری و ساری باشد و محدود به همین سال نباشد و دستور کار دائمی شورای فرهنگ عمومی قرار گیرد.
رئیس سازمان برنامه و بودجه استان آذربایجانشرقی نیز در این نشست طی سخنانی اظهار داشت: اگر میخواهیم اقتصاد مقاومتی در راستای هدف متعالی خود که دستیابی به رشد و توسعه مستمر و پایدار است، حرکت کند از همه ظرفیتهای جامعه باید بهره بریم.
داود بهبودی خاطرنشان کرد: تحقق کامل اقتصاد مقاومتی با محوریتهای موضوعی و تخصصی آن مثل تولید و اشتغال نیازمند مردمی کردن آن است.
قائم مقام مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان آذربایجانشرقی هم با اشاره به طرحهای ارائه شده از سوی نهادهای عضو شورای فرهنگی عمومی، گفت: اولویتهای شورای فرهنگ عمومی استان با توجه به دستورالعملهای شورای فرهنگ عمومی کشور اخذ و نظرات اعضای شورا تجمیع و تدوین شده و تصویب می شود.
علی پیروزمنش پیشنهادات دبیرخانه ستاد اقتصاد مقاومتی را همچون تولید آثار هنری تبیین کننده گفتمان اقتصاد مقاومتی و بهرهگیری از پتانسیل سرمایه اجتماعی هنرمندان و ورزشکاران در ترویج پیام شعار سال را جهت تصویب در شورای فرهنگ عمومی ارائه داد.
وی همچنین به ارائه گزارشی از اقدامات انجام گرفته در خصوص مصوبات جلسات پیشین این شورا پرداخت.
.: Weblog Themes By Pichak :.