مغایر,قانون,شورای نگهبان,مجلس,خبرگزاری,خبرگزاریهای فارسیزبان,سایتهای خبری,خبر,اخبار,دانشگاه,دانشجو,خبر دانشجو,اخبار دانشگاه,اخبار دانشگاهی,پیوند رسانه و دانشگاه,دانشگاه سراسری,دانشگاه آزاد,دانشگاه غیرانتفاعی,دانشگاه پیام نور,دانشگاه علمی کاربردی,تشکلهای دانشجویی,سایت شبکه خبر دانشجو,دانشگاه مجازی,سیاسی,بینالملل,علمی,فرهنگی,اجتماعی,دین و اندیشه,ورزشی,اقتصادی,استانها,عکس,فیلم و صوت,فضای مجازی,نمایشگاه مطبوعات,پربیننده ترین اخبار,پربحث ترین اخبار,چندرسانه ای,پوشش اخبار دانشگاهی,تیترهای برتر,خبرنگار,عکاس,ایران,جهان,رسانه,ارتباط,اخبار دانشگاه های ایران,خبر گزاری,خبرگذاری,خبر گذاری,اینفوگرافیک,خبردانشجو,شبکهخبردانشجو,صصص,سدد,هق,دانشگاه های تهران,تهران,رهبری,ملت,مردم,ریاست جمهوری,انقلاب اسلامی,انقلاب اسلامی ایران,جمهوری اسلامی ایران,تابناک,فارس,مهر,ایسنا,رجا,فردا,شفاف,خبرآنلاین,عصر ایران,جام نیوز,الف,خبرنامه,صوت و تصویر,20:30,صرفا جهت اطلاع,خبرگزاری دانشجو,خوابگاه,خابگاه,پایان نامه,پایاننامه,پایاننامه,فیلم دانشجویی,فیلم,ورزش دانشگاهی,ورزش,ورزش دانشگاه,جزوه,فناوری,بانک سوالات,علم,دختر دانشجو,دختردانشجو,پسر دانشجو,پسردانشجو,رهبر انقلاب,احمدی نژاد,احمدینژاد,لاریجانی,مشائی,مشایی,قالیباف,بازیگر,خوابگاه دختران,خوابگاه پسران,خوابگاه دخترانه,تحصن,سلف,تحصن دانشجویی,سلف دانشگاه,نمونه سوالات,کلید امتحان,سنجش,آزمون,آزمون دکترا,آزمون ارشد,کارشناسی ارشد,پاسخنامه,پاسخ نامه,روش جدید تقلب,تقلب,سوالات تضمینی,کنکور,مهندسی معکوس تست,تست و آزمون,ورقه امتحان,اردوی مختلط,سرویس دانشگاه,تجمع دانشجویی,سوالات میان ترم,پایان ترم,ترم,ارز دانشجویی,نرخ ارز,طلا,سکه,دانشجوی زندانی,زندانی سیاسی,دانشجوی ستاره دار,دانشجوی ستارهدار,موبایل,فیلم خوابگاه,شهید گمنام,استاد,کنکور آزاد,کنکور سراسری,کنکور پیام نور,جنبش سبز,دانشجوی سبز,قیمت,واردات خودرو,صادرات,کالا,خدمات,اقتصاد مقاومتی,نقد و بررسی,رخدادهای دانشگاهی,گفتگو,یادداشت,مقاله,روش تحقیق,مرکز تحقیقات,وزارت علوم,وزارت آموزش و پرورش,فیلم منتشرنشده,صوت,گزارش تصویری,عکس دانشجویی,نشریات دانشجویی,نشریه,دانشگاه شریف,دانشگاه فردوسی,دانشگاه پلی تکنیک,دانشگاه هنر,دانشگاه بوعلی سینا,دانشگاه تهران,فیلم سینمایی,اکران دانشجویی,اکران,اکران دانشگاهی,مسابقات پل ماکارونی,نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری ها,معاونت مطبوعاتی,وزیر علوم,وزیر,زندگی دانشجویی,خونه دانشجویی,خانه دانشجویی,منزل دانشجویی snn,snnonline,studentnews,student news agency,student news network,SNN,IR,ir,snn,www,khabar,akhbar,daneshjoo,daneshgah,daneshga,daneshjou,daneshjo,daneshjouee,daneshjoui,daneshjoei,iran,IRAN,Iran,Tehran,World,news,agency,student,university,iran university,univercity,politic,international,scientific,culture,social,thinking,sport,economic,state,photo,multimedia,cyber,topnews,hotnews,top news,hot news,khabarhaye iran,khabarhaye jahan,khabarhaye nayab,khabarhaye top,university news,media,islamic republic of iran,leader,president,national,iranian universities,khamenei,dolat,tabnak,khabaronline,jahannews,com,rajanews,jamnews,alef,farsnews,mehrnews,isna,shafaf,asriran,Khabargozariye Daneshjou,khabargozariye daneshjoo,khabargozari,ahmadinejad,perspolis,esteghlal,azadi,enghelab
به گزارش گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو» سخنگوی شورای نگهبان از رد مصوبه مجلس شورای اسلامی در خصوص مستثنی شدن نمایندگان کنونی از ساز وکار رایج بررسی صلاحیت داوطلبان نمایندگی در انتخابات آینده مجلس خبر داد.
نجات الله ابراهیمیان در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما گفت: این مصوبه در میانه جلسه امروز شورای نگهبان واصل و بررسی شد.
وی افزود: بخش هایی از این مصوبه به ویژه بخشی که ترتیبات ویژه و مقررات جدیدی برای رسیدگی به صلاحیت نمایندگان کنونی مجلس شورای اسلامی پیش بینی کرده بود با اکثریت آرا مغایر قانون اساسی شناخته شد.
ابراهیمیان گفت: موضوع مصوبه دیروز مجلس شورای اسلامی تبصره ۴ پیشنهادی برای الحاق یک تبصره به ماده ۵۲ قانون انتخابات مجلس بود که بر اساس آن نمایندگان کنونی از ساز و کار رایج بررسی صلاحیت داوطلبان نمایندگی در انتخابات آینده مجلس مستثنی شده بودند.
نمایندگان مجلس در مصوبهای مقرر کردند در صورت ثبتنام نمایندگان فعلی مجلس برای دوره بعد انتخابات خانه ملت، صلاحیت آنان برای نمایندگی مجلس استمرار مییابد.
به گزارش فارس، صلاحیت داوطلبان نمایندگی در نشست علنی صبح امروز (سهشنبه) پارلمان پیشنهادات وکلای ملت درباره طرح اصلاح قانون انتخابات مجلس را مورد بحث و بررسی قرار دادند.
این طرح که در واقع تنها برای اعمال محدودیت برای کاندیداتوری اعضای شوراهای اسلامی شهر در انتخابات مجلس ارائه شده است، با پیشنهادات متفاوت و بعضاً خارج از موضوع اصلی طرح توسط برخی وکلای ملت مواجه شد.
تعدادی از نمایندگان مجلس پیشنهادی را مطرح کردند مبنی بر اینکه لزومی ندارد شورای نگهبان صلاحیت نمایندگان فعلی مجلس را که برای دور بعدی انتخابات مجلس کاندیدا میشوند، بررسی کند چرا که ۴ سال قبل شورای نگهبان صلاحیت آنها را بررسی و تأیید کرده است، همچنین سایر عوامل اجرایی یا نظارتی نیز حق اظهارنظر در خصوص صلاحیت افراد مذکور را ندارند.
نمایندگان مجلس این پیشنهاد جنجالی را با ۱۲۵ رأی موافق، ۵۴ رأی مخالف و ۸ رأی ممتنع در صحن علنی مجلس مصوب شد.
طبق مصوبه مجلس در پیشنهاد مذکور که محمدرضا پورابراهیمی نماینده کرمان آن را به نمایندگی از رضا عبداللهی نماینده ماهنشان، هادی قوامی نماینده اسفراین، اسماعیل جلیلی نماینده مسجدسلیمان، الیاس نادران نماینده تهران و غلامرضا نوری نماینده بستانآباد، مطرح کرد، در صورت ثبتنام نمایندگان فعلی مجلس شورای اسلامی برای دوره بعد صلاحیت آنان برای نمایندگان مجلس استمرار مییابد مگر آنکه شورای نگهبان در جلسه رسمی خود تا ۱۵ روز قبل از شروع تبلیغات انتخاباتی به استناد اسناد و مدارک معتبر عدم احراز را اعلام نمایند. بر این اساس سایر عوامل اجرایی یا نظارتی حق اظهارنظر در خصوص صلاحیت افراد مذکور را ندارند.
همچنین نمایندگان در تبصره این پیشنهاد مقرر کردند موارد مربوط به تخلفات افراد مذکور در زمان شروع تا انتهای تبلیغات که به تشخیص شورای نگهبان منجر به ابطال یا عدم احراز صلاحیت افراد مذکور میشود از این قاعده مستثنی است.
اختصاصی خاروانا نیوز: روز چهارشنبه به مناسبت روز ملی شوراها، همایش گرامیداشت این روز به پاس قدردانی از شوراهای اسلامی روستاهای خاروانا، شورای شهر خاروانا، شورای بخش و شهرستان و ... با حضور فرماندار شهرستان، بخشدار خاروانا و سایر مدیران شهرستانی و بخش خاروانا برگزار گردید. این مراسم که با هماهنگی و تلاش های مجموعه بخشداری خاروانا و با همکاری شهرداری و دانشگاه پیام نور اجرا گردید، یکی از بهترین و کاراترین همایش های اجرا شده در مرکز بخش خاروانا طی سالهای اخیر به شمار می رود.
در این مراسم ابتدا عبدالهی بخشدار خاروانا ضمن خیرمقدم گویی فرا رسیدن روز ملی شوراها را به تمامی شوراهای بخش تبریک عرض نمودند. ایشان در ادامه مطالبی را در خصوص امر مشورت و اهمیت و جایگاه شوراها بیان داشتند. بخشدار خاروانا ضمن اشاره به برخی مسائل مهم بخش، از توجه فرماندار شهرستان به امر مرزی شذن و الحاق به منطقه آزاد بخش خاروانا تشکر نموده و خواستار توجه جدی و شروع عملیات بهسازی و آسفالت جاده خاروانا- ورزقان شدند.
دیگر سخنران این مراسم ولیان رئیس شورای اسلامی شهر بود. رئیس شورای شهر خاروانا روز ملی شوراها را تبریک گفته و از فرصت پیش آمده جهت طرح مسائل و مشکلات شهر و منطقه استفاده نمودند. آقای ولیان ضمن اشاره به نامناسب بودن وضعیت جاده های ارتباطی شهر با مرکز شهرستان و شهر تبریز، خواستار توجه جدی به ساماندهی آنها شده و از شروع نشدن مجدد عملیات بهسازی و اسفالت جاده خاروانا- ورزقان انتقاد کرد (این مورد بارها از سوی شورا پیگیری شده و تمامی مسئولین ذیربط قول شروع شدن آن از شنبه هفته آتی را داده اند!). ایشان نبود جاده های مناسب را دلیل اصلی نیامدن سرمایه گذاران به مرکز بخش دانسته و به تلاش های متعدد شورای شهر در جذب سرمایه گذار و عدم موفقیت نهایی به دلیل نبود زیرساختهای ارتباطی اشاره نمودند.
ولیان در ادامه سخنرانی خود مشکلات دیگر شهر و منطقه که بارها از سوی شورا پیگیری شده را برشمردند. مسائلی از قبیل دائمی نشدن اداره ثبت احوال در مرکز بخش علیرغم همکاری همه جانبه شورا، عدم توجه به مطالبه مردم در خصوص دستگاه گیرنده شبکه های دیجتالی تلویزیونی، عدم استقرار شعبه بانک ملی، نیمه کاره رها شدن سد حاجیلار و ...مهمترین مشکلات مورد اشاره رئیس شورای شهر خاروانا بودند.
در ادامه مراسم نماینده شورای شهرستان در استان و رئیس شورای بخش خاروانا ضمن تبریک فرا رسیدن روز ملی شوراها گزارشی از عملکرد خود را ارائه نموده و مسائل موجود بخش را یادآور شدند
محرم زاده رئیس بنیاد مسکن شهرستان نیز پس از تبریک روز شوراها، آمادگی بنیاد مسکن شهرستان در بازسازی و نوسازی کامل واحدهای مسکونی بخش خاروانا شامل روستاهای بخش و خود شهر را اعلام نمودند. ایشان گزارش مختصری نیز در خصوص وضعیت روستاهای بخش و عملکرد این نهاد در آنها را ارائه دادند.
در قسمت دیگر مراسم، رحمان رضازاده شاعر توانمند بخش خاروانا و روستای لیلاب، اشعاری نقادانه را در قالب طنز در مورد شوراها و تلویزیون قرائت کردند که با استقبال بی نظیر شرکت کنندگان روبرو شد.
وفادار فرماندار شهرستان سخنران ویژه برنامه بودند. فرماندار ورزقان ضمن تبریک روز ملی شوراها مطالبی را در خصوص اهمیت و جایگاه شوراها در نظام جمهوری اسلامی بیان داشتند. ایشان در ادامه ضمن اشاره به موفقیت های دولت تدبیرو امید، به موارد مطرح شده از سوی رئیس شورای شهر خاروانا و بخش و نماینده شورا در استان پاسخ دادند. مهمترین موارد اشاره شده از سوی فرماندار شهرستان، شروع مجدد عملیات بهسازی راه خاروانا به ورزقان در روزهای آتی، دائمی نمودن ثبت احوال در مرکز بخش، گازدار نمودن همه روستاهای بالای 20 خانوار بخش، تلاش برای استقرار شعبه بانک ملی، پیگیری جدی الحاق شهرستان به منطقه ازاد ارس از ناحیه بخش خاروانا، شروع مجدد عملیات سد حاجیلار در روزهای آتی و ... بود.
این مراسم با تجلیل از شوراهای شهر و روستاها و شهردار خاروانا، مسئول دانشگاه پیام نور خاروانا و برخی تلاشگران دیگر و پذیرایی و صرف ناهار خاتمه یافت.
به گزارش آوای ورزقان، حجت الاسلام مسعود مهدوی در خطبه های نماز جمعه ورزقان با اشاره به پنجم اردیبهشت سالروز حمله نظامی آمریکا به طبس به بهانه آزادسازی گروگان های لانه جاسوسی خود، اظهار کرد: این حادثه یکی از نمونه های آشکار امدادهای غیبی و الهی بود که نشان داد دست خدا همواره پشت انقلاب اسلامی است و هرگز دشمنان به بهانه های مختلف توان ضربه زدن به این نظام اسلامی را ندارند.
وی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در دیدار با ارتشیان تصریح کرد: مباحث مربوط به صنایع دفاعی و نظامی جمهوری اسلامی قابل بازرسی نیست و مذاکرات هسته ای تنها پیرامون پرونده هسته ای انجام می شود.
امام جمعه ورزقان حملات هوایی آل سعود به مردم بی دفاع یمن را وقیحانه و وحشیانه خواند و اظهار داشت: عربستان سعودی بار دیگر نشان داد که به عنوان پیاده نظام آمریکا در منطقه غرب آسیا عمل می کند.
وی گفت: حملات هوایی عربستان به یمن نتیجه ای جز شهید شدن هزاران کودک، زن و مردم غیر نظامی نداشته و این موضوع نشان می دهد نظام سلطه در ورود به تحولات یمن دچار اشتباهات فاحش شده است.
مسعود مهدوی از شبکه بهداشت و درمان شهرستان ورزقان به خاطر ارائه خدمات به مردم و برنامه های مناسب در هفته سلامت تقدیر و تشکر کرد.
خطیب نماز جمعه ورزقان با انتقاد از عملکرد اوقاف و امور خیریه در بازسازی مساجد آسیب دیده از زلزله سال ۹۱ در شهرستان ورزقان گفت: بازسازی مساجد شهرستان نیازمند توجه ویژه اوقاف و امور خیریه به شهرستان ورزقان است و اوقاف و امور خیریه باید در عمران و آبادانی مساجد کوشا باشد
به گزارش آوای ورزقان، علی وفادار در آئین افتتاح مراسم شروع عملیات اجرایی طرح هادی روستای گلعنبر گفت: از مهمترین مشکلات و کمبود هایی که در روستاهای زلزله ورزقان نبود اجرای طرح هادی و ایجاد سیل بند و اصلاح شبکه آب شرب است.
وی با بیان اینکه طرح هادی این روستا شامل پیاده روسازی، آسفالت و جدولبندی است، افزود: رسیدگی به آبادانی روستاها از برکات انقلاب اسلامی است که خرسندیم در هفته بنیاد مسکن شاهد افتتاح این طرح هستیم.
فرماندار ورزقان افزود اعتبار تخصیص یافته برای احداث طرح هادی در روستاهای آقبلاغ ، زنگ آباد، سیه کلان، کیقال در بخش مرکزی بزودی آغاز می شود.
وی افزود: در صد و یک روستای شهرستان مطالعه طرح هادی به اتمام رسیده و نیازمند تخصیص اعتبار برای اجرای طرح هادی است که انتظار می رود مسوولان توجه بیشتری در این امر داشته باشند.
وفادار گفت: طرح هادی روستایی در دولت خدمتگذاریکی از طرح های بسیار خوب، بجا و اثرگذار در نظام جمهوری اسلامی است.ما می بینیم بعد از سالها دولت خدمتگذار به قلب تولید کشور یعنی روستاها توجه و نگاه ویژه ای داشته است،که نمونه آن جدیدت و تخصیص دهی اعتبار برای اجرایی شدن عملیات اجرایی طرح هادی در روستاهای محروم و دور افتاده کشور است..وی با اشاره به اینکه اگر طرح های هادی در روستاها اجرایی شود ما شاهد دستیابی در ایجاد زمینه توسعه و عمران روستاها،تأمین عادلانه امکانات، هدایت وضعیت فیزیکی روستاها وتسهیلات بهبود مسکن و خدمات محیط زیستی و عمومی روستاها خواهیم بود و در نهایت از مهاجرت به شهرها جلوگیری خواهد و این میسر نمی شود جز با ایجاد طرح هادی و امکانات رفاهی و خدماتی در روستاها که از اهداف اصلی دولت و بنیاد مسکن می باشد.
به گزارش آوای ورزقان، در ابتدای این جلسه، صادقی سرپرست اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی و دبیر شورا، ضمن تبریک ماه رجب و ولادت امام محمد باقر (ع) و گرامیداشت مناسبت های پیشرو از جمله اول اردیبهشت روز بزرگداشت سعدی سخنان خویش را با متن مقدمه گلستان سعدی شروع کرد و در ادامه با گرامیداشت سالروز سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از تلاش های این نهاد مردمی تقدیر کرد، همچنین در این روز شهادت امام علی نقی (ع) را به حاضران تسلیت گفته و روز هوای پاک، روز کارگر و سالروز اعلام انقلاب فرهنگی را هم گرامی شمرد ودستور جلسه راقرائت کرد.
امام جمعه و رئیس شورای فرهنگ عمومی شهرستان ضمن تبریک حلول ماه رجب و با اشاره به فضایل و دعاهای این ماه مبارک و تبریک میلاد امام محمد باقر (ع) با ذکر حدیثی از آن امام، سازگاری با منافق، اظهارمحبت خالصانه به افراد مومن و بهترین برخورد با افراد غیر مسلمان بیانات خود را شروع کرد.
رئیس شورای فرهنگ عمومی شهرستان ورزقان با اشاره به نامگذاری سال دولت و ملت، همدلی و هم زبانی توسط مقام معظم رهبری، تعامل و همکاری همه اقشار جامعه را زیر نظر پرچم اسلامی و زیر سایه ولایت فقیه خواستار شد و تصریح کرد؛ مسئولین و مردم شهرستان ورزقان هم باید به تبعیت از کشور در مسائل مختلف فرهنگی، سیاسی و اقتصادی همدل و همزبان باشند.
مهدوی در ادامه رسالت شورای فرهنگ عمومی را بسیار مهم توصیف و خاطر نشان کرد؛ اساس شورای فرهنگ عمومی برمبنای فرهنگ و توسعه فرهنگ می باشد و لازمه آن محبت، وحدت، همدلی و ارائه راهکارهای مناسب می باشد. وی ضمن تشریح سیاستهای فرهنگی شهرستان به مشکلات روند بازسازی مساجد باقی مانده از زلزله و دعوت از خیرین جهت بازسازی مساجد تاکید کرد و از اداره اوقاف در جهت بازسازی کند مساجد تخریبی در شهرستان انتقاد کرد و از متولیان بازسازی مسجد جامع ورزقان تشکر کرد.
امام جمعه شهرستان ورزقان در پایان سخنان خود در مورد بحث های شرعی و امنیتی مراسمات و جشن ها و برگزاری دوره ای جلسات شورای فرهنگ عمومی شهرستان در ادارات مختلف توضیحاتی ایراد کرد.
علی وفادار فرماندار و نایب رئیس شورای فرهنگ عمومی شهرستان ورزقان نیز با تیریک ماه مبارک رجب و فضیلت و عظمت این ماه بزرگ در خصوص انسجام افراد در جلسات فرهنگی اظهار خرسندی کرد و گفت؛ مسائل فرهنگی تنها به جشن، مراسم و عزاداری معطوف نمی شود بلکه پیشرفت و توسعه و رشد فرهنگی با عزم ملی و مدیریت جهادی و تمسک از فرمایشات مقام معظم رهبری بسیار مهم است.
وی افزود؛ هر کشوری فرهنگ و آداب و رسومی دارد ولی فرهنگ ایرانی با برخورداری از فرهنگ غنی اسلامی و دفاع از مظلومین جهان، کشور ما را جامعه ای برتر و الگو برای دیگر جوامع معرفی می نماید.
وفادار ضمن تشکر از امام جمعه شهرستان در خصوص دغدغه مسائل فرهنگی شهرستان، خواستار همدلی و همکاری تمامی ادارات و مردم در حل مسائل ومشکلات فرهنگی شهرستان شد و از ستاد اقامه نماز جمعه شهرستان، هیئت امنای مسجد جامع و شهرداری تهران تشکر کرد.
وی با بیان اینکه مسجد جامع ورزقان در تیر ماه سالجاری آماده بهره برداری قرار خواهد گرفت از روند تدریجی بازسازی مساجد تخریبی روستاهای شهرستان براثر زلزله اخیر و عدم وجود متولی برای امام زاده های شهرستان انتقاد کرد.
فرماندار شهرستان ورزقان در پایان صحبت های خود ضمن تبریک هفته معلم، آموزش و پرورش را زیر بنای توسعه هر کشور و آثار خیر و برکت آن را در گرو توجه به آموزش و پرورش قلمداد کرد و خواستار توجه ویژه به تعلیم و تربیت و انجمن اولیاء و مربیان و حمایت از آموزش و پرورش شد.
سپس حجت الاسلام محمدزاده مسئول نمایندگی ولی فقیه در سپاه ناحیه ورزقان و امام جمعه موقت توضیحاتی در خصوص برنامه های هفته معلم و هفته عقیدتی و برگزاری جشن ولادت در سپاه و سطح شهرستان گزارشی به اعضاء حاضر ارائه نمود.
ع. مرادخانلو:امسال قرار بر همدلی و هم زبانی است، اما توپخانه ی نمایندۀ منطقه بر علیه دولتی های منطقه در مجلس، با تذکر شدید اللحنی بر رئیس جمهور، غوغا به پا کرد. و بر همۀ ماه عسل ها ی شیرین و عکس گرفتن های مشترک در منطقه بزودی سایه ی سنگین اش را خواهد افکند.
تحلیل من، از شدت ناراحتی و عصبانیت نماینده منطقه این است که برخی دولتی ها در پایتخت به احتمال زیاد با یکی از رقبای اصلی و قوی ایشان ارتباط صمیمی دارند! و این قشقرق ها از این روست!
و الا بغیر از کباب شدن دل نماینده، دل هیچ دیندار و غیر دیندار از مراسم زیبا و قشنگ آقای وفادار و دشتبان در اوخارا ناراحت نیست بلکه همۀ اهل فرهنگ و دانشگاه و مردم فرهنگ دوست ورزقان و خاروانا از حمایت دولتی ها از آن گونه مراسمات بومی و ملی قره داغ و آذربایجان نهایت ممنون اند و متشکر...
آقای دهقانی، شما تنها نماینده مس و راه این شهرستان نیستید!
باد سردی که بر جشن اوخارا وزید
جعفر خضوعی- روزنامه نگار در اهر
جناب آقای الهوردی دهقانی نماینده محترم مردم شریف ورزقان و خاروانا
با سلام و ادای احترام
امیر ارشد به میرزا جلیل پیشنهاد کرد که در اوخارا بماند و مجله ( روزنامه ملانصرالدین) را در همانجا منتشر کند. او قول تهیه چاپخانه و لیتوگرافی و خرید کاغذ و دعوت نقاش و در یک کلام ایجاد تمامی شرایط لازم برای انتشار مجله را داد...
این بخشی از خاطرات حمیده همسر میرزا جلیل محمد قلی زاده است که در شرح سفرشان از آن سوی ارس به قره داغ و اهر و ورزقان که در مسیر عزیمت به تبریز به اوخارا و نزد امیرارشد می روند.
بنده هنگام حضور در جشن نوروز ورزقان که یازدهم فروردین ماه در خانه تاریخی امیرارشد برگزار شد، این فراز از خاطرات همسر میرزاجلیل در ذهنم می آمد و اینکه پس از گذر ایام طولانی سرانجام خانه او که مرمتش نیز زمان بسیار بُرد، چراغش دوباره روشن شد و صدای فرهنگ از آن برخاست. بله اوخارا و خانه امیرارشد میزبان چنان شخصیت هایی نیز بوده است.
در همین ابتدای سخن به خاطر مبارک می آورم کمی بیش از یکسال پیش که در دفتر حضرتعالی گفتگویی داشتیم.
من آنجا و آن زمان چیزی از حوزه فرهنگ در عملکرد شما و رویکرد و نگاه شما سراغ نیافتم. خبر از همایش مشروطه و گرامیداشت ستارخان دادید اما دیدیم که چنین اتفاقی نیفتاد.
حوزه فرهنگ قره داغ که خود در حوزه های مختلف از جمله؛ ادبیات و موسیقی مکتب خود را در کنار مکتب تبریز و اردبیل دارد، به شدت از سوی نمایندگان این منطقه مورد غفلت و بی توجهی قرار گرفته است. در شرایطی که شاهد تهاجم و شبیخون فرهنگی هستیم و فرهنگ بیگانه با ابزارهای متنوع به پستوهای خانه هایمان نیز رخنه کرده اند، به راستی آیا غفلت از فرهنگ بومی و ایجاد مانع پیش روی آن تبدیل شدن به سربازان تهاجم فرهنگی نیست؟!
آقای دهقانی شما نماینده مردم ورزقان و خاروانا هستید. نماینده فرهنگ و مدنیت این خطه از ایران. شما تنها نماینده مس و راه این شهرستان نیستید. به راستی برای موسیقی عاشیقی و ادبیات شفاهی آن چه کرده اید؟ برای آداب و سنن و باورهای دیرین آن چه کرده اید؟ برای علامه جعفری و ستارخان و کلنل پسیان و حکیم نباتی و... چه کرده اید؟ برای لباس بومی مادران مان چه کرده اید؟ برای مواریث ملموس و ناملموس مان چه کرده اید؟ برای بازی های بومی مان؟ برای زبان مادری مان چه کرده اید؟ مثلا آیا یکبار از باب اصل 15 قانون اساسی به رئیس جمهور تذکر داده اید؟
حضرتعالی پس از گذشت 20 روز از جشن نوروز ورزقان در خانه امیرارشد طی تذکری در صحن علنی مجلس از « رقص مختلط مردان و زنان» خبر داده و از رئیس جمهور خواسته اید؛ « قاطعانه با عوامل اقدام ضد فرهنگی در شهرستان ورزقان در چارچوب اقدامات سازمان میراث فرهنگی و گردشگری برخورد کند».
شما در آن مراسم نبودید، چگونه ادعا می کنید که در آن مراسم « رقص مختلط زنان و مردان» انجام گرفته است؟ گفته اید؛ « دل دینداران به درد آمده است». در آن مراسم جمع قابل توجهی از شهروندان شریف منطقه حضور داشتند و شاهد برنامه ها هم بودند، چرا کسی آنجا دلش به درد نیامد؟ آیا آنها دیندار نبودند؟ چرا مثلا تکانی نخوردند و اعتراضی نکردند؟ در آن مراسم مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی استان، مدیرکل امور شهری و روستایی استانداری و مسئول نظارت و بازرسی ستاد سفرهای نوروزی کشور حضور داشتند. در آن جشن بسیاری از مسئولان شهرستان ورزقان حضور داشتند. در آن جشن از اقشار مختلف شهروندان منطقه و از اهالی فرهنگ و هنر حضور داشتند.
کدام ضایعه بزرگ در ورزقان رخ داده است که شما به رئیس جمهور تذکر داده اید؟ چرا هیچ اثری از این ضایعه ملی در فضای عمومی ورزقان به چشم نمی خورد؟ یعنی بزرگ ترین مشکل مردم ورزقان برای شما این بوده است که در روستای اوخارا و در خانه امیرارشد « رقص مختلط مردان و زنان» صورت گرفته است؟ فرض کنیم چنین اتفاقی افتاده است. شما به عنوان نماینده این مردم می روید در مجلس شورای اسلامی و در جمع نمایندگان سراسر کشور و با پخش مستقیم از رادیو جار می زنید که در حوزه انتخابیه من «رقص مختلط» انجام گرفته است؟ فرض کنید اشتباهی صورت گرفته است. آیا این اشتباه چنان بزرگ و خطرناک بوده است که شما به رئیس جمهور تذکر داده اید؟
اما برخلاف شما من در آن جشن حضور داشتم. نقص و عیب هم داشت اما کار ارزنده ای بود. مورد ادعای شما مربوط می شود به برنامه یک گروه نمایشی که در آن چهار مرد و دو زن بودند. چهار مرد حرکات موزون شبیه رقص آذری داشتند و دو زن نیز با لباس بومی مادران ما که نماد عفت و حیا می باشد، اندک زمانی، آن هم در بخش نمایشی برنامه حضور داشتند. پارچه آبی به نمایندگی از آب روان در میان بود و آن دو زن با کوزه ای در دست ایفای نقش می کردند.
تعداد مهمان زیاد بود. فضایی برای اجرای برنامه جز سکوی کوچک ایجاد شده، نبود. برای آن گروه نمایشی در جلوی سالن فضای کوچکی باز کردند و آنها به اجرای برنامه پرداختند. آنها یک گروه نمایشی هستند. یعنی پیش از آن و در جاهای دیگر همین برنامه را اجرا کرده اند.
دوستانه عرض می کنم به نظر بنده اطلاق عنوان « رقص مختلط مردان و زنان» به این برنامه نمایشی نادرست است و ظلم در حق آنها و برگزار کنندگان جشن به حساب می آید.
اقدام شما به نظر بنده رنگ و بوی سیاسی دارد و متأسفانه آن را بر سر فرهنگ این خطه خراب کرده اید. فکر می کنید چرا سرزمین ما چنان که باید رشد و توسعه نیافته است؟ دلیل عمده آن ترمز های فرهنگی است که خودمان در منطقه می زنیم. چرا ما نمی توانیم تندیس و المان های مفاخرمان را در میادین شهرمان داشته باشیم؟ چرا نمی توانیم برای آنها گرامیداشت برگزار کنیم؟ چرا کنسرت و جشنواره موسیقی عاشیقی نداریم؟ چرا رقص کردی و بلوچی و... حتی از شبکه های تلویزیونی کشور پخش می شود اما ما خودمان هم تکلیف مان با رقص آذری مشخص نیست؟! فرماندار ورزقان در آن جشن اعلام کرد که تصمیم داریم ماهانه در این خانه برنامه فرهنگی و هنری و ادبی داشته باشیم. حال آیا با ترمزی که ایجاد شد، چنین امکانی وجود دارد؟! توسعه فرهنگی نیازمند انواع حرکت ها و برنامه های ریز و درشت فرهنگی است. آیا ما با دستان خودمان انگیزه های ظهور و بروز چنین حرکت هایی را نمی خشکانیم؟ آیا دیگر انگیزه و جسارتی برای چنین حرکت هایی باقی می ماند؟!
بنده خدای را گواه می گیرم که در آن جشن « رقص مختلط مردان و زنان» صورت نگرفته است و ادعای شما نادرست است. بر سازمان میراث فرهنگی و گردشگری کشور فرض است ضمن ارسال فیلم جشن نوروز ورزقان به هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی خواستار قرائت توضحیات این سازمان در صحن علنی مجلس باشد. همه کسانی که در مورد این جشن موضع گرفته اند و یا می گیرند، بهتر است اول فیلم جشن را ببینند و بعد قضاوت کنند.
آقای دهقانی. بنده کارمند میراث فرهنگی و گردشگری نیستم و با شما نیز مشکلی ندارم. این را از آن جهت آوردم که گوشه ای از غربت فرهنگ این دیار تاریخی را تذکر داده باشم. برای حضرتعالی توفیق هرچه بیشتر در خدمت به مردم شریف ورزقان و خاروانا و ایران عزیزمان از درگاه باریتعالی آرزومندم.
به گزارش خبرنگار ایلنا، براساس این گزارش نمایندگان مجلس شورای اسلامی با 149 رای موافق، 69 رای مخالف و 9 رای ممتنع کلیات طرح مذکور را به تصویب رساندند.
همچنین پس از تصویب کلیات این طرح علی لاریجانی رئیس مجلس طی سخنانی خواستار به رای گذاشته شدن ارجاع برخی از مواد این طرح به کمیسیون برای بررسی بیشتر شد.
لاریجانی در همین راستا افزود: معاونت قوانین مجلس نسبت به نگارش و برخی مواد طرح استانی شدن انتخابات اشکالاتی را وارد دانسته که لازم است برخی مواد دارای اشکال برای اصلاح به کمیسیون ارجاع داده شود.
وی تصریح کرد: به دلیل اهمیت موضوع لازم است اصلاحات یاد شده انجام شود که البته کمیسیون نیز قول مساعد در مورد بررسی هر چه سریعتر موارد اشکالی ظرف دو هفته و ارجاع مجدد آن به صحن علنی داده است. همچنین اعضای کمیسیون میتوانند از نظرات دولت و همچنین مجمع تشخیص مصلحت نظام در رفع ابهامات بهره بگیرند.
در پایان نمایندگان مجلس با 144 رای موافق، 73 رای مخالف و 4 رای ممتنع به ارجاع مواد دارای ابهام طرح استانی شدن انتخابات به کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس رای مثبت دادند.
به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، سردار غلام عسگر کریمیان ظهر امروز در نشست خبری به مناسبت سالروز تشکیل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اظهار داشت: سپاه همزمان با نظام جمهوری اسلامی ایران به وجود آمد و یکی از دلایل تشکیل سپاه پر کردن خلاهای امنیتی در ابتدای انقلاب بود.
وی ادامه داد: با توجه به خلاء موجود تعدادی افراد داوطلب در این زمینه اعلام آمادگی کردند و از اقشار مختلف در تشکیل سپاه حضور داشتند و پیشبینی امام راحل نیز در این زمینه که دشمن توطئه افکنی علیه انقلاب کرده بود، محقق شد و در همان اوایل انقلاب توطئههای مختلف علیه نظام نوپا چیده شد.
کریمیان ادامه داد: نقش حساس و ویژه نیروهای مردمی در طول دفاع مقدس که توسط سپاه سازماندهی شد را هیچ کس نمیتواند انکار کند و با وجود تقدیم شهدای بسیار به انقلاب و نظام، این شهدا هدفمند و آگاه وارد عرصههای مبارزه شدند.
فرمانده سپاه عاشورا افزود: پس از هشت سال دفاع مقدس نیز سپاه وارد صحنه شد و با استفاده از امکانات و تجهیزاتی که در جنگ به دست آمد وارد عرصه سازندگی شد و قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا به وجود آمد.
وی ادامه داد: بر اساس قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران حراست از ارزشهای انقلاب اسلامی بر عهده سپاه است و سپاه در هر عرصهای که تشخیص دهد و امنیت نظام به خطر افتد در صحنه حاضر خواهد شد.
کریمیان بیان کرد: با توجه به رسالت سپاه و بسیج در حمایت از مظلومان، مدل حمایتی بسیج در کشورهای مظلوم نیز مشاهده میشود و در رابطه با این سئوال که سپاه به خارج از مرزها کمک میفرستد باید گفت که سپاه به وظیفه ذاتی خود عمل میکند و تنها صرفا کمک مستشاری میکند.
وی ادامه داد: سپاه با هر کشوری که با استکبار جهانی و صهیونیزم مقابله میکند همراهی خواهد کرد و این تاکید مقام معظم رهبری است.
فرمانده سپاه عاشورا ادامه داد: در حال حاضر نیز سپاه به برکت رهنمودهای مقام معظم رهبری و حمایت مردمی به وظایف خود ادامه میدهد و در عرصههای امنیتی نیز در کنار سربازان گمنام امام زمان به فعالیتهای امنیتی میپردازد و در عرصههای فرهنگی نیز به نقش آفرینی میپردازد.
وی یادآور شد: سپاه از بطن مردم و در کنار مردم است و با توجه به رسالت سپاه و نقش آن در میان مردم اخیرا حرکتهایی آغاز شده تا سپاه از مردم جدا شود و این در حالی است که در دستور کار سپاه و فرامین رهبری، مردم نوازی و خدمت به مردم و بسیج آمده است و بنده نیز به عنوان یکی از فرماندهان سپاه اعلام میکنم که یکی از شاخصههای انتخاب مدیران، مردمی بودن آنان است و شاخصههای دیگر بعد از آن قرار دارد.
کریمیان گفت: داشتن روحیه خدمتگزاری به مردم از جهات مختلف دارای اهمیت بوده و باید اقدامات خدمتگزارانه جهاد و سپاه را منعکس کنیم تا توطئههای دشمنان خنثی شود و در مواجهه با دشمنان باید در کنار مردم باشیم و سپاه فدایی مردم است.
وی یادآور شد: سپاه عاشورا با داشتن یگانهای حرفهای و آماتور که شامل نیروهای رسمی و نیز گردانهای مردم پایه هستند در انجام عملیاتهای تاخیری و دفاعی اعلام آمادگی کرده است.
کریمیان با بیان اینکه کشورهای همسایه توان حمله و جنگ علیه کشور اسلامی ایران را ندارند، گفت: فرض احتمالی دشمنان فرا منطقهای است که آنان نیز چنین حماقتی نمیکنند و اگر چنین حماقتی کنند با مشت آهنین مواجه میشوند.
وی همچنین با اشاره به فعالیت سپاه در امر سازندگی منطقه زلزلهزده ورزقان گفت: سپاه یک هزار و 700 واحد مسکونی و 3 هزار و 400 واحد دامی در این منطقه احداث کرده و اعتقاد داریم بیش از رسالت محوله نیز در این زمینه وارد شدهایم.
کریمیان با اشاره به تشکیل سه حلقه امنیتی در سفرهای ریاست جمهوری گفت: حلقه اول محافظان ریاست جمهوری، حلقه دوم متعلق به سپاه و حلقه سوم مربوط به نیروی انتظامی است که تلاش میکنیم ماموریت خود را به خوبی انجام دهیم.
پایگاه اطلاع رسانی خاروانا به نقل از گزارش خبرگزاری تسنیم از تبریز،علی وفادار در جلسه شورای آموزش و پرورش این شهرستان با اشاره به مقام شامخ شهید مطهری و تقارن روز معلم با روز شهادت ایشان، اظهار داشت: استاد مطهری در روشنگری اقشار با سواد به ویژه قشر فرهنگی جامعه قدم های اساسی برداشته بود و آثار عمیق ایشان در احیای فکر دینی اصیل و بی پیرایه و منطبق با نیاز روز جامعه ما بسیار مؤثر بوده است.
وی افزود: نقش کلیدی معلمان به عنوان مجریان آموزش عمومی و الگوهای اولیه دانش آموزان بسیار مهم جلوه میکند. چرا که معلمان جامعه، انسان سازان نسل بعدیاند، لذا نقش آنان به گفته حضرت امام خمینی (ره) همچون نقش انبیا برای مردم است.
رئیس شورای آموزش و پرورش شهرستان ورزقان با اشاره به اهمیت این شورا افزود: شوراهای آموزش و پرورش تجلی مشارکت مردم و مسئولین در امر مقدس تعلیم و تربیت است. تشکیل شوراها در راستای تحقق خرد جمعی، مشارکت ونظارت مردم در امر تعلیم و تربیت رسمی و عمومی و بهره گیری از کلیه ی منابع و امکانات در جهت تاسیس، توسعه و تجهیز فضاهای آموزشی و پرورشی و همچنین تسهیل در فعالیتهای اجرایی در استانها و شهرستانها در چارچوب تعالیم اسلامی است.
وی گفت: تمرکز زدایی و مشارکت محلی برای ارتقاء فعالیتهای آموزش و پرورش ازموضوعات قابل توجه است که نقش مهمی در پیشرفت سریع امور دارد. پس وظیفه همه ادارات ونهادها کمک به رشد و توسعه آموزش وپرورش می باشد و شوراها اگربه وظایف قانونی خود همانطور که درقانون آمده عمل کنند می توانند در توسعه و تجهیز فضاهای آموزش و پرورش وتحقق مشارکت های مردمی و دولتی نقش بسیارمهمی داشته باشند.
فرماندار شهرستان ورزقان با دعوت از خیرین مدرسه ساز برای کمک به ساخت مدارس شبانه روزی و هنرستان فنی حرفه ای که از نیازهای اصلی آموزش و پرورش ورزقان و خاروانا در امر تعلیم و تربیت است، گفت: بعد از زلزله 21 مرداد سال 91 خیرین با حضور گرم خود و با هزینه 150 میلیارد ریال در 40 روستای و شهر ورزقان 213 کلاس درسی احداث و در اختیار آموزش و پرورش قرار دادند.
نماینده عالی دولت در شهرستان ورزقان با تاکید بر وجود معادن عظیم مس و طلا و ظرفیت گردشگری در این منطقه گفت: باید آموزش و پرورش و مراکز علمی شهرستان به آموزش رشتههای تحصیلی مرتبط با این صنایع برای توسعه و رونق اقتصادی روی بیاورند، چرا که این رشتهها میتوانند به اشتغال جوانان کمک کنند.
فرماندار ورزقان، ضمن تقدیر از مدیریت و دست اندرکاران آموزش و پرورش ورزقان افزود: فضای بسیار خوبی بر آموزش و پرورش ورزقان حاکم است و روحیه نشاط و شادابی و دغدغه کار در آموزش و پرورش ورزقان به چشم می خورد.
حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز (یکشنبه) در دیدار جمعی از فرماندهان، کارکنان و خانوادههای شهدای ارتش، نیروهای مسلح را به حفظ و تقویت بصیرت و جهتگیریهای دینی و انقلابی و افزایش توان دفاعی و تسلیحاتی و آمادگی روحی توصیهی مؤکد کردند و گفتند: جمهوری اسلامی ایران هیچگاه تهدیدی برای منطقه و کشورهای همسایه نبوده و نخواهد بود اما در برابر هر گونه تعرضی کاملا مقتدرانه عمل خواهد کرد.
در این دیدار که همزمان با ایام گرامیداشت روز ارتش برگزار شد، فرماندهی کل قوا با تبریک این روز، نامگذاری ۲۹ فروردین را به عنوان روز ارتش جمهوری اسلامی ایران یکی از ابتکارات بزرگ امام راحل رحمهالله در اوائل پیروزی انقلاب در مقابل تلاش برخی جریانها برای از بین بردن ارتش، خواندند و افزودند: با هوشمندی امام بزرگوار رحمهالله ارتش، با قدرت و قوت باقی ماند و به عنوان یک مجموعهی انقلابی، در عرصههای مختلف از جمله هشت سال دفاع مقدس، نقش ایفا کرد و برای کشور افتخار و حماسه آفرید.
رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر اینکه ۲۹ فروردین به معنای ایستادن ارتش به پای انقلاب و در مسیر خدمت به هدفهای مردم است، خاطرنشان کردند: یکی از خصوصیات ارتش جمهوری اسلامی، پایبندی به تعهدات و موازین دینی است.
حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به پایبند نبودن بسیاری از ارتشهای جهان به قوانین بینالمللی و موازین انسانی هنگام پیروزی یا شکست، افزودند: نمونهی بارز این موضوع، رفتار قدرتهای جهانی و بهویژه آمریکا است که هیچ اعتنایی به قوانین بینالمللی و موازین انسانی نمیکنند و دست به هر جنایتی میزنند.
ایشان حوادث یمن، جنگ غزه و جنگ لبنان را نمونههایی از پایبند نبودن به قوانین بینالمللی برشمردند و تأکید کردند: نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران همواره پایبند به تعهدات و قوانین اسلامی هستند و هیچ گاه نه هنگام پیروزی طغیان میکنند و نه هنگام خطر، از ابزارها و روشهای ممنوع استفاده میکنند.
رهبر انقلاب اسلامی افزودند: اینکه جمهوری اسلامی ایران تأکید کرده به دنبال سلاح هستهای نمیرود، در همین چارچوب و بر اساس تقیدات دینی است.
حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به برخی تبلیغات و اتهامات مبنی بر دخالت ایران در مسائل کشورهای منطقه، خاطرنشان کردند: این اتهامزنیها خلاف واقع است، زیرا ایران در مسائل کشورها دخالت نکرده و نخواهد کرد.
ایشان گفتند: ما از کسانی که به غیرنظامیان و زنان و کودکان حمله میکنند متنفر و بیزاریم و معتقدیم آنها از اسلام و وجدان انسانی بیخبرند، اما در مسائل کشورها دخالت نمیکنیم.
رهبر انقلاب اسلامی خصوصیت بارز پایبندی نیروهای مسلح ایران به مبانی اسلام و قوانین الهی را علت اصلی محبوبیت آنان در میان مردم دانستند و گفتند: خصوصیت دیگر نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران، ارتقاء روزافزون آمادگیهای دفاعی و تجهیزاتی و تسلیحاتی است که به پشتوانهی آیهی شریفهی «و اَعِدّوا لَهُم مَا استَطَعتُم مِن قُوَّه» انجام میشود.
حضرت آیتالله خامنهای با تأکید بر اینکه پیشرفتهای نظامی و دفاعی نیروهای مسلح، در میان پیشرفتهای برجستهی علمی و فناوری کشور، نمونه و جزء برترینها است، خاطرنشان کردند: این پیشرفتها و توانمندیها در شرایط فشارها و تحریمهای کمسابقه و کمبود منابع به دست آمده که کار بسیار فوق العادهای است و باید همچنان پرشتاب ادامه یابد.
ایشان با اشاره به ناخرسندی بدخواهان ملت ایران از پیشرفتهای دفاعی نیروهای مسلح و تلاش برای جلوگیری از این روند، افزودند: بر همین اساس است که آنها بیشترین فشار تبلیغاتی خود را بر این موضوع بهویژه پیشرفتها در عرصههای موشکی و پهپادها متمرکز کردهاند اما منطق صحیح عقلایی به پشتوانهی آیهی شریفهی قرآن به ما میگوید که باید این مسیر را با قدرت ادامه دهیم.
رهبر انقلاب اسلامی به تهدیدهای وقیحانه آمریکاییها اشاره کردند و گفتند: بعد از مدتی سکوتِ طرف مقابل، یکی از مقامات آنها اخیراً بار دیگر از گزینههای روی میز سخن گفته است. آنها از یک طرف اینگونه «لاف» میزنند و از طرف دیگر میگویند جمهوری اسلامی ایران باید پیشرفتهای دفاعی خود را متوقف کند که سخنی ابلهانه است.
حضرت آیتالله خامنهای تأکید کردند: جمهوری اسلامی ایران هیچگاه این سخنان ابلهانه را نخواهد پذیرفت و ملت ایران ثابت کرده است که اگر مورد تعرض قرار گیرد، کاملاً مقتدرانه از خود دفاع خواهد کرد و یکپارچه و همچون مشتی مستحکم در مقابل مهاجمِ غیرمنطقی خواهد ایستاد.
فرماندهی کل قوا خطاب به نیروهای مسلح گفتند: همه دستگاهها اعم از وزارت دفاع تا ارتش و سپاه باید آمادگیهای نظامی و دفاعی و سازماندهیهای رزمی و آمادگیهای روحی خود را روزبهروز افزایش دهند و این به منزلهی یک دستورالعمل رسمی است.
رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر اینکه روحیهی نیروهای مسلح کشور از جمله ارتش بسیار بالا است، خاطر نشان کردند: جمهوری اسلامی ایران با وجود ارتقای توان دفاعی و نظامی خود اما هیچگاه تهدیدی برای کشورهای منطقه و همسایه نخواهد بود.
حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به افسانهسازی جعلی آمریکاییها و اروپاییها و برخی کشورهای دنبالهرو آنها در خصوص تلاش ایران برای دستیابی به سلاح هستهای، و تهدید جلوه دادن جمهوری اسلامی، افزودند: امروز بزرگترین تهدید برای جهان و منطقه، آمریکا و رژیم صهیونیستی هستند که بدون هیچ مهاری و بدون پایبندی به مبانی و موازین وجدانی و دینی در هر نقطهای که لازم بدانند دخالت میکنند و کشتار به راه میاندازند.
ایشان حوادث تأسفآور یمن و حمایت آمریکا و غرب از متجاوز را نمونهای از رفتار ناامن کننده دنیا برشمردند و خاطرنشان کردند: جمهوری اسلامی ایران، بر خلاف قدرتهای بیمهار، امنیت را بزرگترین نعمت الهی میداند و برای حفظ امنیت خود و دیگران، میایستد و دفاع میکند.
رهبر انقلاب اسلامی در پایان تأکید کردند: حفظ امنیت کشور، مرزها و زندگی عمومی مردم از مهمترین وظایف مسئولان نظامی و انتظامی است.
پیش از سخنان رهبر انقلاب اسلامی، امیر سرلشکر صالحی فرماندهی کل ارتش در سخنانی با گرامیداشت ۲۹ فروردین روز «ارتش جمهوری اسلامی ایران» گفت: ارتش انقلابی و حزباللهی جمهوری اسلامی ایران در آمادگی کامل برای حراست از مرزهای مقدس ایران و حفظ منافع راهبردی کشور است.
سرلشکر صالحی تأکید کرد: ارتشیان بدون چشمداشتی به توافقات یا عدم توافقات در معادلات بینالمللی، گزینهای جز عزت نمیشناسند و آمادهاند در هر شرایطی بار دیگر به خلق حماسههای جاودان بپردازند.
یک سال گذشت: یک سال گذشت: یک سال گذشت: یک سال گذشت: یک سال گذشت: یک سال گذشت:
بازدید امروز : 564
بازدید دیروز : 1268
بازدید هفته : 8400
بازدید ماه : 14946
بازدید کل : 199477
تعداد مطالب : 834
تعداد نظرات : 958
تعداد آنلاین :1
عزت الدوری» معاون صدام، دیکتاتور سابق عراق در استان صلاحالدین توسط نیروهای بسیج مردمی عراقی کشته شد.
به گزارش فارس، به نقل از پایگاه خبری شبکه السومریه نیوز، استاندار صلاحالدین عراق از کشته شدن «عزت ابراهیم الدوری» معاون دیکتاتور سابق عراق در یک عملیات پیشدستانه در منطقه «حمرین» خبر داد.
«رائد الجبوری» استاندار صلاح الدین گفت: نیروهای عراقی توانستند در پی کمین پیشدستانه در منطقه «حمرین» نزدیک چاههای «علاس» تروریست «عزت ابراهیم الدوری» را از پای درآورند.
هادی العامری، فرمانده سپاه بدر عراق نیز با اعلام این خبر که «عزت الدوری» در عملیات نیروهای «الحشد الشعبی» (نیروهای مردمی) از پای درآمده است از انجام آزمایش DNA و بررسی اثر انگشت وی جهت حصول اطمینان از هویت «عزت الدوری» خبر داد.
«عزت الدوری» ۷۳ ساله از فرماندهان اصلی حزب بعث به شمار میرفت که فرماندهی تکفیریهای داعش در عراق را نیز بر عهده داشت و بازوی اصلی عملیاتی داعش محسوب میشد.
پس از اعدام صدام حسین، حزب بعث عراق «عزت الدوری» را به عنوان دبیرکل حزب بعث معرفی کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، پایگاه اینترنتی آلگماینر نوشت: محی الدین لازقانی نویسنده سوری در مصاحبه ای با شبکه تلویزیونی حوار که از لندن پخش می شود گفت: «باراک حسین اوباما فرزند یک پدر کنیایی شیعه مذهب است. خاطرات کودکی فردی که کاخ سفید را اداره می کند، خاطرات شیعی هستند که بر موضع وی برای اتخاذ سیاست خارجی به طرفداری از ایران تاثیر گذار است و به این دلیل است که اوباما بسیار اشتیاق دارد، ایران به صورت یک پیروز ظاهر شود و کشورهای خلیج فارس سنی، نفوذ خود را در منطقه از دست بدهند.»
لاذقانی سعی کرد تاکید کند در حال مطرح کردن نظریه نیست و نیز فردی نژادپرست نیست. وی ادعا کرد اظهاراتش در خصوص شجره نامه شیعی پرزیدنت اوباما بر اساس واقعیات است.
این نویسنده سوری خاطر نشان کرد: «اوباما بیشتر کودکی خود را در مومباسای کنیا سپری کرد. من از این منطقه بازدید کردم و می توانم به شما بگویم که این منطقه عمدتا شیعه نشین است.»
ابوالمنتصر بلوشی فعال ایرانی مخالف دولت ایران مستقر در لندن نیز در گفتگو با شبکه تلویزیونی « فور الشباب تی وی » عربستان گفت: « باراک حسین اوباما فرزند یک پدر شیعه است و همین موضوع باعث شده است برخی افراد وی را لابی ایران در آمریکا بخوانند.»
بلوشی اظهار کرد: اوباما جهان را از دریچه مذهبی - سیاسی شیعی می بیند که بر اساس آن هر کجا بروید سنی ها در حال جنگ با شما هستند. راه حل وی، توسعه گرایی شیعی است که ادعا می شود وی در حال اجرای آن در مورد عراق ، سوریه ، یمن ، ایران و افغانستان است.
از زمانی که اوباما سناتور ایالت ایلی نوی بود و قصد خود را برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری اعلام کرد گمانه زنی هایی در مورد عقاید دینی وی مطرح بوده است.
بسیاری از شایعه ها بر اساس نام « حسین » وی، سوابق دینی پدرش و اینکه باراک حسین اوباما بزرگ شده اندونزی با اکثریت جمعیت مسلمان است قرار دارد. اوباما چند بار به طور رسمی این شایعات دروغ را تصحیح کرد و گفت واقعا یک مسیحی معتقد و عمل کننده به این دین است.
وزیر خارجه اسبق آمریکا واشنگتن مقصر شکست مذاکرات باشد، نظام تحریمها فرومیپاشد
وی با اشاره به اشتیاق کشورهای گروه 1+5 برای از سرگیری روابط تجاری با ایران توصیه کرده واشنگتن، به هر دلیل، مقصر شکست مذاکرات قلمداد نشود.
«جیمز بیکر»، وزیر خارجه اسبق آمریکا با نگارش یادداشتی در روزنامه آمریکایی والاستریتژورنال با اشاره به اشتیاق کشورهای گروه 1+5 برای از سرگیری روابط تجاری با ایران خواستار آن شده که واشنگتن طوری رفتار کند که مقصر شکست مذاکرات قلمداد نشود.
وی در ابتدای این یادداشت با اشاره به تفسیرهای متفاوت از بیانیه قرائتشده در شهر لوزان سوئیس در روز دوم آوریل (13 فروردین) مینویسد: «آشکار است که اگر قرار باشد تا 30 ژوئیه توافقی حاصل شود به انجام کارهای زیادی نیاز است.»
«بیکر» اظهارات مقامات ایرانی که خواستار رفع تمامی تحریمها همزمان با امضای توافق نهایی شدهاند را موضعی بسیار متفاوت از فهم مقامات آمریکا دانسته که میگویند تحریمها تنها در گذر زمان و با اثبات پایبندی ایران به مفاد توافقنامه قابل رفع هستند.
این مقام اسبق آمریکایی با بیان این ادعا که ایرانیها با این موضعگیریهای متفاوت ممکن است در پی جلب رضایت مخاطبان داخلی باشند مینویسد: «اما اگر ایران بر این پا فشاری کند، نباید توافق نهایی وجود داشته باشد.»
وزیر خارجه اسبق آمریکا سپس به مشکلات موجود در رایزنیهای هستهای پرداخته و مینویسد مسائل پیش روی مذاکرهکنندگان در حال حاضر مسائلی فراتر از مرحلهبندی تحریمها هستند. به ادعای وی، ساز و کارهای رساتیآزمایی، وجود مفاد مربوط به بازگشت اتوماتیک تحریمها و ممانعت ایران از ارائه اطلاعات درباره فعالیتهای غنیسازی گذشته خود مسائلی هستند که هنوز محل تردید هستند.
«بیکر» در ادامه خواستار عقد توافقی قابل راستیآزمایی با ایران شده که «زمان گریز» را از دو تا سه ماه فعلی به دستکم یک سال افزایش دهد و دستکم برای 10 سال دوام داشته باشد.
این مقام اسبق آمریکا با اشاره به روند فعلی مذاکرات خاطرنشان میکند در صورتی که توافق نهایی محقق نشود و آمریکا عامل این شکست قلمداد شود، این کشور در موضع بدتری نسبت به امروز قرار میگیرد چرا که تحریمهای سازمان ملل و اتحادیه اروپا از هم خواهند پاشید.
به اعتقاد وی، آمریکا تنها یک گزینه خواهد داشت و آن اعمال تحریمهای یکجانبه است که از اثربخشی کمتری برخوردار هستند.
«بیکر» بر پایه این استدلالها خواستار آن شده که موضع آمریکا در موارد محل اختلاف، موضعی مورد حمایت اکثریت کشورهای گروه 1+5 ـ اگر نه همه آنها ـ باشد. وی همچنین از «جان کری»، وزیر خارجه آمریکا و سایر دیپلماتهای این کشور خواسته به پایتخت کشورهای 1+5 سفر کرده و حمایت همتایان خود در موضوعات محل اختلاف را کسب کنند. وزیر خارجه سابق آمریکا در ادامه این یادداشت بار دیگر در اظهاراتی که احتمالاً ناظر به کارشکنیهای احتمالی کنگره است تاکید میکند آمریکا به هر دلیل نباید مقصر شکست مذاکرات قلمداد شود چرا که در این صورت کشورهای 1+5 که بسیاری از آنها مایل به از سرگیری روابط تجاری با ایران هستند در این صورت تحریمها علیه ایران را کنار خواهند گذاشت.
وی مینویسد: «اگر آمریکا به دلیل نداشتن حمایتهای داخلی کافی عامل شکست توافق دانسته شود برای شریکان ما در 1+5 حذف تحریمها علیه ایران راحتتر خواهد بود. باید این را بدانیم که برخی از آن کشورهای مشتاق به از سرگیری روابط تجاری خود با ایران هستند، همانطور که روسیه با فروش سامانه دفاع موشکی به ایران موافقت کرده است.»
به گزارش ایرنا، نام ظریف در بخش رهبران این فهرست در کنار افرادی مانند باراک اوباما رییس جمهوری آمریکا، رائول کاسترو رییس جمهوری کوبا، نارندرا مودی نخست وزیر هند و حیدر العبادی نخست وزیر عراق دیده می شود.
رابین رایت عضو انستیتوی صلح آمریکا و مرکز وودرو ویلسون، ظریف را به عنوان چهره شاد انقلاب جدی ایران توصیف می کند.
رایت می افزاید که وی را از 30 سال پیش می شناسد و او در پایان دادن به جنگ ایران و عراق، رهایی گروگان های آمریکایی در لبنان و روی کار آمدن دولت تازه افغانستان پس از سقوط طالبان، نقش داشته است.
به نوشته رایت، ظریف محور دیپلماسی هسته ای است و در 18 ماهه اخیر با قدرت های جهان مذاکره می کرده است.
رایت می افزاید: ظریف که از 2 دانشگاه آمریکایی فارغ التحصیل شده، پیشتر سفیر ایران در سازمان ملل متحد بوده و با بسیاری از اعضا کنگره آمریکا ملاقات کرده است و او در نظرسنجی ماه مارس در ایران، به عنوان مرد سال این کشور برگزیده شد.
مجله تایم همه ساله 100 شخصیت سیاسی، فرهنگی و اجتماعی برجسته جهان را انتخاب و معرفی می کند.
.: Weblog Themes By Pichak :.