اعتمادآنلاین| گفتوگوی محمود احمدینژاد با رادیو فردا بار دیگر نشان داد رئیس دولتهای نهم و دهم همچنان به «شنا برخلاف جریان آب» اصرار دارد. یکی از مسائلی که درباره چرایی رفتارها و اظهارنظرهای رادیکال احمدینژاد مطرح می شود این است که او ولع دیده شدن دارد و به همین دلیل دست به چنین اقداماتی میزند.
محمدحسن قدیری ابیانه، فعال سیاسی اصولگرا، در گفتوگو با اعتمادآنلاین در این باره اظهار داشت: احمدینژاد در حالی با یکی از رادیوهای بیگانه گفتوگو کرده است که هیچ مقام حکومتیای مجاز به مصاحبه با رسانه های فارسیزبان بیگانه نیست و این کار تخلفی آشکار است. حتی در دورهای که ایشان هم رئیسجمهوری بود این ممنوعیت برای صاحبمنصبان نظام اعمال و خود دولتیها یا هر کسی مصاحبه میکرد با آنها برخورد میشد. مخصوصاً اینکه احمدینژاد عضو مجمع تشخیص مصلحت است و به همین دلیل چنین تخلفی از سوی او به هیچ وجه قابل قبول نیست.
این دیپلمات پیشین درباره تکرار تخلفات از جانب احمدینژاد گفت: احمدینژاد خیلی خوب میداند که کارش خلاف است، اما عمداً کارهایی میکند و حرفهایی میزند که در رسانهها مطرح و اسمش در خبرها آورده شود. او حتماً میداند کسی که از مقام رهبری برای عضویت در مجمع تشخیص مصلحت حکم دارد نباید به پیشنهادهای رسانههای فارسیزبان بیگانه پاسخ مثبت بدهد. اگر تا امروز هیچ دلیل منطقیای برای رد صلاحیتش نبود - که صدها دلیل وجود دارد - حالا میتوان گفت همین گفتوگو گواه آن است که احمدینژاد صلاحیت حضور در هیچ یک از انتخابات نظام جمهوری اسلامی را ندارد.
او تصریح کرد: به نظر من محمود احمدینژاد عمداً این کارها را میکند تا از مجمع تشخیص مصلحت نظام اخراج شود و پس از آن در پی مظلومنمایی و کارهای عوامفریبانه برود و به زعم خودش بتواند خود را در نزد مردم مطرح کند. البته این اشتباه مختص احمدینژاد نیست.
این فعال سیاسی اصولگرا توضیح داد: با بررسی رفتارهایی که محمود احمدینژاد در این سالها انجام داده و همچنان به آنها اصرار دارد، کارهایی هست که هیچ آدم عاقل متعهد به نظامی تحت هیچ شرایطی به سراغشان نمیرود؛ مثلاً همه میدانند که احمدینژاد سالگرد تولد مایکل جکسون رقاصه، آوازخوان و متهم به کودکآزاری را که سالها پیش فوت کرده است تبریک میگوید، آن هم در شرایطی که خواهر این خواننده از شرم رفتار برادرش خودکشی کرد. یا اینکه به خودش اجازه این اظهارنظر را بدهد که مردم اگر قومی مثل قوم لوط را خواستند، میتوانند روی کار بیاورند. همچنین یک روز میگوید حجاب باید آزاد باشد و فقط کم مانده است برود با رادیو اسرائیل گفتوگو کند.
او ادامه داد: این فضای بازی که مهیا شده و احمدینژاد با بهرهگیری از آن دست به چنین کارهایی میزند موجب شده تا ماهیت او برای همه مردم روشن شود؛ یعنی بعضی مواقع آزاد گذاشتن یک نفر منجر به این میشود که بیشتر شناخته شود و در نتیجه طرفدارانش را بیشتر از دست بدهد.
قدیری ابیانه اضافه کرد: به نظر من مجمع تشخیص مصلحت نظام باید به این مساله ورود و از مقام رهبری درخواست کند تا احمدینژاد از مجمع اخراج شود. احمدینژاد کلاً به وضعیت خاصی دچار شده و با علم بر کار خلاف، تخلف میکند.
او خاطرنشان کرد: این اشتباههای احمدینژاد در شرایطی رخ میدهد که او به خاطر بقایی و مشایی از مردم فاصله گرفت. اگر این اشتباهها را نمیکرد، میتوانست در سال ۹۶ کاندیدا شود و رأی هم بیاورد.
حالا هر چه به پائیز نزدیکتر میشویم نگرانی مردم و مسئولین بیشتر میشود. با همه این اوصاف اما روز گذشته رئیس جمهور درباره موضوعی صحبت کرد که ترس و نگرانیها را برای شروع پائیز بیشتر کرد. رئیس جمهور از شیوع بیماری دیگری پرده برداشت که بدتر از کرونا است و در یکی از کشورهای همسایه افرادی را مبتلا کرده است! این در حالی که متخصصان عفونی هیچ اطلاعی از شیوع این بیماری ندارند و در سایت سازمان بهداشت جهانی هیچ نشانی از آن وجود ندارد! تنها ایرج حریرچی معاون وزیر بهداشت در گفتگو با آفتاب یزد اعلام کرد که درحال بررسی موضوع هستیم.
> بیماری خطرناکتر از کرونا!
روز گذشته رئیس جمهور در ستاد ملی مقابله با بیماری کرونا گفت: «باید مراقبت بهداشتی را در فصل پائیز بیشتر کنیم. یک نوع بیماری هم در همسایگی ما ایجاد شده که شبه ذات الریه است و شنیدم از کرونا خطرناکتر است.»
وی اظهار داشت: «در دوران کرونا و پس از کرونا سرمایهگذاریها شکل متفاوتی به خود گرفته است و امروز هم ما باید همین کار را باید انجام دهیم. امروز سرمایهگذاری در بخش سلامت و بهداشت، اقتصاد دانش بنیان و در زمینه اقتصادی دولت الکترونیک را باید تشدید کنیم.»
رئیس جمهور در مورد زمان اجرای سبک زندگی بهداشتی در کشور تصریح کرد:« مردم گاهی میگویند تا چه زمانی ماسک باید بزنیم و کمتر به سفر برویم؛ فاصلهگذاری اجتماعی را تا چه زمانی ادامه دهیم؟ بیحوصلگی را باید کنار بگذاریم این سبک زندگی در میان مدت و بلندمدت و یا باید تمام امسال و حتی ممکن است سال آینده نیاز باشد همه اصول بهداشتی را مراعات کنیم.»
روحانی گفت: «حتی اگر واکسن هم در دسترس قرار گیرد باید سبک زندگی بهداشتی ادامه یابد برخی از استانها افرادی بستری هستند که چند ماه پیش در همانجا بستری بود یعنی کسی که به کووید ۱۹ مبتلا شده بعد معالجه شده وترخیص شده چند ماه از بهبود او گذشته دوباره مبتلا شده است. ما نمیدانیم آثار واکسن چه مقدار است و چه مدتی ایمنی ایجاد میکند لذا حتی اگر واکسن رسید باید اصول بهداشتی را رعایت کنید.»
رئیس جمهور با اشاره به دوگانههای ایجاد شده در جامعه اظهار داشت: «برخی دوگانههای جان و نان، جان و مسائل دینی، جان و آموزش مطرح میشود. هم جان باید باشد هم نان، هم باید پروتکلها رعایت شود و هم مسائل آموزشی ادامه یابد. تعدادی نگران بودند و به ما نامه مینوشتند که یک سال جوانان کشور از تحصیل عقب بماننداما دیده شد که همه چیز به خوبی پیش رفت.»
روحانی با تاکید بر اینکه در برگزاری کنکور هیچکس مبتلا به کرونا نشده است، گفت: «آمار ارائه شده
از سوی وزارت بهداشت نگرانکننده است. رعایت مردم از ۸۲ درصد به ۶۲ درصد رسیده است. مردم در همهجا اصولی که تاکید شده مورد توجه قرار دهند. علائم را برای مردم بیشتر و ملموستر توضیح دهید. اولین نشانه بیماری را کووید در نظر بگیرید.»
موضوع بیماری خطرناکتر از کرونا خیلی زود صدر اخبار فضای مجازی را به خود اختصاص داد و با واکنشهای زیادی مواجه شد. در واقع سخنان رئیس جمهور ترس و نگرانی جامعه را افزایش داد.
> از خود رئیس جمهور بپرسید
برای بررسی بیشتر این موضوع با مسعود مردانی، فوق تخصص بیماریهای عفونی و عضو کمیته مقابله با کرونا تماس گرفتیم. او در این خصوص به آفتاب یزد گفت:« من هیچ اطلاعی از این بیماری ندارم، از خود رئیس جمهور بپرسید که این بیماری چیست؟ مسئولین باید بگویند پشتوانه حرفهایی که میزنند، چیست؟ شما به سایت سازمان جهانی بهداشت بروید و ببینید اصلا چنین چیزی وجود دارد؟ اینها میخواهند با مطرح کردن چنین مسائلی کسی نپرسد چرا دلار تا این اندازه گران شده است.»
گفتنی است به سایت سازمان جهانی بهداشت نیز رجوع کردیم اما در آنجا هم اطلاعاتی نتوانستیم کسب کنیم.
> من اطلاعی ندارم
مینو محرز رئیس مرکز تحقیقات ایدز ایران و دیگر عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا هم تماس گرفتیم، او در پاسخ به آفتاب یزد گفت:« من هیچ اطلاعی راجع به این موضوع ندارم. کدام بیماری؟ این موضوع را چه کسی عنوان کرده است؟ من نمیدانم!»
>جزئیات را اعلام میکنیم
در پی پیگیریهای انجام شده ایرج حریرچی، معاون کل وزارت بهداشت در این خصوص به آفتاب یزد گفت:«اجازه بدهید کمی ابعاد آن مشخص شود بعدا اعلام میکنیم.» خبرنگار از او پرسید وقتی ابعاد این ماجرا مشخص نشده است چطور رئیس جمهور اطلاعرسانی میکنند و او در پاسخ به این موضوع گفت:« ابعاد آن در همین حدی مشخص شده که آقای رئیس جمهور اعلام کرده اند. اطلاعات بیشتری در این خصوص داریم اما در حال بررسی بیشتری هستیم.» خبرنگار پرسید پس چرا در سایت سازمان بهداشت جهانی در این خصوص هیچ چیزی عنوان نشده است و حریرچی در پاسخ گفت:« لازم نیست که در سایت سازمان بهداشت جهانی عنوان شود. مگر حتما باید در سایت سازمان بهداشت جهانی باشد؟! خبرهای مستندی به دست ما و آقای رئیس جمهور رسیده است و در ستاد مقابله با کرونا مطرح شده و همین اندازه هم اعلام شده است. به محض اینکه نیاز باشد اطلاعات بیشتری اعلام شود حتما آن را در اختیار رسانهها قرار خواهیم داد.» این در حالی است که پیش از این آفتاب یزد با دو نفر از اعضای ستاد مقابله با کرونا در رابطه با این موضوع صحبت کرده بود و هر دو از این بیماری ابراز بیاطلاعی کرده بودند!
> این بیماری چیست؟
زمان شیوع بیماری کرونا اطلاعات زیادی از چین منتشر میشد، ویدئوهایی که از مبتلایان به این بیماری منتشر شده بود، جامعه جهانی را متوجه یک بیماری ناشناخته کرده بود. به همین دلیل هم نگرانیهایی در این خصوص وجود داشت و هر لحظه بیم این موضوع میرفت که این بیماری ناشناخته در کشور دیگری قربانی بگیرد. اما حالا هیچ خبری از بیماری دیگری منتشر نشده است، هیچ ویدئویی از مبتلایان به بیماری خطرناکتر از کرونا نیست و کشورهای همسایه هیچ اطلاعی از شیوع یک بیماری دیگر ندادهاند و این طور که مشخص است حسن روحانی تنها کسی است که از این بیماری اطلاع دارد.
سازمان جهانی بهداشت: آمار قربانیان کرونا به طور غیر قابل قبولی بالاست
سازمان جهانی بهداشت (WHO) اعلام کرد: شمار فوتی های بیماری کووید-۱۹ در جهان به طور غیر قابل قبولی بالاست. به گزارش ایسنا، سازمان جهانی بهداشت همزمان با نزدیک شدن مجموع فوتیهای ناشی از بیماری کووید-۱۹ در جهان به رقم یک میلیون نفر اعلام کرد: جان باختن حدود ۵۰ هزار نفر در مدت یک هفته بر اثر ابتلا به این بیماری به طور غیر قابل قبولی بالاست. سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد: اگرچه میزان موارد ابتلا و مرگ ناشی از کروناویروس جدید به جای افزایش نمایی به وضعیتی بدون تغییر یا با نوسان ناچیز رسیده اما آمارهای جهانی در واقع موارد رو به رشد در سطوح منطقهای و محلی را پنهان کرده است. بیماری تنفسی کووید-۱۹ از زمان شیوع کروناویروس جدید در چین به مرگ نزدیک به یک میلیون نفر منجر شده و تاکنون بیش از ۳۰ میلیون نفر به این ویروس آلوده شده اند.مایکل رایان رئیس فوریتهای پزشکی سازمان جهانی بهداشت گفت: هر هفته حدود ۱.۸ تا دو میلیون مورد جدید ابتلا در جهان و به طور میانگین بین ۴۰ تا ۵۰ هزار فوتی گزارش میشود. اگرچه آمار موارد ابتلا و فوت ناشی از بیماری کووید-۱۹ در سطح جهانی به وضعیت پایداری رسیده، این حقیقت را که در سطوح منطقه ای و محلی در برخی از کشورها با افزایش چشمگیر موارد ابتلا و فوتی روبرو هستیم، پنهان کرده است. بنا بر این گزارش، رئیس فوریتهای پزشکی سازمان جهانی بهداشت گفت: تا پایان همه گیری بیماری کووید-۱۹ مسیر طولانیای باقی است و اگرچه درصد موارد فوتی میان مبتلایان به این بیماری به دلیل بهبود روشهای درمانی کاهش پیدا کرده اما ثبت حدود ۵۰ هزار مورد فوت در مدت یک هفته قابل قبول نیست.
پایگاه اطلاع رسانی خاروانا که در آستانه روز ارتش جمهوری اسلامی ایران و نیروی زمینی قهرمان ارتش فعالیت خود را آغاز کرده از خدمت تمام همشهریان عزیز و گرامی شهرستان ورزقان و خاروانا در تمام مسائل و موارد دینی ، سیاسی ، اجتماعی و اقتصادی دعوت به همکاری مینماید.
*همشهریان عزیز مطالب ذکرشده با نام خود درج میگردد.
"از شما بازدید کنندگان عزیز تقاضا دارم جهت پيشرفت مسايل منطقه و تقويت محتواي وبلاگ ، پيشنهادات و نظریه های مفیدتان ، در خصوص مسايل منطقه و يا ساير موضوعات را در ذيل موضوعات مربوطه ارائه فرماييد .از بذل توجه شما عزيزيان کمال تشکر را دارم "
مولوی عبدالحمید با اشاره به توافق امارات و اسرائیل: تفرقه جدیدی به وجود آمده / کشورهای اسلامی چرا با هم کنار نمیآیند؟!
شفقنا – اختلافات موجود بین کشورهای اسلامی باید با گفتمان و مذاکره و تدبیر حلوفصل شوند. سران کشورهای اسلامی چرا در مقابل یکدیگر کوتاه نیامده و با هم کنار نمیآیند؟!
مولوی عبدالحمید امروز (۲۸ شهریور ۱۳۹۹) در فرازی از سخنانش در مراسم نماز جمعه زاهدان، با اشاره به امضای توافقنامه عادیسازی روابط بین امارات و بحرین با اسرائیل، آن را «از نتایج اختلاف کشورهای اسلامی» دانست و ضمن توصیه به اجتناب از بکاربردن «سخنان تند» سران کشورهای اسلامی در حق یکدیگر، بر لزوم «چارهاندیشی جدی کشورهای تاثیرگذار منطقه» برای حلوفصل مشکلات جهان اسلام تاکید کرد.
به گزارش شفقنا از دفتر امامجمعه اهلسنت زاهدان، مولوی عبدالحمید اظهار داشت: اختلاف و تفرقۀ جدیدی که بین بعضی از کشورهای اسلامی بهوجود آمده است جای افسوس و تأسف دارد؛ بعضی از کشورهای اسلامی اقدام به عادیسازی روابط خود با اسرائیل کرده و در این زمینه توافقنامه امضا کردهاند، و بسیاری دیگر از کشورهای اسلامی به این اقدام واکنش تند نشان دادند.
وی در ادامه افزود: به نظر بنده فقط با محکومکردن و سخنان تند و شدیداللحن کشورهای اسلامی در حق یکدیگر مشکل حل نمیشود، بلکه سران کشورهای اسلامی ازجمله جمهوری اسلامی ایران، ترکیه، عربستان و سایر کشورهای مهم و تاثیرگذار در منطقه باید با هم بنشینند و برای حل مشکلات و اختلافات کشورهای اسلامی چارهای جدی بیندیشند.
امامجمعه زاهدان خاطرنشان ساخت: وضعیت موجود نتیجۀ اختلاف و تفرقهای است که بین کشورهای اسلامی وجود دارد و دشمنان هم از این اختلافات سوءاستفاده میکنند. اختلاف و تفرقه بیشترین و بزرگترین ضربه را به حیثیت مسلمانان و کشورهای اسلامی و به منافع ملت فلسطین و امنیت کل منطقه وارد کرده است.
وی در ادامه تاکید کرد: اختلافات موجود بین کشورهای اسلامی باید با گفتمان و مذاکره و تدبیر حلوفصل شوند. سران کشورهای اسلامی چرا در مقابل یکدیگر کوتاه نیامده و با هم کنار نمیآیند؟! چرا کشورهای اسلامی نمیتوانند خودشان مسائل و مشکلاتشان را بین همدیگر حل کنند و آمریکا و روسیه و کشوری دیگر بیاید و به مشکلاتشان رسیدگی کند؟!
مولوی عبدالحمید تصریح کردند: کشورهای اسلامی خودشان باید مشکلات خود را حل کنند و در این مسیر منافع اسلام و مسلمانان و جهان اسلام را درنظر بگیرند تا مشکلات و اختلافات حلوفصل شوند.
مردم حاشیه شهر زاهدان فرصت صدور رایگان سند و پروانۀ ساخت را غنیمت بشمارند
مولوی عبدالحمید در بخش دیگری از سخنانش گفت: با همکاری شهرداری، سازمان بنیاد مسکن و استانداری برنامۀ گستردهای برای حل مشکلات محلههای حاشیهای شهر زاهدان در نظر گرفته شده است.
خطیب جمعه زاهدان در تشریح این برنامه خاطرنشان کرد: در این برنامه به منازلی که در محلههای حاشیهای شهر زاهدان ساخته شدهاند و سند ندارند، بهصورت رایگان پروانۀ ساخت و سند صادر میشود. همچنین برای منازلی که بهصورت غیراستاندارد احداث شدهاند مبلغ ۲۵میلیون تومان بلاعوض و ۵۰ میلیون تومان هم وام اعطا میشود که در مورد وام با دارالافتای زاهدان هماهنگی شده که بهصورت شرعی پرداخت شود.
وی ادامه داد: امیدواریم مردم عزیز شهر زاهدان بهویژه محلههایی مانند: شیرآباد، قاسمآباد، کریمآباد و… این فرصت ویژه را غنیمت بشمارند و هرچه سریعتر برای دریافت پروانۀ ساخت و سند اقدام کنند، چون شاید دوباره چنین فرصتی پیش نیاید و در آینده این قانون تغییر کند و مردم مجبور شوند برای دریافت پروانۀ ساخت و سند مبالغ هنگفتی هزینه کنند.
مولوی عبدالحمید به مشکلات اعطای سند منزل در روستاهای حاشیه شهرهای زاهدان و چابهار اشاره کرد و گفت: در گذشته که هزینۀ صدور سند برای منازل روستایی اطراف زاهدان و چابهار پایین بود، روستاییان سهلانگاری کردند و اقدام به درخواست سند نکردند، اما اکنون هزینۀ صدور سند بسیار زیاد است که کسی توان پرداخت آن را ندارد. امیدواریم مدیر محترم بنیاد مسکن برای حل این مشکل مردم هم چارهای بیندیشد.
امامجمعه زاهدان با اشاره به دیداری که علیرضا تابش، رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، در زاهدان با وی داشت، گفت: جا دارد بنده از ریاست محترم بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کشور بهخاطر توجهی که به مشکلات استان بهویژه موضوع حاشیهنشینی در زاهدان و چابهار دارند، تقدیر و تشکر کنم.
وی در عینحال خاطرنشان کرد: البته قیمتهایی که بنیاد مسکن برای زمین و منازل مسکونی حاشیه شهرهای زاهدان و چابهار تعیین کرده است، عادلانه نیست. خواستۀ مردم آن است که این قیمتها عادلانه باشند تا مردمی که مشکل مسکن دارند بتوانند این هزینه را پرداخت کنند.
مردم به رعایت نظم و نظافت شهر اهمیت بدهند
امامجمعه زاهدان در ادامۀ سخنانش مهندس پربار، شهردار زاهدان، را که سخنران اول مراسم نماز جمعه زاهدان بود، «مدیری توانمند، لایق و پرتلاش» توصیف کرد و خاطرنشان ساخت: الحمدلله شهرداری بهصورت گسترده در حال آسفالت خیابانهای محلات حاشیهای شهر است که امیدواریم مردم با عزیزان شهرداری همکاری کنند و اگر جایی نیاز به عقبنشینی یا اقدام دیگری دارد همکاری بشود.
مولوی عبدالحمید در بخش پایانی سخنانشان مردم را به «رعایت نظافت و پاکیزگی شهر» توصیه کردند و گفتند: شهرداری طرحی دارد که در حیاط هر منزل حداقل یک درخت کاشته شود که طرح بسیار خوبیست و در راستای نظافت و پاکیزگی شهر است. مردم عزیز آب فاضلاب را در کوچه و خیابان رها نکنند، زیرا این کار مغایر با نظافت است و سبب آزار و اذیت مردم میشود.
وی در ادامه افزود: متاسفانه برخی از مردم نخالههای ساختمانی را در هر جای خالی که میبینند در حاشیه شهر میریزند. برخی هم نخالههای ساختمانی را در سیلبندهای زاهدان که برای احداث آنها میلیاردها هزینه شده است، تخلیه میکنند که این ظلم بسیار بزرگی است. نخالهها باید در محلهای ویژه و مخصوص تخلیه شوند تا شهر آلوده نشود و نظافت شهر حفظ شود.
فراخوان
پایگاه اطلاع رسانی خاروانا که در آستانه روز ارتش جمهوری اسلامی ایران و نیروی زمینی قهرمان ارتش فعالیت خود را آغاز کرده از خدمت تمام همشهریان عزیز و گرامی شهرستان ورزقان و خاروانا در تمام مسائل و موارد دینی ، سیاسی ، اجتماعی و اقتصادی دعوت به همکاری مینماید.
*همشهریان عزیز مطالب ذکرشده با نام خود درج میگردد.
"از شما بازدید کنندگان عزیز تقاضا دارم جهت پيشرفت مسايل منطقه و تقويت محتواي وبلاگ ، پيشنهادات و نظریه های مفیدتان ، در خصوص مسايل منطقه و يا ساير موضوعات را در ذيل موضوعات مربوطه ارائه فرماييد .از بذل توجه شما عزيزيان کمال تشکر را دارم "
ارتفاع آب پشت سد به ۲۲۵ متر رسید/افزایش رهاسازی آب به ۲۴۰۰ متر مکعب بر ثانیه
محمد یزدانی میزان خروجی سد را حدود ۲۴۰۰ متر مکعب اعلام کرد.
محمد یزدانی مدیرعامل سد و نیروگاه کرخه در گفت و گو اختصاصی با خبرنگار برنا در اندیمشک، اظهار کرد: سد کرخه هم اکنون بیش از ۶ میلیارد متر مکعب آب در خود ذخیره کرده است.
او با اشاره به اینکه ورودی سد در حال حاضر کاهش داشته، گفت: آورد آب به دریاچه سد در حال حاضر به دو هزار و ۳۰۰ متر مکعب رسیده است که نسبت به شب گذشته ۲۰۰ متر مکعب کاهش نشان می دهد.
مدیر عامل سد و نیروگاه کرخه افزود: خروجی سد کرخه هم اکنون حدود دو هزار و ۴۰۰ متر مکعب در ثانیه است که نسبت به شب گذشته ۳۰۰ متر مکعب افزایش یافته است.
محمد یزدانی با بیان اینکه خط قرمز ما رسیدن به ارتفاع ۲۲۶ متری است بیان کرد: در حال حاضر ارتفاع آب در مخزن سد به ۲۲۵ متر رسیده است.
مدیر عامل سد و نیروگاه کرخه در پایان تصریح کرد: مردم نگرانی بابت سازه سد نداشته باشند و وضعیت سد عادی و در حال کنترل است.
پمپئو:
به عربستان اجازه دسترسی به سلاح اتمی نمی دهیم
وزیر خارجه آمریکا با انتقاد از برجام و ایراد اتهام به آن که ایران را در مسیر دستیابی به سلاح اتمی قرار داد، گفت: هرگز به عربستان و هرجای دیگر جهان اجازه چنین کاری نمی دهیم.
به گزارش گروه روی خط رسانه های خبرگزاری برنا؛ مایک پمپئو روز جمعه در گفت و گو با شبکه سی بی اس آمریکا در پاسخ به این سوال که 6 ماه از قتل جمال خاشقچی ستون نویس واشنگتن پست گذشته است، این هفته نخستین تصویر ماهواره ای از راکتور عربستان هم منتشر شد، آیا آمریکا می خواهد عربستان را به یک قدرت هسته ای تبدیل کند، این مطلب را مطرح کرد.
وی افزود: این دولت نزدیک به دو سال است که درباره این مساله با عربستان سعودی به صورت بسیار نزدیک کار کرده است. من نمی توانم به شما بگویم که مذاکرات در چه مرحله ای است چرا که هنوز هم ادامه دارد.
وزیر خارجه آمریکا ادامه داد: اما در مورد آن اشتباه نکنید: ما تنها آرزو می کنیم که دولت قبلی این خطر را به طور جدی در رابطه با جمهوری اسلامی ایران توجه کرده بود. آنها معاهده ای را تصویب کردند که ایران را در مسیر سلاح های هسته ای قرار می دهد.
پمپئو در پاسخ به این سوال که آیا این مساله داشتن قدرت اتمی عربستان را توجیه می کند، گفت: ما اجازه نخواهیم داد که این اتفاق بیفتد. ما اجازه نخواهیم داد که در هر جای دیگر دنیا این اتفاق بیفتد.
وی خاطرنشان کرد: رئیس جمهوری آمریکا تهدید گسترش سلاح را درک می کند. ما هرگز چک 150 میلیون دلاری را برای سعودی ها نمی نویسیم و به دستشان نمی دهیم تا با سلاح اتمی اسرائیل و آمریکا را تهدید کنند.
این ادعای ترامپ که همسو با ادعاهای دروغین ترامپ علیه برجام و فعالیت های هسته ای ایران است، در حالی تکرار می شود که ریچارد نفیو عضو ارشد مذاکره کننده آمریکا در برجام روز پنج شنبه در واکنش به انتشار تصویر ماهواره ای نیروگاه سعودی، نوشت: شرم آور است. به جای مرافعه درباره برجام در دو سال گذشته، ما زمانمان را برای کار بر روی مصالحه عملی منطقه ای به منظور پیشیگیری از گسترش هسته ای صرف نکردیم.
این مقام پیشین وزارت خارجه آمریکا ادامه داد: تاسف آور است از فرصت هایی که برجام در اختیار ما گذاشته بود، استفاده نکردیم.
بلومبرگ روز چهارشنبه در یادداشتی که این تصویر ماهواره ای را ضمیمه کرده بود نشان داد که نیروگاه سعودی روبه پایان است و عربستان می خواهد فعالیت آن را در سال جدید آغاز کند.
خبرگزاری فارس: حجت الاسلام علی شیرازی نماینده ولی فقیه در نیروی قدس سپاه اهدای نشان «ذوالفقار» از سوی فرماندهی معظم کل قوا حضرت آیتالله خامنهای را به سردار قاسم سلیمانی تبریک گفت.
متن این پیام به شرح زیر است:
«برادر عزیز و گرامی سردار سرلشگر پاسدار حاج قاسم سلیمانی
دریافت نشان ذوالفقار، بالاترین مدال افتخار جمهوری اسلامی ایران از دست فرماندهی معظم کل قوا حضرت امام خامنه ای عزیز را به جنابعالی، ملت شریف ایران، فرماندهان و پرسنل نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و جبهه مقاومت و به تمامی دوستداران سردار تبریک و تهنیت عرض می کنم و به علت رضایت مولا و مقتدایمان از جناب عالی و خدمات صادقانه و خالصانه تان بر خود می بالم و از خداوند عزیز و مهربان عزت بیش از پیش شما را خواهانم. موفق و پیروز و سربلند باشید.
نمایندگی ولی فقیه در نیروی قدس سپاه
برادرتان: علی شیرازی»
تصویر نشان ذوالفقار
یکی از برترین تعالیم دین مبین اسلام، احسان و نیکوکاری و دستگیری از نیازمندان است؛ و این توفیقی است از جانب خداوند متعال که تنها نصیب بندگان خوب و برگزیده او می شود. خدمت به محرومان و نیازمندان، یکی از شیرین ترین و پسندیده ترین عبادت ها و سنت پیامبراکرم و ائمه هدی علیهماالسلام است. تأسیس کمیته امداد به فرمان حضرت امام خمینی رحمه الله ، یکی از برکات و دست آوردهای انقلاب اسلامی است که با هدف خدمت به محرومان و مستمندان جامعه تشکیل شد. این کمیته به لطف خدا توانسته است بسیاری از نیازمندان را تحت پوشش قرار دهد و چهره فقر را در کشور، کمرنگ سازد.
سابقه کمیته امداد امام خمینی رحمه الله
سابقه کمیته امداد امام خمینی رحمه الله به سال های قبل از پیروزی انقلاب (حدودا سال های 43 ـ 1342) باز می گردد که تعدادی از انقلابیون که در زمره یاران امام رحمه الله بودند، مأموریت پیدا کردند که به خانواده های زندانیان، نیازمندان و مبارزان رسیدگی کنند. امداد گری به ویژه در دوران اوج گیری انقلاب، در طی سال های 57 ـ 56،که اعتصاب و تحصن همه جا را فراگرفته بود، به منظور حمایت از اعتصاب کنندگان و زندانیان ادامه یافت. با پیروزی انقلاب، حمایت از نیازمندان در صدر برنامه ها قرار گرفت و 22 روز پس از پیروزی انقلاب اسلامی، کمیته امداد امام خمینی رحمه الله ، با صدور فرمانی از جانب ایشان، در 14 اسفند 1357، تشکیل گردید.
ویژگی های افتخار آمیز
در میان نهادهایی که پس از پیروزی انقلاب اسلامی به وجود آمدند، کمیته امداد امام خمینی، دو ویژگی عمده و افتخارآمیز دارد. یکی آنکه این کمیته، منتسب به حضرت امام خمینی رحمه الله است و این افتخار بزرگی است که مردم این نهاد را با نام بلند امام خمینی رحمه الله می شناسند؛ دیگر آنکه برنامه و هدف کمیته امداد، خدمت به محرومان و مستضعفین است و در فرهنگ اسلامی بر کمک و حمایت از این افراد تأکید فراوان شده است.
انفاق در تعالیم دین
طبق تعالیم آسمانی اسلام، خداوند بر هر گروهی از مردم حقی قرار داده است. وظیفه ثروتمندان جامعه نیز آن است که از دارایی خود به نفع جامعه بهره برداری کنند و آن را در راه آسایش برادران دینی خویش به کار گیرند. پیامبر گرامی اسلام صلی الله علیه و آله وسلم در مقام مقایسه فقر و عناد اینکه کدام یک برای سعادت انسان بهتر است، می فرمایند: «تهی دستی از ثروت بهتر است: مگر ثروتمندی که از مال خود، قرض پریشان حال را ادا کند و آنان را از زیر بار قرض و فشار زندگی نجات دهد و با ثروت خود به مسلمانان بی بضاعت و گرفتار کمک نماید.»
نعمت، وسیله امتحان الهی
خداوند برخی از بندگانش را با نعمت های خود آزمایش می کند. مال و ثروت نیز از جمله نعمت هایی است که بندگان با آن آزمایش می شوند. حضرت امیرالمؤمنین علیه السلام می فرماید: «خدا را بندگانی است که برای سود رساندن به دیگران، نعمت های خاصی به آنان بخشیده، تا آن گاه که دستِ بخشنده دارند، نعمت ها را در دستشان باقی می گذارد، و هر گاه از بخشش دریغ کنند، نعمت ها را از دستشان گرفته و به دست دیگران خواهد داد.»
اسوه انفاق
بهترین اسوه های نیکوکاری، خاندان عصمت و طهارت علیهماالسلام هستند که سوره «هل اتی» در شأن ایشان نازل شد. ابن عباس می گوید: امام حسن و امام حسین علیهماالسلام بیمار شدند. امام علی و حضرت فاطمه علیهماالسلام به توصیه پیامبر صلی الله علیه و آله وسلم ، نذر کردند که اگر آن ها شفا یابند، سه روز روزه بگیرند. طولی نکشید که هر دو شفا یافتند. در زمان ادای نذر، در روز اول، حضرت فاطمه علیهاالسلام مقداری نان پخت. هنگام افطار سائلی آمد و غذا خواست. آن ها غذای خود را به مسکین دادند. روز دوم را همچنان روزه گرفتند. هنگام افطار، یتیمی بر در خانه آمد. آن ها باز غذای خود را ایثار کرده، با آب افطار نمودند. روز سوم در وقت افطار، اسیری بر در خانه آمد. باز هم غذای خود را بخشیدند. اینجا بود که به پاس ایثارگری این خاندان، سوره «هل اتی» بر پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله وسلم نازل شد.
احیای سنت انفاق
احیای سنّت حسنه انفاق و نیکوکاری، خاصه ترویج فرهنگ صدقه و انجام برخی فروعات دین، از جمله خمس و زکات، علاوه بر اینکه انجام تکلیف شرعی و اجتماعی است، تأثیر به سزایی در راستای خدمات نظام به طبقه محروم و نیازمندان جامعه دارد و پشتوانه ای مطمئن برای اجرای برنامه های کلان اقتصادی دولت در جهت فقر زدایی به شمار می آید. ترغیب و ارشاد بیش از پیش مردم نیکوکار کشورمان از طریق صداوسیما و رسانه های جمعی دیگر، می تواند گام مهمی در مسیر فقر زدایی به حساب آید.
فقر زدایی
محو فقر در جامعه بسیار ضروری است؛ زیرا پیامدهای فرهنگی فقر به مراتب وسیع تر از پیامدهای اقتصادی آن است. از بین بردن فقر در جامعه، زمانی امکان پذیر می شود که با بهره گیری از راهکارهای عملی، شیوه مبارزه با آن شناسایی شود و اقدام عملی صورت پذیرد. در این راستا، شناسایی افراد فقیر یک ضرورت اجتناب ناپذیر است. مسؤولین امر باید با مطالعه دقیق و تعیین درجه محرومیت نواحی مختلف، با طرح های اساسی، مشکلات عمده این مناطق را مرتفع نمایند.
نقش کمیته امداد در کلام رهبر
مقام معظم رهبری ـ مدظله العالی ـ در دیداری با مسؤولین کمیته امداد امام خمینی رحمه الله ، امدادرسانی به فقرا و گرسنگان را وظیفه اصلی و مهم کمیته امداد توصیف کردند و فرمودند: «الآن مسأله فقر زدایی در کشور مطرح است؛ من از اینکه این قضیه مطرح شده است، خوشحالم. البته این کارهایی که شده است، خیلی کمتر از آن است که انسان با تمسک به آن ها بتواند بگوید که ما فقر زدایی خواهیم کرد، یافقر زدایی خواهد شد.نه، فقر زدایی اساس مستحکم تری لازم دارد؛ امّا این کارها نیز بسیار مغتنم است... . در اینجا کمیته امداد، نقش کشوریِ بزرگی پیدا خواهد کرد. اصلاً هدف همین مبارزه ای که چند سال است ادامه دارد، اینهاست. ما می خواهیم گرسنه نباشد. ما می خواهیم کسی از گرسنگی رنج نبرد.»
وظایف کمیته امداد
برخی از وظایف کمیته امداد امام خمینی رحمه الله بدین شرح است:
1ـ تلاش در جهت شناخت انواع محرومیت، رنج و کمبود و نارسایی مادی و معنوی؛
2ـ یافتن محرومان و امداد به آنها در حدّ ضرورت، برای رفع محرومیت آنان، از طریق اعطای وام و ایجاد کار مناسب؛
3ـ اقدام در جهت رفع درد و رنج خانواده های نیازمند در مناطق مختلف کشور؛
4ـ اقدام در جهت رفع درد و رنج افراد و خانواده های محروم، از طریق معالجه و کمک های آموزشی، درمانی و مالی؛
5ـ آمادگی نسبی برای جبران نارسایی هایی که در مناطق مختلف کشور، در مقابله با مشکلات و حوادث وجود دارد؛
6ـ فراهم آوردن امکانات و تسهیلات برای خود کفایی محرومان از طریق آموزش مهارت های فنی و حرفه ای و امکانات.
نقش کمیته امداد در کلام امام رحمه الله
حضرت امام خمینی رحمه الله درباره اهمیت، جایگاه و نقش کمیته امداد می فرمایند: «این گروه های عزیز و کمیته ها و همین طور کمیته امداد، یک عمل بسیار لطیف ظریف شریف دارند که با این عمل، ان شاءاللّه می توانند ریشه فقر را از سرتاسر کشور به امداد ملت بزرگوار ایران و به همت دولت بزرگوار ایران، این ریشه را از بیخ و بن بکنند. و عمل شما آقایان در سرتاسر کشور، عمل بسیار شریف خداپسندی است که مورد عنایت خدای تبارک و تعالی خواهدبود. خداوند تبارک و تعالی به فقرا و مستمندان و به محرومان، آن قدر عنایت دارد که معلوم نیست به قشر دیگر این قدر عنایت داشته باشد.»
خدمات کمیته امداد
کمیته امداد امام خمینی خدمات گسترده ای را به اقشار مختلف محروم ارائه می دهد که برخی از این خدمات عبادتند از: پوشش سالمندان مشمول طرح شهید رجایی، پرداخت وام قرض الحسنه، تهیه جهیزیه برای نوعروسان خانواده های تحت پوشش، کمک به درمان بیماران خاص، خدمات درمانی و بهداشتی و اجرای بیمه خانواده های تحت پوشش، ارائه خدمات فرهنگی و آموزشی به دانش آموزان تحت پوشش، کمک به کاریابی برای مددجویان، تشکیل دوره های کارآموزی، تأمین مسکن برای خانواده های بی بضاعت، جمع آوری صدقات به منظور هدایت صحیح آن، بازسازی و نوسازی مناطق سیل زده و زلزله زده و خدمات دیگری که در راستای اهداف این نهاد صورت می پذیرد.
ظرافت کار کمیته امداد
حضرت امام خمینی رحمه الله کار کمیته امداد را بسیار مهم دانسته و می فرمایند: «شما کاری را متکفل شدید و انجام کاری را به عهده گرفتید که مورد عنایت خاص خدای تبارک و تعالی است. و البته باید این توجه را به آقایان عرض کنم، گرچه خودشان توجه دارند که باید این عمل با یک ظرافتی انجام بگیرد که مستمندان و محرومان خیال نکنند که آن ها از باب اینکه در صف پایین جامعه واقع شده اند، مورد امداد واقع شده اند. مستمندان و فقرا و دور افتاده ها در صف مقدم جامعه هستند و همین ها و همین زاغه نشین ها و همین حاشیه نشین ها و همین محرومان بودند که این انقلاب را به ثمر رساندند.»
جشن نیکوکاری
از جمله کارهایی که کمیته امداد در انجام آن نقش به سزایی داشته، برپایی جشن احسان و نیکوکاری در هفته سوم اسفندماه است. نزدیک به ده سال است که مردم کشورمان، در این جشن باشکوه، که هر ساله در آستانه رسیدن سال نو و با مشارکت کمیته امداد امام خمینی رحمه الله ، صداوسیما و با همکاری نیروی مقاومت بسیج و سازمان بهزیستی کشور برگزار می شود، شرکت می کنند. مردم نیکوکار کشورمان با شرکت فعالانه در این مراسم، ایثار، همدلی و همگامی خود را با هموطنان نیازمند به نمایش می گذارند. مردم در این جشن با شکوه، شادی خود را با نیازمندان قسمت می کنند تا هم شریک اندوه آنان باشند و هم از شادی آنان شاد شوند.
جشن عاطفه ها
یکی دیگر از ابتکارات کمیته امداد امام خمینی رحمه الله ، بر پایی جشن عاطفه ها، با مشارکت صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران است. این جشن همه ساله در آستانه آغاز سال تحصیلی برگزار می شود و مردم نیکوکار کشورمان، با الهام از تعالیم اسلام و معصومین علیهماالسلام ، به یاری خانواده های محروم و نیازمند می شتابند تا فرزندان آنان نیز بتوانند از نعمت آموزش و درس خواندن بهره مند شوند. حضور مردم در این جشن، یک حرکت بزرگ انسانی است و نشان از همت و درک بالای مردم در مسائل اجتماعی دارد. برپایی این جشن ها اثر تربیتی خوبی هم برای جوانان و نوجوانان عزیز کشورمان دارد و مشارکت در امور اجتماعی را به آنان می آموزد.
شعر
همه روز روزه بودن همه شب نماز کردن | همه ساله از پی حج، سفر حجاز کردن |
به مساجد و معابد، همه اعتکاف جستن | ز ملاهی و مناهی همه احتراز کردن |
شب جمعه ها نخفتن، به خدای راز گفتن | ز وجود بی نیازش، طلب نیاز کردن |
به مبادی طریقت، به خلوص، راه جستن | به مبانی حقیقت، گذر از مجاز کردن |
به خُدا قسم که کس را ثمر آن قدر نبخشد | که به روی مستمندی در بسته باز کردن |
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
نمایندگان مجلس شورای اسلامی، سازوکار استانی شدن انتخابات مجلس شورای اسلامی را تعیین کردند.
به گزارش «انتخاب»، بررسی طرح استانی شدن انتخابات مجلس شورای اسلامی امروز (یکشنبه) در دستور کار صحن علنی مجلس قرار گرفت.
وکلای ملت با تصویب ماده ۳، این طرح را با ۱۳۸ رأی موافق، ۷۵ رأی مخالف و ۴ رأی ممتنع از مجموع ۲۲۳ نماینده حاضر در مجلس به تصویب رساندند.
بر اساس این ماده، مقرر شد یک ماده به شرح ذیل به عنوان ماده ۷ مکرر به قانون انتخابات مجلس الحاق شود:
«حوزه انتخابیه در انتخابات مجلس، محدوده جغرافیایی هر استان است. هر یک از استانها به عنوان حوزه انتخابیه اصلی و حوزههای انتخابیه موجود درواقع در آن استان، موضوع قانون تعیین محدوده حوزههای انتخاباتی مجلس، حوزه انتخابیه فرعی محسوب میشوند و مناطق تابع حوزه انتخابیه موجود به عنوان حوزه انتخابیه تابعه فرعی شناخته میشوند».
طبق تبصره یک این ماده، مقرر شد «تعداد نمایندگان هر حوزه انتخابیه اصلی (استان) معادل تعداد نمایندگان حوزههای انتخابیه موجود در استان است که مطابق قانون تعیین محدوده حوزههای انتخابی مجلس تعیین گردیده است».
علاوه بر این، طبق تبصره ۲ مقرر شد «در صورتی که محدوده جغرافیایی حوزههای انتخابیه فرعی در دو استان همجوار واقع گردد یا شهرستانهایی که در یک استان واقع شده و جمعیت بیشتری دارد، به عنوان حوزه انتخابیه فرعی جدید محسوب میشوند و نماینده به استانی که حوزه اخیر در آن قرار دارد، تعلق خواهد داشت. شهرستان یا شهرستانهایی که در استان دیگر واقع هستند، به نزدیکترین حوزه انتخابیه فرعی به تشخیص وزارت کشور، الحاق میشوند».
همچنین طبق تبصره ۳ مقرر شد «حوزه انتخابیه اقلیتهای دینی از حکم این ماده مستثنی باشند».
احزاب نامزدها را معرفی می کنند
نمایندگان مجلس شورای اسلامی همچنین تصویب کردند: ثبتنام نامزدهای انتخابات مجلس شورای اسلامی از طریق لیستهای حزبی انجام شود.
نمایندگان در ادامه جلسه علنی روز یکشنبه مجلس ماده ۴ طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی را با ۱۴۰ رأی موافق، ۸۴ رأی مخالف و پنج رأی ممتنع از مجموع ۲۴۴ نماینده حاضر تصویب کردند.
نمایندگان در این ماده مقرر کردند: ثبتنام داوطلبان از طریق فهرستی که احزاب یا گروهها و تشکلهای قانونی ارائه میکنند یا به صورت منفرد انجام میشود، رأی به فهرستهای انتخاباتی مطابق تشریفات مقرر در این قانون صورت گیرد.
نمایندگان همچنین تصویب کردند: مقصود از احزاب و گروههای سیاسی در این قانون احزاب موضوع بند ۱ ماده ۱ قانون نحوه فعالیت احزاب و گروههای سیاسی مصوب سال ۹۵ مجمع تشخیص مصلحت نظام و کلیه تشکلها و گروههای قانونی رسمی میباشد».
نمایندگان مجلس شورای اسلامی ماده ۵ این طرح را برای بررسی بیشتر به کمیسیون شوراهای مجلس ارجاع دادند.
در این ماده آمده است: احزاب و گروههای سیاسی میتوانند پس از تأیید صلاحیت داوطلبان و حداقل تا ۴۸ ساعت قبل از شروع تبلیغات انتخاباتی نامزدها، فهرست انتخاباتی خود را تنظیم و به هیأت اجرایی مرکزی یا هیأت اجرایی استان حسب مورد اعلام کنند.
فهرستها باید به صورت استانی و کامل ارائه شده و برای هر حوزه انتخابیه فرعی، به تعداد کرسیهای آن حوزه در مجلس، داوطلب معرفی شود.
در تبصره ۱ این ماده آمده است: احزاب مکلف هستند در هنگام ارائه فهرست، موافقت کتبی داوطلبان مبنی بر عضویت در فهرست را ارائه کنند. نام هیچ داوطلبی نباید در بیش از یک فهرست درج شود.
نمایندگی مجلس بیش از ۳ دوره متوالی ممنوع شد
با موافقت نمایندگان بیش از سه دوره نمایندگی در مجلس شورای اسلامی ممنوع شد .
در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی نمایندگان در جریان اصلاح قانون موادی از قانون انتخابان با پیشنهاد حسینعلی امیریخامکانی مبنی بر این که هر فرد حق دارد که سه دوره پیاپی نماینده مجلس شود و لی یک دوره باید از انتخابات مجلس کناره گیری کند موافقت کردند.
بر اساس این پیشنهاد نمایندگی مجلس بیش از سه دوره متوالی ممنوع شد.
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :
سردار سلیمانی در واکنش به استعفای وزیر امور خارجه گفت: در جریان سفر بشار اسد به تهران و ملاقات وی با رئیسجمهور، برخی ناهماهنگیها در نهاد ریاستجمهوری منجر به عدمحضور وزیر خارجه در این ملاقات شد.
به گزارش گروه دفاعی خبرگزاری تسنیم، در پی اعلام استعفای دکتر محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان و برخی اظهارنظرها پیرامون آن، سردار سرلشکر پاسدار قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در واکنش به این موضوع گفت: حتماً آقای ظریف مسئول سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران است و طی مدت مسئولیت در وزارت امور خارجه کشورمان همواره مورد حمایت و تأیید مقامات عالیرتبه نظام، بهویژه مقام معظم رهبری (مد ظله العالی) بوده و هستند.
وی افزود: ایشان برای تأمین منافع ملی کشور پیوسته اقدامات ارزشمندی را در سطوح گوناگون انجام داده و در مسیر مبارزه با دشمنان قسمخورده انقلاب اسلامی و ملت ایران نیز همراهی لازم را داشتهاند.
بیشتر بخوانید
سرلشکر سلیمانی با اشاره به عدم حضور آقای دکتر ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در ملاقات اخیر رئیس جمهور کشور سوریه با رئیس جمهور کشورمان نیز خاطرنشان کرد: در جریان سفر اخیر آقای بشار اسد به تهران و ملاقات وی با آقای دکتر روحانی رئیس جمهور محترم، برخی ناهماهنگیها در نهاد ریاست جمهوری که مطرح هم شده، منجر به عدم حضور وزیر امور خارجه کشورمان در این ملاقات و متعاقباً گلایهمندی ایشان شده است.
فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تأکید کرد: قرائن نشان میدهد هیچگونه تعمدی برای عدم حضور آقای دکتر ظریف در این ملاقات نبوده است و باید تأکید کنم ایشان بهعنوان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران مسئول اصلی در حوزه سیاست خارجی کشور هستند.
سرلشکر سلیمانی در پایان با اشاره به ذوقزدگی ضدانقلاب و دشمنان ملت ایران از این اتفاق گفت: این ذوقزدگی و سوارشدن بر موج اتفاقی که ناشی از سهلانگاری اداری است هیچ تأثیری بر اراده نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران در پیشبرد اهداف و منافع ملی و نیز پیروزی درخشان جبهه مقاومت اسلامی نخواهد گذاشت و ملت باعظمت ما تحت زعامت و هدایتهای مقام معظم رهبری حضرت امام خامنهای عزیز (مد ظله العالی) مسیر آینده روشن و تمدنساز انقلاب و صیانت از امنیت و منافع ملی خود را با وحدت و جدیت دنبال خواهد کرد.
حسن روحانی استعفای ظریف را نپذیرفت/ پذیرش استعفا را بر خلاف مصالح کشور میدانم
اقتصادنیوز: رئیس جمهور در نامه ای ضمن مخالفت با استعفای وزیر امور خارجه تصریح کرد: از آنجا که شما را به تعبیر مقام معظم رهبری "امین، غیور ، شجاع و متدین" و در خط مقدم ایستادگی در برابر فشارهای همه جانبه آمریکا می دانم ، پذیرش استعفای جنابعالی را بر خلاف مصالح کشور می دانم و با آن موافقت نمی کنم."
به گزارش اقتصادنیوز، متن نامه حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
جناب آقای دکتر ظریف
وزیر محترم امور خارجه
سلام علیکم
نامه استعفای مورخ ششم اسفندماه 97 جنابعالی را دیدم. جنابعالی به حفظ شان و اعتبار وزارت امور خارجه ، و جایگاه شخص وزیر امور خارجه به عنوان بالاترین مقام مسوول در اجرای سیاست خارجی کشور ، قابل درک و مورد تایید اینجانب است.
وزارت امور خارجه عهده دار روابط خارجی و زمینه ساز تحقق امنیت و منافع ملی است. لذا همانطور که بارها دستور داده ام تمامی دستگاه ها، اعم از دولتی و یا حاکمیتی ، باید در هماهنگی کامل با این وزارت ، در زمینه روابط خارجی باشند.
از زحمات و تلاش های بی وقفه جنابعالی در دوران تصدی مسوولیت سنگین وزارت امور خارجه، در دولت یازدهم و دوازدهم قدردانی می کنم و از آنجا که شما را به تعبیر مقام معظم رهبری "امین، غیور ، شجاع و متدین" و در خط مقدم ایستادگی در برابر فشارهای همه جانبه آمریکا می دانم ، پذیرش استعفای جنابعالی را بر خلاف مصالح کشور می دانم و با آن موافقت نمی کنم.
اینجانب نسبت به فشارهای وارده به دستگاه دیپلماسی کشور ، دولت و حتی رئیس جمهور منتخب مردم به خوبی آگاهم. ما به عهدی که با خدا و ملت بسته ایم ، تا پایان وفادار می مانیم و اطمینان دارم که به فضل الهی از این مرحله سخت عبور خواهیم کرد.
موفقیت های وزارت امور خارجه فقط طی ماه های اخیر در مقابله با توطئه های آمریکا در نیویورک، وین ، بروکسل ، لاهه ، ورشو، مونیخ و ... پیروزی های سیاسی در سطح منطقه ای و بین المللی قابل توجه بوده است. شادی و پایکوبی دشمنان قسم خورده این مردم همچون رژیم صهیونیستی، از استعفای جنابعالی بهترین گواه بر موفقیت "محمد جواد ظریف" و بزرگترین دلیل برای استمرار فعالیت شما در سمت "وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران " است. جنابعالی مورد اعتماد اینجانب و مجموعه نظام جمهوری اسلامی و به خصوص مقام معظم رهبری هستید. شما با قوت ، شجاعت و درایت به مسیر خود ادامه دهید که خداوند با بندگان صالح خود است.
حسن روحانی
رئیس جمهوری اسلامی ایران
یک مدرس حوزه گفت: اخیرا شنیدم یکی از امامان جمعه اقدام خوبی انجام داده است و آن هم اختصاص مصلی شهر به دست فروشان بود؛ این اقدام و ابتکار برای کسب و کار مردم بسیار و مردم پسند است.
«محسن غرویان»، مدرس حوزه، در گفتوگو با خبرنگار سیاسی برنا، در خصوص «عملکرد برخی امامان جمعه» بیان کرد: امامان جمعه دستورالعمل کلی و سراسری دارند که به آنها ابلاغ میشود که چه مطالبی را بیان و از بیان چه مطالبی صرف نظر کنند. از طرف دبیرخانه ائمه سراسر کشور محورهایی به آنان توصیه میشود که بیانش برای شرایط کشور لازم است.
او ادامه داد: البته امامان جمعه در این بین سلایق شخصی و نظرات خود را به میزان علم، اجتهاد و فقه و فهمشان از مسائل کشور از خود بروز میدهند. یکسری امامان جمعه سلیقه های شخصی و ذوقهایی دارند که براساس آن ها تشخیص میدهند چنین اقدام و یا حرکتی صورت گیرد، باعث تفاوت آنها می شود.
غرویان اظهار کرد: اقدامات برخی امامان جمعه خوب است. برداشتن نرده و فاصله بین مردم و مسئولین اقدام مثبتی است اما امامان جمعه بالاتر از این هم می توانند اقداماتی داشته باشند تا مردم احساس کنند آنها از مردم جدا نیستند. مسئولین دیگر هم باید اقداماتی انجام دهند تا وضعیت معیشت و اقتصاد ساماندهی شود زیرا در بین مردم آشفتگی ایجاد شده است و نمی توانند برای خود برنامه ریزی داشته باشند. امامان جمعه میتوانند در خطبه هایشان مطالبی این چنینی را بیان کنند تا دغدغههای مردم از زبان امامان جمعه خالی شود البته برخی اقدامات بیش از توان امامان جمعه است.
او مطرح کرد: اخیرا شنیدم یکی از امامان جمعه اقدام خوبی انجام داده و آن هم اختصاص مصلی شهر به دَست فروشان بود. این اقدام و ابتکار برای کسب و کار مردم بسیار خوب و مردم پسند است. این نوع اقدامات مثبت، خوب است و باید بیشتر انجام شود.
امیر حیدری در جمع خبرنگاران حاضر در نمایشگاه گفت: پیشرفتهای شگفتآفرین نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران برگرفته از اتکال به خداوند متعال، بهرهگیری از رهنمودهای فرمانده کل قوا و همچنین بکارگیری توان متخصصان و دانشمندان دفاعی است.
وی افزود: نیروی زمینی ارتش همچون سایر نیروهای نظامی کشور، توجه ویژهای به مقوله خودکفایی در بحث تجهیزات رزم سبک و سنگین دارد.
رضا علیزاده امروز در گفتوگو با فارس در ورزقان اظهار کرد: اگر طرحهای توسعه مس سونگون در سالهای گذشته تکمیل و اجرا میشد امروز این مشکلات و بحران به وجود نمیآمد، بیش از چهار ماه است که هزینه تکمیل طرحهای توسعه به حساب شرکت چینی واریز شده است اما این شرکت به بهانههای مختلفی از شروع کار خود سرباز میزند.
وی گفت: کلاه گشادی سرمان گذاشتند و بهانههای مختلفی را میآوردند تا این طرحها ادامه نیابند، در هیچ جای دنیا همانند طرحی که برای معدن سونگون پیشنهاد داده بودند وجود نداشت، با این کارشان جلو توسعه شهرستان ورزقان و آذربایجانشرقی را گرفتند.
نماینده مردم ورزقان و خاروانا، حمایت از تولید داخلی را راه نجات کشور دانست و ادامه داد: در چند سال اخیر در راستای اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی چه اتفاقی افتاده است؟ مگر با تعطیلی ادارات و برگزاری جلسات مختلف و بنر بازی میتوان کاری کرد.
علیزاده افزود: سالهاست که شعار اقتصاد بدون نفت و خارج شدن نفت از بودجه را میدهیم ولی این کار انجام نشده است،کشوری که همه چیز از جمله ( آب، جنگل، خاک، نخبه، منابع) دارد، چرا باید اقتصاد ضعیف داشته باشد؟
نایب رئیس کمیسیون صنایع مجلس گفت: تعداد نفراتی که توسط قانون عدم بهکارگیری بازنشستگی باید از پستهای خود کنارگیری میکردند که نمیکنند، امروز سخت در تلاش هستند تا میزشان را از دست ندهند و به هر کاری دست میزنند تا بازنشسته نشوند.
وی گفت: بسیج در همه عرصهها خطشکن و پیشگام است، ای کاش روحیه بسیج به بقیه دستگاهها هم ارتقاع یابد، آنگاه است که مشکلات اقتصادی و دیگر مشکلات از برطرف خواهد شد.
علیزاده، از آموزش صنایعدستی و پایین دستی مس خبر داد و گفت: سازمان فنی و حرفهای آموزشهای لازم را توسط استاد کارهای ماهر به کارآموزان در شهرستان ورزقان خواهد داد، در این طرح پس از ساخت صنایع شرکت مس صنایعدستی را خریداری خواهد کرد که انتظار میرود اشتغالزایی بهتری داشته باشد.
وی در ادامه به اجرای پروژههای مختلف در سطح شهرستان ورزقان اشاره کرد و افزود: سرعت توسعه در شهرستان ورزقان افزایش یافته است و در سال ۹۷ نزدیک ۱۰۰ روستا عملیات عمرانی اجرا میشود که در تاریخ منطقه بیسابقه است.
نماینده مردم تنکابن از تدوین طرحی در مجلس خبر داد که بر اساس آن، انتصابات فامیلی از درجه 1 و 2 مسئولان، چه با واسطه و بی واسطه ممنوع خواهد شد.
به گزارشاین نماینده مجلس دهم شورای اسلامی عنوان کرد: باید کاری کنیم تا مسئولان را مردم باور کنند. بنده اخیرا طرحی را به مجلس دادهام که انتصابات فامیلی از درجه 1 و 2 کلا ممنوع باشد چه باواسطه چه بیواسطه. من که سمت دارم نباید فرزند خودم را در جایی استخدام کنم، چون مردم فکر نمیکنند که آن شخص به صلاحیت خود رفته است بلکه فکر میکنند من اعمال نفوذ کردهام. این کار برای مردم ذهنیت ایجاد میکند و نباید انجام شود.
وی در واکنش به سخنان برخی نمایندگان مبنی بر اضافه حقوق 500 هزار تومانی در سال آینده، اظهار داشت: این صحبتها اظهارنظرهای شخصی افراد است، دولت تا 15 آذر فرصت دارد تا لایحه بودجه را به مجلس بفرستد، براساس اخبار غیرموثقی هم که بنده دارم 25 درصد افزایش حقوق در نظر گرفته شده است.
وی در ادامه سخنانش تصریح کرد: به خاطر حفظ نظام جمهوری اسلامی و افزایش سطح اعتماد عمومی نباید چنین کاری بکنیم. من اگر جای وزیر کشور بودم خودم به وزیر اقتصاد میگفتم تو به من خیانت کردی که به فرزند من چنین پستی دادهای نباید باید این کار را بکنی. یا ما تصمیم گرفتهایم که پیردمردهای بازنشسته را سر پستهایی که آدم اکتیو میخواهد منصوب نکنیم اما آقای کرباسیان را در جایگاهی فعال قرار دادهاند و این کار نادرستی است این چه اصراری است که میخواهیم تقابل بکنیم. این کار رویکردش هرچند شایسته باشد اما جون اعتماد عمومی را خدشهدار میکند نباید این کار را بکنیم.
شریعتنژاد در ادامه تصریح کرد: اکنون این طرح را 60 تا 70 نمایند ه مجلس این طرح را امضا کردهاند و در هیات رئیسه است تا به آن رسیدگی شود و در این طرح تاکید شده است که از اقربای درجه1 و 2 باواسطه و بیواسطه چه وزیر برای فرزندش و چه دیگران، همین کاری که بین وزیر اقتصاد و وزیر کشور افتاد، نباید این کار انجام شود. پسر وزیر کشور اگر شایسته و لایق است در بخش خصوصی کار کند حداقل به اعتبار پدرش که وزیر است آنجا پست نگیرد. این طرح این الزام را هم به وجود میآورد که اقربای درجه 1 و 2 فعلی هم باید پستهای خود را ترک کنند.
وی افزود: ما به اعتبار قدرتی که داریم نمیتوانیم به مردم به افراد زور بگوییم، افزایشها باید عادلانه باشد. باید بر روی ضریب افزایش تمرکز کنیم و کار کنیم نه بر روی مبلغ که این غلط است.
نماینده مردم تنکابن در مجلس ادامه داد: قانون منع به کار گیری بازنشستگان باید در صداوسیما هم اجرا شود، دوستان اعتراضاتی بر روی این قضیه دارند البته فرصت دو ماهه است و هنوز چند روزی باقی مانده است. جایگزینی افراد کار سختی است، دولت باید تعداد زیادی استاندار پیدا کند و نهادهای دیگر هم به همین صورت، پیدا کردن افراد در چنین سیستمی که ما داریم سخت است، ما هنوز بانک اطلاعات مدیران را در مملکت نداریم. مدیریت باید سیستمیک باشد.
وی بر همین اساس اضافه کرد: اگر افراد در یک نهاد مراحل را درست گذرانده باشند ما نباید این ور و آن ور دنبال آدم بگردیم، کجا میشود وزیری را پیدا کرد که به اندازه یک معاون کارآمدی که سالها در آن دستگاه کار کرده است و از سربازی به سرداری رسیده است، کار کند.
نماینده تنکابن ادامه داد: من سفری به اتریش داشتم، آنجا با معاون بخش کشاورزی صحبت میکردم میگفت 23 سال است معاون وزیر کشاورزی هستم، پرسیدم چه کسی قرار است جایگزین شما شود جواب داد معاون خودم. اینها سیستمی و تعریف شده کار میکنند و کاری به مسائل سیاسی ندارند. سیستم در کشور باید طوری باشد که یک آدم بیپول و بیپارتی یک کارشناس وقتی وارد سیستم میشود به این نتیجه برسد که اگر خوب کار کند، یک روز رئیس آن دستگاه میشود و نیازی به توصیه و سفارش هیچکسی هم نخواهد داشت. متاسفانه این فضا در کشور ما مهیا نیست و به همین خاطر پیداکردن نیرو کار سختی است.
نماینده تنکابن در مجلس ادامه داد: سال 85 قانونی داریم درباره منع به کارگیری افراد دو تابعیتی، اما میرویم در بانک ملی یک آدم دو تابعیتی را میگذاریم و بعد میگوییم بانک ملی اعتماد ملی؛ این یعنی چه؟ چطور شما یک آدم دو تابعیتی را مدیرعامل بانک ملی قرار میدهید بعد انتظار دارید مردم به او اعتماد کنند. قبلا پست مشاور جوان در دستگاهها یک فضای رعبانگیز درست کرده بود به این معنا که رئیس یک دستگاه باید از یک جوان 20 ساله که الان آمده است باید حرف شنویی داشته باشد. فضایی ایجاد شده بود با این پست که مثلا این کنترلچی من است و کسی است که هر روز اطلاعات اینجا را به بیرون میبرد که آْمد که رفت چه شد و... که همه اینها فضای کشور را خدشهدار میکند و اینها اصلا به صلاح کشور نیست ، شمسالله شریعتنژاد به انتصاب فرزند وزیر کشور توسط وزیر اقتصاد اشاره کرد و گفت: در شرایط فعلی همه ما باید تمام توان خود را به کار بگیریم تا سطح اعتماد عمومی و اعتماد مردم به مسئولان را ارتقا ببخشیم. دشمن همه تلاش خود را میکند تا مسئولان را از چشم مردم بیاندازد تلاش میکند بگوید همه مسئولین فاسدند همه مسئولین دزد هستند و ... ما باید خود را در مظان اتهام قرار ندهیم.
خبرآنلاین: در رسیدگی به ادعای رانتخواری برخی نمایندگان گفت: هنوز رسیدگی به ادعاهای مطرح شده در جلسه استیضاح ربیعی ادامه دارد.
«باجخواهی و باجدهی بین بعضی نمایندگان و وزرا رایج بود.» این جمله را کمال الدین پیرموذن از نمایندگان مجلس نهم می گوید او ادامه میدهد: «شخصی خانهی ۲۰۰ میلیونی داشت و حالا مثل بعضی از نمایندهها در خارج از کشور هم خانه خریده –این شنیدهی من موثق است- معلوم است که با پول رانت و ویژهخواریها و یا اخذ پول غیر شرعی و غیرقانونی چنین ارتقایی در وضعیت اقتصادیاش پیدا کرده است» این صحبت ها اولین بار نیست که شنیده می شود اما سوال انجاست که نقش سازو کارهای نظارتی مانند هیات نظارت بر رفتار نمایندگان چیست؟
در همین راستا محمدجواد جمالی نوبندگانی گفت: لازم است پیش از هرچیز به یک نکته ای اشاره کنم و آن اینکه ما به عنوان نمایندگان مجلس چه ادوار و چه فعلی، باید صحبتهایمان مستدل باشد چراکه ما با این صحبتها می توانیم کشور را به بی اعتمادی بکشانیم لذا اول باید از ایشان بپرسم که این صحبت ها را چرا همان زمان که در مجلس حضور داشتید مطرح نکردید و امروز عنوان می کند؟
نکته دیگر این است که بسیاری از نمایندگان درآمدهای بیشتری داشتند مثلا کسی که جراح قلب یا زیبایی است درآمد بالایی دارد و نباید هر توانایی مالی را به پای رانت گذاشت؛ اما این را هم نمی توانیم کتمان کنیم که هیچ تخلفاتی وجود ندارد به هر حال 290 نماینده وجود دارد که در بین آنها می تواند افرادی وجود داشته باشد که از رانت استفاده می کنند کما اینکه در دیگر قوا هم چنین افرادی وجود دارند.
او ادامه داد: ما به عنوان هیات نظارت بر رفتار نمایندگان باید ابتدا گزارشی دریافت کنیم تا بتوانیم ورود کنیم. مواردی بوده است که برخی عنوان کرده اند مثلا فلان نماینده اعمال نفوذ کرده است تا فلان پروژه به نزدیکانش سپرده شود ما اینها را بررسی کرده ایم و تا کنون به موردی دست پیدا نکرده ایم و تا کنون مسائلی که مطرح شده است محلی از اعراب نداشته است. اما هر موردی که به ما گزارش شود چه از سوی شخصیت های حقیقی و چه از سوی شخصیت های قضایی و هیات رئیسه مجلس قطعا به این موارد رسیدگی می کنیم تا امروز مواردی هم گزارش شده است اما هیچ کدام به یک نتیجه مثبتی نرسید.
جمالی در پاسخ به این سوال که رئیس فراکسیون شفافسازی هم مواردی از رشوه گرفتن نمایندگان در جریان تحقیق و تفحص از شهرداری مطرح کرد دراین خصوص نظر شما چیست؟ گفت: در این رابطه گفتند برخی کارت هدیه گرفتند اما وقتی ما این موضوع را پیگیری کردیم دیدیم اولا همهگیر نبوده است و در ثانی کارت هدیه چند صد هزارتومانی که نمی تواند رشوه باشد.
او در پاسخ به این سوال که کارت هدیه چندصد هزارتومانی رشوه نیست اما تراکم چند میلیاردی قطعا یک رانت محسوب می شود گفت: در همین زمینه نیز ما از نماینده ای که آن را مطرح کرده بود خواستیم که به هیات نظارت بیاید و در این رابطه اگر مدارکی دارند در اختیار ما بگذارند تا موضوع را پیگیری کنیم؛ هنوز مدارکی به دست ما نرسیده است.
او ادامه داد: مواردی هم داشتیم که می گفتند وزیر یک وزارتخانه ای برای آنکه وزیر بماند به نماینده ای وعده داده است که از شما در هیات مدیره چندین شرکت استفاده می کنیم وقتی از او در این رابطه سوال می کنیم می گوید من همچین حرفی نزدهام اگر راست می گویند فایل صوتی ارائه بدهند. بنابراین ما تمام مواردی که مطرح می شود را پیگیری می کنیم و تا به امروز فکر می کنم اغلب اینها تا حدودی فضاسازی باشد. من نمی خواهم از اساس کتمان کنم اما تا امروز مواردی که گزارش شده است فاقد استدلال و مدرک بوده است. اما اگر هم به موردی برسیم قطعا برخورد می کنیم.
او در پاسخ به این سوال که آیا در بررسی ها شده است به موردی برسید که تخلف مالی مسجل شده است گفت: بله ما در مواردی هم تذکر کتبی دادیم و هم شفاهی و در برخی موارد هم پرونده را به دستگاه قضایی ارجاع دادیم.
جمالی درپاسخ به این سوال که مصداق محتوایی موارد گزارش شده چه چیزی بوده است گفت: واقعیت آن است که بالای 95 درصد مواردی که از سایر قوا یا نهادهای دیگر و حتی نمایندگان به ما گزارش می شود درباره اظهار نظرهاست. یعنی اینکه فلان نماینده در مصاحبه یا توئیتر خود فلان اظهار نظر را داشته است و نزدیک به دو الی سه درصد است که شکایت می شود که فردی اعمال نفوذ کرده است.
او با اشاره به جلسه استیضاح علی ربیعی و موضوعاتی که در آن جلسه مطرح شد گفت: ما هنوز در هیات نظارت مشغول بررسی آن ادعاها هستیم و هنوز شهود را به هیات نظارت دعوت می کنیم که صحت و سقم ادعا را مشخص کنیم حتی شهود از شهرستان آوردیم در کنار نمایندهای که در مجلس در آن جلسه ادعاهایی کرده بود درباره کمکها و وعده ها به نمایندگان برای رای آوردن وزیر. ما این موارد را رها نکرده ایم و رسیدگی می کنیم.
او درباره نتیجه رسیدگی به ادعاهای مطرح شدن در جریان استیضاح ربیعی گفت: ما هنوز به نتیجه مشخصی نرسیدیم چون ماجرا وسعت زیادی داشت و اگر یادتان باشد بیش از 7 نماینده اظهار نظر کردند؛ چندین نفر هم فارغ از نمایندگان از جمله وزیر کار اظهارات متفاوتی داشتند بنابراین هنوز نیاز به زمان داریم.
جمالی در پاسخ به سوال دیگری درباره خرید خانه در خارج از کشور از سوی برخی نمایندگان گفت: این نماینده محترم ادوار که چنین بحثی را مطرح کرده است بهتر است گزارشی به هیات نظارت ارائه کند تا به آن رسیدگی کنی
مبارک باشد مبارک باشد مبارک باشد مبارک باشد
جمعی از طلاب حوزه علمیه درپی نامه سرگشاده آیت الله یزدی به آیت الله شبیری زنجانی نوشتند: روا نبود که بجهت ملاقاتی دوستانه بین ایشان و برخی از شاگردان سالهای گذشته اش ، نامه ای با این ادبیات ، به معظم له نگاشته شود.
به گزارش «انتخاب» به نقل از شفقنا، در این نامه آمده است:
بسمه تعالی
با تاسف و تاثر در این ایام که اهل ایمان دل به عزاداری برای سالار شهیدان (ع) و کاروان اهل بیت حضرتش ، مشغول دارند و خیل عظیمی با راهپیمائی اربعین رهسپار حرم حسینی (ع) هستند ، خبری مخابره شد که تعجب عارف و عامی را به خود جلب نمود!
آن انعکاس نامه ای از یک شخصیت حوزوی و از فقهاء شورای نگهبان بود به یک مرجع بزرگوار تقلید که به حق فرشته ای است در کسوت آدمی که دانش وسیع و آراستگی او به اخلاق ، مورد اعتراف بخش مهمی از اعاظم حوزه بوده و هست .
مرجع بزرگوار حضرت آیت الله العظمی آقای شبیری زنجانی مدظله العالی ، شخصیتی است که از بیت علم و تقوا بوده و خود امروز ؛ در تمام مجامع ایمانی و فقهی ، “مشار بالبنان” است.
آیت الله زنجانی از دوستان حضرت امام راحل و همواره از پشتیبانان نظام اسلامی بوده و هست .
ملاقات های بی تکلف ایشان با رهبری نظام ، حکایت از تواضع و خلوص این بزرگوار را همواره داشته و دارد.
روا نبود که بجهت ملاقاتی دوستانه بین ایشان و برخی از شاگردان سالهای گذشته اش ، نامه ای با این ادبیات ، به معظم له نگاشته شود.
تردیدی نیست ؛ دفاع از نظام ، با این روش ها در برابر چنین ذخائر بزرگ شیعه ، نه تتها دفاعی عقیم بوده و فاقد جاذبه است ، بلکه ؛ چیزی جزء تخریب مرجعیت که هویت شیعه در عصر غیبت است را بدنبال نخواهد داشت.
امیدواریم عنایات حضرت بقیه الله (عج) همواره شامل همه مراجع و حوزه های علمیه باشد .
حجت الاسلام والمسلمین محمدرضا باباخانی گفت: دفتر یا حضرت آیت الله شبیری زنجانی نظری در خصوص این نامه ندارند و طلاب و شاگردان ایشان، پاسخ می دهند.
به گزارش جماران؛ دفتر حضرت آیت الله العظمی شبیری زنجانی درباره نامه آیت الله یزدی به این مرجع تقلید شیعیان تاکنون هیچ موضعی اتخاذ نکرده است.
حجت الاسلام والمسلمین محمدرضا باباخانی درباره نظر حضرت آیت الله شبیری زنجانی درخصوص این نامه گفت: دفتر یا حضرت آیت الله شبیری زنجانی نظری در خصوص این نامه ندارند و طلاب و شاگردان ایشان، پاسخ می دهند.
او تصریح کرد: هم دفتر و هم حضرت آیت الله موضع خاصی نداشته و فعلا سکوت را پیش گرفته اند.: Weblog Themes By Pichak :.